Çocuk bakıcılığı

Iremizm

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
23 Ocak 2022
246
173
30
Selam kızlar. Doğu'da yaşıyorum, eşim memur. Ben anaokulu öğretmeniyim. Çalışmıyorum. Çocuk bakımı için ilan gördüm, başvuru yaptım. (3 yaşında, erkek çocuğu) anne babası aynı şekil de memur. Daha önce hiç çocuk bakmadım ama çocuklarla aram iyidir. Nasıl bir ücret talep edeceğimi bilmiyorum. Yardımcı olur musunuz 😍

Selam kızlar. Doğu'da yaşıyorum, eşim memur. Ben anaokulu öğretmeniyim. Çalışmıyorum. Çocuk bakımı için ilan gördüm, başvuru yaptım. (3 yaşında, erkek çocuğu) anne babası aynı şekil de memur. Daha önce hiç çocuk bakmadım ama çocuklarla aram iyidir. Nasıl bir ücret talep edeceğimi bilmiyorum. Yardımcı olur musunuz 😍
saatler ?

Saatler ve sizden ekstra beklenen seylere gore degısır ucret 🥹

Sabah 8 akşam 5 olacak şekil de. Ücret onları da yormasın istiyorum ama hiç bilgim yok
neticede siz mesai yapacaksınız. Haliyle kalkıp 4-5 bin isteyemezsiniz. Şuan bakıcılıkta asgari ücret neredeyse. Ancak kaçırmayayım derseniz bir tık altında kalın 10 bin altına da düşmeyin. Yol ve yemeğinizi mutlaka konuşun.

Çoğu çocuk bakımında ev temizliği de isteniyor, ücretle birlikte bu konuyu da netleştirsenize öneririm. Çocuk bakacam diye ütü yapıp yemek hazırlarken cam silerken bulabilirsiniz kendinizi.
O kadar haklısınız ki.. Hanımefendi çalışıyor diye çok net konuşamadık. Ama böyle bir teklifi kabul etmem sanırım. Yorumunuz için teşekkür ediyorum

Çoğu çocuk bakımında ev temizliği de isteniyor, ücretle birlikte bu konuyu da netleştirsenize öneririm. Çocuk bakacam diye ütü yapıp yemek hazırlarken cam silerken bulabilirsiniz kendinizi.
Hatta yemek bile isteyebilirler..en iyisi kendi evinde bakması..ama evinde tüm güvenlik önlemlerini almalı..büyük sorumluluk..ucret daha makul olmalı,çünkü 3 yaşındaki bir çocuğu aylık 10 bin tl ile güzel bir kreşe de verebilirler...

Hatta yemek bile isteyebilirler..en iyisi kendi evinde bakması..ama evinde tüm güvenlik önlemlerini almalı..büyük sorumluluk..ucret daha makul olmalı,çünkü 3 yaşındaki bir çocuğu aylık 10 bin tl ile güzel bir kreşe de verebilirler...
Yani kendi evimde bakarsam 8000 tl olarak düşünmüştüm. Hem benim için daha rahat

İstanbulda suan 12 15 bin civarı. Haftanın 5 veya 6 günü 8 18 calışma saati olarak düşünğn ve buna göre artırıp azaltın

Bakıcılığa ek bir şeyler de yapacaksanız bunları net konuşmanız gerekiyor, sadece bakıcılık asgari ücret civarında diye duydum çevremdekilerden ama üstüne sizden evi de temizle yemek de yap gibi ek şeyler talep edebilirler, bunları da üstlendiğiniz takdirde 15-20 bin arasına kadar çıkar. Çocuğa bakarken evet atıştırmadık aperatifler vs de beklenebilir bu normal ama bazılarının bakıcıları gerçekten asgari verip temizlik yemek de bekleyip sömürdüğüne şahit oldum. O yüzden tüm detaylar ve beklentiler baştan kesinleşip ücret ona göre belirlenmeli

Yani kendi evimde bakarsam 8000 tl olarak düşünmüştüm. Hem benim için daha rahat
Bence de kendi evinde bak,sabah kreşe bırakır gibi size bıraksınlar..onların evinde bakarsanız, işten geldiklerinde evi derli toplu beklerler,bütün gün oturuyor insan bir evi toplar,yemek yapar diye düşünüyorlar..duyduklarim hep böyle..bence kpss ve atanmak hep önceliğiniz olsun..

Bir kere doğu batı ayrımı yapmayın, doğuda da memur aynı ücreti alıyor.

Ayrıca siz egitimlisiniz alacağınız ücret daha farklı olmalı teyzeler den.

Kendi kıymetinizi bilip ona göre teklif verin.

Yalnızca çocuk bakımı , çocuğu yedirme içirme çocuğun oynadığı alanı toplama vs çocukla ilgili ortalık düzenleme dahil (evin diğer bölümleri ya da genel yerler değil) min 10.000 almalısınız bence

Yaşadığınız şehirde tanıdıklarınız varsa sorun hangi saatler arası hangi işler yapılıyor ve ücretler ne durumda…

X