çocuğundan bul

• Konu Sahibi Konu Sahibi Dante
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

Yok şımarık o çocuk ya,anlamıyor millet boşver ben yıldımm.

karsidakini cileden cikarana kadar asagilayinca birsey olmuyor karsidaki sizin seviyenizde cevap verince vay efendim diyemezsin.. niye dokunulmazliginiz mi var... siz ilk mesajinizdan itibaren asagilar bicimde beni gorgusuzlukle itham eder sekilde konusurken iyi hos... ben duzgun cevaplar vermeye calistikca iyice cigrindan cikmis cevaplar verince hersey sut liman ama ben sizin seviyenizde konusunca gerekli adimlari atarim oyle mi.. buyrun atin gerekli adimlari... birde gormek istemediginiz kisiyi engelleme gibi bi seceneginiz var kullanin.. ben sanal alemi cok takmadigim icin rahatsiz olmuyorum ama belli ki size baya rahatsiz etmis tartisma...

Konuya bakıp çıkacaktım bunu görünce yazmadan duramadım.
Şu konuyu her okuduğumda bu şarkı çalmaya başlıyor beynimde.
Just ruh ikizim misin nesin

Açıkçası çocuğun kişisel özellikleri nedeniyle bu denli sorun yaşadığını düşünmüştüm. Bir öğrencinin öğretmenine " sen anlamıyorsan ben napiym" demesini çok çirkin buluyorum. Keşke kendisini daha iyi ifade etseydi.. ama sanırım konu sahibinin açısından da bakabiliyorum.. gerçi ilk mesajlarında "dinlemese ne olur" şeklinde cümleler kurmuştu konu sahibi. Daha sonraki mesajlarında kızım dinlemek istiyorum ama yapamiyorum anne diyor dedi. Keşke bunu başta belirtseydi. Birçoğumuz bundan rahatsız oldu. Çünkü bir kişi resim cizerse diğerleri de o cesareti alır maalesef..

Velhasılkelam açıklamanız için teşekkür ederim :) Allah size de çocuğunuza da kolaylik wersin.

Son düzenleme:
Idrak yeteneğim oldukça kuvvetli,yine de tavsiyenize teşekkür ederim,çok naziksiniz gerçekten :)

canım teşekkür ederim :)
bu "acımasızlık" konusu bence kanayan bir yara
kesinlikle ebeveynlere, çocuklarına öğretmeleri için "vicdan" kavramının aşılanması gerektiğini düşünüyorum

bizlere en çok aşılanan kavramlar "dürüstlük" ve "saygı"
çocuklarınıza dürüst, saygılı,..........
ben çocuğuma dürüst, saygılı,.......
benim çocuğum dürüst saygılı,.............
bir insanda aradığım özellikler dürüst, saygılı,...........

bu tarz cümleler içinde "vicdanlı" kelimesi ne kadar az geçiyor değil mi?
oysa "vicdan" kavramı ve "vicdanlı" kelimesi en az "dürüstlük" ve "saygılı" kadar önemli

bence bu kavramın altı çizilmeli
ebeveynler çocuklarına "doğruluk, dürüstlük, saygı" kadar "vicdanlı olma"yı da aşılamaya çalışmalı
belki bu kavramın altı da diğer kavramlar kadar çizilse idi
bugün 11 yaşındaki bir kız çocuğu için bu kadar "zalim" yorumlar gelmezdi
hatta belki de şu anda bambaşka bir dünyada yaşıyor olurduk...

amin

Bir dünya problem saymışsınız çocuğunuzun okul hayatı ile ilgili mutlaka kızınızın psikolojisi bu kadar bozulmadan önce de anlamışsınızdır çocuğunuzun mutsuzluğunu neticede annesiniz hissedersiniz dimi?peki neden bu olaylar bu kadar büyümeden engel olmadınız?yapacağınız şey çok basit kimseye beddua etmeyin ve kızınızı derhal o okuldan alın

76. sayfayı oku
orada özet var

çocuk ve annesi icin olumsuz elestiriler yer alsa dahi cozume dayalı bir oneri oldugunda rica etsem biri beni dürtebilir mi?

en son 60 sayfayı usenmeden okudum, elde var sıfır, son 20 sayfa fena halde gozumde büyüyor.

çocuk ve annesi icin olumsuz elestiriler yer alsa dahi cozume dayalı bir oneri oldugunda rica etsem biri beni dürtebilir mi?

en son 60 sayfayı usenmeden okudum, elde var sıfır, son 20 sayfa fena halde gozumde büyüyor.

canım çözüme dayalı bir önerinin buradan çıkması çok zor
ancak hani belki konu sahibinin taşınması ile bir adım atılabilir ki şu anda zor görünüyor...

unutmadan yazayım, konu kapanırsa...

bu konuda egitim almıs biri degilim ancak konu sahibinin psikolojisinin saglıklı olduguna inanmıyorum,
belki bosanma, belki kızının durumu... belli ki hayat onu cok yormus.
olumsuz dusuncelerimi nasıl egip bukecegimi bilmedigimden susmayı tercih ettim.
ogretmeni hicbir sekilde onaylamıyorum fakat yorumlarda kızı haklı, anne haklı diye surekli savunma halinde olmanın konu sahibi ve kızı icin de olumlu olacagını sanmıyorum. yapıcı bir sekilde nasıl yazacagımı da henuz bulamadım,
cunku kızının durumuyla ilgili 4yıldır bir gelisme olmamıs, 2yıldır da raporu var bu cocugun.

ancak kızının farklı olmasından dolayı egitimle ilgili ve dıslanmasından kaynaklı problemler oldugu kadar, annenin neden bulundugu yerden ayrılamadıgı, kızının dıslandıgını hissetmeyecegi bir resim kursuna odaklanmadıgı, onun korkularını ve hatta belki babası yanlarında degil diye terketti diye dusundugu icin toplum tarafından istenilmeyen olmakla ilgili olarak yasadıgı kaygılar, ölüm korkusu ve panik ataklarının tetikleyici nedenlerini birer birer azaltmaya calısmak gerek.
"okula birsey ogrenmese de gitsin yeter" diyerek cozmeye calısmasını 11yıllık bir egitimcinin verdigi bir karar olarak pek dogru bulmadım. anlayıslı ve iyi egitimli ogretmenlerin sınıfı yonlendirmesiyle bu sorun bir nebze giderilir mi? evet. fakat cozmesi gereken baska sorunlar da var, ogretmenler kotu vicdansız ama bir cıkıs yolu bulmak icin ugrasılması gerekmiyor mu? surekli o okula yeni ogretmen mi bekleyecek?
konudaki ingilizce ogretmeni belli ki yeni bir olay, ya da simdiye kadar yasadıgı en kotu orneklerden biri.
ama cocugun kaybedecek hicbir seyi kalmamıs o okulda, coktaaan insanlardan, okuldan derslerden vazgecmis, bir nevi savunma mekanizması gibi, aynı tavırı surdurmek ile bu saatten sonra bir mucize beklemeye donuyor bence olay.

canım çözüme dayalı bir önerinin buradan çıkması çok zor
ancak hani belki konu sahibinin taşınması ile bir adım atılabilir ki şu anda zor görünüyor...

alıntını gormedigim icin ekleyemedim muzurtilki,
ögretmenin haksızlıgını hatta dunyanın en kotu insanı oldugunu kabul etsek dahi 4yıldır bu cocugun aynı seyleri yasaması karsısında hem konu sahibinin caresizligi, hem hicbir sey yapılmaması, hem de bu bekleyise anlam veremedigimi dayanamadım yazdım artık.
banının acılmasını bekliyordum aslında.
belki konu sahibi bana sinirlenip yazarken cektigi sıkıntılara dair biraz daha detay verir, bir ipucu yakalanır, kim bilir...

Konu sahibinin cozumu suclayacak ve beddua edecek birilerini bulmak.

Ne olursa olsun, kavgalara masum çocukların karıştırılmasından hoşlanmıyorum.

Sırf, sevmediği birinin kızına bela okudu diye bir arkadaşımla görüşmeyi kestiğimi bilirim.

Kusura bakmayın, başlığı görünce esas konuya adapte olamadım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…