• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çocuk böyle mi bakılır?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Arkadaşlar konu sahibine yüklendik de gün içinde de acıktım diyen çocuğa kuru ekmek veren anne öğün disiplini yapmıyordur. Bu durumda hiç vermemesi gerekirdi. Bilemedim. Belki yemeyen çocuk annesi olarak yılmıştır desteğe ihtiyacı vardır. Size misafirliğe geldiyse genelde yemekleri siz ypıyorsunuzdur. Kahvaltıda pankek yapsanız? Benim oğlum sulu olan birşeyi yemiyor mesela. Kaşar peyniri ve salatalık ekleyin. Arada meyve kesin çerez koyun ama herkese verin bunları. Sadece çocuğa özel olmasın yaptıklarınız. Bu şekilde sizi yanlış da anlamaz. Çocuğu sizin evde yer dediğiniz yemekleri yemiyordur size yedirirken yaşadığı cinneti göstermek istemiyordur. Pilav patates deneyin.

Gelinşe ilgili bir şey dedim mi? Başka çocukları olan anneler vardır. Onlar da böyle mi merak ettim. Yani, çocuk acıktım dese de akşam 10'da bir şeyler veremez mi? Kebap yapsın, tavuk yedirsin demiyorum ama ne bileyim, açlığını giderici bir şey. Karnım gurulduyor diyor.
gece yemek mi yedirilir yahu çocuğu reflü hastası mı yapacaksınız allah allah...
annesi aç bırakmıyordur çocuğunu merak etmeyin

Benim anlamadigim bir sey var. Cocuga dondurma vermeyip ekmek vermesi dogru degil ki. Yani yatmadan once bir sey yemesini istemiyor desem, ekmek vermis. Saglikli beslenmesini istiyor desem, e yine ekmek vermis. Anne tutarsiz davraniyor. Tamam sekerden uzak tutmasi iyi bir sey tabi ki ama alternatif olarak ekmek vermesi de komik. Salatalik, domates, muz falan verse kadina hak verecegim.

Gelinşe ilgili bir şey dedim mi? Başka çocukları olan anneler vardır. Onlar da böyle mi merak ettim. Yani, çocuk acıktım dese de akşam 10'da bir şeyler veremez mi? Kebap yapsın, tavuk yedirsin demiyorum ama ne bileyim, açlığını giderici bir şey. Karnım gurulduyor diyor.

Evet, kahvaltıda kakaolu süt ya da meyveli yoğurt yer. Sade süt, peynir sevmiyor. Annesi de öyle. Bazen de ekmek üstüne yağ.

Öğlen, işte ne yerse. Tavukü köfte. Bizle beraber oturur. Akşam da bizle beraber yer. 20 kilo.

Burada hazır paketli gıdalar tüketmek zararlı diyenler, yeğenim ve yengemin ev yemeklerini beğenmeyip dışarıdan yemek istediğini bilmiyor. Sineklerin olduğu ortamda yapılan köfte daha sağlıklı muhtemelen.
Evet gelinle ilgili bir şey dedim mi diyen konu sahibinin geldiği son nokta 😵‍💫

O saatlerde yemek yemek yetişkinlere bile zararlı. Çocuk yemek vakti herkesle beraber yiyecek yemeğini yemezse o akşam bir daha bir şey yiyemeyeceğini bilmeli. Böyle yazınca sert gibi duruyor ama yemek alışkanlığı ve düzenli yeme alışkanlığını kazanması lazım. Tabi ki de ekstra durumlar ya da esnetilmesi gereken durumlar olabilir ama çocuklar rutini sever alıştırmak lazım.

Baştan söyleyeyim, eleştirmek için açmadım. Yeğenime üzüldüğüm için açtım. Amacım aile içi alışkanlıklarını değiştirmek değil, başka aileler de böyle mi öğrenmek istedim.

Çok abur cubur tüketen bir çocuk değil. Annesi bir sınırlama getirmiş. Bu sınırlama mı, aç bırakma mı anlamadım. Çocuk zaten doğru düzgün bir şey yemiyor. 1-2 saat sonra da karnı acıkıyor. Otursun bu saatte sucuklu yumurta yapsın demiyorum ama çocuk kendi ''karnım gurul gurul ediyor, bir şey yiyebilir miyim'' diye soruyor. Bir dilim ekmek verdi sadece. Üzüldüm.

Az önce biz dondurma yerken dondurma çekti canı, ona da izin vermedi. Çocuk kaşıkları yalamak istedi. Yani bu kadar katı olmak gerekli mi? Yeğenim beş buçuk yaşında.
Abur cubur, hazır paketli gıdalar, hazır dondurma büyükler için dahi sağlıklı değil.
Bu saatte de çocuğun çoktan uyumuş olması gerekirdi.
Öğünlerde yemek yemediği için acıkıyordur, annesi de abur cuburu alternatif olarak görmesin diye yasaklama getirmiş olabilir.

Arkadaşlar konu sahibine yüklendik de gün içinde de acıktım diyen çocuğa kuru ekmek veren anne öğün disiplini yapmıyordur. Bu durumda hiç vermemesi gerekirdi. Bilemedim. Belki yemeyen çocuk annesi olarak yılmıştır desteğe ihtiyacı vardır. Size misafirliğe geldiyse genelde yemekleri siz ypıyorsunuzdur. Kahvaltıda pankek yapsanız? Benim oğlum sulu olan birşeyi yemiyor mesela. Kaşar peyniri ve salatalık ekleyin. Arada meyve kesin çerez koyun ama herkese verin bunları. Sadece çocuğa özel olmasın yaptıklarınız. Bu şekilde sizi yanlış da anlamaz. Çocuğu sizin evde yer dediğiniz yemekleri yemiyordur size yedirirken yaşadığı cinneti göstermek istemiyordur. Pilav patates deneyin.
Yeğenimin yemeklerini babası yapıyor. Yeğenim bizim yaptığımızı sevmiyor baharat nedeniyle tadı farklı geliyor.
gece yemek mi yedirilir yahu çocuğu reflü hastası mı yapacaksınız allah allah...
annesi aç bırakmıyordur çocuğunu merak etmeyin
Bu saatte yemek yesin demedim ama bir dilim ekmek dışında başka bir seçenek de vardır belki. Bir dilim ekmek vermesine bile sevindim gerçi.

Kendi görümcenizden muhtemelen çektiğiniz için herkesi kendi görümceniz gibi görüyorsunuz. Ben sadece çocuğa üzüldüm.
Ben ve görümceden çekmek 🤣 görümcemin çocuk yetiştirmeme karışmak haddi değil😌
Aynı şekilde gelinlerimizin çocuk yetiştirmesinede bir gün dahi karışmışlığım yoktur olamaz çünkü onlar benim çocuğum değiller :KK58:

Gelişini gidişini çocuğun yeme düzenini bilemem.

Eleştirmek için açmadım diye başladığınız cümleleriniz "zaten yemek yapmıyor" "sinekli köfte daha sağlıklıdır eminim ki" cümleleriyle devam etmiş. İçinizde kalmış demek ki bi şeyler buradan vurmaya çalışmışsınız. Yapmayın bence.

Yeğenimin yemeklerini babası yapıyor. Yeğenim bizim yaptığımızı sevmiyor baharat nedeniyle tadı farklı geliyor.

Bu saatte yemek yesin demedim ama bir dilim ekmek dışında başka bir seçenek de vardır belki. Bir dilim ekmek vermesine bile sevindim gerçi.
tüm mesajlarınız yazılı farkında mısınız ve ben hepsini okudum, annenin işine karışmayın sizde kaldığı için tanık olduğunuz birkaç şeyle sonuca varamazsınız.

Baştan söyleyeyim, eleştirmek için açmadım. Yeğenime üzüldüğüm için açtım. Amacım aile içi alışkanlıklarını değiştirmek değil, başka aileler de böyle mi öğrenmek istedim.

Çok abur cubur tüketen bir çocuk değil. Annesi bir sınırlama getirmiş. Bu sınırlama mı, aç bırakma mı anlamadım. Çocuk zaten doğru düzgün bir şey yemiyor. 1-2 saat sonra da karnı acıkıyor. Otursun bu saatte sucuklu yumurta yapsın demiyorum ama çocuk kendi ''karnım gurul gurul ediyor, bir şey yiyebilir miyim'' diye soruyor. Bir dilim ekmek verdi sadece. Üzüldüm.

Az önce biz dondurma yerken dondurma çekti canı, ona da izin vermedi. Çocuk kaşıkları yalamak istedi. Yani bu kadar katı olmak gerekli mi? Yeğenim beş buçuk yaşında.
Muhtemelen zamanında ailesi ile yemediği içln annesi sonradan vermiyor ki karnının gurulmasını hatırlasın ve zamanında yemek yesin. Çünkü sürekli besleyici gıdaları yemeyip öğünü geçiştiren ve olur olmadık zamanlarda acıktım diyen bir çocukta anneyi yorduğu gibi çocuk için sağlıklı da değildir.

Benim oglumda cikolata yemek için yemeği az yediği olur, uyku saatinde acıktım der cokokrem ekmek ister. Cocuk bu her türlü şansını deneyecek. Bende yemeği az yediyse once yemek diyorum, uyku saatinde gerçekten ac oldugunu anlarsam hafif birseyler veriyorum, uyku saatinde yemek yemenin zararlı olduğunu anlattim, acıkıyor gibi hissediyorsa daha onceden söylemesi gerektiğini 10 günlük süreçte atlattık, 10 gun her yataga yattigimizda acıktım dedi. Dondurma bu seneye kadar eve hic almadim, nadiren disarda yedirdim, dondurma diye meyve dondurup veriyordum. Annesinin bildigi birsey vardir, cok uzuluyorsaniz direk sorun.

Yemek konusunda yorum yapmayacağım bazen benim oğlumda akşam masada yemek yemez aç değilim diye 11 de acıktım diye gelir. Kalkıp yemek hazırlamam kusura bakmasın yemek saatinde yenir. Dondurma konusunda abur cubur yedirmiyorsaniz gözü önünde de yemeyeceksiniz. Biz yiyoruz ama çok zararlı sen yeme değişik bir mantik. Ama anneden dinlemek lazım tabi bu sizin aktarımınız :))
Kaç yaşında çocugnz

Bu nasıl bişey, yetıstırme degıl ki bu cocugaa ezıyet resmen

Acıktım diyen çocuğa sadece ekmek vermem hiçbir şey yapamasam da meyve veririm yada krep fln yaparım ama bazen yemek konusunda benm oglumda zivanadan cikariyo yemegini meyvesini yer bazen aburcubur yer bazen ben evde kek kurabiye yaparım yer ama o dolabın kapagida kapanmaz ben açım modunda bizimki sırf can sıkıntısı belki öyle bir durumdur bilemeyiz ayrıca o yaştaki çocuk için 20 kilo az degilki bence

Açım diyen çocuğa kuru ekmek mi verilir ya? Hemen anası bilir anası bilir, bu memlekette kötü ana hiç yok mu? Herkes empati yapmış da siz gramı gramına düşünüp ölçüp eğitim veriyorsunuz diye herkes öyle olacak diye bir kural yok, besin yetersizliğinden lenfleri şişmişti eski mahallemde bir çocuğun. Kulaklarının arkası kocamandı, mahalleli yemek yedirirdi çocuğa. Maddi durumları falan da normaldi annesi tosun gibiydi maşallah. Empatiyi de abartmamak lazım herkes iyi anne değil. Çocuğa kuru ekmek verilmesi ya da acıkınca eline bisküvi tutuşturulması berbat bir şey bana göre. Öyle eğitim olmaz olsun.

evde olan bir şeyi çocuğun görebileceği şekilde yerken ona vermeme hakkımız yok bence.
şu da bir gerçek çocuk her istediğinde abur cubur ya da sevdiği bir şey verileceğini bilirse ana öğünleri yemiyor. ne de olsa annem sucuk verir, çubuk kraker verir vs. gibi düşünüyor.
ama aç da yatırmam yani çocuğu, karnım gurulduyor derse muz falan veririm.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back