• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

çocuğundan bul

• Konu Sahibi Konu Sahibi Dante
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
:KK9::KK9::KK9:

benim kızım da çok iyi resim yapıyor
dilerim bir çözüm yolu bulursunuz ve atlatırsınız
umarım kızınızın mutlu bir hayatı olur
dilerim siz de bir an önce huzur bulursunuz Hoppa
teşekkür ederim
inşallah siz de çocuğunuzla mutlu olursunuz
bu tip çocuklar genelde bikaç alana ilgili oluyor
benimki de çizin ve deneyler hayvanlar doğa ile ilgileniyor
umarın başarılı olacakları bir gelecekleri olur
doğru yönlendirilmez ve eğitilmezse liseyi bile zor bitirenler oluyor
o yüzden bunca sorun varken öğretmenlere bırakın dedim dersleri kötü olsun okuldan uzaklaşmasın dışarı kaymasın sınıfta dinlesin yeter
bu bile suç oldu
sanırım boğazlarına yapışmam lazımdı illa öğretin yaptırın diye
hayır nerden tutsam elimde kalıyor
ne diyeyim

Çocuğa öyle konuşmaya hakkı yok. Öğretmense durması gerektiği yeri bilecek. Karşısında ergenliğini bitirmiş biri yok. Çocuk var karşısında. Ona yaklaşmasını bilmiyorsa yapmamalı öğretmenlik.
Milyon defa şikayet etmiş, çocuğumun psikolojisini bozduğu için manevi, bunun için doktor tedavisi görüyorsa maddi tazminat davası açardım. Uğraşırdım. Yapıştım mı kene gibi peşini bırakmam beni üzenin. :p kindarlığımı seviyorum. Hemen pes etmeyin bence. Başka çocuklara da bunu yapmasını engellemiş olursunuz. Her veli siz kadar bilinçli olmayabilir.
ben onu her yere şikayet ederim
dava açarım
rezil ederim
o okulu başlarına da yıkarım
burası türkiye
eğitim sistemini de adalet sistemini de çok iyi bilirim
o gider diğer öğretmenler acısını kızımdan çıkarır bugüne kadar yaşadıkları azmış gibi üstüne giderler
bu işler böledir

arkeoloğum ,sınıf öğretmenliği sertifikam var 2 yıl eğitim dersleri aldım 11 yıl öğretmenlik yaptım sosyoloji okuyorum bundan sonra da psikoloji antropoloji paleontoloji okucam
her ne kadar görüşmesek de babası deha seviyesinde seramik sanatçısı
çok şükür kendime göre görgüm bilgim eğitimim kültürüm ve edebim var
biz ,öğretmenler ,pedagoglar ,psikologlar ,psikiyatrlar ,ilaçlar ,tedaviler ,terapiler yetmedi
özgül öğrenme bozukluğu olabilir dediler disleksi olabilir dediler
bıktım artık denek olmaktan o bu teste girmekten bıraktım peşini
kendim destekleyebildiğim kadar destekliyorum
kızımın tek cümlesiyle aile hayatımızdan kızıma edep öğretmediğime kadar çıkarımlar yapacak kadar zekiler maşallah üyeler
öğretmenin onca cümlesinden ne çıkardılar merak içindeyim

ben de, bazı üyeler, sizin bu cümlelerinizi anlayabilecek mi, onun merakı içindeyim....
burada hatali olan bir cocuk yok.
hatali bir ogretmen ve hatali bir ebeveyn var.
cocugunuznihayetinde 11 yasinda olabilir derste dikkati dagilir resim cizer, rezil olmamak icin cevap verir falan.
ogretmen diger cocuklari cephe aldiramaz. kucuk dusuremez.
sizse cocugunuza destek olayim derken isin dozunu kacirmissiniz.
ne demek ingilizce beceri ister. en gerizekalisi bile yabanci dil ogrenebilir dogru egitimle.
kizinizi bu sekilde yetistirmeye devam ederseniz ileride daha buyuk sorunlar yasarsiniz. bir pedagogtan yardim alin.
ayrica nedemek onu. cocugu da uzulsun panik atak yasasin falan. annesinin sucunu niye cocugu ceksin?
bu mantikla belki de sizin cocugunuz da sizin gecmiste yaptiginiz hatalar yuzunden uzuluyor su anda

Arkadaşım birkaç sayfa geriye doğru okusan...

Haklı olsanız bile cocuklarin ne günahı var. Empati...... Anne babamız melek degil ya onların kızdırdıkları bize beddua etse.. Ne kadar haksızlık bu diye düşünürüz degil mi. Ben napayım, ben ne yaptım ki deriz.
Cok karşıyım büyük suçu yüzünden çocuklara bedduaya... Gerçi en dogrusu beddua etmemek ama insan canı yandığında yakana ah etsin, hiç bir suçu olmayana mâl etmesin lütfen yaaa :(

Haklı olsanız bile cocuklarin ne günahı var. Empati...... Anne babamız melek degil ya onların kızdırdıkları bize beddua etse.. Ne kadar haksızlık bu diye düşünürüz degil mi. Ben napayım, ben ne yaptım ki deriz.
Cok karşıyım büyük suçu yüzünden çocuklara bedduaya... Gerçi en dogrusu beddua etmemek ama insan canı yandığında yakana ah etsin, hiç bir suçu olmayana mâl etmesin lütfen yaaa :KK43:
çocuğumun o çaresizliği mutsuzluğu karşısında çektiğim acıyı nasıl anlayabilir
hayatımda hak edenlere dahi etmedim beddua ama bu duamın sonuna kadar arkasındayım
hiç vicdan azabı çekmiyorum
çocuğunun karşısında aynı çaresizliği yaşasın

Bi sakin olun herkes birbirine girmiş.

Konu sahibi arkadaşım öğretmenin yaptığı kesinlikle terbiyesizlik bunun hesabını tabiki sormalısın kızına resim çizdiğini farkettiğinde boş işlerle uğraşıyorsun diye rencide etmek yerine bırak kızım o resmi derse dön diyebilirdi. Belli ki kızın da rencide olmuş ve cevap vermiş. Ama yine de bunu yapmamalıydı rencide oldu diye o da öğretmenini siz sanattan anlamıyorsanız ne yapabilirim diyerek rencide etmiş ki bu çok yanlış ve saygısızca. O öğretmenin haddini bildirmek kızına düşmez sana düşer. Sen bir anne olarak kızına büyüğüne belli şartlar dahilinde saygılı davranmayı öğretmelisin.

Sizi çok iyi anlayabiliyorum, çok yakın bir arkadaşımın oğlu da üstün zekalı. Doğduğundan beri birlikte olduğumuzdan ne tür zorluklar yaşadığına şahit oldum. Şu anda birinci sınıfa gidiyor öğretmeniyle problemleri var, çocuk kendini ifade edemediği için sınıfta vasatın altında öğrenci konumunda ki bu çocuk okula başlamadan çıkarma çarpma bölme işlemlerini yapmaktaydı nasıl bir tezatlıktır bu... Şu anda düzenli olarak psikolog ve psikiyatra gidiyor ilaç kullanmaya başladı sosyal olarak uyum sağlıyor artık.
Hayatında üstün zekalı çocuk görmemiş insanların yaptığı yorumlar zaten ciddiye bile alınmaya değmez, insanlarda nasıl bir kompleks varsa küçücük çocuğa söylediklerine şaşırmakla kalıyorum. Kızınız için bilmiyorum yardım alıyor musunuz ama bir psikologla görüşseniz onun hayatının kolaylığı için iyi olur. Ayrıca bazı kolejlerin üstün zekalı çocuklar için ayrı sınıfları var ve burs imkanı da sunuyorlar araştırsanız belki uygun bir okul bulursunuz. Çok üzüldüm gerçekten anlattıklarınıza, kendi gibi çocukların yanında onu anlayabileceği bir öğretmenin olması ikiniz açısından da çok daha iyi olur. Hayatınızda kolaylıklar diliyorum umarım en kısa sürede kızınız fazla yara almadan bir çözüm bulursunuz.

'Nâdân ile sohbet etmek güçtür bilene; çünkü nâdân ne gelirse, söyler, diline!' sözüne aldırış etmeden dalacağım konuya. Sinirlerim tarumar oldu zira buradaki bazı yorumları görünce. O çocuk hakkında ileri geri yorum yapan üyeler, neyinize binâen yapıyorsunuz o yorumları? Bu konuda elinize bir kitap alıp okudunuz mu? Yoksa şu entelektüel seviyenizin bir numaralı mümessili kadın programlarının kamuspotu vari konuklarından mı öğrendiniz?:KK14:Hayır madem bilmiyorsun konuşupta kendini neden rezil ediyorsun? Hatun yazmışta yazmış yok disipline etmek lazım, yok saygısızca bla bla bla... Kaçıncı yüzyılda kaldınız siz? Anlamayacağınıza eminim ama belki anlayan çıkar dur bir yazayım. EĞİTİM SİSTEMLERİ, BELİRLİ PERİYOTLARLA DEĞİŞTİRİLİR.SİZİN KASTETTİĞİNİZ VE ADINA SAYGI DEDİĞİNİZ ,ÇOCUKLARI MUM GİBİ OTURAN NESNELER OLARAK GÖREN SİSTEM DEĞİŞTİRELİ YILLAR OLUYOR BU BİR. HAYVANLAR DİSİPLİNE EDİLİR ,İNSANLAR DEĞİL, BU KAVRAMLARI YEGANE BİLGİ KAYNAĞI GOOGLE OLAN İNSANLAR BİLEMEZ GERÇİ YA NEYSE BU İKİ. ÜCRETLİ ÖĞRETMEN KIYTIRIK EĞİTİM SİSTEMİMİZDE DAHİ ÖĞRETMEN ADDEDİLMEYEN KİŞİYE DENİR ; ÖĞRETME,EĞİTME YETKİSİ RESMEN YOKTUR ,MADEM BECEREMİYECEK ÜÇ KURUŞ PARA İÇİN O ÇOCUKLARIN GÜNAHINA GİRMESİN BU ÜÇ.

Yahu madem bilginiz yok ne diye ahkam kesiyorsunuz ki ?Geçin siz kocişli topiklerinize ,çöplüğe çevirmişsiniz konu sahibesinin topiğini.

Sevgili konu sahibesi arkadaşım, sana gelince. Sende yanlış yapıyorsun. Ne demek öğretmeni şikayet etmeyeceğim falan? O da bu inceliğini anlayıpta ihya mı olacak ? Lütfen derhal durumu tüm yetkililere belirt. Çocuğun için yapabileceklerine ise gelince bu linki muhakkak takip et http://www.tuzder.org/ ve yetkilileriyle iletişime geç.

Valla artik her ogretmenim diyenin eli opulmuyor.bazilari kaza bela uniyi bitirip oluveriyor iste.ama sorsan carpim tablosunu bilemeyenmi dersin kendi bolumuyle alakasi olmayanmi dersin birebir yasamis biri olarak yaziyorum bunlari uydurmuyorum.gidin sikayet edin asla birakmayin pesini.ne saniyor kendini soysuz.ben olsam bide kirardin agzini burnunu ama siz yapmayin sakin olmaya calisin

Kesinlikle ülkemizin saçmalığı bu.
Bölümü bitirdin,kpss'yi kazandın,öğretmen oluyorsun hemen.
Halbuki herkes bu mesleğe uygun değil. Çocukları sevmek gerekiyor.Öğretmen olmadan önce psikolojik bazı şeylerden de geçmek gerekiyor bana göre...

Toplum olarak "saygı" kavramını çarpıtılmış görüyoruz diye düşünüyorum...

Saygı sadece kendinden büyük olana gösterilmez
Aynı zamanda kendinden küçük ve yaşıtların da dahil olmak üzere tüm insanlara gösterilir
Kaldı ki bu kızın saygısızlık yaptığını düşünmüyorum
Bir bireye saygısızlık yapan cevabını da alır

Etkiye tepki gibi

Derste resim çizmemesini, dersi dinlemesi gerektiğini anlatabileceği bir sürü yol varken
Bu onu sınıf içerisinde küçük düşürmesi, onurunu zedelemesi ile yanıt alabileceği bir durum değil bir öğretmenin
Aksine işte öyle lafa böyle cevap alır :))

Kızınızı sevdim ben.
Ben de hiçbir zaman öğretmene itaat eden, sus pus çocuklardan olmadım
İyi ki de olmamışım
Zaten böyle böyle susan, kendi hakkını arayamayan nesiller yetişmiyor mu?
Aman o senin büyüğün, aman öğretmenin diyerek

Öğretmendir, tamam lakin o da konumunu kullanıp böyle çirkin tavırlar içerisine girmeyecek
Ki konumunu kullanmak hangi meslekte olursa olsun etik dışıdır

Hayır ben anlamıyorum hiç mi dersi dinlemediğiniz,bir şeyler çizdiğiniz olmadı..Hiç mi ergen davranıp öğretmeninize ters cevap vermediniz.Her öğretmen kendisine olan tavrını beğenmediği öğrenciyi 'okuldan attırmaya' çalışsın o zaman.Harika bir EĞİTİM ve öğretim anlayışı.

ben burada güzelim, zekiyim diyenin eleştirilmediğini görmedim
nedense başka bir insanın üstün olması birçok insanı rahatsız ediyor

herkesin öne çıkan bir yönü vardır
zeka, güzellik, anlayış vb

kendimden örnek verecektim tırstım : p

içsel ve sosyal zekam çok yüksekti benim de mesela
ki hala zihinsel olarak kendimi yormaya çalışırım, çok az uykuyla yetinirim vs.
zamanında öyle demişti testi yapan psikolog zihnini yorması lazım bu çocuğun, yoramadıkça çıldırıyormuşum zaar : p
çoğu zaman arkadaşlarımın düşüncelerini anlamsız ve çocukça bulurdum

öğretmen tahtaya kaldırmak istemişti beni tek ayak üstünde duracakmışım
yaş 8...
-böyle bir şeye hakkınız olduğunu düşünmüyorum demiştim :-)
o da bunu saygısızlık anlayıp 3 vermekle tehdit etmişti
omuz silkmiştim
hey gidi günler hey :KK70:

Son düzenleme:
Daha ustun zekali ile zekinin, ustun yeteneklinin ayirdini yapamayan, bazilarinin sirf universitede belki tesadufen kazandigi ve bitirdigi bolum ogretmenlik oldugu icin karakteri, ahlak yapisi, kafa yapisi nasil olursa olsun saygiyi hakettigini dusunen, ya da her konuda muhalefet etmeyi kendine gorev bilmisler tarafindan 11 yasinda bir cocuk topa tutulmus nerdeyse.

Saygi nedir? Sanattan anlamiyorsun diyen 11 yasinda bir cocuga "mal" "deli" diyen, sinifi cocuga karsi kiskirtan biri saygiyi hakeder mi gercekten?

Siz ders anlatma bahanesiyle memelerine elleyen ogretmenine sirf "saygisindan" susan, ogrtmenin soyledigi yalan yanlis her seyi hap gibi yutan, her turlu hakarete, asagilamaya sessiz kalan, saygili ve terbiyeli cocuklar yetistirmeye devam edin, nasil olsa ogretmenler saygiyi hakediyor ve maazallah cocugunuz ukala olursa bu dunyanin sonu olur...

Konu sahibi sizi cooook iyi anliyorum. Cok yakinimda ilkokul 2. Sinifta okumayi ogrenebilmis, 4. Sinifta sinif tekrari yapmis ve yeni ogretmeni sayesinde hem okula hem hayata tutunmus su an tip fakultesinde akademisyen olan biri var. Kizinizin elinden tutacak bir ogretmenin denk gelmesini umuyorum, gelmese de siz elini hic birakmayin. Ve ne olursa olsun o ogretmeni sikayet edin, inanin korkudan kimse bidaha ayni muameleyi yapamaz cocugunuza.

kızım burdaki üstün pedagogların koyduğu teşhis gibi şıp diye dersi anlayan o yüzden dikkati dağılan sınıfta herkesi rahatsız eden öğretmenlere cevap veren ben üstünüm her şeyi anlarım diye ortalıkta gezinen bir çocuk değil
ilkokula başladığından beri sorun yaşayan hiçbir zaman dersi dinlemeyen ödev yapmayan dikkatini toplayamadığı için hiç bir şey öğrenemeyen notları çok düşük olan okulda sürekli dışlanıp aşağılanan ezik pasif sorunlu bir çocuk
gerizekalı diye öğretmen tarafından rama gönderilen üstün zekalı olduğu belirlendiği zaman akıllı çocuk böyle mi davranır diye eleştirilen bir çocuk
arkadaşları tarafından dersleri anlamadığı için dışlanan bir çocuk
en sevdiği arkadaşı tarafından ben seninle arkadaş olmak istiyorum ama sen eziksin seninle arkadaş olursam ben de ezik olurum diye itilen bir çocuk
bana fikrimi soran öğretmene ödev yapmama cezası olarak teneffüsü yasaklamayın hareket etmeyince daha kötü oluyor dediğimde kızıma ödev vermeyi bırakıp bunu velilerle dedikodu malzemesi yaptığını velilerden duyduğum öğretmenlere sahip bir çocuk
sadece kendisiyle oynasın diye sınıfın popüler kızını 1 yıl boyunca kantine yazdırıp aldığı aburcuburla besleyip bana bunu 1 yıl sonra söylemeye cesaret edebilen bir çocuk
hayatta tek önem verdiği çocuğu gibi sevdiği için yarışmalara bile vermediği çizimlerini çöpe atan ,ödev yapmadığı için kitaplarını parçalayan öğretmenlere sahip ve artık değer verilmiyor diye çizim bile yapmayı bırakan bir çocuk
anne dinlemek istiyorum anlamak istiyorum öğrenmek istiyorum ama 5 dk sonra kendimi resim yaparken buluyorum dinleyemiyorum isteyerek yapmıyorum nolur yardım et diye ağlayan bir çocuk
başka sınıfın parçalayıp incelediği kurbağayı bulunca sevinçle alıp eve getirdiği için arkadaşları tarafından iğrençsin denilen
yağmurda dans ettiği için pissin denilen
toprağı eşip böceklere yuva yaptığı için kirlisin denilen
balıkçılardan gördüğü her türlü ahtapot yengeç kalamar türü değişik canlıyı alıp inceleyelim diye ,evde küflendirdiği ekmeği yoğurdu okula götürdüğünde bilim böle olmaz öğğ diye karşılanan bir çocuk
bunların karşısında 7 yaşında panik atak krizleri geçirip hastanelik olan beni hastaneye götür anne doktorlar yanımda olsun ölürsem kurtarırlar diye yalvaran
arkadaşlarıyla sorunu olduğundan anne nolur öğretmeni arama annesini arama arkadaşıma kızarlar diye onların adına üzülen bir çocuk

ve her gördüğü yaşlıya hastaya bebeğe hayvana dua eden
arabaya binince ben sölemeden büyüklere yer veren
mahalledeki kadın 3 çocuğunu bırakıp kendini küvete sokup çıkarıp döven bir adamla kaçtığında çocuklarını evlatlık alalım diye yalvaran
sokakta gördüğü her kediyi köpeği eve getirip bakayım diye yalvaran
gözleri pörtlemiş ayakları sakatlanmış öleceği belli olan kediyi cebimde beş kuruş yokken anne veterinere götür diye kumbarasını boşaltıp yalvarıp ertesi gün kedi öldüğünde anne öldü ama mutlu rahat öldü dimi korkmadan aç kalmadan öldü süt verdin anne kutuya koyup köpeklerden korudun anne allah senden razı olsun anne diyen
kantinden sucuklu tost alıp kendi yemeyen bahçedeki hayvanlara yediren
her gece dünyadaki aç savaştaki sokaktaki çocuklara dua eden bir çocuk

şimdi versinler bakalım çok iyi bilen sevgili kk eğitimcileri öğretmenine laf söleyen dersi bozan arkadaşlarını rahatsız eden terbiyesiz pis kaka çocuğuma notlarını
onlara çok terbiyeli çok çalışkan çok söz dinleyen notları çok iyi çocuklarıyla mutluluklar diliyorum

ve ben dersleri 1 olan ,ders dinlemeyen ,ödev yapmayan,matematik fizik kimya bilmeyen ama kendini savunan fikrini söyleyen karşısındaki sadece büyük diye sadece öğretmen diye,sadece anne diye haklıyken susmayan ,vicdanlı ahlaklı merhametli iyi kalpli saf yürekli kızımı bu sisteme bu öğretmenlere bu zihniyete yedirmicem

okul dışında bir yerlere gönderiyor musun peki dante?
belli ki çizimden hoşlanıyor
böyle kurslara göndersen mesela?

Bence siz bu konudan uzaklaşın artık. Zira söyledikleriniz hiç bir temele oturmuyor. Çocuk eğer arkadaşlarını rahatsız etmiyor, dersi sabote etmiyorsa ders dinlemek zorunda değildir. Öğretmenin buna müdahale etmeye hakkı yok.
Konu sahibi çocuğunun raporlarını aldığına göre okulun ve okuldaki her öğretmenin durumdan haberi vardır. Çocuğun üstüne gitmek anlamsız.
Ben ne zaman bir konuyu terk edip etmeyecegimi, kendim karar veririm. Burada eger dertlesiyor ve tartisiyorsak, illaki ayni görüste olmak durumunda olmamiz sart degil ama birbirimize aciklayici yorumlarla aydinlatabiliriz. Biraz daha terbiye lütfen.

Anladigim kadariyla Türkiye´de üstün zekali ve geri zekali cocuklar icin birsey yapilmiyor. Avrupa`da hem üstün zekalilar ayri okutuluyor eger aile isterse, hem geri zekalilar ayri okuyor. böylelikle dersin temposunu ona göre ayarliyorlar, ama öylede böylede her üc gurup ders görüyor ve görmek mecburiyetinde 16 yasina kadar.
Simdi hedef sinifin düzenini bozmamak ve dersin yeterince cok bilgiyle zamaninda cocuklara egitmek.
Cünkü su bir gercekki, üstün zeka cocuklar cok az ama normal bir okulda bu cocugun ilgisini ceksin diyede tüm sistemi bozamazki bir okul, onun icin bu gibi cocuklarin okullari ayri oluyor.
Konusahibi, okumus bir bayansiniz, madem cocugunuz böyle, o zaman coookkk gec kalmissiniz bir an önce cocugunuzun yeteneklerini ve kabiliyetlerini kesfedip uygun bir okula yollayin. Evet belki öyle yerler pahali olabilir ama ödeyemeyorsanizda normal okullarin sistemine uymak durumundasiniz.
Yada ikinci bir secenek, okulun müdürüyle ve ögretmenleriyle konusmaniz sart, simdiye kadar yapmadiginiz hata. Onlari aydinlatip olayi anlatmaniz lazim, belki tutumlarida cocugunuza karsi baska olur.
Bence sizinki " dag daga küsmüs, dagin haberi yok " misali, siz bir anne olarak coktan ögretmeniyle irtibatta olmaniz gerekirdi. Belki ögretmenin haberi yok kizinizin üstün zekali oldugundan ve bunu simariklik olarak algiliyordurda olabilir. Raporlarinizla testlerinizle aydinlatin ders veren ögretmenleri.
Yani öyle veya böyle bir cözüm bulun.
Madem Türkiye`de bu cocuklara imkan yok, o zaman faal olun, aktif olun, duyurun herkese, bu cocuklarin gercekten özel egitim almasi sart diye ugrasin. Ebeveyn olarak gruplar kurun, üstün zeka cocuklarin anne ve babalari birbirleriyle bulusup tavsiyelerde bulunun karsilikli.
Ne yazikki bizler herseyi isteriz ama kilimizi kipirdatmayiz isteklerimizin gerceklesmesi icin.
Gercekten üzücü durum, varmi gittiginiz bulustugunuz grup ? kurdugunuz bir üyelik ? hep beraber elele veliler birseyler yapmaniz lazim. Yada Milli egitim bakalnligina dilekce yazip bu problemin cözülmesi sart. Sene 2015 Türkiye`de bu sistemin olmamasi gercekten üzücü.
Buraya gelip ögretmen beddua etmekle hic bir yere varilmaz. Hayvanlar koklasa koklasa, insanlar konusa konusa anlasirmis, derler...
Bu arada hepimizin kadinlar günü kutlu olsuuunnn.

aa çocukla ne zoru varmış bu yaratığın. Çocuk psikolojisinden anlamayan biri resmen ya

Dante tüm sayfaları okumadım canım, DEHS için ilaç kullanıyormusun?
Bu eğitim sistemi malesef üstün çocukları tamamen siliyor.
Öğretmeni şikayet etmeme sebebini anladım, haklı olabilirsin ama ben olsam şikayet ederdim.

Back