Cocuk anne karnini hatırlar mi??

Ben 1 bucuk 2 yaşımı hatırlıyorum diyen insanlara yav he hee diyorum içimden biri bunu dese başka biyerlerimle gülerim 🤣
Ya niyee.. ben hatırlıyorum 3yasinda yasadigimiz şehirden tasinmisiz ve ben o şehirdeki bazı qnilarimi anneme babama anlattığımda çok şaşırıyorlar. Öyle önemli şeylerde değil hani evde anlatilmista duymuş olayım. Ailede çok kişiyle anılarım vardır o şehirde, herkes bilir alik hatirlar diyip anlatıyorlar ben devamını getiriyorum 😄 valla bak.

Ben 1 bucuk 2 yaşımı hatırlıyorum diyen insanlara yav he hee diyorum içimden biri bunu dese başka biyerlerimle gülerim 🤣
1.5 imkansızdır belki ama benim yeğenim 2 yaşını hatırlıyor o zaman pek konuşamıyordu bile ama 3-4 yaşına geldiğinde yaşadığı şeyleri anlatmaya başlayınca şok olmuştuk 😄

5 yaşındayken kardeşim doğdu annemin kardeşime hamileliğini hatırlıyorum, ondan öncesi bende yok. Yorumlara bakıp 1.5 - 2 yaşları görünce kendimi kötü hissettim 😂

5 yaşındayken kardeşim doğdu annemin kardeşime hamileliğini hatırlıyorum, ondan öncesi bende yok. Yorumlara bakıp 1.5 - 2 yaşları görünce kendimi kötü hissettim 😂
Bilimsel olarak 4 yaş öncesi karanlık zaten, normali sensin. Biz biraz tuhaf olabiliriz 😅

Bende hatirliyorum. Ayakta sallandigim zamanlardan bir kac hatiram var hatta. Annem babam inanmiyordu onlar cogunu unutmustu sonra orada bulunan baska akrabalara anlattim evet dogru dediler.

Hakkariye giderken 2.5 yaşındaymışım annemin otobüste sigara yaktığını hatırlıyorum. Tek kare. Onun öncesine ait de kareler, küçük olaylar var ama net değiller. Dedemin evinin karşısında uzaktan rüzgar gülüne benzettiğim bir şey vardı mesela, onu söylediğimde herkes çok şaşırmıştı. 1 yaşındaymışım. Muhtemelen o karelerde travmatik ya da özel bir şeyler var ki hafızam tutmuş. Ama olay akışı olan bir anı olması için gerçekten çok derin izi olmalı, ki 99 depremi öyle bir şey zaten
Ben de bunu yazmaya gelmiştim, hafıza çok derin bir konu, daha anne karnındayken hafıza oluşmaya başlar ama biz çoğunu beynin derinliklerinde saklarız ve hatırlamayız, aynen dediğiniz gibi deprem, yangın vb bir afet, çok üzüldüğümüz veya sevindiğimiz şeyleri hatırlarız.

1-3 yaş arasında yaşadığım bazı şeyleri hatırlıyorum ama o döneme ait her şey hafızamda yok.

Delirmekuzereyim Delirmekuzereyim ’in arkadaşının kızı da anne karnını hatırlamıyor, çevresinde hamile kadınlar görüyordur mutlaka, en yakın örneği Delirmekuzereyim Delirmekuzereyim , hamileyken de görüşmüşlerdir, çocuğa bebek olacak denmiştir o da bebeğin nerede olduğunu sormuştur ki 2-4 yaş arası çocukları hepimiz biliyoruz ki her şey hakkında soru sorarlar, sorularına cevap beklerler.
Çocuklar anne karnının dar olduğunu akıl edebilecek ve sordukları soruların cevaplarıyla gördüklerini birleştirecek kadar zekiler.

Kızlar arkadaşımla bugün kahve içiyorduk iki buçuk yaşlarda kızı var biz konuşurken israrla anne anne diye seslendi ilk birsey isteyecek sandim umursamadık çocuk işte diye sonra bi anda annesine anne ben seni tepeden görüp seçtim sonra karnın karanlık ve dardı dedi biz şok olduk sonra merak edip sorular sordu arkadaşım daha fazla cevap vermeyip oyun oynamak istedi ayyy tüylerim ürperdi benimde bebeğim var 4 aylik kızımda hatırlar mi acaba diye düşünürüm kızlar sizce hatırlarlar mi??
Dünde benim kızım ben senin karnındayken sen çok hasta olmuştun bende çok üzülmüştüm içerde ağlamıştım dedi😀 daha neler buna inananmafım tabiki😀

Bugün İnstagram da bir video gördüm. Kadın kızına soruyordu anne karnındayken beni görüyor muydun vs vs böyle birçok soru kızda cevaplıyordu 🤷🏻‍♀️🥲 bence o an öylesine cümle kuruyorlar

Ben de bunu yazmaya gelmiştim, hafıza çok derin bir konu, daha anne karnındayken hafıza oluşmaya başlar ama biz çoğunu beynin derinliklerinde saklarız ve hatırlamayız, aynen dediğiniz gibi deprem, yangın vb bir afet, çok üzüldüğümüz veya sevindiğimiz şeyleri hatırlarız.

1-3 yaş arasında yaşadığım bazı şeyleri hatırlıyorum ama o döneme ait her şey hafızamda yok.

Delirmekuzereyim Delirmekuzereyim ’in arkadaşının kızı da anne karnını hatırlamıyor, çevresinde hamile kadınlar görüyordur mutlaka, en yakın örneği Delirmekuzereyim Delirmekuzereyim , hamileyken de görüşmüşlerdir, çocuğa bebek olacak denmiştir o da bebeğin nerede olduğunu sormuştur ki 2-4 yaş arası çocukları hepimiz biliyoruz ki her şey hakkında soru sorarlar, sorularına cevap beklerler.
Çocuklar anne karnının dar olduğunu akıl edebilecek ve sordukları soruların cevaplarıyla gördüklerini birleştirecek kadar zekiler.
Cok fazla ekran da izletiyorlar bir kac kisi soyledi belki de sosyal medyadan gördü dedikleri gibi ama hatirlayanalar da olabiliyordur inanirim

1.5 imkansızdır belki ama benim yeğenim 2 yaşını hatırlıyor o zaman pek konuşamıyordu bile ama 3-4 yaşına geldiğinde yaşadığı şeyleri anlatmaya başlayınca şok olmuştuk 😄
Küçük yaşta bilgiler tazeyken hatırlarlar ama zamanla siliniyor gibi benimde oğlum 3 yaşında 1 buçuk yaşında sar sar makarayı söylediğimizi kimlerle nerde söylediğimizi anlatıyor 🤣
Yalnız o travmatik bişey yaşanmışsa doğru, benim öyle bir anım var 🥹
Evet travmatiklerin kalıcı olması normal keşke travmatikler kalmasa🥲
Devamlı herşeyi hatirlamiyorum ama. 2 yaşımdan sadece bir 5 10 saniyelik bir anı hatırlıyorum 😅
Bazı şeyler yer ediyor işte ama gündelik şeyler değildir herhalde tabi nadir kişiler hatırlıyorda olabilir ama çevremdeki eşim kv büyük dede kb hepsi hatırladığını iddia ettiği için o kadar çoğunluğun hatırladığına inanamıyorum 🤣

Ya niyee.. ben hatırlıyorum 3yasinda yasadigimiz şehirden tasinmisiz ve ben o şehirdeki bazı qnilarimi anneme babama anlattığımda çok şaşırıyorlar. Öyle önemli şeylerde değil hani evde anlatilmista duymuş olayım. Ailede çok kişiyle anılarım vardır o şehirde, herkes bilir alik hatirlar diyip anlatıyorlar ben devamını getiriyorum 😄 valla bak.
3 yaşın olabiletesi var ya ama 1 bucuk 2 yaş biraz mümkünsüz gibi 3 yaş onlardan farklı bi yaş grubu oluyor artık cocuk kendini biliyor hafızasıda iyiyse hatırlıyordur ona bişe demem 😃

30lu yaşlarında, gayet aklı başında bir kuzenim var. O anne karnındayken anne-babasının ettiği bir kavgayı hatırladığını söylüyor. Tabi annesi kavganın zamanını yanlış hatırlıyor olabilr, ya da o kavga ile ilgili konuşulduğunu sonradan duymış ve kendini hatırlıyor sanabilir ama sonuç itibari ile hatırladığını düşünüyor.

Back