• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çocuk bakımı

Ben 6 yaşındaki çocuğun tek başına gidip gelmesine takıldım valla😳 hemen yanımı okul? Hala getirip götürsün. Anneniz parayla bakmıyor hala neden parayla bakıyor? Sizin için işini gücünü mü bırakacak? Kafamda deli sorular😬 500₺ yeter halaya. Çok bile🤣
baba tarafi cunku beyle iste 😂 6 yasindaki cocugun iki öğün yemeginden ne olacaksa

Parasıyla bakıyorsa kendisine danışın yok parasız halasıyım ben bakarım dediyse 1500 falan verin

üstüne
şu anda kış mevsimindeyiz hala muhtemelen pek bir yere gitmiyordur evde bir odayı yakıp oturuyordur

ama daha bunun baharı var yazı var
kadının çocukları büyükmüş
belki kadın kafasına göre bir yerlere gidiyordu çocukları evde bırakacak durumda çünkü normalde
ya da anasına köyüne memleketine (atıyorum) kafasına göre gidiyordu- gidebilir durumdaydı

parasıyla çocuk bakıyorduysa da bin liraya bakmıyordu yani kesin olarak.

bu 1 aylık 2 aylık süreç değil ki daha 1. sınıf çocuğu kendi başına kalacak yaşa gelmesi için seneler var. tatlı tatlı olmak lazım.

bence halanın çocuğuna da düzenli bir ücret olmasa da arada sırada emeğinin kıymetli olduğunu ona müteşekkir olunduğunu belirterek arada bir iki şey alınması lazım.
Evet sonuçta evine suan için 4500 lira girecek konu sahibinin kazandığının çoğu elinde ve zam yapılacak yani. Nasıl küçümseniyor bu durum anlayamıyorum kedi köpek kuş bakmak bile zorken bir çocuğun sorumluluğunu düzenli almak nasıl bedava yapılabilir olarak görülüyor anlamıyorum. Halası dahi olsa.
Ha şöyle bir durum olur hala zaten evdedir çalışmaya niyeti yoktur durumu iyidir hayatından kısıtlanmıcaktır kendisi cıkıp gidecektir istediği yere cocuk evde tek duracaktır gelsin evimde dursun der tamam baksın bedava. Bakmak denirse. Ama iki tabak yemeğin kolay çıktığını düşünenler herhalde hiç zora düşmemişler. Halanında rahatlık içinde yaşadığını sanmıyorum ucu ucuna anca yettiriyorlardır.

1500 lira uygun bence de. Çocuk için tüm planlarını erteleyecek,saatli iş yapacak,başka bir yere gidemeyecek. Elbette bedeli bu kadarcık değil bu işin ama siz de asgari ücretlisiniz. Kalan paranız size yetmeli,çocuğunuz için harcıyorsunuz neticede,sigortanız da cepte olacak. Elime bir şey kalmayacak demeyin yani.

Bence öncelikle halaya danışsanız daha doğru olur. Benim kız kardeşim çocuğuna bakmam için para teklif etse alınırım açıkçası, el çocuğu değil nihayetinde. Ha kendi çocuğum ha yeğenim, sonuçta evde zaten yemek pişiyor ekstra yemek yapılmayacak çocuğunuz için. Eğer maddi durumları kötü ise mutfak alışverişinde bulunmayı teklif edebilirsiniz.

Ben şahsen başkasının çocuğuna bakarak para kazanıyor eve katkıda bulunuyorsam .

ve kazandığım bu paraya ihtiyacım varsa,

evde kendi çocuklarım benim kazandığımla daha iyi imkanlarda yaşıyacaksa

Bir hala olarak bedava bakmazdım.

Önceliğim kendi çocuğum olur kimse kusura bakmasın.

Çünkü benim çocuklarımın da büyüdükçe masrafı büyüyecek.

Eşim tek maaşla birde asgari ücretle ne dersanesine ne kitabına yetebilir.

Bencillikse evet bencilim.

Hala yarın iyi bir iş bulur yarıda kalabilirsiniz.

Tutarı alacağınız maaşa göre belirleyin

ama bedava olmaz .

Burda halası tabii ki bakacak kafasındaki arkadaşlar var ama düşünce yanlış bence.

Simdi iki ay 1000 verin. Asgari ücret zamanımda ayni oranda zam yaparim dersiniz. Ocakta zam yapılacak şubatta ilk zamlı maaşınızı alacaksınız. Şubatta 1500 verirsiniz asgari 9000 olursa cok batmaz.

1500 az ama ya 2500 mutfak yardımı dahil verilmeli bence. Kendisininde durumu kötüymüş madem motive olur. Hadi zorladık 2000 olsun 1500 çok çok az ya. Çocuk nereden baksan 2 öğün orda akşama kadar bakacak sonuçta.

Günlük birkaç saat bakacak olabilir ama halasının elini kolunu bağlayacaksınız. Bu çok önemli bir nokta. Ben de yeğenime parayla bakmam ama her Allahın günü bu çocuğa standart olarak öğlen 12-1 arası akşam da 15-19 arası bak deseler parasını verin başkası baksın derim, böyle bir yükün altına girmem.
Sizdeki hala bunu kabul ettiyse gönlünü alacak bir rakam vermelisiniz, ama o miktar nedir bilemem. 1000 lira da komik olur bence.

Yeğenlerime 5 yıl baktım hiç maddi bir beklentiye girmedim açıkçası. Ama vermek istiyorsanız mutfak masrafını karşılayabilirsiniz yada verebilecek gücünüz varsa daha fazlasını verebilirsiniz.

Bende sizin gibi düşündüğüm den konu açtım . Kısaca anlatayım hala kirada değil ama tek maaş eşide askeri ücretli çalışıyor. Kış malum sıkıntı yaşamasınlar sonuçta çocuk meyvesi öğle yemeği akşam yemeği falan var evde yemek yemiyor besinsiz kalmasın istedim 1000 tl kalbimden geçti ben de 5500+1000 yemek parasi olarak maaşım 500 falan yol parası gidiyor . Az olur olmaz fikir almak istedim. Ben şahsen yigenim de olsa sürekli zor bakardım
siz asgari ücretle çalışıyorsunuz ama eşiniz?

hiç onunkinden bahsetmemişsiniz, netce ortak bütçe değil mi?

valla ha baba tarafi ha ..... bi sifat bulamadim, baba tarafini seven var mi cidden ya😂
Benim babam ben 3 yaşındayken vefat ettikten sonra ilgilenmeyip bırakmışlar. Şimdi yüzlerini görsem hatırlamam. Şimdi benim çocuğum oldu. Eşimin ailesi sorunlu. 2 yıldır eşim küs. Bebeğim 9 aylık oldu hâlâ içlerinden bebeğimi gören bi tane çorap alıp gönderen bile olmadı 🤷‍♀️ seven sevsin ben günahımı vermem.

Maddi durumu iyi olmayan biri, ortada bir emek olacak. Öyle ya da böyle, kadıncağız hayatını da ona göre düzenleyecek.

Ben olsam sevinerek verirdim o parayı. Çünkü vereceğim paraya karşılık, huyunu suyunu bilmediğim bir insan değil, kanı canı halası bakacak, gözüm arkada kalmayacak diye düşünürdüm.

Bize söylediğinizi kendisine de söyleyin, ben maaşımı zamlı alana kadar 1000 lira, zamlı maaşımı aldıktan sonra 1500 lira vereceğim diye. Kendisi de bilsin.

Elinize kalacak para miktarı diye bakmayın duruma; Çalışmak, hele ki aklı çocuklarında kalmadan huzur içinde çalışmak, bir nimettir. Sizi sosyal hayata katar, geliştirir. Hergün işe hazırlanmak zorunluluğu bile hayatınıza bir dinamizim getirir. İnşaallah ilerde daha iyi ücretli işleriniz de olur.
Çok teşekkür ederim aynen gözüm asla arkamda değil. Dediğiniz gibi konuşucam inşallah

İki seçenek var ya hala ya anneanne
Hangisi daha şefkatli bakacak ilgilenecek ben olsam önce bunu düşünürdüm
Cevap anneanne ise o baksın, paranızı biriktirin, annenize her ay bir eksiğini hediye edin

Kocanızın cebinden neden üç kuruş çıkmıyor? Neden tüm parayı siz veriyorsunuz?
Aslında eşim parama hiç dokunmayacak ben bakım parasını vericem sadece diger kalanı biriktircem annanne bakma ihtimali yok çünkü semt okul için çok uzak

hala parayla bakıyormuş normalde bu demektir ki bir gelire engel olacaksınız sonuçta sizin evinize düşük de olsa ek gelir giriyor. 1000-1500 arası aşırı bir fark yok zaten asgari ücret için de 9000 filan olacak deniyor bence 2 bile verebilirsiniz gelecek zammı düşününce. Hem para vererek çocuğunuzun yemesini, içmesine de sponsor olursunuz hem de sonuçta onun da çocukları var bir destek de sizden olsun. Allah harcadığınızı yerine koyar bakarsınız.
Evet haklısınız inşallah keske daha çok kazanıp daha çok verebilsem kendi bütçemle yeteni vericem inşallah

Bence 1.500 olmalı kendi çocuklarımıza bile yeri geliyor sıkıntı yaşıyoruz bu devirde önlerine ne koysak diye bizim evde en büyük masraf yeme içme markete giriyorsun iki parça bisey 100 TL size kalan parada fena değil harçlığınızi çıkarırsınız en azından benm küçüğe görümcem baksa 1500 tlye hiç düşünmem iş bakarim

1500 az ama ya 2500 mutfak yardımı dahil verilmeli bence. Kendisininde durumu kötüymüş madem motive olur. Hadi zorladık 2000 olsun 1500 çok çok az ya. Çocuk nereden baksan 2 öğün orda akşama kadar bakacak sonuçta.
Hafta da 4 gün ama 3 gün bende olacak

Back