Ne kadar zaman var peki harekete geçmek için? Memur musunuz?Ben çalışmazsam sadece temel ihtiyaçlarımızı karşılayabiliriz. Geçiniriz ama ben mutlu olmam evet ev hanımı olmak istemiyorum. Eşim annesi bizim gitmemizi istemediği için ses çıkartamıyor. Sadece beni sürekli oyalama erteleme peşinde. Bende belirsizlikten nefret ederim
gerçekten tartışmaya zamanım yok kucağımda bebeğim biz kadınların malesefki birbirimize karşı böyle sivri cvpları var emin olun sizin yaptığınz empatiyi bizde yapabiliyorz o zaman çalışanların çocuğu olmasın bi kadın hem çalışıp hem anne olamasın bi de farzedin plansız olanlar var onlar napsn aldırsın mı yada işten mi çıksınlar evet kimse kimsenin çocuğuna bakmak zorunda değil ama karşı tarafı ailen biliyon biz bakarız aileyiz birlikte büyütürz mutlulukla büyür diyorlar malesefki insan kanıyor yani durum bu yani kendime çalışmıyormdan da kastım bende eşim gibi ailemize ortak hayatımıza çalışıyorm onu demek istedim bi insan bi konuyu açınca ya da yorum yapınca hemen karşı savunmaya geçmeyin emin olun zaten bahsettiğinz bencil davranışları olan insanlar burda yakınmaz gider eşime der eşek gibi ek iş yapacaksn bakacaksın ben işten çıkıp çocuğa bakıyorm der çare arayışnda olmaz her kadın her insan hata yapar geleceği planlayamaz anne olma duygusunu tatmayı düşünür ilerisini bazen düşünemez sonradan aklına dank eder mesela ben büyülenmiş gibiydim on kardeşiz kaynanamlar hepsi ya aileye çocuk geliyor tabiki bakarz hatta ben özellikle dedim bir kişi baksın düzen olsn çocuğumn kişiliği bozulmasn ben zaten bakanı maddi zorda bırakmam diye ben kendim zaten bakıcı tutma kararı aldım insana ne gelirse akrabasından geliyor çünkü biliyorum ama dediğim gibi duygusal boşlukta anne olma isteği ağır basıyor çok da bi yargılamayın yanibenim yaşım 40
herkes diyor yap biz bakarız
ama benim de -maddi olmasa da- başka gerekçelerim var yapmıyorum
öyle etraf yap dedi diye çocuk mu yapılır Allah aşkına?
bayılıyorum buna ya
hem evim arabam olsun hem kredi ödeyeyim hem çalışmam lazım hem de çocuk yapayım
e ablacım birinden birinden fedakarlık yapacaksın yani...olmuyor işte öyle hepsi birden.
eee yani?
ya ne olacaktı?
Çocuk 3 yaşından sonra bence anneyle kaliteli zaman geçiremiyor. Kreşler daha faydalı çocuklar için belli bir yaştan sonraBen de maddi durumunu enine boyuna düşünmeden koşa koşa çocuk yapmayı anlamıyorum. Kimse kimsenin çocuğuna bakmak zorunda değil anne de kardeş de kayınvalide de. Ücretsiz bakmak hiç zorunda değil. Çocuk yaparız annem bakar ben çalışırım dye düşünüyorsunuz sonra karar değiştirince çocuk ortada kalıyor. Zoraki birilerine itelemeye çalışıyorsunuz çocuğu. Sevgiye ilgiye en muhtaç olduğu dönemler… kamuda çalışsanız da ücretsiz izin hakkınız var. Kullanın kendiniz büyütün çocuğunuzu. Çözüme yanaşmayan eşiniz de geçimi düşünsün bir zahmet. Düşünmeden başkasına güvenerek iş yapıyorsunuz sonra evliliğiniz de çıkmaza giriyor
iyi ama k.valideniz görümcenizin çocuğuna bakıyordu sizinBen çalışmazsam sadece temel ihtiyaçlarımızı karşılayabiliriz. Geçiniriz ama ben mutlu olmam evet ev hanımı olmak istemiyorum. Eşim annesi bizim gitmemizi istemediği için ses çıkartamıyor. Sadece beni sürekli oyalama erteleme peşinde. Bende belirsizlikten nefret ederim
ben tamamen bu kararı aldım gerekirse krediden tüm maaşım bakıcıya gitsin çocuğm sağlıkla büyüsün huzurla büyüsün işim devam etsnBen sizin yerinizde olsam tüm param bakıcıya da gitse çalışırım , bu zamanlar geçecek çocuk büyüyecek , kimseye ihtiyacı kalmayacak . Sigortanız yatar , emekli olursunuz . Nasıl ki erkekler bakıcı parası çok işten ayrılayım çocuk bakayım , kariyerimi bitireyim deniyorsa kadinlarda dememeli . Hayat insana ne getirir hiç belli olmaz , işinizi bırakmayın derim .
Evet işte gücüm anneme bi yerde yeter zaten oda elimden geleni yapacağım diyo evlerine çok yakın kreş de var. Hem faydaları yok hem de gitmeyin diyorlarKv evi çok kalabalıkmış zaten çocuk orada rahat edemez ki. Bir kere taşınma parası verip anneme yakın yarı zamanlı kreş tercih ederdim annemi de yormamak için. Diğer türlü hep problem baksa da beğenmeyeceksiniz. İnsanın nazı kendi annesine geçer de kvye zor. Eşinizi bir şekilde ikna edin derim
O 1.5 yaşında yeni bakmaya başladı kv. Babaannesi bakacak dedileriyi ama k.valideniz görümcenizin çocuğuna bakıyordu sizin
üstelik o da bebek
yani bunun böyle olacağı gün gibi ortada değil mi 2 tane bebeğe bakamayacağı ortada...
işi bırakmak istememenizi anlıyorum
annem baktıralım kreş düşünelim demeniz de tamam
fakat yani konu 3-5 günde olmuş bir konu değil ki o bebek de sanırım sizinkiyle benzer, yani 7-8 aylık vardı.
ben de belirsizlik hiç sevmem de o yüzden diyorum 8 aydır belli olan konu nasıl belirsizlik oldu
Bende böyle düşünüyorum 3 yaşından sonra çocuk artık anneye değil oyun oynamaya eğitim almaya odaklı olacakBen sizin yerinizde olsam tüm param bakıcıya da gitse çalışırım , bu zamanlar geçecek çocuk büyüyecek , kimseye ihtiyacı kalmayacak . Sigortanız yatar , emekli olursunuz . Nasıl ki erkekler bakıcı parası çok işten ayrılayım çocuk bakayım , kariyerimi bitireyim deniyorsa kadinlarda dememeli . Hayat insana ne getirir hiç belli olmaz , işinizi bırakmayın derim .
Yani sizin durumunuzda olsam annemin yanına tasinirim hem kiram ucuzlar hem kreş ve anne desteği birlikte götürürsünüz rahatça. Eşim de ağlayarak günlüğüne yazabilir.Bakamam , bakıcı tut benim evimde öyle bakarım diyor. Bende bakıcıya para veremem annem var taşınırım diyorum. Taşınmamıza müsaade etmiyorlar bende burda kocamı suçluyorum onun resti çekmesi gerekiyordu ama aksine o beni plan program yapmakla intikam almakla suçluyor
3/4 ayım var. Özel sektör de çalışıyorum memur değilim maalesef. Annem tamam diyor zaten. Gücümün yettiğince bakarım ayrıca öyle bakıcıya falan da vermem senin de annen var diyor. Kocam bizi düşünmüyor onun tek derdi annesi ama annesinin umrunda değil ne zaman anlayacak acabaNe kadar zaman var peki harekete geçmek için? Memur musunuz?
Peki burada kreşe yazdırsanız biri getirip götüremez mi? Yani ne bileyim kreşten sonra birkaç saat ilgilenemez mi diyeceğim de kadın zaten bakmam demiş.
O zaman sizi salacak, siz kendi annenize rica edeceksiniz. Anneniz tamam derse büyük nimet. Kocanız düşünmeden hayır demese keşke.
Çalışıp, tüm gelirinizi bakıcıya verdiğinizde de sadece temel ihtiyaçlarınızı karşılayabiliyor olacaksınız.Ben çalışmazsam sadece temel ihtiyaçlarımızı karşılayabiliriz. Geçiniriz ama ben mutlu olmam evet ev hanımı olmak istemiyorum. Eşim annesi bizim gitmemizi istemediği için ses çıkartamıyor. Sadece beni sürekli oyalama erteleme peşinde. Bende belirsizlikten nefret ederim
Yani sizin durumunuzda olsam annemin yanına tasinirim hem kiram ucuzlar hem kreş ve anne desteği birlikte götürürsünüz rahatça. Eşim de ağlayarak günlüğüne yazabilir.
Kiraları nasıl ucuzlayacak ? Konu sahibi, herhangi bir konusunda annesinin olduğu muhitte daha ucuza kiralık ev bulduğunu yazdıysa görmediğim için soruyorum.Yani sizin durumunuzda olsam annemin yanına tasinirim hem kiram ucuzlar hem kreş ve anne desteği birlikte götürürsünüz rahatça. Eşim de ağlayarak günlüğüne yazabilir.
Valla inşallah ikna olur. En mantıklısı anneniz gibi duruyor buradan.3/4 ayım var. Özel sektör de çalışıyorum memur değilim maalesef. Annem tamam diyor zaten. Gücümün yettiğince bakarım ayrıca öyle bakıcıya falan da vermem senin de annen var diyor. Kocam bizi düşünmüyor onun tek derdi annesi ama annesinin umrunda değil ne zaman anlayacak acaba
Kerkenes annesinin evine gitmekten bahsediyor, kocayı terk etmekten sanırım.Kiraları nasıl ucuzlayacak ? Konu sahibi, herhangi bir konusunda annesinin olduğu muhitte daha ucuza kiralık ev bulduğunu yazdıysa görmediğim için soruyorum.
anladım.O 1.5 yaşında yeni bakmaya başladı kv. Babaannesi bakacak dediler
önceki konuda var, orası daha uygunmuş muhit olarakKiraları nasıl ucuzlayacak ? Konu sahibi, herhangi bir konusunda annesinin olduğu muhitte daha ucuza kiralık ev bulduğunu yazdıysa görmediğim için soruyorum.
M migrenimsi ev aramaya çıkıp, ciddi ciddi ev bakmadan "kiram ucuzlayacak vb" demekte doğru bir hesap değil bence. Bakalım gerçekten öyle mi olacak.önceki konuda var, orası daha uygunmuş muhit olarak
Tamda olaylar böyle anlaşılmaya o kadar hasretim ve ihtiyacım var ki :) benim derdim annem e yakın olmak ya da kayınvalide den uzak durmak değil tek derdim hayatımızı düzene sokmak daha iyi şartlarda yaşamak hepsi bu
Öyle yapsam ömür boyu konuşamam ki neler anlatırım burda çok uzun. Geçen hafta mesela sabah beni hastaneye götüreceklerdi erken saatlerde kalktık bebeği hazırlıyorum kendim hazırlanıyorum çantasını hazırlamam lazım o kadar şeyin içinde gelmiş yatağını topla diyor. Anne çocuğu giydiriyorum gelince yaparız zaten dedim. Bir sürü laf yetiştiriyor her yer dağınıkmış da birisi gelirmiş de saat sabah 8. Sinir krizi geçirmemek için zor tuttum kendimi. Kendimi suçluyorum artık acaba bende mi sorun var çok basit şeylere sinirleniyorum diye