Çocuk bakma konusu boşanma davasına dönüştü

öncesinde bakarız diyorlar benim kaynanam gerekirse size gelir bakarım diyordu bizim ev kalabalık çocuk yapın lütfen diyordu bende 30 yaşnda olduğm için anneliği tadayım artık dedim sonra işler değişiyor inan yoksa tabi kimse zorunda değil

Ben de maddi durumunu enine boyuna düşünmeden koşa koşa çocuk yapmayı anlamıyorum. Kimse kimsenin çocuğuna bakmak zorunda değil anne de kardeş de kayınvalide de. Ücretsiz bakmak hiç zorunda değil. Çocuk yaparız annem bakar ben çalışırım dye düşünüyorsunuz sonra karar değiştirince çocuk ortada kalıyor. Zoraki birilerine itelemeye çalışıyorsunuz çocuğu. Sevgiye ilgiye en muhtaç olduğu dönemler… kamuda çalışsanız da ücretsiz izin hakkınız var. Kullanın kendiniz büyütün çocuğunuzu. Çözüme yanaşmayan eşiniz de geçimi düşünsün bir zahmet. Düşünmeden başkasına güvenerek iş yapıyorsunuz sonra evliliğiniz de çıkmaza giriyor

ve malesef bende aşırı iyi niyetliyim sanki kendimize çalışıyorz eminim sende benim gibisindir bebeğin herşeyini sen almışsındır

Kendinize çalışmayıp, kime çalışıyorsunuz ? Siz çalışıyorsunuz da başkasının sigortası yatırılıp, almanız gereken maaş başkasına mı ödeniyor ?

Yanii saçma geldi bakıcı parasını dert edip min 50 k yı taşınmaya nasıl ayıracaksınız ? Anneniz bakamazsa ne yapacaksınız o kreş işi uzaktan göründüğü gibi değil baya masraflı
beli şöyle bir şeyler olabilir
anneye yakın bir ev
ve yakın bir kreş (varsa öyle bir şans)

bulabiliyorlarsa 1- şimdiki oturdukları muhit biraz daha pahalıymış oradan biraz karları olacak
2- anne bir süre idare edecek sanırım çünkü galiba burada bebek 8 aylıktı, o kadar küçük bebek alan kreş çoğunlukla yok zaten
sonra 3- kreşe başlatacaklar ama mesela kreş 9-5 bakacak anne gelip çocuğa kahvaltı yaptırıp kreşe götürüp bırakcak akşam da alacak, servisten karları olacak... çünkü kreş yetmiyor kreşin servisi olması ve/veya alacak bırakacak birisi olması lazım.

bu 3. madde için:
benim kardeşim devlette 8de başlıyor mesela kreşin servisi 8.30 da alıyor kvalidesi geliyor kardeşim sabah evden çıkmadan önce (mesela onun çıkışı 7.40, ama servisin gelişi 8.30 bu aradaki zamana birisi lazım işte), kahvaltı ettiriyor çocuğu sonra da servise indiriyor -sonra evdeki diğer çocuğa bakıyor akşam da servisten alıyor.

yani şöyle ki kreş 8-5 bile baksa mesela 8de çocuğu kreşe bırakmak sonra da işyerine geçmek için araba olması + işyerinin daha geç başlaması ya da kreşin erkenden servisi olması (küçük yerse olmuyor mesela o saatte servis) filan lazım. kendisi işyerine servisle giden birisi mesela çocuğu kreşe nasıl bırakacak? gibi gibi. bu saatler meselesi ciddi bir sorun.

neyse sonra bu süre en az 3 sene filan sürecek çocuk okula başlayana kadar. düşününce 1-1.5 sene anne bakacaksa 3-3.5 sene kreş için yardımcı olacaksa, epey uzuuuun bir süre, taşınmayı düşünecek kadar.

tabi bunların ne garantisi var, bi garantisi yok.

Kendinize çalışmayıp, kime çalışıyorsunuz ? Siz çalışıyorsunuz da başkasının sigortası yatırılıp, almanız gereken maaş başkasına mı ödeniyor ?
hayır yani ailemiz için çalışıyorz doğurduğumz çocuğumuz için çalışıyoruz ben kendi doğum parama kadar karşıladım araba aldık kredisi bende bebek odasından bezine kadar bende malesef eşimin maaşı kira faturalara falan gidiyor

Ben sizin yerinizde olsam tüm param bakıcıya da gitse çalışırım , bu zamanlar geçecek çocuk büyüyecek , kimseye ihtiyacı kalmayacak . Sigortanız yatar , emekli olursunuz . Nasıl ki erkekler bakıcı parası çok işten ayrılayım çocuk bakayım , kariyerimi bitireyim deniyorsa kadinlarda dememeli . Hayat insana ne getirir hiç belli olmaz , işinizi bırakmayın derim .

Kayınvalidenizle aynı apartmanda yaşamak zorunda değilsiniz.
Çocuk bakma konusundan bağımsız, dip dibe yaşamayı istememe hakkınız var.
Çocuğa baştan bakarım deyip sonradan yan çizdiyse tabi ki bozulmakta haklısınız. Ama en nihayetinde zorunda değil.
Sizin de ilişkinizi buna göre düzenleme hakkınız var elbet.
Kayınvalideden bağımsız bakarsak olaya, birisi bize bir şey için söz verip tutmuyorsa alınırız ve uzaklaşırız o kişiden. Bu normal.
Ama eşinizin taşınmam demesi anormal.

ve malesef bende aşırı iyi niyetliyim sanki kendimize çalışıyorz eminim sende benim gibisindir bebeğin herşeyini sen almışsındır

Tamam işte, kendinize çalışmış oluyorsunuz.

benim yaşım 40
herkes diyor yap biz bakarız

ama benim de -maddi olmasa da- başka gerekçelerim var yapmıyorum

öyle etraf yap dedi diye çocuk mu yapılır Allah aşkına?

bayılıyorum buna ya
hem evim arabam olsun hem kredi ödeyeyim hem çalışmam lazım hem de çocuk yapayım
e ablacım birinden birinden fedakarlık yapacaksın yani...olmuyor işte öyle hepsi birden.

eee yani?
ya ne olacaktı?

Kendi bebeğinizin herşeyini siz almayacaktınız da kim alacaktı ?
Hanımefendi olayı nereye çekiyorsunuz Allah aşkına anlatmak istediğim bu devirde tek kişinin çalışmasıyla bişey olmuyor iki kişi çalışmak şart bende çalıştığımdan kendimden sağlık harcamamdan bile kısıp aileme bebeğime yöneldim onu demek istiyorm evet kimse kimsenin çocuğuna bakmak zorunda değil onda hemfikirz ama işte malesef bian insanı öyle ikna ediyorlarki kızım biz aileyiz sen evlat sahibi ol ben bakarım zaten cumartesi pazar evdesin çalışma saatin belli sekiz saattir zaten iki üç saatinde bebek uyuyor kaç saat bakacaz ki bunlara kadar söylüyorlar

Tamda olaylar böyle anlaşılmaya o kadar hasretim ve ihtiyacım var ki :) benim derdim annem e yakın olmak ya da kayınvalide den uzak durmak değil tek derdim hayatımızı düzene sokmak daha iyi şartlarda yaşamak hepsi bu

Şimdi, çalışmazsanız harbiden geçinemez misiniz? Eşiniz neden bunu umursamıyor gibi davranıyor peki? Geçinemeyecekseniz, siz çalışacaksınız mecbur. Ama çocuk ortada kalıyor bu durumda da. Anneniz ve anneniz+kreş seçeceğini eleyince geriye hiçbir şey kalmıyor. Ne yapmayı planlıyor?
Hadi diyelim geçinirsiniz öyle böyle. Ama siz evde kalmaktan mutlu olacak mısınız?
Bilemedim valla.

Bakamam , bakıcı tut benim evimde öyle bakarım diyor. Bende bakıcıya para veremem annem var taşınırım diyorum. Taşınmamıza müsaade etmiyorlar bende burda kocamı suçluyorum onun resti çekmesi gerekiyordu ama aksine o beni plan program yapmakla intikam almakla suçluyor

Çocuğa sizin anneniz bakacaksa tabi ki o aile apartmanından gitmeniz en mantıklısı oh hem faydaları olmasın hem aile apartmanında olun. Kv şurada haklı kızının çocuğuna bakıyor kadın ikiye bölünemez. Sizin anne de size yani kızına yardımcı olur oraya gitmeniz daha mantıklı eşin bencil

Ben çalışmazsam sadece temel ihtiyaçlarımızı karşılayabiliriz. Geçiniriz ama ben mutlu olmam evet ev hanımı olmak istemiyorum. Eşim annesi bizim gitmemizi istemediği için ses çıkartamıyor. Sadece beni sürekli oyalama erteleme peşinde. Bende belirsizlikten nefret ederim

Kayınvalideye illa bakın demiyorum ki sadece bakmayacaksan bize müsaade diyorum. Ona da izin verilmiyor bakıcı tutun diyor böyle saçmalık olabilir mi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…