• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çocuk ayrımcılığı şakası aile kavgasına döndü

nasıl yani, şimdi sizin annenize şöyle desem siz alınmayacak mısınız?

- ikinci bir depresif polonya doğsun, o depresiften daha kıymetli olacak, görürsün.

bence gayet açık ama, siz yok değil diyorsanız bir daha üzerine düşüneyim madem, gerçekten.

3 yaşında çocuk daha bebek sayılır. Bence alinmaz bu cümleden.

Bir evladını diğerinden çok seven annenin anneliğinden şüphe ederim, yani evlatlardan biri yüz kızartıcı suç işlemediyse falan.
Kayınvalideniz batırmış bir de sıvamaya çalışmış ama olmamış.

Bebek sayılmaz, koca çocuk oluyor artık, nasıl alınmaz? O yaştaki çocuğun dünyası yerle bir olur biri kardeşin olunca o daha çok sevilecek derse.

ben de böyle düşünüyorum açıkçası.
kardeşi olacağını daha geç söylememiz gerektiğini biliyordum aslında ama sabredemedik işte.

canım inş sen haklısındır.
aynı ortamda büyük torun vardı sanırım 7 yaşında, onun gözleri doldu hemen.
ben kendi oğlumda bir değişim hissetmedim, ama kardeşi olacağını biliyor.
Çocukları kardeşlerine düşman ediyorlar böyle. Bence kesin sizin çocuklarınız yanında da böyle potlar kıracaklar.

ben de böyle düşünüyorum açıkçası.
kardeşi olacağını daha geç söylememiz gerektiğini biliyordum aslında ama sabredemedik işte.
Daha erken alışır boşverin. Kardeş gelince daha az sevilmeyeceğini hissettirirseniz bişey olmaz... Ben doğacağım zaman ablam çok olgunlukla karşılamış, ama ben kardeşim doğacağı zaman çok kıskanmışım :KK48:
Ama şimdi kocaman genç oldu, oğlum gibi büyüttüm. Bir hediye o bana, annem iyi ki doğurmuş :oops::KK68:

Daha erken alışır boşverin. Kardeş gelince daha az sevilmeyeceğini hissettirirseniz bişey olmaz... Ben doğacağım zaman ablam çok olgunlukla karşılamış, ama ben kardeşim doğacağı zaman çok kıskanmışım :KK48:
Ama şimdi kocaman genç oldu, oğlum gibi büyüttüm. Bir hediye o bana, annem iyi ki doğurmuş :oops::KK68:

canım eşim de ben de bu konuda bilinçlenmeye çalışıyoruz.

doğuma yakın yeni konularla buradayım, bekleyin beni anacım :KK73:

Benim abim ille bir kardeş istermiş, sonra bizimkiler beni yapmaya karar vermişler. Gelen giden saçma sapan insanlar o kadar çok "şimdi kardeşin doğunca senin papuçun dama atılacak" demişler ki, çocuk en sonunda anne,baba ben istemiyorum bu kardeşi geri gönderin demeye başlamış. Çocuk bu, kardeşinin onun en iyi arkadaşı olacağını ve her şartta koşulsuz sevileceklerini anlatmak varken sevginin bölüneceği veya daha az sevileceği izlenimi yaratılırsa ne olmasını umuyorlar ki... ben konu sahibine hak verdim.

Back