Çocuk ayrımcılığı şakası aile kavgasına döndü

benim kv de en büyük oğlunu sever..
bunu da herkes bilir ama dillendirilmez sorsan zaten kendi de inkar eder

eger bı ınsan su sundan daha cok sevılır bu bundan daha az sevılır dıye sıralama yapıyorsa o ınsanda sevgı falan yoktur
cunku en cok sevdıgını bıle sınırlıyor aslında

bu tam kara cahıl dusuncesıdır-bellıkı kendısı sevgı gormemıs yazık... dogru yetısmıs olsa ıyı bır buyuk olur boyle dusuncelere sozlere gereksız yere gırmezdı

sen dogru dusunmussun ama bosver boylesıyle bu tarz konulara gırdınmı sinirin bozulur daha cok

kesinlikle en dogrusunu yapmissin benim esim 32 yasinda annesi o daha 4 -5 yasindayken kucaginda onu severken bi akrabasi hani buyugunu daha cok seviyordun demis. halen daha hatirlar ve eger ikinci cocugumuz olursa sen hepsini esit sev der durur ki kv hala buyuk oglunun arkasini toplar durur. agzina saglik.

Şu yaşa gelmiş kişiler artık pek takmazlar bu durumu ama çocuklar sevgi göremediği zaman bile küsebiliyor. Yani tepkiniz normal

ne gereksiz bir muhabbet.
gereksiz yere de uzamış.
şart mı illa kv nin bunu söylemesi.
tabiri caizsse zevzeklik gibi bişey.
az severim çok severim diye bi de sınıflandırmış.
içinde tutsun bari.
sonradan ağlamaklı olmak nafile:))
her evladın kalpte yeri de sevgisi de ayrıdır.
genelde ilk çocuklar ilk gözağrım diye ayrı tutulur gerçi ama.
kv de de tersiymiş.
çocuğun etkilenebilir elbet.çünkü kardeşi geliyor
bi daha dikkat eder artık kv

sevginin sınırı olmaz ki...kv saçmalamış bence ve tepkiniz gayet normal geldi bana. üstelik çocuğunuza bir kardeş gelirken böyle bir söz söyleyip çocuğun duyma ihtimalini gözardı ederek konuşması hiç normal değil, çocukların algıları o kadar açık ki herşeyin farkındalar ve herşeyi duyuyorlar.

yok tam tersi son doğan daha çok sevilir diyor.
bu tartışmadan sonra ilk göz ağrım deyip ilk torunu ve ilk oğlunun gönlünü aldı kendince.
aman boşver.
benim annem de ilkler farklıdır der. ilk çocuğun ilk torununun yerini kimse alamaz der. niye ayrım yapıyorsun deyince yoo ben herkesi eşit seviyorum der.

İki cocugum var.Biri kız biri erkek.
Her çocuğa aynı davranamıyorsun.
Kızım çok hassas,soylediğim bir kelimeden bile alınacak yapıda
Oğlum ise daha sıcakkanlı ilimlı ve paylaşimci.
İkisininde karakterine uygun bir davranış şekli gelişiyor mecbur.
Ama sevgisinde bir fark vat mi derseniz kesinlikle yok.
Sağ gözün mu sol gozun mu demek gibi bir şey bu.
Tercih yapanlarda neye göre yapıyorlar anlamıyorum ikisini de aynı ay karnında tasıyor aynı asamalardan geçiyorsun.

Ay parçası cümlesi de bir hoş olmuş valla
Ay güldüm okurken hahaha

Benim annem de hep kizin cocugu daha cok seviliyor der, yegenlerimin (abimin cocuklarinin) yaninda hic soylemedigi halde ben bozuluyorum kotu hissediyorum. Bi de surekli kızımı kolluyor onlardan, dikkat edin, her seyi ona verin, o kucuk vs. Kayinvalidem de erkek torununu kayiriyor, hepsi ayri gicik. Ama konusmakla duzelecek bişey degil bu, keske oyle olsaydi.

Tabi ki söyleyecek ben cesaretinden dolayı tebrik ediyorum konu sahibini ama kv nin kastettiği şey 2. Bebeğe verilen özen ilkinde anlaşılmayan şey olabilir gibi geldi ama söyleyiş şekli gerçekten üzücü ama canı sıkılmış konu sahibinin duymazdan da gelebilirdi adam yerine koymuş gibi olmuş gibi olmuş kaynını

Ohhh ağzına sağlıkkk. İyi olmuş. Birde pelin- di galiba kiz cocugun çocuğu daha fazla seviliyor demis. Kesinlike aynı fikirdeyim. Kizlar anneye daha yakin olduğu için sanırım. Anneannem teyzemin oğlunu ve beni daha çok severdi mesela.

bizde tam tersi anneannem dayımlara ve çocuklarına bayılır bize de ehhh işte.ikinci sınıf torun muamelesi.

muhabbet ilginçte.sizin herkesin içinde bu kadar netçe çatışmanız ne hoş.

ben olsam banane der susar onları izlerdim.

Alys sıradaki görüşmede tavır takınırlar mı
Annemiz annemiz demişler ya ondan sordum
Olursa yaz gelişmeleri
Tavır takınmazlarsa sende açma hiç, kapansın gitsin

evlat ayırabilenlere hayret ediyorum, bence psikolojik olarak böyle bir şey imkansız!!

muhabbet ilginçte.sizin herkesin içinde bu kadar netçe çatışmanız ne hoş.

ben olsam banane der susar onları izlerdim.

evet biraz huy meselesi, hobi olarak tartışabilen bir kişiyim.

hatta eşimle bazen zıt fikirlerimizi çarpıştırırız, millet bizi kavga ediyor sanır ama bizimki beyin jimnastiği yapmanın ötesinde değildir

Alys sıradaki görüşmede tavır takınırlar mı
Annemiz annemiz demişler ya ondan sordum
Olursa yaz gelişmeleri
Tavır takınmazlarsa sende açma hiç, kapansın gitsin

yok canım, kime tavır yapacaklar.
ben zaten çok samimi değilim, eşime tavır yaparlarsa kendileri kaybederler, bunu bilirler.
bir de olaylar çirkinleşirse ben kafaya takan kişi olmam, bunu da bilirler.
hani kol kırılır yen içinde kalır sözü tam eşimin ailesine göre, bu tarz sorunları asla yeniden konuşarak deşmezler, konu kapanmıştır.

ama tabi bu raddeye gelebilmişsek, başka bir konuda yine sınırlar aşılabilir, zaten biraz gergin bir hiyerarşi var.
özellikle kv benim oğluma baktığı dönemden sonra biraz asabileşti, sanırım bunun suçlusu olarak da beni görüyorlar.
belki haklılardır.
belki değillerdir.

Hala bakıyo mu

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…