Çocuk ayrımcılığı şakası aile kavgasına döndü

klasik bir konu oldu bu yönüyle haklısın.

Bence haklısınız doğru söylemişsiniz. Çocuklar çoğu zaman herşeyden haberdar oluyor.

Bi de benim merak ettiğim
Eşin kaç kardeş ve kendi büyük mü küçük mü
Küçükse işine gelmiştir

"Sizin gönüller de sıralı motor gibiymiş maşallah, öğrendiğimiz iyi oldu" gibisinden sokuşturur güler geçerdim şahsen, çocuğun yanında hiç gerek yokmuş.
Ancak tepkini yine de fazla abartılı bulmadım, sadece çok yerinde değil.

anneleri gelinler torunlar darılır diye bir şey diyemeyecek miymiş, asıl onlar bir şey demiyormuş da bize ne oluyormuş.

Ben bu laftan problem çıkarırım esas, bu olay olur işte, sen tepkini dile getirmişsin. "Ay çocum düşünemedik iki gülelim derken" deyip büyüklüğüne yakışır şekilde toparlamak yerine, abiler de karışıyor haklı çıkmak adına konuyu saptırıyorlar.
Evet, mümkünse kimseyi darıltmasınlar, kimsenin gönlünü kırmadan espri yapabilsinler-sohbet edebilsinler o kabiliyet(!) varsa.

işte diyorum ya kimileri yazmış polemiğe girmişsiniz diye
kaynanaya onunla aynı fikirde olmadıgınızı soylemek polemik olmuyor ki
siz bunu soyleyınce az önce şaka ile karışık anasına laf söyleyen kaynınızın birden dönüp size anasının avukatlıgını yapması polemik oluyor

eşimle de konusmadık demişsiniz bence o açmazsa konuyu siz hiç açmayın
kendi işinizi kendiniz görmüşsünüz o size laf soylemiş siz de ona söylemişsiniz oh konu kapandı bitti
cahil insan
dediğiniz gibi
kaynananız insan oyle düşünüyorsa bile hiç degilse olur mu oyle şey der
birde beni anlayacaksınız diye kendini haklı cıkarmaya dediği şeye bakın

İlki şöyle sevilir,ikincisi daha çok sevilir,o ilk göz ağrısıdır daha çok sevilir.....insanların kendilerini böyle şartlandırmalarına gerek yok.Sevgi biraz tutum ve davranışlarla alakalıdır.Yoksa ayrımcılık değil.Çocuk saygısızlık edecek,soğuk davranacak,her lafa cevabı olacak..neymiş ilk göz ağrısıymış ya da sonradan olanıymış çok sevilirmiş.Bunlar laf.

Çokta takılacak birşey yok.Büyükler laf olsun diye konuşur.Sev beni,seveyim seni diye boşuna dememişler.Çocuklar annem şunu daha çok seviyor diye sitem ederler ama kendi davranışlarını görmezler.

aslında yazı diliyle tam aktaramıyorum.
ilk tepkim kesinlikle sert bir tepki değildii, gayet esprivari konuşmuştum.
yine de dikkat etmeli elbette, eşimin ailesi benim hassas çocuğumdan da hassas oldukları için.

abinin o cümlesine - sen 40 yaşında adamla 3 yaşında çocuğu bir tutuyorsan ne diyebilirim ki dedim.

ha ha en küçük evet.
ama benim oyum ortanca kardeşe, bence en çok onu seviyor kv
O zaman işine gelmiştir, hiç açma konuyu eşine tekrar ( :
Demek ki kendiyle çelişiyo kayınvalide

Bence haklısınız doğru söylemişsiniz. Çocuklar çoğu zaman herşeyden haberdar oluyor.

evet aslında tam olarak çekincem bu.

mesela biz babası ile konuşuyoruz, oğlum da odada kendi oyuncakları ile oynuyor.

ertesi gün babası ile konuştuğumuz konuyu gelip bize anlatıyor.
çok enteresan, biz dinlediğini bile fark etmemiş oluyoruz.

Düşüncen ve dillendirdiğin konu doğru olsa da yer yanlış, Çünkü onca insan Aman goha ve çocuğu burda lütfen hareketlerimize dikkat edelim konuştuklarınıza ayar verin demek zorunda değil... Onlar anne ve oğulları olarak kendi aralarında şakalaşıyorlar... Biri de çıkıp senin oğluna verdiğin eğitime yada aranızdaki ilişkiye karışsa o zaman ne dersin???

Kayınvalide sonradan doğanın daha çok sevileceğini söylemiş anladığım kadarıyla. Yani bir ahmetten sonra ikinci ahmet doğsun daha kıymetli olur demekle bunu kastetti sanırım.

Birincisi iki çocuk annesi olarak söylemek isterim ki böyle bir şey yok. Evlat evlattır ve kaç tane olursa olsun her biri sonsuz sevilir. Büyüğü ilk göz ağrısı küçüğü aman daha küçük vs diyerek her türlü sevme bahanesi uydurabilirsiniz ayrı. Ama sonsuz sevildikleri bir gerçek. Biz alece ayrım yapmamak için çaba sarf ediyoruz ama bu yanlış anlaşılmasın sevgimizin farklılığından ayrım yapmaktan bahsetmiyorum. İkisi de çok seviliyor ama küçük olan daha bebek statüsünde ister istemez her ortamda ona ilgi daha fazla biz anne baba olarak dışarıdan gelen bu ilgileri dengelemeye çalışıyoruz büyükle kendimiz belkide daha çok ilgileniyoruzdur.

Kayınvalidenizin tavrına gelince kötü söylenmiş bir söz olarak algılamadım ben bunu. Çünkü birazda doğru her zaman ilgi küçüğün üstünde oluyor siz anne baba olarak sevginizde bir ayrım olmasa da ilgi küçüğe kayıyor sizden kaymasa etraftakilerin ilgisinden kayıyor. Bu konuşmalarda çocuğunuz yanınızdaysa evet etkilenmiş olabilir. Dediğiniz doğru dinlemediğini zannettiğiniz anlarda bile çocuklar dinliyor ve etkileniyor. Böyle durumlarda daha temkinli cevap vermek en doğrusu. Sonuç olarak kv nize anne bizimkilerin niye psikolojisini bozuyorsun diye çıkışmanızın hiç bir manası yok. Bu söylediğiniz söz o sırada etkilendiğini düşündüğünüz çocuğunuzun psikolojisini dahada çok bozmaktan başka bir işe yaramayacağı gibi şikayet ettiğiniz konuyu karşı tarafa anlatmanızı da engeller. Haklıyken haksız duruma düşmenizden başka hiç bir işe yaramaz. Bunun yerine haklısın annecim bazı ailelerde durum böyle ama biz (gözünüzle ilk çocuğunuzu işaret ederek paşamı (yada kullandığınız başka bir sevgi sözcüğünü buraya ekleyerek) ne kadar çok seviyoruz biliyorsunuz kardeşinide okadar çok seveceğiz ve ufaklığın gelmesiyle tam bir aile olacağız sevgimizde giderek büyüyecek büyüğünde yeri ayrı küçüğünde yeri ayrı onlar bizim en kıymetlimiz vs gibi bişeyler söyleseniz çocuğunuzun size güveni artar kayınvalide de çocukların yanında böyle şeyler konuşmanın yanlış olduğunu anlardı sanki.

Onların algıları çok açık oluyor.Yaşlarına bakmayın.3 yaşında dediğiniz çocuk 33 yaşındaki insandan daha mantıklı hareket edebiliyor bazen.
Yiğenim 4 yaşındayken bana hala sen çok mutsuz görünüyorsun demişti
Uyarınız yerinde olmuş.
Polemiklik bir durum yok.
Kv niz gereksiz bir konuşma yapmış.
Evladın diğer evlattan fazla sevildiği muhabbeti de ayrı bir iğrenç.

Tüm uyarıcılara açıklar herşeyi öğrenme eğilimdeler normal bu.
Kayınvalide önce ne dediğini şaşırmış sonra çevir kazı yanmasın demiş ama kaz yanmış.
İçinizi ferah tutun yanlış bir şey yapmamışsınız. Hem fikrinizi güzelce ifade etmek ne zamandan beri polemik oluyor?

Çok gereksiz bir polemik olmuş.
Şaka yaparcasına deseydiniz keşke abiler o kadar tepki göstermezdi.

böyle bir şey var ya da yok anne ve oğulları şakalaşıyor ha şaka ha gerçek onlar anne ve oğulları çocukları arasında ortalığı buz kestirmenin alemi yok sizin evladınıza verdiğiniz sevgiyi inatla sorgulamıyor kadın kendi çocukları ile o muhabbeti yapıp görürsünüz diyor ee ikinci doğsun dersin senin dediğin gibi olmuyormuş anne ikisinide içime katasım geliyor dersiniz ağız dalaşına girip seviyeyi çürütmenin anlamı yokki.

Kendi aralarında şakalaşıyor olabilirler. Bana da saçma geliyor bu tip şakalar ama bazı aileler seviyor demek ki.

Yine de çocuğun yanında bu tip şeyler söylenmemeli kardeşi olacak sonuçta etkilenebilir bundan. Tepkinizi yerinde buldum ben.

teşekkür ederim.
benim cümlem yanlış olmuş gibi.
ama sert bir ifade ile söylemedim kesinlikle, ama sizin dediğiniz tarz çok daha iyi olurmuş haklısınız.

bir de sanırım bende önyargı var eşimin ailesine karşı bu konuda.
o yüzden de biraz gerginim.

mesela benim oğlum doğduğunda, büyük torunu bildiğiniz ağlattılar, ha ha senin pabucun dama atıldı vs tarzı esprilerle, ben lohusaydım, kendi çocuğumu bırakıp onunla ilgilenmiştim mesela.

yine başka bir torunu bize gelmişti kv benim oğluma bakarken, çocuk annesini özledi ağlıyor, kv gidip ilgilenmemişti, benim oğlumla ilgilenmeye devam etmişti, ki ben oradaydım.
ben uyyardım kv yi, anne bak çocuk ağlıyor, beni de istemiyor, biraz ilgilen diye, sonra gidip ilgilenmişti.

yani bu konuya ben biraz fazla hassas yaklaşıyorum diye düşünüyorum bir yandan, bir yandan da onlar hiç hassas yaklaşmıyorlar.

sanırım çatışma da bu uç fikirlerden çıkıyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…