öncesinde bakarız diyorlar benim kaynanam gerekirse size gelir bakarım diyordu bizim ev kalabalık çocuk yapın lütfen diyordu bende 30 yaşnda olduğm için anneliği tadayım artık dedim sonra işler değişiyor inan yoksa tabi kimse zorunda değilKonuşmayayım konuşmayayım diyorum ama dayanamıyorum. Yahu kimse sizin çocuğunuza bakmak zorunda değil, bu konuları çocuk yapmadan önce planlamanız lazımdı. Kaynanan ya da annen bu yaştan sonra bez mi değiştirecek? yazık günah bu insanlara. Keşke öncesinde maddi planlamayı yapsaydınız kaynananız haklı
ve malesef bende aşırı iyi niyetliyim sanki kendimize çalışıyorz eminim sende benim gibisindir bebeğin herşeyini sen almışsındır
ve malesef bende aşırı iyi niyetliyim sanki kendimize çalışıyorz eminim sende benim gibisindir bebeğin herşeyini sen almışsındır
Evlenecek yeterliliğe sahip 2 yetişkin insanın, kendi evinin eşyalarını alıp; kendi düğününü kendisinin yapması normal ve olması gereken zaten.Yok ben bütün evimin eşyalarını düğünü vs tek başımıza yaptık da çocuğa aldılar kıyafet falan
Size göre eşiniz aktif bir adam olsa ne olacaktı ? Annesine zorla çocuk mu baktıracaktı ?Artık işi gücü unuttuk evlilikte gidiyor elden maalesef pasif eşlerle evli olmaktan kaynaklanıyor. Senin kaç yaşında çocuk
beli şöyle bir şeyler olabilirYanii saçma geldi bakıcı parasını dert edip min 50 k yı taşınmaya nasıl ayıracaksınız ? Anneniz bakamazsa ne yapacaksınız o kreş işi uzaktan göründüğü gibi değil baya masraflı
hayır yani ailemiz için çalışıyorz doğurduğumz çocuğumuz için çalışıyoruz ben kendi doğum parama kadar karşıladım araba aldık kredisi bende bebek odasından bezine kadar bende malesef eşimin maaşı kira faturalara falan gidiyorKendinize çalışmayıp, kime çalışıyorsunuz ? Siz çalışıyorsunuz da başkasının sigortası yatırılıp, almanız gereken maaş başkasına mı ödeniyor ?
hayır yani ailemiz için çalışıyorz doğurduğumz çocuğumuz için çalışıyoruz ben kendi doğum parama kadar karşıladım araba aldık kredisi bende bebek odasından bezine kadar bende malesef eşimin maaşı kira faturalara falan gidiyor
benim yaşım 40öncesinde bakarız diyorlar benim kaynanam gerekirse size gelir bakarım diyordu bizim ev kalabalık çocuk yapın lütfen diyordu bende 30 yaşnda olduğm için anneliği tadayım artık dedim sonra işler değişiyor inan yoksa tabi kimse zorunda değil
eee yani?hayır yani ailemiz için çalışıyorz doğurduğumz çocuğumuz için çalışıyoruz ben kendi doğum parama kadar karşıladım araba aldık kredisi bende bebek odasından bezine kadar bende malesef eşimin maaşı kira faturalara falan gidiyor
Hanımefendi olayı nereye çekiyorsunuz Allah aşkına anlatmak istediğim bu devirde tek kişinin çalışmasıyla bişey olmuyor iki kişi çalışmak şart bende çalıştığımdan kendimden sağlık harcamamdan bile kısıp aileme bebeğime yöneldim onu demek istiyorm evet kimse kimsenin çocuğuna bakmak zorunda değil onda hemfikirz ama işte malesef bian insanı öyle ikna ediyorlarki kızım biz aileyiz sen evlat sahibi ol ben bakarım zaten cumartesi pazar evdesin çalışma saatin belli sekiz saattir zaten iki üç saatinde bebek uyuyor kaç saat bakacaz ki bunlara kadar söylüyorlarKendi bebeğinizin herşeyini siz almayacaktınız da kim alacaktı ?
Tamda olaylar böyle anlaşılmaya o kadar hasretim ve ihtiyacım var ki :) benim derdim annem e yakın olmak ya da kayınvalide den uzak durmak değil tek derdim hayatımızı düzene sokmak daha iyi şartlarda yaşamak hepsi buKayınvalidenizle aynı apartmanda yaşamak zorunda değilsiniz.
Çocuk bakma konusundan bağımsız, dip dibe yaşamayı istememe hakkınız var.
Çocuğa baştan bakarım deyip sonradan yan çizdiyse tabi ki bozulmakta haklısınız. Ama en nihayetinde zorunda değil.
Sizin de ilişkinizi buna göre düzenleme hakkınız var elbet.
Kayınvalideden bağımsız bakarsak olaya, birisi bize bir şey için söz verip tutmuyorsa alınırız ve uzaklaşırız o kişiden. Bu normal.
Ama eşinizin taşınmam demesi anormal.
Şimdi, çalışmazsanız harbiden geçinemez misiniz? Eşiniz neden bunu umursamıyor gibi davranıyor peki? Geçinemeyecekseniz, siz çalışacaksınız mecbur. Ama çocuk ortada kalıyor bu durumda da. Anneniz ve anneniz+kreş seçeceğini eleyince geriye hiçbir şey kalmıyor. Ne yapmayı planlıyor?Tamda olaylar böyle anlaşılmaya o kadar hasretim ve ihtiyacım var ki :) benim derdim annem e yakın olmak ya da kayınvalide den uzak durmak değil tek derdim hayatımızı düzene sokmak daha iyi şartlarda yaşamak hepsi bu
Bakamam , bakıcı tut benim evimde öyle bakarım diyor. Bende bakıcıya para veremem annem var taşınırım diyorum. Taşınmamıza müsaade etmiyorlar bende burda kocamı suçluyorum onun resti çekmesi gerekiyordu ama aksine o beni plan program yapmakla intikam almakla suçluyorHerkesin karakteri, durumu farklı. Çocuk bakacaz diyip alt katta ev tuttururlarsa ben de bakmadiklari zaman taşınırım. Ama işte ben kocamla kavga ettim vah vah diye üzülmem, üzüleceksen yapmayacaksın. Kar zarar oturup düşün. Ama sen de işinden kariyerinden vazgeçmek zorunda değilsin sonuçta. Annen bakarım diyorsa ya da yarı zamanlı kreşe ver gerisine bakarım diyorsa en mantıklısı taşınmak.
Katlansın madem sorunu çözmeye yanaşmıyorsa.Eşiniz sizin kadar dert etmiyor sizden daha çok tasalanması gerekirkenİnanın annesi sırf biz taşınınca üzülür diye ona da katlanır
Ben çalışmazsam sadece temel ihtiyaçlarımızı karşılayabiliriz. Geçiniriz ama ben mutlu olmam evet ev hanımı olmak istemiyorum. Eşim annesi bizim gitmemizi istemediği için ses çıkartamıyor. Sadece beni sürekli oyalama erteleme peşinde. Bende belirsizlikten nefret ederimŞimdi, çalışmazsanız harbiden geçinemez misiniz? Eşiniz neden bunu umursamıyor gibi davranıyor peki? Geçinemeyecekseniz, siz çalışacaksınız mecbur. Ama çocuk ortada kalıyor bu durumda da. Anneniz ve anneniz+kreş seçeceğini eleyince geriye hiçbir şey kalmıyor. Ne yapmayı planlıyor?
Hadi diyelim geçinirsiniz öyle böyle. Ama siz evde kalmaktan mutlu olacak mısınız?
Bilemedim valla.
Kayınvalideye illa bakın demiyorum ki sadece bakmayacaksan bize müsaade diyorum. Ona da izin verilmiyor bakıcı tutun diyor böyle saçmalık olabilir miÇocuğa sizin anneniz bakacaksa tabi ki o aile apartmanından gitmeniz en mantıklısı oh hem faydaları olmasın hem aile apartmanında olun. Kv şurada haklı kızının çocuğuna bakıyor kadın ikiye bölünemez. Sizin anne de size yani kızına yardımcı olur oraya gitmeniz daha mantıklı eşin bencil