Çocuk ayrımcılığı şakası aile kavgasına döndü

haklı olabilirsin,
benim de huy böyle,
kendi fikrimi söylüyorum o ortamdaysam.

benim konuşmaya dahil olmamı istemiyorlarsa benim yanımda konuşmamalılar düşüncesindeyim.
genel düşüncem bu şekilde, eşin ailesine karşı olan bir tavır değil.
yine de senin yorumun aslında gayet mantıklı.
yalnız sadece ben değil tüm torumlar da o ortamdaydı.
o yüzden sanırım tepkimi vermek konusunda yanlış yaptığımı hala düşünmüyorum, belki seçtiğim cümle daha olumlu olmalıydı.

Elbetteki bebekler/ çocuklar çevresindeki her şeyi duyar, her hareketi algılar ve hafızasına kaydeder. Biz anlamıyor sanıyorsak da o an için onlar her şeyi algiliyorlar.

Ayrıca iki kişi konuşunca diğer kişilerin araya girip savunması çok yanlış. Hele bu kv ve gelinse / damatsa kendi evlatları devreye asla girmemeli.

canım şöyle ki sofradaydık.
hani ben muhabbetten hoşlanmadım, alıp çocuğumu yan odaya geçeyim durumu yoktu.

İyi demişsin de gereksiz yere uzamış gitmiş, yeri değilmiş Alys cığım.
Senin yerinde olsam gerçi senin kadar bile sakin kalamayabilirdim belki, ters günümdeysem ısırıveririm yani belli olmaz.
Ben annemde babamda görmedim evlat ayırımı, ama babamın tarafında gördüm yapanları.
Çocuğunun psikolojisi bozulmaz korkma, sen varsın eşin var; ama senin 2. doğunca kvye dikkat et, çocukları severken ayırımcılık yapmasın. Konuda gördüğüm kadarıyla yönsüz bir kadın çünkü kusura bakma.

Çocuk ayrımı diye bişey olamaz! Kv son çocuk daha çok sevilir diyor. İlklere ilk göz ağrım eee ortanca ne oldu? Ne saçma bir muhabbet ...

canım zaten benim oğlum doğduğunda büyük torunu ağlattılar, senin pabucun dama atıldı vs tarzında esprilerle.

bir de ayrımcılık yapmak ayrıdır, isteyerek veya istemeden yapılabilir. hatta dönem dönem aile ayrımcılık yapmak zorunda kalabilir, bir çocuğunun daha çok ilgiye ihtiyacı vardır.
ama bunu dillendirmek, çocuğun yanında söylemek bana doğru gelmiyor.

zaten bu dediğim ortamda, benim oğlum sessizdi, ama büyük torunun gözleri doldu yine.

canım haklısında illaki bir arada olacaksınız senden ayrı toplanma ihtimalleri yoktur öyle bir durumda cevap vermek yerine çocuğu al tuvalete git el yüz yıkamaya git meşgul olacak şeyler yap işte ,,hem onlarla dediğim gibi seviyeyi çürütmemiş olursunuz.

Siz doğru söylemişsiniz
Eski tip kafada olanlar çocuk psikolojisinden anlamıyorlar

Bir eve gittiğimde eğer o evde bebek varsa mutlaka ilk çocukla daha çok ilgilenirim bebeği minciklayasim gelse de :)

Herkes buna önem vermeli. Eve küçük bir misafir geldiğinde daha önce ilgi odağında olan yavrucuk kıskanıyor olabilir.

Ayrıca evlatlarının yanında bir anne ya da baba " çocuğum şunu hiç yemiyor " dese bile o çocuk o yemeği asla yemez.
Algılar, hafızasına kaydeder.

Bebeklerin yanında açılan TV. Mesela , orada geçen her kelime hafizalarina kaydolur.

Ben özen gösteriyorsun evladına bir başkası da sakalasacak diye evladını hiçe sayamaz

canım şöyle ki sofradaydık.
hani ben muhabbetten hoşlanmadım, alıp çocuğumu yan odaya geçeyim durumu yoktu.
Anladım, dediğim gibi düşüncen çok haklı, çocuğum söz konusu olunca herşey silinir gözümden... Ama bu öyle ince bir nokta ki, Sen de bi nevi anne ile evlatlarının arasına girmiş gibi olmuşsun ki bu kötü olmuş, Çünkü bu şekilde onların da senin çocuğunla arandaki ilişkiye karışma hakkı doğar... Ben sadece bunu anlatmak istedim, Çünkü eminim ki hiç kimsenin çocuğunla olan ilişkine karışmasını istemezsin. .

canım zaten kafayı yemişim ben.

oğlum hassas, dediğin gibi her şeyden etkileniyor.

ben de düşünüyorum acaba ilk kardeşini görünce ne hissedecek, ilk emzirirken gördüğünde muhtemelen o da isticek, ne diyeceğim, nasıl yaklaşacağım...

kesinlikle haklısın.
ama tam olarak olan buydu biliyor musun. 30-40 yaşındaki kişilere sempatiklik yapmak için ortamdaki çocukların psikolojisi hiçe sayıldı.

Bende de var aynı dert.kv ilk torununa acayip düşkün. Yani benim kızıma.birde oğlum var ve gorumcemin de iki çocuğu var.o kadar belli ediyor ki ayırdığını anlatamam.çocukların psikolojisi umrunda değil. Çünkü bencil.kendi duyguları tatmin olsun yetiyor ona.kaç kere ikaz ettik ama nafile.
"Elimde değil napiyim"diyor birde.
Sen tavrını koymakta haklısın yani.hatta az bile demişsin.

Doğru söylemişsiniz. Onlar küçücük görünebilir ler ama bizlerden çok daha zekiler. Bak mesela sen hemen konuya müdahale etmişsin.oysa çocuğun büyük ihtimal hiç duymamış anlamamış gibi kenarda oynayarak sizi dinleyip uzun süre bunu aklında kurup sana soru olarak gelecektir. Olay anında hemen tepki vermez üzerine düşünür kendi içinde aile ilişkisini kendi olduğu yerin neresi olduğunu düşünür

canım ben kendi çocukluğumu baya büyük yaştan itibaren hatırlıyorum ama resmen evlenene kadar bizde kardeş kıskançlığı vardı düşük düzeyde elbette, evde 3 kız olunca :)
bu yaşları elbette hatırlamıyorum ama annemler anlatıyorlar o yaşlarda da varmış.

ve ben hiç bu şekilde dille kabul duymadım.
sert tepki de göstermedim aslında, sadece dediğin gibi çocuğum da duysun diyerek, hem de ortamda fikrimi beyan etmek amaçlı konuştum.

yine de daha güzel açıklamak lazım fikirleri, herkesle hemfikirim bu konuda.

Tepkinizde haklisiniz ama sizde espirili bi dille daha yumusak bir tavirla cocugunuzu kucaginiza alarak benim icin hepsi ayni ayrilir mi hic et tirnaktan ikiside benim en degerlim diyip kendi dusuncenizi belli etseydiniz ortam gerilmezdi diye dusunuyorum.

Benim kayinvaledemlerde de erkek cocuk erkek torun duskunlugu var ki gorumcem bile ben hamileyken insallah oglan olur demisti. Oglum olmasina ragmen her zaman onlarin bu dusuncesine karsi ciktim. Simdi onlarin yaninda durmadan insallah bir tanede kizim olur kiz evlat gibisi var mi diyip duruyorum ama laf arasinda yumusak bir uslupla.

Esimde bastan onlar gibi dusunurken simdi onada asiladim bu fikri. Ikincisi kiz olur insallah babasina asik olur diyip duruyor. Gecen annesini yaninda da dedi biz ikinciyi kiz istiyoruz onun kiz evladida tatmak isyoruz diye. Kayinvalidem artik bizim yanimizda erkek evlat baska olur gibi imalarda bulunmuyor.

Size tavsiyem boyle konularda birden tepki vermek yerine sakin bir sekilde espiriyle karisik sizde kendi dusuncelerinizi soyleyin. Hem oglunuz annem onlar gibi dusunmuyor der mutlu olur.

Hiç endişelenmeyin. Zamanla taşlar yerine oturuyor. Siz kararlı ,emin gorunurseniz o da bir süre sonra alışıyor..

Sonuçta bir oyuncak isterken bile yerlere yatan, ortalığı yıkan potansiyele sahip canavarlar var karşımızda. :)

Elbette ilk olarak o da bebekliğinden dönmek isteyecek. Siz anlatacaksiniz.; Onun da bir zamanlar kendisi gibi bebek olduğunu , büyüdükçe isteklerin ve yapabildiklerimizin değiştiğini , bebeğin de onun yapabildiklerimi yapamadığını , büyüdükçe ona birlikte ogreteceginizi anlatacaksiniz.

Yaşı kaç ? Ha bu arada bazı annelerin yaptığı hataları yapmamak lazım. O bebek, o yapamaz, seni daha çok seviyoruz, v.s tarzında söz de yureklendirrn cümleler kurulmamali.
O zaman kardeşlik bağı kurulamaz

Ay keyif aldıkları konulara bak, çocuk ağlayınca rahatladılar mı bari?

Yo o senin dediğin ayırımcılık değil, acil servisteki öncelik sırası gibi bir şey, ihtiyaç dahilinde olası şeyler.
Benim bahsettiğim ayırımcılık, şartlar aynı iken, birinin lehine çalışmak, diğerinin hakkından gasp etmek. Bunlar var maalesef. Ailemde görmedim, ama bazı akrabalarda gördüm ve benim anladığım insanlık kavramı üzerinden sınıfta kaldılar.

O yersiz, düşüncesiz espriler konusuna girersek Alys uzun uzun konuşurum, çünkü kv ile kpde gördüm ben bunu.
Kötü insanlar değiller de, "Lafım nere gider" diye umursamazlar. Onların tarafın yengeleri, adımı soğuk geline çıkardılar, espriden anlamazmışım. "Belki de siz espri yapamıyorsunuzdur hiç düşündünüz mü?" Ya her şakaya gülecek kadar ucuz bi espri anlayışım yok şükür, saçmalığa bak.

İnsanları kırmanın, umursamadan sallamanın, güleceğim diye bir başkasını hüzünlendirmenin adı espri olmuş. Bir de bunu çocukların bulunduğu ortamda, çocuklar üzerine yapıyorlar demek...
Hamişim zaten karnım da öfkem de burnuma burnuma... Çocuğumu aptal aptal ağlatırlarsa zaten öyle, direkt çirkefe bağlarım ya.

Ay sinirlendim yaa

benimki 3 e yaklaştı.
valla doğuma yakın yeniden konu açöarım, neler yapmak/neler yapmamak gerek diye.
bazen iyi olduğunu düşündüğümüz tavır bile etkileyebiliyor.

mesela Adem Güneş şey demişti, çocuğa "seni de seviyoruz" bile dememek gerekir, çocuk oradaki "de"yi hemen görür diye.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…