Cocuk anne karnini hatırlar mi??

Delirmekuzereyim

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
26 Ağustos 2023
1.712
3.220
53
Kızlar arkadaşımla bugün kahve içiyorduk iki buçuk yaşlarda kızı var biz konuşurken israrla anne anne diye seslendi ilk birsey isteyecek sandim umursamadık çocuk işte diye sonra bi anda annesine anne ben seni tepeden görüp seçtim sonra karnın karanlık ve dardı dedi biz şok olduk sonra merak edip sorular sordu arkadaşım daha fazla cevap vermeyip oyun oynamak istedi ayyy tüylerim ürperdi benimde bebeğim var 4 aylik kızımda hatırlar mi acaba diye düşünürüm kızlar sizce hatırlarlar mi??

Kızlar arkadaşımla bugün kahve içiyorduk iki buçuk yaşlarda kızı var biz konuşurken israrla anne anne diye seslendi ilk birsey isteyecek sandim umursamadık çocuk işte diye sonra bi anda annesine anne ben seni tepeden görüp seçtim sonra karnın karanlık ve dardı dedi biz şok olduk sonra merak edip sorular sordu arkadaşım daha fazla cevap vermeyip oyun oynamak istedi ayyy tüylerim ürperdi benimde bebeğim var 4 aylik kızımda hatırlar mi acaba diye düşünürüm kızlar sizce hatırlarlar mi??
Bu nasıl mümkün ola bilir ki çocuk işte birşeyler duymuş düşünmüş çocuk akliyla söylemiştir.

Ya lütfen gerçek bir soru olmasın 😂

Kızım 8 yaşında ve bayağı gereksiz bir hafızası var.
Mesela geçen gün 21 aralık 2020'de giydiğim elbiseyi çok severdim şimdi olsa yine giyerim falan dedi. Her şey tarih tarih aklındadır önemsiz de olsa.
Sordum hatırlamıyor, bence hatırlanacak olsa o hatırlardı :D

Çocuk muhtemelen izlediği bir şeylerden etkilendi ve anlatıyor bunları. Doğduğunda durumun farkında olsa bile 2.5 yaşına kadar hatırlaması imkansıza yakındır. Bu arada her bebek doğduğu anda hayat boyu kullanacağı zekanın en yüksek seviyesindedir ve ıq yaş büyüdükçe düşer. Yani doğduğunda sürecin farkında olması muhtemeldir ama hatırlama ihtimali yok denecek kadar azdır. Bilinçli anı kaydı 4 yaşında başlıyor diye biliyorum

Ben 1 bucuk 2 yaşımı hatırlıyorum diyen insanlara yav he hee diyorum içimden biri bunu dese başka biyerlerimle gülerim 🤣
Ben cidden hatırlıyorum kuzenim doğmuştu onu yer beşiği yok mu eskiden kullanıyorlardı o beşikten kaldırıp yattığımı hatırlıyorum 2 yaş var aramızda. O zaman taşınmıştık onu da hatırlıyorum 99 depreminde 2.5 yaşındaydım hatırlıyorum

Bugün bu temada 2 konu vardı instagramda. Dönem dönem bazı senaryolar yazmaya bayiliyor insanlar😏 birinin çocuğu da sen mavi giyiyordun masada çiçek vardı seni seçtim demiş de güya kadın hamile olduğunu öğrendiğinde üstünde mavi elbise varmış ve kendine çiçek almış da. Yav he he

Yapay zeka cevabı

Eklentiler

• IMG_2857.webp
    IMG_2857.webp
    52,1 KB · Görüntüleme: 29
Lucy de olmuştu,gerçi sonra tanrı parçacığı halinemi geldi yoksa başka bişeymi oldu orası tam net değil,öyle birşey imkansız elbetteki,insan beyninin tamamını kullanırsa belki olabilirdi bir belgeselde izlemiştim imkansız tabiki ama o zamanda anlaşılırdı zaten bu şekilde oyunlar oynayan bir çocuk olmazdı,benim oğlumda erken doğdu 3 aylıkken penceredeki avizenin yansımasına bakıp kafasını çevirip tavandaki avizeye bakmıştı,dakikalarca çözmeye çalıştı biz tabi oha çocuk dahi fln dedik ama sıradan bir çocuk çıktı,dersler fln ehhh işte,elimizde patladı😂😂😂

Ben 1 bucuk 2 yaşımı hatırlıyorum diyen insanlara yav he hee diyorum içimden biri bunu dese başka biyerlerimle gülerim 🤣
İstisnaları var, süper hafıza sendromu (Hipertimezi) deniyor.

Bunlar imkansız şeyler değil. Beyin hala daha sırlarla dolu bir organımız.

(Haber ne kadar doğrudur bilemiyorum belki dikkat çekmesi için abartarak işlemişlerdir ama istisnalar olabiliyor işte)

Back