• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

çocuğundan bul

• Konu Sahibi Konu Sahibi Dante
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Bakin ben ogretmeni hakli bulmuyorum.sikayet edin diye oneride bulundum konu sahibine fakat konu sahibi kizim.ustunzeka ogretmenine cevabini vermis,turkcesi haddini biodirmis diyip duruyor.anlamadigim ustun zeka cocuklar saygisizmi oluyor ben.ona takildim.bende okukdan kactim kopya cektim diye disiplin kapisindan dondum.ustun zeka degilim ama ogretmenime saygisizlik yapsam annemdem.babamdan yiyecegim azarin farkunda olacak kadar zekiydim.konu sahibi kizim ustun zeka ve ogretmenine cvb verme hakkina.sahip dusuncesinde.ben.velide buluyorum.sucu cok saygisiz cocuk yetistiriyor bana gore
benim kızım üstün zekalı değil
terbiyesiz ahlaksız yaramaz arkadaşlarına şiddet uyguluyor öğretmenlerine laf söylüyor
öğretmen söyleyebilir mi bunları

Ona ben de çok sasirdim bir de eğitimci bunu söylüyor. En çok inanmasi desteklemesi gerekenler onlar değil midir
Ne yazık ki bu konuda eğitimli değil öğretmenler.
Üstün zekalı bir çocuğu sınıftaki diğer özel eğitim (algı yetersizliği, hafif düzeyde zeka geriliği, dikkat bozukluğu vs.) öğrencilerinden ayırmak oldukça zordur.
Öğretmenin dersi geçtim bu çocuklara ulaşabilmesi için eğitilmesi gerekir.

Çok ilginç gerçekten. Özel değilse nasıl fark ettiğinizi sorabilir miyim?

9 aylıkken şekilleri biliyordu, üçgen vs ayırdedebiliyordu
1.5 - 2 yaş gibi kendi kendine çıkartma işlemi yapmaya başladı, tabi tek haneli sayılarla
tesadüf ram'da çalışan bir tanıdığımızın dikkatini çekti, baktı, %100 üstün zekalı ama rapor veremem çok küçük dedi
çocuk büyüdükçe zeka gerileyebilirmiş
ilkokulda rehber öğretmen önerdi
ram'a gidildi vs
çok ince bazı şeyler var, nasıl anlatılır bilemiyorum, mesela çok farklı bir bakış açısı var
çok değişik çözüm önerileri var
inanılmaz ince esprileri var
kelime haznesi çok geniş
vs ama tam tarif edemiyorum inanın

Ne yazık ki bu konuda eğitimli değil öğretmenler.
Üstün zekalı bir çocuğu sınıftaki diğer özel eğitim (algı yetersizliği, hafif düzeyde zeka geriliği, dikkat bozukluğu vs.) öğrencilerinden ayırmak oldukça zordur.
Öğretmenin dersi geçtim bu çocuklara ulaşabilmesi için eğitilmesi gerekir.

fakat
tüm bunları geçtim
öğretmenin azıcık "vicdan sahibi" olması gerekir

9 aylıkken şekilleri biliyordu, üçgen vs ayırdedebiliyordu
1.5 - 2 yaş gibi kendi kendine çıkartma işlemi yapmaya başladı, tabi tek haneli sayılarla
tesadüf ram'da çalışan bir tanıdığımızın dikkatini çekti, baktı, %100 üstün zekalı ama rapor veremem çok küçük dedi
çocuk büyüdükçe zeka gerileyebilirmiş
ilkokulda rehber öğretmen önerdi
ram'a gidildi vs
çok ince bazı şeyler var, nasıl anlatılır bilemiyorum, mesela çok farklı bir bakış açısı var
çok değişik çözüm önerileri var
inanılmaz ince esprileri var
kelime haznesi çok geniş
vs ama tam tarif edemiyorum inanın
Sosyal anlamda sorun oluşturmuyorsa bence böyle bir insanla yaşamak harika bir tecrübe olmalı. Çok enteresan...

Kendi kendine çıkartma işle mi ha? Ömür boyu hiçbir sorun yaşamasın inşallah kızınız. Maşallah ne diyim...

Gözünü sevdiğimin ülkesinde üstün zekalıların eğitim alacağı bir merkez bile yok, ne güzel...

evet canım yok
daha bu sene İstanbul'da başladı çalışmalar
okullarda gönüllü öğretmenler eğitiliyor
bu öğretmenler ders çıkışlarında üstün zekalı olduğu tespit edilen çocuklara destek programı uygulayacaklar

seneye de tam tersi başlayacak, algılama güçlüğü olan çocuklar için yapılacak bunlar

Sosyal anlamda sorun oluşturmuyorsa bence böyle bir insanla yaşamak harika bir tecrübe olmalı. Çok enteresan...

Kendi kendine çıkartma işle mi ha? Ömür boyu hiçbir sorun yaşamasın inşallah kızınız. Maşallah ne diyim...

ama olumsuz yanları da çok
hiç bir zaman tam anlamıyla mutlu olamıyor, mutlulukları kısa sürüyor
karın ağrısı, baş ağrısı çekiyor
arkadaşlarıyla çok yakın olamıyor çünkü onları bazen düzeltme ihtiyacı hissediyor
arkadaşları yaptığı esprileri anlayamıyor (biz anlıyor ve çok gülüyoruz) vs

kızım burdaki üstün pedagogların koyduğu teşhis gibi şıp diye dersi anlayan o yüzden dikkati dağılan sınıfta herkesi rahatsız eden öğretmenlere cevap veren ben üstünüm her şeyi anlarım diye ortalıkta gezinen bir çocuk değil
ilkokula başladığından beri sorun yaşayan hiçbir zaman dersi dinlemeyen ödev yapmayan dikkatini toplayamadığı için hiç bir şey öğrenemeyen notları çok düşük olan okulda sürekli dışlanıp aşağılanan ezik pasif sorunlu bir çocuk
gerizekalı diye öğretmen tarafından rama gönderilen üstün zekalı olduğu belirlendiği zaman akıllı çocuk böyle mi davranır diye eleştirilen bir çocuk
arkadaşları tarafından dersleri anlamadığı için dışlanan bir çocuk
en sevdiği arkadaşı tarafından ben seninle arkadaş olmak istiyorum ama sen eziksin seninle arkadaş olursam ben de ezik olurum diye itilen bir çocuk
bana fikrimi soran öğretmene ödev yapmama cezası olarak teneffüsü yasaklamayın hareket etmeyince daha kötü oluyor dediğimde kızıma ödev vermeyi bırakıp bunu velilerle dedikodu malzemesi yaptığını velilerden duyduğum öğretmenlere sahip bir çocuk
sadece kendisiyle oynasın diye sınıfın popüler kızını 1 yıl boyunca kantine yazdırıp aldığı aburcuburla besleyip bana bunu 1 yıl sonra söylemeye cesaret edebilen bir çocuk
hayatta tek önem verdiği çocuğu gibi sevdiği için yarışmalara bile vermediği çizimlerini çöpe atan ,ödev yapmadığı için kitaplarını parçalayan öğretmenlere sahip ve artık değer verilmiyor diye çizim bile yapmayı bırakan bir çocuk
anne dinlemek istiyorum anlamak istiyorum öğrenmek istiyorum ama 5 dk sonra kendimi resim yaparken buluyorum dinleyemiyorum isteyerek yapmıyorum nolur yardım et diye ağlayan bir çocuk
başka sınıfın parçalayıp incelediği kurbağayı bulunca sevinçle alıp eve getirdiği için arkadaşları tarafından iğrençsin denilen
yağmurda dans ettiği için pissin denilen
toprağı eşip böceklere yuva yaptığı için kirlisin denilen
balıkçılardan gördüğü her türlü ahtapot yengeç kalamar türü değişik canlıyı alıp inceleyelim diye ,evde küflendirdiği ekmeği yoğurdu okula götürdüğünde bilim böle olmaz öğğ diye karşılanan bir çocuk
bunların karşısında 7 yaşında panik atak krizleri geçirip hastanelik olan beni hastaneye götür anne doktorlar yanımda olsun ölürsem kurtarırlar diye yalvaran
arkadaşlarıyla sorunu olduğundan anne nolur öğretmeni arama annesini arama arkadaşıma kızarlar diye onların adına üzülen bir çocuk

ve her gördüğü yaşlıya hastaya bebeğe hayvana dua eden
arabaya binince ben sölemeden büyüklere yer veren
mahalledeki kadın 3 çocuğunu bırakıp kendini küvete sokup çıkarıp döven bir adamla kaçtığında çocuklarını evlatlık alalım diye yalvaran
sokakta gördüğü her kediyi köpeği eve getirip bakayım diye yalvaran
gözleri pörtlemiş ayakları sakatlanmış öleceği belli olan kediyi cebimde beş kuruş yokken anne veterinere götür diye kumbarasını boşaltıp yalvarıp ertesi gün kedi öldüğünde anne öldü ama mutlu rahat öldü dimi korkmadan aç kalmadan öldü süt verdin anne kutuya koyup köpeklerden korudun anne allah senden razı olsun anne diyen
kantinden sucuklu tost alıp kendi yemeyen bahçedeki hayvanlara yediren
her gece dünyadaki aç savaştaki sokaktaki çocuklara dua eden bir çocuk

şimdi versinler bakalım çok iyi bilen sevgili kk eğitimcileri öğretmenine laf söleyen dersi bozan arkadaşlarını rahatsız eden terbiyesiz pis kaka çocuğuma notlarını
onlara çok terbiyeli çok çalışkan çok söz dinleyen notları çok iyi çocuklarıyla mutluluklar diliyorum

ve ben dersleri 1 olan ,ders dinlemeyen ,ödev yapmayan,matematik fizik kimya bilmeyen ama kendini savunan fikrini söyleyen karşısındaki sadece büyük diye sadece öğretmen diye,sadece anne diye haklıyken susmayan ,vicdanlı ahlaklı merhametli iyi kalpli saf yürekli kızımı bu sisteme bu öğretmenlere bu zihniyete yedirmicem

:KK9::KK9::KK9::KK9::KK9::KK9::KK9::KK9::KK9::KK9::KK9::KK9::KK9::KK9::KK9::KK9::KK9::KK9:

Öğretmenin tavrının savunulacak hiç bir yanı yok. Maalesef bu çocuklara çok yazık oluyor. Bizim bir tanıdığımızın kızına da üstün zekalı teşhisi konuldu ve inanılmaz problemlerle uğraşıyorlar. Hatta bir keresinde aile babası " Bazen kızımdan ben ürküyorum. Çok ilginç düşünceleri var bizim gibi normal insanların anlayamayacağı kadar ilginç. " demişti onu hiç unutmam. Daha bebek denilecek yaşta uzaydan filan konuşmak istermiş. Şimdi babanın işi dolayısıyla Amerika da bulunuyorlar. Ve orada bu çocuklara yönelik çok güzel imkanlar varmış. Umarım en kısa zaman da bizim ülkemizde de yaygınlaşır.

cocugun yasi önemli degil cocuk adi üstünde cocuk ama bence o kisi ne insan nede ögretmen. bence sikayet edin belkide sinifda size sahitlik edecek bir kac cocukda bulabilirsiniz

Arkadaşım ne desek boş. Ben herşeyi bilen biri olduğumu iddia etmiyorum fakat siz bu konuda bilgisizsiniz ve şuan söyledikleriniz tamamen önyargıya dayalı.
Ahkam kesmek kolay elinizin altonda büyük bir nimet var araştırın.
Normal zekaya sahip bir anne baba gerekli donanıma sahip değilse üstün zekalı evladına ye te mez. Onu gerektiği şekilde eğitemez. Üstün zekalı bir çocuğa sahip olmak engelli bi çocuğa sahip olmaktan çokta farkı yok. Ayakları olmayan bi çocuk için tekerlekli sandalye neyse üstün zekalı çocuklar içinde onlara uygun okul o dur. Eğer buna sahip olamazlarsa büyük ihtimalle yürüyemezler.
arkeoloğum ,sınıf öğretmenliği sertifikam var 2 yıl eğitim dersleri aldım 11 yıl öğretmenlik yaptım sosyoloji okuyorum bundan sonra da psikoloji antropoloji paleontoloji okucam
her ne kadar görüşmesek de babası deha seviyesinde seramik sanatçısı
çok şükür kendime göre görgüm bilgim eğitimim kültürüm ve edebim var
biz ,öğretmenler ,pedagoglar ,psikologlar ,psikiyatrlar ,ilaçlar ,tedaviler ,terapiler yetmedi
özgül öğrenme bozukluğu olabilir dediler disleksi olabilir dediler
bıktım artık denek olmaktan o bu teste girmekten bıraktım peşini
kendim destekleyebildiğim kadar destekliyorum
kızımın tek cümlesiyle aile hayatımızdan kızıma edep öğretmediğime kadar çıkarımlar yapacak kadar zekiler maşallah üyeler
öğretmenin onca cümlesinden ne çıkardılar merak içindeyim

merak edenler olmuş
hayır bir leonardo doğurmadım
ama evet bir picasso doğurdum
:KK9::KK9::KK9:

benim kızım da çok iyi resim yapıyor
dilerim bir çözüm yolu bulursunuz ve atlatırsınız
umarım kızınızın mutlu bir hayatı olur
dilerim siz de bir an önce huzur bulursunuz Hoppa

İnanın sizi çok iyi anlıyorum.
Kızınızın tek talihsizliği böyle bir sistemde öğrenci olması.
Fakat en büyük talihi de bence genel kanının aksine annesi.
sanırım rehber öğretmensiniz çok teşekkür ederim
çok şükür sizin gibi bi tane de okulda var yeni geldi tek şansımız o
inşallah iyi şeyler de olacak

Ogretmen bozuntusuna kiziniz fazla gelmis. Orantisiz zeka nede olsa... Ogretmenligini gectim ne bicim bir insan bu? Kiziniz yuzde yuz hatali bile olsa ogretmenin tutumu cok cahil ve insafsizca. Bence bu isin pesini birakmayin.

allah kızınızı iyi insanlarla karşılaştırsın. Gece gece bebeğimi uyutmuşken uyumam lazım ama derdinizi dert bildim. Sımsıkı satılasım geldi yavrunuza o kadar masum ki..
allah razı olsun umarın hiç bir çocuk mutsuz olmasın sizinki de benimki de

Peki bu çocukların eğitim alaileceği bir devlet okuu var mı canım? Benim öğrencim bir kolejin özel bir sınıfna devam ediyor. Hiperaktivitesi de var.

Eşim bir şekilde uyum sağlamış, okulla çok problemi olmamış. İlkokul öğretmeni babasıymış, bunu. Etkisi olduğunu düşünüyorum. Ama zeka denilen şey genetik, ilerde bir çocuğumuz olursa üstün zeklaı olma ihtimali ar sanırm. Şimdiden öğrenip ona göre adım atmak lazım.
beni bir özel okulun üstün zekalılar eğitimi veren birimi aramıştı
2012 yılında lütfedip 27 bin lira demişlerdi indirimli hali o da çok yetenekli olduğu için
üstelik de istanbulda
devlet zaten bişey yapmıyor

Çocuğa öyle konuşmaya hakkı yok. Öğretmense durması gerektiği yeri bilecek. Karşısında ergenliğini bitirmiş biri yok. Çocuk var karşısında. Ona yaklaşmasını bilmiyorsa yapmamalı öğretmenlik.
Milyon defa şikayet etmiş, çocuğumun psikolojisini bozduğu için manevi, bunun için doktor tedavisi görüyorsa maddi tazminat davası açardım. Uğraşırdım. Yapıştım mı kene gibi peşini bırakmam beni üzenin. :P kindarlığımı seviyorum. Hemen pes etmeyin bence. Başka çocuklara da bunu yapmasını engellemiş olursunuz. Her veli siz kadar bilinçli olmayabilir.

burada hatali olan bir cocuk yok.
hatali bir ogretmen ve hatali bir ebeveyn var.
cocugunuznihayetinde 11 yasinda olabilir derste dikkati dagilir resim cizer, rezil olmamak icin cevap verir falan.
ogretmen diger cocuklari cephe aldiramaz. kucuk dusuremez.
sizse cocugunuza destek olayim derken isin dozunu kacirmissiniz.
ne demek ingilizce beceri ister. en gerizekalisi bile yabanci dil ogrenebilir dogru egitimle.
kizinizi bu sekilde yetistirmeye devam ederseniz ileride daha buyuk sorunlar yasarsiniz. bir pedagogtan yardim alin.
ayrica nedemek onu. cocugu da uzulsun panik atak yasasin falan. annesinin sucunu niye cocugu ceksin?
bu mantikla belki de sizin cocugunuz da sizin gecmiste yaptiginiz hatalar yuzunden uzuluyor su anda

Back