çocuğundan bul

• Konu Sahibi Konu Sahibi Dante
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

Tamam da konu korkunc veliler ile ilgili degil ki?ya siz ya ben konuyu yanlis okuyoruz. Konunun özünü carpitmaksa amac ona bir sey diyemem ama.

Ayrica tepki gosterdiginiz mesajda ki ögrenci dusmemis "bayilmis". Bayildigina inanmayan ogretmen de kontrol etmek yerine sinifi da galyana getirip dalga gecmeyi secmis.

Burda biri konu açıyo herkes birbirine girip laf sokma yarışına giriyo. Gerçekten çok kavgacı, atarlı, ters bi devletiz

tabi ki olabilir
fakat benim kızım hiperaktif olmadığı halde, derslerde başarılı olduğu halde 1. sınıfa başladığı zaman diğer çocuklarla uyum sorunları yaşadı. çok bocaladı. çünkü o yaşlarda çocuklar "çıkarcı" denilen bir dönemden geçiyor. yani kim seni güldürüyorsa, kim seninle ödev yapıyorsa onunla ol, bugün biri yarın öteki. bu çocuklar için doğal bir süreç. mesela kızım bunu anlayamadı. ona göre arkadaş "arkadaş" olmalıydı. silgimi aldın diye küsen, defterine yazı yazmama izin vermedin diye 2 gün konuşmayan çocuklar oluyordu, şaşırıyordu. kendini ezdirmek de istemiyordu, uyumsuz davranmak da.
sonra mesela kızım çok esprili, neşeli bir çocuktur ama o esprileri kendi yaş grubu anlayamıyordu bazen. o da anlaşılamadığını düşünüyordu.
çok karın ağrısı çekti, çok başağrısı çekti. bazen hala da çekiyor. ama konuşa konuşa taktik vere vere :) şu anda daha iyi. kendince 3-5 arkadaş belirledi, şimdi mutlu sayılır.
fakat twe çocuklar çok acımasız olabiliyor.
mesela bir doğumgünü partisinde kızım yaşıtı kızların (o zaman 8,5 yaş) hepsi makyaj yapmıştı (gelenlerin hepsi kızdı) ve bizde yoktur öyle şeyler. kızım makyaj yapmadı diye bütün parti boyunca yüzüne bakmadılar kızımın, sen makyajsızsın bizimle oynayamazsın dediler, onu ayırdılar. düşün, adını bile bilmiyorlardı...
bu yüzden konu sahibinin sınıfındaki çocuklardan lider konumda olanı konu sahibinin kızını sevmediyse, çocuklar cephe de alır, dışlar da herşeyi de yapabilir. hele bir de öğretmen örnek olursa, sen düşün. üstelik bu çocuk hiperaktif ve başarısız! sınıftaki çocukların elinde çok malzeme var anlayacağın. ki, çocuk bu sene başlamış 11. sınıfa.

İşte bahsettigim şey bu önyargı. Nereden biliyorsunuz olayların tam olarak boyle gerçekleştiğini ? Nedir bu kendinden emin lik? Ama evet çocuk öyle anlattıysa öyledir dimi? Neyse daha cevap yazmayı düşünmüyorum kolay gelsin size genellemeleriniz onyargilarinizla :)

Şu konu "Neden hayatımızdaki ciddi meseleleri Kadınlar Kulübü'ne taşımamalıyız?" sorusunun cevabı olmuş resmen. On numara, beş yıldız.

Halbuki "Bilmiyorum" diyebilmek güzel bir duygu. Mesela ben üstün zekâlı olmak, üstün zekâlı birinin aile bireyi olmak nasıl bir şey bilmiyorum. Şu konunun her bir sayfasını okudum, muzurtilki 'den çok şey öğrendim. Ama hâlâ "üstün zekâlı bir çocuğa nasıl eğitim verilmeli" sorusunun cevabını bilmiyorum. Herkese de her gün bir ölçek "Bilmiyorum" öneriyorum. İnanın insan için o kadar rahatlatıcı oluyor ki.

Öğretmen bir anne-babanın kızıyım; annemin sınıflarında pek çok kaynaştırma öğrencisi oldu. Annemin verdiği emeği gördüm; belinde kaç tane fıtık var kadının. Ama benim anneme küfrediliyormuş gibi esip gürlemenin ne anlamı var? Zaten çoğunlukla "Allah belasını versin öğretmenlerin" diyen olmamış ki.

Ayıp arkadaşlar yahu. İnsan 11 yaşındaki çocuğu kıskanır mı, hele de çevresi ile pek çok uyumsuzluk yaşayabileceğini annesi bile belirtiyorken.

Evet çocuk biraz "ukala" bir cevap vermiş öğretmenine ama çocuk dediğinin cevapları böyle olur genelde zaten. En azından "Kes sesini, büyüğün ne yaparsa yapsın ses çıkarmayacaksın" denilip kafasına vurulmamış bir çocuğun... Çocuk değil "mal", "deli" gibi hitapları kullanan; bilâkis, öğretmen.

Dante , umarım çocuğunuz için bir çözüm bulabilirsiniz. İnanın ben sevdim kızınızı. Bayılırım öyle çocuklara.

Allah Allah.... burada Hangi konunun anlatildigi gibi olduğundan yüzde yüz eminiz?

Hepimiz konuyu acanin anlattigi kadar biliyoruz konuyu ve ona göre yorumluyoruz. Bunu onyargi olarak niteliyorsaniz yapacak bir şey yok gidip olay yeri inceleme yapamiyoruz maalesef.

Ayrıca genelleme yaptigim mesajimi gosterirseniz iyi olur merak ettim nerede?

Sizde o önyargılardan kurtulmuş gözükmüuorsunuz malesef.
Her meslekte olduğu gibi öğretmenlerin içinde de var çürük elmalar.

Ben de balığımı kesmiştim küçükken. İçine bakmak için. İtüde doktoramı yapmaktayım. Iqsu yüksek çocuklarda oluyo öyle şeyler. :)
Küçükken keşfedilsen mühendis yerine cerrah olacakmışın demekki:)

sorularima hala cevap alamadim ama artik almakta istemiyorum cünkü bundan sonra sizinle muhattap olmak istemiyorum...

ukala dediniz, ukala sizsiniz dedim! simdide terbiye yoksunu diyorsunuz!! bundan sonra beni alintilayip böyle hakaret etmeye devam ederseniz gerekli adimlari aticam! burda kimseye acik acik hakaret etmeye hakkiniz yok!

hadi eyvallah

Küçükken keşfedilsen mühendis yerine cerrah olacakmışın demekki:)

Yok parkonum işin şakası biraz da :) vicdan duygusu geç gelişiyor çocukta eline ne versen parçalar. merak eder. Ben büyüdükçe kandan midem bulanır hale geldim :)))

Tartışma ne şekilde ilerledi kim.ne yazdı bilmiyorum takip etmedim ama muzurtilki şunu kesin olarak soyleyebilirim ki çocuklar kesinlikle çoğu zaman Çok çok acimasizlar

Ilkokuldayken serviste bir çocuk vardı
tüm fiziksel ozelliklerimizle dalga geçer aglatirdi

Düşünüyorum ben de çocuktum arkadaslarimda ama merhametliydik
kimseyi incitip aglatmadim

Sanirim kişilik çoğunlukla varolussal bir durum
eğitimle kötü yönleri frenleyebiliyoruz sadece

Kızın için hem çok sevindim hem çok üzüldüm

Her şey onun mutlu olacağı şekilde şekillenir umarım

herkes ölen baligini kusunu kesmis bicmis sonrada törenle gömmüs...

bende ölen baliklarimi ve kuslarimi cöpe attigimi hatirliyorum...
bi ben mi böyleydim aceba? :)

özgüven sanılanın aksine sadece her şeye atılmak, her konuda laf yapmak kendini ortaya koymak değil aynı zamanda bilmediğinin farkında olmak, kendi eksiklerini bilmek ve bunları açıkça da konuşabilmek gibi bir erdemdir

gözünü sevdiğimin medyası. şurada kullanılan aşağılama terimlerine bakıyorum çoğu aşağılama değil. ego mesela egosu yüksekmiş. daha iyi ya işte, sağlıklı bireyin egosu güçlü olur.

(bkz. bir aşağılama olarak ego yüksekliği)

bence konunun kapanma zamanı geldi
kimsenin birbiri ile uzlaşamayacağı ya da empati kuramayacağı kesinleşti

Benim de sayfaya her girdiğimde aklıma şu şarkı geliyor:

Özellikle de

"no dark sarcasm in the classrooms
teacher! leave those kids alone
hey, teacher leave those kids alone
all in all its just another brick in the wall"

duvardaki birbirine benzer zibilyon tane tuğladan biri olmamak için...!

Velev ki egosu yüksek olmak kötü bir şey olsun just, insan 11 yaşındaki çocuğa belaltı vurur mu yahu

"Neden senin çocuğun üstün zekâlı da benimki değil pis kadın" demeye gelmiş pek çok yorum. Üstelik kadın bu durumdan muzdaripken.

Özgüvenle ilişkisini bu işin eğitimini almış bir kişi olarak sen daha iyi tahlil edersin elbette ki ama ben "Bilmiyorum" demenin rahatlığını seviyorum.

Gerçi niye sen tahlil ediyormuşsun, onu da ben bileceğim, bana ne

isteyen kabul etmesin ama ben bunun tamamen içsel bir hırsla yapıldığını düşünüyorum, insanlar kendilerinden üstün birinin karşısında nedense böyle hınçlanabiliyorlar :)) beni en şaşırtanı "böyle zeki çocuk mu olur, üstün zekalı değildir o" tarzı olanlar. herhalde aa matematikten 100 aldı ondan üstün zekalı demiyor kadın, gerekli testleri yaptırmış, raporu almış ki konuşuyor ah ahh :)

olsun kardeşim zeki olsun üstün zekalı olsun ne güzel, kendimize güvenelim biraz ya o üstün zekalı olunca bizden bir şey eksilmiyor sonuçta

herkese çok azıcık empati koysak doğuşta

Konu sahibinin kizi birlesik kralligin soylularindan degil malesef ki,

Ogretmenlerden ornek veriyosun da ordaki ogrencileri de bi anlatsan ?

Allahm ya, ornege bak cay demle
cayinizi demlemissinizdir uamrim afiyet olsun.. biz esmerpapatya hanimla avrupadaki ogretmenler hakkinda tartisiyoruz o yuzden ogretmenlri ve sartlarini yazdim ( ve bunu belki de on kere yazdim umarim anlarsinizda son olur) ogrenciler mukemmel degil bunu yazdim.. ama kimse bana turkiyedeki egitim sistemiyle birlesik kralliktaki egitim sistemini karsilastirmami soylemesin...
birlesik kralli dememe pek bi alismissiniz ama sadece bir ulkeden olusmadigi icin mecburen boyle soyluyoruz kusura bakmayin.. ha bide benim bahsettigim egitimi almak icin kralligin soylularindan olmaniza gerek yok inanin :) tekrar afiyet olsun :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…