çocuğundan bul

Ben matematikten sınıfta kaldı demedim zaten.

9 yaşına kadar tek doğru cümle bile kuramaması gibi bir şey de okumadım, (bahsettiğiniz gibi bir şey olsaydı, zaten 9 yaşından sonra kesinlikle konuşmayı veya yazma işini yapamazdı) okuduğum yaşıtlarına göre geç konuşması, bazen cümleleri kendi kendine tekrar etmesi, 9.5 yaşında da sınavla iyi bir okula girmesi yani o yaşta bilinen bir öğrenme eksikliğinin olmaması, neyse konumuz Einstein değil zaten.

rabbim niyetimi biliyor
çocuğu onulmaz dertlere düşsün demiyorum zaten
kızımın yaşadığı ezikliği dışlanmışlığı çaresizliği yaşasın
panik atak krizleri geçirsin
üzüntüden sabahlara kadar ağlasın yeter

Haklısınız. Canınız yanıyor, anne feryadıyla beddua ediyorsunuz. Yapmayın. Tövbe edin.
O kadının / adamın bunu öğrenmesi için kızında görmesine gerek yok.
Bunu yaşarken sizi hatırlamaz bile.
Allah vicdan azabı versin kalbine, islah olsun başka evlatlarda zarar görmesin diye dua edin.Böyle iyi niyetle evladınızda iyileşir. İnşaallah.

Mahsum bir yavrunun ne günahı var ? Buyuk dertlere düşmesin diyorsunuz ama daha beteriyle beddua ediyorsunuz.

kızım burdaki üstün pedagogların koyduğu teşhis gibi şıp diye dersi anlayan o yüzden dikkati dağılan sınıfta herkesi rahatsız eden öğretmenlere cevap veren ben üstünüm her şeyi anlarım diye ortalıkta gezinen bir çocuk değil
ilkokula başladığından beri sorun yaşayan hiçbir zaman dersi dinlemeyen ödev yapmayan dikkatini toplayamadığı için hiç bir şey öğrenemeyen notları çok düşük olan okulda sürekli dışlanıp aşağılanan ezik pasif sorunlu bir çocuk
gerizekalı diye öğretmen tarafından rama gönderilen üstün zekalı olduğu belirlendiği zaman akıllı çocuk böyle mi davranır diye eleştirilen bir çocuk
arkadaşları tarafından dersleri anlamadığı için dışlanan bir çocuk
en sevdiği arkadaşı tarafından ben seninle arkadaş olmak istiyorum ama sen eziksin seninle arkadaş olursam ben de ezik olurum diye itilen bir çocuk
bana fikrimi soran öğretmene ödev yapmama cezası olarak teneffüsü yasaklamayın hareket etmeyince daha kötü oluyor dediğimde kızıma ödev vermeyi bırakıp bunu velilerle dedikodu malzemesi yaptığını velilerden duyduğum öğretmenlere sahip bir çocuk
sadece kendisiyle oynasın diye sınıfın popüler kızını 1 yıl boyunca kantine yazdırıp aldığı aburcuburla besleyip bana bunu 1 yıl sonra söylemeye cesaret edebilen bir çocuk
hayatta tek önem verdiği çocuğu gibi sevdiği için yarışmalara bile vermediği çizimlerini çöpe atan ,ödev yapmadığı için kitaplarını parçalayan öğretmenlere sahip ve artık değer verilmiyor diye çizim bile yapmayı bırakan bir çocuk
anne dinlemek istiyorum anlamak istiyorum öğrenmek istiyorum ama 5 dk sonra kendimi resim yaparken buluyorum dinleyemiyorum isteyerek yapmıyorum nolur yardım et diye ağlayan bir çocuk
başka sınıfın parçalayıp incelediği kurbağayı bulunca sevinçle alıp eve getirdiği için arkadaşları tarafından iğrençsin denilen
yağmurda dans ettiği için pissin denilen
toprağı eşip böceklere yuva yaptığı için kirlisin denilen
balıkçılardan gördüğü her türlü ahtapot yengeç kalamar türü değişik canlıyı alıp inceleyelim diye ,evde küflendirdiği ekmeği yoğurdu okula götürdüğünde bilim böle olmaz öğğ diye karşılanan bir çocuk
bunların karşısında 7 yaşında panik atak krizleri geçirip hastanelik olan beni hastaneye götür anne doktorlar yanımda olsun ölürsem kurtarırlar diye yalvaran
arkadaşlarıyla sorunu olduğundan anne nolur öğretmeni arama annesini arama arkadaşıma kızarlar diye onların adına üzülen bir çocuk

ve her gördüğü yaşlıya hastaya bebeğe hayvana dua eden
arabaya binince ben sölemeden büyüklere yer veren
mahalledeki kadın 3 çocuğunu bırakıp kendini küvete sokup çıkarıp döven bir adamla kaçtığında çocuklarını evlatlık alalım diye yalvaran
sokakta gördüğü her kediyi köpeği eve getirip bakayım diye yalvaran
gözleri pörtlemiş ayakları sakatlanmış öleceği belli olan kediyi cebimde beş kuruş yokken anne veterinere götür diye kumbarasını boşaltıp yalvarıp ertesi gün kedi öldüğünde anne öldü ama mutlu rahat öldü dimi korkmadan aç kalmadan öldü süt verdin anne kutuya koyup köpeklerden korudun anne allah senden razı olsun anne diyen
kantinden sucuklu tost alıp kendi yemeyen bahçedeki hayvanlara yediren
her gece dünyadaki aç savaştaki sokaktaki çocuklara dua eden bir çocuk

şimdi versinler bakalım çok iyi bilen sevgili kk eğitimcileri öğretmenine laf söleyen dersi bozan arkadaşlarını rahatsız eden terbiyesiz pis kaka çocuğuma notlarını
onlara çok terbiyeli çok çalışkan çok söz dinleyen notları çok iyi çocuklarıyla mutluluklar diliyorum

ve ben dersleri 1 olan ,ders dinlemeyen ,ödev yapmayan,matematik fizik kimya bilmeyen ama kendini savunan fikrini söyleyen karşısındaki sadece büyük diye sadece öğretmen diye,sadece anne diye haklıyken susmayan ,vicdanlı ahlaklı merhametli iyi kalpli saf yürekli kızımı bu sisteme bu öğretmenlere bu zihniyete yedirmicem
İnanın sizi çok iyi anlıyorum.
Kızınızın tek talihsizliği böyle bir sistemde öğrenci olması.
Fakat en büyük talihi de bence genel kanının aksine annesi.

Yani...

Bana neden tosladınız şimdi? Neyse, üstün zeka olayı birinci dereceden muhatap olduğum bir konu değil. Büyük konuşmamak lazım ama ben çocuğum duble üstün zekalı bile olsa bu durumda onu öğretmeninden bir güzel özür diletir öğretmenede gereken uyarıyı yapardım.

Ego iyi bir şey değil...

bakın
ben şu anda o durumu yaşamıyorum, yani saygısızlık diye adlandırdığınız ama saygısızlık olmayan şeyi, fakat, kızım için araştırma yaparken çok şey öğrendim
üstün zeka + hiperaktivite + dikkat eksikliği birleşince, siz dilerseniz hergün 10 saat dil dökün, bazı çocuklara ulaşamazsınız!
o çocuğa ulaşmanın yolu gerçekten zor
kendilerini kapatıyorlar, öyle çocukların çektiği ağrıların, ağlamaların haddi hesabı yok

Pardon da sizde de hata vat kusura bakmayın şimdi başka yazdığınızı okudum ingilizce öğretmeni ve dil beceri isteyen birşey de öğrenmek zorunda değil demişsiniz yani size göre kuzınız yabancı dil öğrenmese de olur gereksiz bir ders ve dinlemrk zorunda olmadığından derste resim yapabilir ve hocası uyardığında cevap verebilir size göre. Bu ebeveynlik değil yabancı dilin iş hayatındaki önemi bir yana eğet siz kızınızı korursanız istediğini çalışıp istediğini çalışmama, ders dinlememe ve hocasıba cevap verme hakkkı olduğunı zanneder neden şikayet edemediğiniz buraya grlip beddua ettiğiniz belli hangi müdür ders saatindr resim yapılmasını ve saygısızlığı onaylar ki.
ingilizce değil hiç bir dersi dinlemiyor çünkü dinleyemiyor çünkü dikkatini toplayamıyor
resim dışında tek bir şeyle bile 5 dk dan fazla uğraşamıyor
doktor pedagog psikolog psikiyatr ilaç terapi hiç bir şey fayda etmedi etmiyor

yahu okul zorla rama'a göndermiş zaten, ama tam tersi sanmış okul, yetersiz, anlama güçlüğü var zannetmiş
ama çocuk üstün zekalı + hiperaktif + dikkat dağınıklığı çıkmış

o çocuk orada ne testlere giriyor
wisc-r mesela
burada, atıp tutan üyelere uygulayalım bakalım aynı testi
eminim sonuç hüsran olur...

atıp tutan üyelere not:
"ram" milli eğitim bakanlığı araştırma rehabilitasyon merkezi anlamına gelir
burada çocuklar çok ciddi testlerden geçirilir
milli eğitim bakanlığı, diğer ülkelerde üstün zeka kabul edilen puanın, ülkemiz için 10 puan fazlasını üstün zekalı olarak kabul etmektedir.
her isteyen "ram" da teste tabi tutulamaz! mutlaka okulun yönlendirmesi gerekir!
Peki bu çocukların eğitim alaileceği bir devlet okuu var mı canım? Benim öğrencim bir kolejin özel bir sınıfna devam ediyor. Hiperaktivitesi de var.

Eşim bir şekilde uyum sağlamış, okulla çok problemi olmamış. İlkokul öğretmeni babasıymış, bunu. Etkisi olduğunu düşünüyorum. Ama zeka denilen şey genetik, ilerde bir çocuğumuz olursa üstün zeklaı olma ihtimali ar sanırm. Şimdiden öğrenip ona göre adım atmak lazım.

Hayır ben sizin çocuğunuz Einstein mı Da Vinci mi diyenleri de anlamıyorum.Belki de olacak,iyi eğitim alırsa neden olmasın ki? Einstein ve Da vinci kutsal varlıklar değil sonuçta onlar da anne babadan doğmuş okula falan gitmişler değil mi?

9 yaşına kadar tek doğru cümle bile kuramaması gibi bir şey de okumadım, (bahsettiğiniz gibi bir şey olsaydı, zaten 9 yaşından sonra kesinlikle konuşmayı veya yazma işini yapamazdı) okuduğum yaşıtlarına göre geç konuşması, bazen cümleleri kendi kendine tekrar etmesi, 9.5 yaşında da sınavla iyi bir okula girmesi yani o yaşta bilinen bir öğrenme eksikliğinin olmaması, neyse konumuz Einstein değil zaten.

Yüzyılın dahilerinden biri olarak kabul edilen Einstein çocukluğunun ilk dönemlerinde ciddi anlamda konuşma bozukluğu; ilkokula başladığı dönemde iseöğrenme ve iletişim güçlüğü yaşamıştı. Okuldaki otorite ve eğitim sistemiyle çatışan ve tüm hayatı boyunca okuldan nefret eden Einstein; aslında ailesinin o dönemde korktuğu gibi ‘gerizekalı’ değil sadece Disleksi hastasıydı…

bakın
ben şu anda o durumu yaşamıyorum, yani saygısızlık diye adlandırdığınız ama saygısızlık olmayan şeyi, fakat, kızım için araştırma yaparken çok şey öğrendim
üstün zeka + hiperaktivite + dikkat eksikliği birleşince, siz dilerseniz hergün 10 saat dil dökün, bazı çocuklara ulaşamazsınız!
o çocuğa ulaşmanın yolu gerçekten zor
kendilerini kapatıyorlar, öyle çocukların çektiği ağrıların, ağlamaların haddi hesabı yok

Dedim ya birinci dereceden muhatap olduğum bir konu değil. Allah kimseyi evladıyla sınamasın ne desem bilemiyorum. Zor işler...

Hayır ben sizin çocuğunuz Einstein mı Da Vinci mi diyenleri de anlamıyorum.Belki de olacak,iyi eğitim alırsa neden olmasın ki? Einstein ve Da vinci kutsal varlıklar değil sonuçta onlar da anne babadan doğmuş okula falan gitmişler değil mi?

Ona ben de çok sasirdim bir de eğitimci bunu söylüyor. En çok inanmasi desteklemesi gerekenler onlar değil midir

9 yaşına kadar tek dığru cümle kuramamış dedim zaten hiç konuşmamış demedim hanımefendi aynı şeyden bahsediyoruz sadece konu bu olmadığı için bi cümleyle geçiştirdim.

Peki bu çocukların eğitim alaileceği bir devlet okuu var mı canım? Benim öğrencim bir kolejin özel bir sınıfna devam ediyor. Hiperaktivitesi de var.

Eşim bir şekilde uyum sağlamış, okulla çok problemi olmamış. İlkokul öğretmeni babasıymış, bunu. Etkisi olduğunu düşünüyorum. Ama zeka denilen şey genetik, ilerde bir çocuğumuz olursa üstün zeklaı olma ihtimali ar sanırm. Şimdiden öğrenip ona göre adım atmak lazım.

hayır şu anda devletin bir okulu yok
canım benim kızın üstün zekalı çocuklar arasında %1'in içinde
ilk tespit edildiğinde bebek sayılırdı
sonra okula başlayınca wisc-r yapıldı "ram"da
ama okulda hiç zorluk yok
hocasını çok seviyor, arkadaşlarını seviyor
çok saygılı bir çocuk
ama hiperaktif değil + dikkat dağınıklığı yok
bir ara var zannettik dikkat dağınıklığı, çok zor durum, yokmuş
fakat farklı sorunlar yaşıyoruz

bilsem var, devletin destek programı
haftada 2 gün
fakat kontenjanı 50-60 kişi ve çift sınavla giriliyor

çok saygılı bir çocuk

haftada 2 gün
Gözünü sevdiğimin ülkesinde üstün zekalıların eğitim alacağı bir merkez bile yok, ne güzel...

çok saygılı bir çocuk

haftada 2 gün
Çok ilginç gerçekten. Özel değilse nasıl fark ettiğinizi sorabilir miyim?

kızım burdaki üstün pedagogların koyduğu teşhis gibi şıp diye dersi anlayan o yüzden dikkati dağılan sınıfta herkesi rahatsız eden öğretmenlere cevap veren ben üstünüm her şeyi anlarım diye ortalıkta gezinen bir çocuk değil
ilkokula başladığından beri sorun yaşayan hiçbir zaman dersi dinlemeyen ödev yapmayan dikkatini toplayamadığı için hiç bir şey öğrenemeyen notları çok düşük olan okulda sürekli dışlanıp aşağılanan ezik pasif sorunlu bir çocuk
gerizekalı diye öğretmen tarafından rama gönderilen üstün zekalı olduğu belirlendiği zaman akıllı çocuk böyle mi davranır diye eleştirilen bir çocuk
en sevdiği arkadaşı tarafından ben seninle arkadaş olmak istiyorum ama sen eziksin seninle arkadaş olursam ben de ezik olurum diye itilen bir çocuk
bana fikrimi soran öğretmene ödev yapmama cezası olarak teneffüsü yasaklamayın hareket etmeyince daha kötü oluyor dediğimde kızıma ödev vermeyi bırakıp bunu velilerle dedikodu malzemesi yaptığını velilerden duyduğum öğretmenlere sahip bir çocuk
sadece kendisiyle oynasın diye sınıfın popüler kızını 1 yıl boyunca kantine yazdırıp aldığı aburcuburla besleyip bana bunu 1 yıl sonra söylemeye cesaret edebilen bir çocuk
hayatta tek önem verdiği çocuğu gibi sevdiği için yarışmalara bile vermediği çizimlerini çöpe atan ,ödev yapmadığı için kitaplarını parçalayan öğretmenlere sahip ve artık değer verilmiyor diye çizim bile yapmayı bırakan bir çocuk
anne dinlemek istiyorum anlamak istiyorum öğrenmek istiyorum ama 5 dk sonra kendimi resim yaparken buluyorum dinleyemiyorum isteyerek yapmıyorum nolur yardım et diye ağlayan bir çocuk
başka sınıfın parçalayıp incelediği kurbağayı bulunca sevinçle alıp eve getirdiği için arkadaşları tarafından iğrençsin denilen
balıkçılardan gördüğü her türlü ahtapot yengeç kalamar türü değişik canlıyı alıp inceleyelim diye ,evde küflendirdiği ekmeği yoğurdu okula götürdüğünde bilim böle olmaz öğğ diye karşılanan bir çocuk
bunların karşısında 7 yaşında panik atak krizleri geçirip hastanelik olan beni hastaneye götür anne doktorlar yanımda olsun ölürsem kurtarırlar diye yalvaran
arkadaşlarıyla sorunu olduğundan anne nolur öğretmeni arama annesini arama arkadaşıma kızarlar diye onların adına üzülen bir çocuk

mahalledeki kadın 3 çocuğunu bırakıp kendini küvete sokup çıkarıp döven bir adamla kaçtığında çocuklarını evlatlık alalım diye yalvaran
gözleri pörtlemiş ayakları sakatlanmış öleceği belli olan kediyi cebimde beş kuruş yokken anne veterinere götür diye kumbarasını boşaltıp yalvarıp ertesi gün kedi öldüğünde anne öldü ama mutlu rahat öldü dimi korkmadan aç kalmadan öldü süt verdin anne kutuya koyup köpeklerden korudun anne allah senden razı olsun anne diyen

şimdi versinler bakalım çok iyi bilen sevgili kk eğitimcileri öğretmenine laf söleyen dersi bozan arkadaşlarını rahatsız eden terbiyesiz pis kaka çocuğuma notlarını
onlara çok terbiyeli çok çalışkan çok söz dinleyen notları çok iyi çocuklarıyla mutluluklar diliyorum

ve ben dersleri 1 olan ,ders dinlemeyen ,ödev yapmayan,matematik fizik kimya bilmeyen ama kendini savunan fikrini söyleyen karşısındaki sadece büyük diye sadece öğretmen diye,sadece anne diye haklıyken susmayan ,vicdanlı ahlaklı merhametli iyi kalpli saf yürekli kızımı bu sisteme bu öğretmenlere bu zihniyete yedirmicem
allah kızınızı iyi insanlarla karşılaştırsın. Gece gece bebeğimi uyutmuşken uyumam lazım ama derdinizi dert bildim. Sımsıkı satılasım geldi yavrunuza o kadar masum ki..

Dersi bölmemiş çocuk, resim çiziyormuş sadece. Kimseyi rahatsız ettiği yok. Dersi bölen, çocuğa müdahale eden öğretmen.
Bu konuda yetkin olduğunuzu sanmıyorum. Çevresinde üstün zekalı bir çocuk olan biri bu anneyi çok rahat anlayabilir. Ancak böyle bir çocukla hiç karşılaşmamış olanlar sizingibi yorum yapar.
sistem dersler öğretmenler çocuğun kendi sorunları yetmiyor
bi de böle komplekslerle uğraşıyoruz
ne kadar dua ettim keşke normal olsaydı da mutlu olsaydı diye bilebilselerdi keşke

Allah kızını iyi insanlarla karşılaştırsın
Bu duruma bir şekilde çözüm bulman gerek
Onunla iyi iletişim kuracak onun hayatını olumlu yönde değiştirecek iyi bir öğretmenle karşılaşırsınız inşaALLAH
Buna bir çözüm bulmak gerek ya ben çok üzüldüm :KK43:

Dedim ya birinci dereceden muhatap olduğum bir konu değil. Allah kimseyi evladıyla sınamasın ne desem bilemiyorum. Zor işler...

benim kızın üstün zekalı çocuklar arasında %1'in içinde
ama okulda hiç problem yok
çok saygılı bir çocuk
fakat farklı sorunlar yaşıyoruz, inanın zor

Yüzyılın dahilerinden biri olarak kabul edilen Einstein çocukluğunun ilk dönemlerinde ciddi anlamda konuşma bozukluğu; ilkokula başladığı dönemde ise öğrenme ve iletişim güçlüğü yaşamıştı. Okuldaki otorite ve eğitim sistemiyle çatışan ve tüm hayatı boyunca okuldan nefret eden Einstein; aslında ailesinin o dönemde korktuğu gibi ‘gerizekalı’ değil sadece Disleksi hastasıydı…

Disleksi yerine Asperger's sendromundan da muzdarip olabilirmiş. O dönemin şartlarında kendi kendine cümleleri tekrar eden çocuğa da "aptal", "ahmak" veya "gerizekalı" şeklinde yaftalamak olmayacak şey değil, ki zaten yabancı dil konusunda da kendini yetersiz görüyormuş hayatı boyunca. Ama kendisinin olayının özelinde zaten her yabancı dil öğrenme işinde sorun yaşayan insanı genellemeye tabi tutarak o zaman üstün zekalıdır diyemeyiz, zekası normalden çok aşağı bir seviyede de diyemeyiz. Einstein kendini en iyi ifade edebileceği dili bulmuş neticede, herkes umarım bulur.

X