Çocuk ayrımcılığı şakası aile kavgasına döndü

yok 2 yaşa kadar bakmıştı, bize yerleşmişti o dönem.
ha ha işte hayatlarımızın dönüm noktası
Aman olan olmuş
Ondan veya bundan kadın daha asabiymiş artık
Ama çocuğuna zaten şu an bakmıyo, hala devam sandım bakmasın madem diyecektim

Aman olan olmuş
Ondan veya bundan kadın daha asabiymiş artık
Ama çocuğuna zaten şu an bakmıyo, hala devam sandım bakmasın madem diyecektim

canım bu bize ders oldu zaten.
ama ben kv mi kötülemek istemem, kadın elinden geleni yaptı.
hata bizimdi,
en çok da eşimin.
muhakkak akraba bakacak dedi, benim annem ya da senin akrabalarından biri.
bakıcıya kesinlikle hayır dedi.
ama kendi memleketini bırakıp gelen kişi, kim olursa olsun yeni yerde sorun yaşar yani, bir de gelini ile anlaşamıyorsa.
2. çocukta bakıcı düşünüyoruz, tabi zaman ne gösterir bilemeyiz.
sağ salim kucağımıza alalım da :)

ben de o yüzden bu tarz konulara biri sizin evinize taşınacaksa başka çözüm bulun yazıyorum, hiç planlandığı gibi yürümüyor işler. kırılan kalpler o kadar kolay onarılmıyor.

bu konu özelinde konuşursak da, kv min sevgisinden şüphem yok, ama denge kurmakta zorlandığı aşikar, hem kendi çocukları arasında, hem gelinleri arasında, hem de maalesef torunları arasında. büyükler gülüp geçiyorlar ama torunlar babannelerini anlamlandırmakta zorluk çekiyorlar/çekecekler.

Bende eşin gibi düşünenlerdenim
Ama 'yatılı' olmasına karşıyım
Annem bize gelip bakacaktı, hemde evimiz yakın akşam gidecekti
Olmaz dedim, annem düzeninden olmasın. Biz bırakıp biz alalım kendi çocuğumuzu, iyi oldu böylesi
Ben kıl bi tipim, yatılı dedin mi geliyolar. Lohusayken bile 4.gün annemi yolladım, seninde işin gücün sorumluluğun var diye

Tabi 2 yıl da az bi süre değil ve çocuk işi sabır işi
Allah razı olsun yine kayınvalidenden
Kimisi 1 gün bakamaz, sadece sever birazcık o kadar

canım 1 yıl baktı, ara ara ben gidicem siz ne yaparsanız yapın dedi,
bir şekilde gönlünü aldık.
ama bizim ömrümüzden ömür gitti.

dediğin gibi aynı şehirde yaşasaydık, o da ben de bu kadar gerilmezdik.

zaten eşimi suçlamamın sebebi, bunları öngörememesi, karısının huyunu da annesinin huyunu da en iyi o biliyor. o biraz daha realist olmalıydı ama çok iyimser yaklaşmayı seçti. sonuçta aslında en çok eşim üzüldü. çünkü ne karısına bir şey diyebiliyor ne annesine, adam zayıfladı yahu.

neyse geçti gitti diyelim

Bununla geçmiş olsun
Ben zor biriyim o yüzden annem bile olsa kendi evinde olsun, bi de babam yakın çalışıyor eve gelip gidiyor kendi düzenleri bozulmasın diye böyle karar verdim
Eşimin annesi olsa rahatta olamam yapma etme de diyemem, sanırım işten çıkar yine istemezdim

Eşin kendi kaşınmış görmüş
İkinci de tekrarlamaz
Bununla geçmiş olsun

Alys cigim.sonuna kadar sen haklisin

bos.bos.konusmlar biraz da buyukler dikkat etsin canim
3 yasindako.cocougun tabii ki.de psikolojisi bozulur . ne sacma ne bos bir konusma. kayniniz da kusura bakmasin cocuklar kirilir ve annesi konusamaz.

insanlara tepkini.koyacaksin arkadasim cok da iyi yapmissin . hiç kendini kasmadan moralini.bozmadan fikrini soyleyeceksin ki.bir dahakine ona gorw davransinlar.

yok yok, kendi diyor zaten, en iyisi bakıcı diye.
şimdiden kamera vs güvenlik sistemlerini araştırıyor.

her şey insana bir deneyim.
bu şekilde çok olumlu deneyimleri olan kişiler de var.
hayretle okuyorum.

maasallah evin tum erkekleri bir guzel erkekliklerini gotserip lafi agziniza tikamislar maasallah annelerini dusman birliklerine karsi korumuslar eh anneleride bu gunler icin besledi buyuttu onlari dimi aferin oglum aferin oglum diye birde biskuvi verip sirtlarini oksasaydi cok yerinde olurdu.
Takilmayin siz onlara sizin kadar ince dusunecek kapasiteleri olmayabilir herkesin kendi cocugunuzu koruyun yeter herkes kendi cocugundan sorumludur. Oyleleriyle agiz dalasi etmeye bile gerek yok.

canım zaten beni sinirlendiren kısmı şu ki;
çocuklara hassas davranmak gerekirken bunu önemsemeyip 40 yaşındaki kişiye hassas davranmamızı beklemeleri.

ben kv ile aramdaki muhabbette belki daha olumlu cümleler kurmalıydım diye kabul ediyorum.
ama kayınlarla aramdaki muhabbette zaten geri adım atmamın sebebi, onların daha alıngan oluşları. kendilerine karşı hassaslık bekleyip çocuk için ne var canım denildiğinde sinirleniyorum, düşündükçe.

ha ha merak etme, ateş olsalar cürum kadar yer yakarlar.
karşılarındaki de goha yani, aileden haklılığını arayacak şekilde yetiştirilmiş biri.

mesela eşim tam ataerkil yetişmiş, evde baba ne derse o, sonra bunun hiyerarşisi de var elbette, anne, büyük abi, küçük abi. eşim kendi fikirlerini hiç savunamamış üniversiteye kadar.

bizim ailede ise demokrasi vardı, anne-babamız küçüklükten itibaren kendimizi ifade etmemiz için bizi desteklediler.

Rahmetli dedemde halamin çocuklarını daha çok severdi
Gelinin çocuğunu el gibi görüyor bazıları

eşim bu konuya hiç bir yorum yapmadı arkadaşlar, o ortamda da sonrasında da.
hiç konuşulmadı aramızda.
çok enteresan bu da değil mi, açıkçası eşimi üzmek de istemem, kendisi beni hep düşünmüştür.

Evet babaannemde de kendi annemde de ayni ayrımcılığı goruyorum maalesef, kizlarinin cocuklarini daha ayri tutuyorlar.

evet annem haksız, onlar kardeşimi kayırdı hep demez ki. erkeklerin ailesi hep mikemmeldir çünkü

Hayır doğru yapmışsınız.O çocuk anlamaz cehaleti 2 jenerasyon öncesinde bitti..psikologlar ne diyor? Cocuk anne karnında bile 6 aydan sonra yaşanan duyguları hissedebiliyor.Birçocuk illa birşeyde duymak zorunda değil,ortamdaki duyguyu,gerginliği,mutluluğu vs herşeyi hisseder.Söylenen herşeyide anlar..

"büyük abiye dedi ki, onun çocuğunu kasten, --- ikinci bir ahmet doğsun o ahmetten daha değerli olur görürsün
eşime de aynını dedi, - ikinci bir mehmet doğsun, mehmetten daha kıymetli olur.
bu herkeste böyledir, siz de anlarsınız sizinki doğunca dedi."

Su cumleyi ben zor çözdüm 3 yasinda cocuk duyupta nasil etkilensin anlamadım.

nasıl yani, şimdi sizin annenize şöyle desem siz alınmayacak mısınız?

- ikinci bir depresif polonya doğsun, o depresiften daha kıymetli olacak, görürsün.

bence gayet açık ama, siz yok değil diyorsanız bir daha üzerine düşüneyim madem, gerçekten.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…