- 14 Ağustos 2016
- 4.559
- 21.570
- 238
kanunen hakkı mı var?
hangi kanun bu orman kanunu mu?
aksine şiddet suçlarında alt ve üstsoya uygulanan şiddette ceza artırılır. iyi okuyun, doğru bilgi verin.
" Şiddet; güç ve baskı uygulayarak insanların bedensel veya ruhsal açıdan zarar görmesine neden olan hareketlerin tümüdür. Kaldı ki bu şiddetin kendini savunamayacak durumda olan bir çocuğa karşı uygulanması akıl alır gibi değildir. Türk Ceza Kanununda, bu tür suçlar vücut dokunulmazlığına karşı işlenen suçlar olarak nitelendirilir. Unutmamak gerekir ki şiddet her ne şekilde olursa olsun suçtur. Aile bireylerinden biri olsa dahi diğerine asla şiddet uygulayamaz. Anayasamızda da, bireylerin yaşama hakkı en temel değer olarak kabul edilmiştir. Kanunda, bir başka kişiye karşı kasıtlı olarak zarar veren, onun sağlığının ya da algılama yeteneğinin bozulmasına neden olan kişinin cezalandırılacağı net bir şekilde ifade edilmektedir. Bu eylem, ‘üstsoya, altsoya, eşe veya kardeşe karşı’ yapılmışsa ceza daha da artırılır.Bu gibi durumlarda yani şiddete maruz kalındığında derhal emniyete ya da savcılığa giderek şikayette bulunulmalıdır." alıntıdır.
Yok hatta Anayasada yaziyormus , anneler dogurup dogurup dövme hakkina sahiptir diye,daha neler.
Kanunda öyle bir hak yok, Nerden cikariyorsunuz bunlari anlamiyorum.
Terbiye sınırları içinde dövmek ne demek?Bu kasten yaralama sucu icin. Tck da duzenlenen bir sey. Altsoya üstsoya cocuga kendini korumayacak sekilde malul olanlara hemen hemen her suc da artirma sebebidir. Benim bahsettigim anne babanin cocugunu terbiye sinirlari icinde dovmesi. Ve türk kanunlarında geçiyor ancak ceza kanunlarinda degil tabiki. Eger arastirirsaniz bunu da bulabilirsiniz. Ayrıca türk hukuk sistemi takdir edersiniz ki ceza kanunlarindan ibaret degildir.
Bu kasten yaralama sucu icin. Tck da duzenlenen bir sey. Altsoya üstsoya cocuga kendini korumayacak sekilde malul olanlara hemen hemen her suc da artirma sebebidir. Benim bahsettigim anne babanin cocugunu terbiye sinirlari icinde dovmesi. Ve türk kanunlarında geçiyor ancak ceza kanunlarinda degil tabiki. Eger arastirirsaniz bunu da bulabilirsiniz. Ayrıca türk hukuk sistemi takdir edersiniz ki ceza kanunlarindan ibaret degildir.
merak etmeyn konuyu çokça araştırmış, şikayetçi olmuş ve sonuç almış durumdayım.
yani öyle aaa bidaha yapma diyip göndermiyorlar çocuğunu döven ebeveynleri, çok yakın örnekleri var, daha geçtiğimiz ay balkonda 6 yaşındaki üvey kızını döven anne, komşusunun ihbarı üzerine şu an cezaevinde.
çocuğumuz bizim terbiye etmek için tokatlayacağımız bir et yığını değil, hisleri, yaşam hakkı olan ve hukuken bu hakları korunan bir insan.
kimseyi çocuk bu dövülür şikayet etseniz de bişey çıkmaz diye yanıltmayalım.
yaşanan durumun tam karşılığı için yine bir alıntı yapayım: "4320 Sayılı Ailenin Korunmasına Dair Kanun ile aile içinde şiddet gören kimselerin korunması için Aile mahkemesi yargıcına bazı tedbirleri alma yetkisi verilmiştir. Aile mahkemesi yargıcının önlem alması için Cumhuriyet Başsavcılığına durumu bildirebilirsiniz. Çünkü yasada şiddet gören bireylerin veya Cumhuriyet savcısının bildirmesi üzerine yargıcın bazı önlemleri alacağı belirtilmektedir. Bu önlemlere uyulmadığı takdirde ise hapis cezası verilecektir.
Ayrıca bir çocuğa şiddet uygulamak Türk Ceza Kanunu'na göre şikayet aranmaksızın 1,5 yıldan 4,5 yıla kadar ceza verilmesini gerektiren bir suçtur. Suçun ihbarı üzerine savcı gerekli soruşturmayı yapmakla yükümlüdür.
Bunun dışında Türk Medeni Kanunu'nun 346. maddesine göre çocuğun yararı ve gelişmesi tehlikeye düştüğü takdirde aile mahkemesi yargıcı çocuğun koruması için uygun önlemleri alır ve 348. maddeye göre bu önlemlerin yetersiz kalacağı anlaşılırsa velayetin ana veya babadan veya her ikisinden de kaldırılmasına karar verir. Her ikisinden de kaldırılırsa çocuğa bir vasi atanır." Dr. Özge Yücel
Ben inanamıyorum, konu sahibi diyor ki ben dövdüğünü evimden duyuyorum, hala yok popoya şaplak yok çimdiklemek. İnanılmaz gerçekten inanılmaz...
Demek istedigim o degildi. Eksik ve deli olanlarin hepsinin cocuklugunda siddet gordugune yuzde yuz emin miyiz? Veya cocuklugunda dayak yiyenlerin hepsi hakkinda psikolojisi bozuk insan yorumunu yapabilir miyiz? Dedem annemi ve diger kardeslerini cok fazla dovermis. Genc kizken bile yedigi dayaklari anlatirdi. Ama ben anne tarafi akrabalarim kadar duzgun insanlarla henuz karsilasmadim. Dayilarim teyzelerim pırlanta gibiler. Demek istedigim bu tarz kisilik bozukluklari dovmekten ziyade verilen sevgi ile alakali. Her doven cocugunu sevgisiz birakmiyor. Veya cocuguyla insanmis gibi iletisim kurabilen herkes %100 sevgi gösteremiyor. Ben konu sahibine aile islerine karismamasi gerektigini soyledim. Yoksa tabiki bende siddete karsiyim. Ama dovulen her cocugunda sevgisiz birakildigina, ilerde sorunlu bireyler olacaklarina inanmiyorum.Kimsenin eksik veya deli olmadığından emin misiniz?
İsviçre'de mi yaşıyorsunuz yoksa Türkiye sınırları içinde cam ve toplumdan izole bir fanus içinde mi?
hasar birakmayacak şekilde dövmek böyle minnos minnosTerbiye sınırları içinde dövmek ne demek?
Ulkenin geldigi hali gormek icin yorumlari okumak yeterli.. belki de gercekten kanunen normaldir pelin, malum ne kanun cikiyor takip edemiyoruz artik.. kaldi ki boyle bir kanun ciksa sasirmam :) doverek adam etmeye calisin hanimlar, bakin 80 kusagi piril piril siz daha iyisini yapabilirsiniz inaniyorum..
kadınla yakınlık kur. çocuğa sahip çık en azından senin yanında bir şey yapmaz. sende güzellikle anlatırsın. baktın anlamıyor şikayet edersin. gerekirse toplanır beraber döverizKimisi şikayet et diyor, kimisi kadına şaplatmamı söylüyor. Hiç karışma diyen var.. Sende daha samimi ol ve öğret diyorsun.. Kafam çok karışık. Şu durumda en doğrusu nedir acaba..
Bana internet alintilariyla geliyorsunuz ideolojik olarak her sey cok güzel ama hayat böyle degil maaleset ve tekrar ediyorum bu kanunlarin uygulanma amaci gercekten siddetle istismara uygulayan çocuklar icin. Ve ben de mesela sokakta bir kadinin bir cocugun acimasizca dayak yedigini görsem hic dusunmeden olaya müdahil olabilirim. Ama bence anlasamiyoruz ayni kavramdan bahsedemiyoruz. Yukarida da yazdim cocugunu tedip hakkiyla ilgili yargitay kararlari olmali bir onlari da arastirin derim.
Pardon da kanunen neye hakkı var 'morartmadan dövmeye mi ' ??? Siz şaka mısınız ya dayağa karşı değil bence eski kafalı dayaksever kadınlardansınız belli kiCocugu nasil dövdüğüne bağlı. Eger terbiye sinirlari icinde canini acitmiyorsa sizi ilgilendirmez ki sikayet etseniz de sonuc alamazsiniz kanunen de hakkı var. Eger cocugun canini acitmak icin veya kendi sinirini cikaracak kadar cok dovuyorsa sikayet edin.
Ben de dayaga karsi bir insanim ama bu da bir terbiye metodudur. Pek cogumuz buyurken annelerimizden terlik cimdik yemisizdir. Yani eger cocuk icin eziyet degilse veya ciddi morarma vb olmuyorsa bu sizi ilgilendirmez kendi hatasidir.
Pardon da kanunen neye hakkı var 'morartmadan dövmeye mi ' ??? Siz şaka mısınız ya dayağa karşı değil bence eski kafalı dayaksever kadınlardansınız belli ki
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?