- 6 Aralık 2010
- 34.491
- 91.169
- 798
Hala bakıyo mu
yok 2 yaşa kadar bakmıştı, bize yerleşmişti o dönem.
ha ha işte hayatlarımızın dönüm noktası
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Hala bakıyo mu
Aman olan olmuşyok 2 yaşa kadar bakmıştı, bize yerleşmişti o dönem.
ha ha işte hayatlarımızın dönüm noktası
Aman olan olmuş
Ondan veya bundan kadın daha asabiymiş artık
Ama çocuğuna zaten şu an bakmıyo, hala devam sandım bakmasın madem diyecektim
Bende eşin gibi düşünenlerdenimcanım bu bize ders oldu zaten.
ama ben kv mi kötülemek istemem, kadın elinden geleni yaptı.
hata bizimdi,
en çok da eşimin.
muhakkak akraba bakacak dedi, benim annem ya da senin akrabalarından biri.
bakıcıya kesinlikle hayır dedi.
ama kendi memleketini bırakıp gelen kişi, kim olursa olsun yeni yerde sorun yaşar yani, bir de gelini ile anlaşamıyorsa.
2. çocukta bakıcı düşünüyoruz, tabi zaman ne gösterir bilemeyiz.
sağ salim kucağımıza alalım da :)
ben de o yüzden bu tarz konulara biri sizin evinize taşınacaksa başka çözüm bulun yazıyorum, hiç planlandığı gibi yürümüyor işler. kırılan kalpler o kadar kolay onarılmıyor.
bu konu özelinde konuşursak da, kv min sevgisinden şüphem yok, ama denge kurmakta zorlandığı aşikar, hem kendi çocukları arasında, hem gelinleri arasında, hem de maalesef torunları arasında. büyükler gülüp geçiyorlar ama torunlar babannelerini anlamlandırmakta zorluk çekiyorlar/çekecekler.
Bende eşin gibi düşünenlerdenim
Ama 'yatılı' olmasına karşıyım
Annem bize gelip bakacaktı, hemde evimiz yakın akşam gidecekti
Olmaz dedim, annem düzeninden olmasın. Biz bırakıp biz alalım kendi çocuğumuzu, iyi oldu böylesi
Ben kıl bi tipim, yatılı dedin mi geliyolar. Lohusayken bile 4.gün annemi yolladım, seninde işin gücün sorumluluğun var diye
Tabi 2 yıl da az bi süre değil ve çocuk işi sabır işi
Allah razı olsun yine kayınvalidenden
Kimisi 1 gün bakamaz, sadece sever birazcık o kadar
Bununla geçmiş olsuncanım 1 yıl baktı, ara ara ben gidicem siz ne yaparsanız yapın dedi,
bir şekilde gönlünü aldık.
ama bizim ömrümüzden ömür gitti.
dediğin gibi aynı şehirde yaşasaydık, o da ben de bu kadar gerilmezdik.
zaten eşimi suçlamamın sebebi, bunları öngörememesi, karısının huyunu da annesinin huyunu da en iyi o biliyor. o biraz daha realist olmalıydı ama çok iyimser yaklaşmayı seçti. sonuçta aslında en çok eşim üzüldü. çünkü ne karısına bir şey diyebiliyor ne annesine, adam zayıfladı yahu.
neyse geçti gitti diyelim
Bununla geçmiş olsun
Ben zor biriyim o yüzden annem bile olsa kendi evinde olsun, bi de babam yakın çalışıyor eve gelip gidiyor kendi düzenleri bozulmasın diye böyle karar verdim
Eşimin annesi olsa rahatta olamam yapma etme de diyemem, sanırım işten çıkar yine istemezdim
Eşin kendi kaşınmış görmüş
İkinci de tekrarlamaz
Bununla geçmiş olsun
Çok büyük bir dert değil şu an benim için belki ama ben hatalıysam buradan objektif görüşleri toplamak isterim;
haftasonu kv ziyaretine memlekete gittik, maaile toplandı.
kv nin evlat ayrımcılığı yaptığı üzerine kardeşler aralarında hep şakalaşırlar, hani her şakanın altında bir gerçek vardır derler ya, kv en sonunda itiraf etti ve şöyle bir cümle kullandı;
- büyük abiye dedi ki, onun çocuğunu kasten, --- ikinci bir ahmet doğsun o ahmetten daha değerli olur görürsün
eşime de aynını dedi, - ikinci bir mehmet doğsun, mehmetten daha kıymetli olur.
bu herkeste böyledir, siz de anlarsınız sizinki doğunca dedi.
tüm kardeşlerin tek çocuğu var şimdilik.
benim 2. yolda bildiğiniz üzere.
ben de dedim ki;
- sen kendi çocuklarının gönlünü alacaksın diye neden bizimkilerin psikolojisini bozuyorsun.
sonra iki abi de tepki gösterdi benim sözüme, işte çocuğun bununla psikolojisi bozulur muymuş, onlar şakalaşıyorlarmış, anneleri gelinler torunlar darılır diye bir şey diyemeyecek miymiş, asıl onlar bir şey demiyormuş da bize ne oluyormuş.
falan filan.
ben de dedim ki,
- sen kendini 3 yaşında çocukla bir mi tutuyorsun. ayrıca çocuklar etkileniyorlar, dinlemediğini düşündüğün bir konuyu ertesi gün sana sorabiliyorlar. ben bunu uydurmuyorum.
en son da - aman banane
diyerek kapattım konuyu.
eşim de kapat dedi zaten.
üzerine eşimle bir daha konuşmadık. ne düşündüğünü bilmiyorum.
he bu konudan sonra kv ilk göz ağrım deyip ilk torununa sevgisini gösterdi, çünkü o büyük olmasına rağmen ağlamaklı oldu bu tartışmadan sonra. kendi büyük oğlunu da ilk göz ağrım deyip övdü :)
şahsen kendi çocuğumun çok hassas bir yapıda olduğunu düşündüğüm için paronayaklık mı yapıyorum diye tarafsız bölgede sorayım dedim, bu konuya değişik yaklaşımları bekliyorum.
Alys cigim.sonuna kadar sen haklisin
bos.bos.konusmlar biraz da buyukler dikkat etsin canim
3 yasindako.cocougun tabii ki.de psikolojisi bozulur . ne sacma ne bos bir konusma. kayniniz da kusura bakmasin cocuklar kirilir ve annesi konusamaz.
insanlara tepkini.koyacaksin arkadasim cok da iyi yapmissin . hiç kendini kasmadan moralini.bozmadan fikrini soyleyeceksin ki.bir dahakine ona gorw davransinlar.
maasallah evin tum erkekleri bir guzel erkekliklerini gotserip lafi agziniza tikamislar maasallah annelerini dusman birliklerine karsi korumuslar eh anneleride bu gunler icin besledi buyuttu onlari dimi aferin oglum aferin oglum diye birde biskuvi verip sirtlarini oksasaydi cok yerinde olurdu.
Takilmayin siz onlara sizin kadar ince dusunecek kapasiteleri olmayabilir herkesin kendi cocugunuzu koruyun yeter herkes kendi cocugundan sorumludur. Oyleleriyle agiz dalasi etmeye bile gerek yok.
bizim ailede de ayrımcılık var yani baba tarafında dedem ve banaannem halamın çocuklarını çok sever onlar hep bir numaradır biz 3 kardeşiz o kadar yokuz gözlerinde çünkü onlar halamı daha çok seviyolar.. bunu da herkes biliyo ama yüzlerine söylemedik söylesek öyle şey olmaz derler bence büyütme hiç üstüne de basma sen yine iyi söylemişsin keşke ben de söyleyebilsem
canım mesela senin kv sana diyor ki;
- ikinci ege doğsun, onu egeden daha çok seveceksin. herkes böyledir, beni o zaman anlarsın.
Hadi ya? O zaman bu bizim aileye özgü bir şey demek ki.bizde tam tersi anneannem dayımlara ve çocuklarına bayılır bize de ehhh işte.ikinci sınıf torun muamelesi.
Ohhh ağzına sağlıkkk. İyi olmuş. Birde pelin- di galiba kiz cocugun çocuğu daha fazla seviliyor demis. Kesinlike aynı fikirdeyim. Kizlar anneye daha yakin olduğu için sanırım. Anneannem teyzemin oğlunu ve beni daha çok severdi mesela.
evet annem haksız, onlar kardeşimi kayırdı hep demez ki. erkeklerin ailesi hep mikemmeldir çünküeşim bu konuya hiç bir yorum yapmadı arkadaşlar, o ortamda da sonrasında da.
hiç konuşulmadı aramızda.
çok enteresan bu da değil mi, açıkçası eşimi üzmek de istemem, kendisi beni hep düşünmüştür.
Çok büyük bir dert değil şu an benim için belki ama ben hatalıysam buradan objektif görüşleri toplamak isterim;
haftasonu kv ziyaretine memlekete gittik, maaile toplandı.
kv nin evlat ayrımcılığı yaptığı üzerine kardeşler aralarında hep şakalaşırlar, hani her şakanın altında bir gerçek vardır derler ya, kv en sonunda itiraf etti ve şöyle bir cümle kullandı;
- büyük abiye dedi ki, onun çocuğunu kasten, --- ikinci bir ahmet doğsun o ahmetten daha değerli olur görürsün
bu herkeste böyledir, siz de anlarsınız sizinki doğunca dedi.
tüm kardeşlerin tek çocuğu var şimdilik.
benim 2. yolda bildiğiniz üzere.
ben de dedim ki;
- sen kendi çocuklarının gönlünü alacaksın diye neden bizimkilerin psikolojisini bozuyorsun.
sonra iki abi de tepki gösterdi benim sözüme, işte çocuğun bununla psikolojisi bozulur muymuş, onlar şakalaşıyorlarmış, anneleri gelinler torunlar darılır diye bir şey diyemeyecek miymiş, asıl onlar bir şey demiyormuş da bize ne oluyormuş.
falan filan.
ben de dedim ki,
- sen kendini 3 yaşında çocukla bir mi tutuyorsun. ayrıca çocuklar etkileniyorlar, dinlemediğini düşündüğün bir konuyu ertesi gün sana sorabiliyorlar. ben bunu uydurmuyorum.
en son da - aman banane
diyerek kapattım konuyu.
eşim de kapat dedi zaten.
üzerine eşimle bir daha konuşmadık. ne düşündüğünü bilmiyorum.
he bu konudan sonra kv ilk göz ağrım deyip ilk torununa sevgisini gösterdi, çünkü o büyük olmasına rağmen ağlamaklı oldu bu tartışmadan sonra. kendi büyük oğlunu da ilk göz ağrım deyip övdü :)
şahsen kendi çocuğumun çok hassas bir yapıda olduğunu düşündüğüm için paronayaklık mı yapıyorum diye tarafsız bölgede sorayım dedim, bu konuya değişik yaklaşımları bekliyorum.
"büyük abiye dedi ki, onun çocuğunu kasten, --- ikinci bir ahmet doğsun o ahmetten daha değerli olur görürsün
bu herkeste böyledir, siz de anlarsınız sizinki doğunca dedi."
Su cumleyi ben zor çözdüm 3 yasinda cocuk duyupta nasil etkilensin anlamadım.