Bakin bir de boyle bakin madem :
Alınganlık yapmaya ne gerek var ben de buradaki korkunç velilere hitaben yazdım zaten aynen kötü erkekler olayı gibi:) tüm velileri kastetmedigimi yazmam mi gerekiyor her mesajıma:)
Bu arada belirteyim velilerinin hemen hepsi pırlanta gibidir benim... bu yuzden daha kolay ilerleme kaydediyoruz çocuğu düştüğünde tamam tamam birsey yok hadi bittiii dediğim için ne kadar korkunç bir cadı olduğumu düşünmez hiçbiri. :)))
Konuyla ilgili bilgi sahibi olduğunuz için soruyorum. Anladığım kadarıyla konu sahibinin çocuğu hem öğretmeni hem de arkadaşları tarafından dışlanan ( hem de bu uzun yıllardır sürmekte ) bir çocuk. Üstün zekalı çocukların okulla ilgili problemlerinin yanında toplumla da bu denli sorunları oluyor mu ki? Hani konu sahibinin anlattiğina göre merhametli, hoşgörülü ve sevecen bir çocuk. Arkadaşları bile bu denli neden dışlıyor anlayamadm. Acaba çocuğun üstün zekalı olmasının dışında kişisel özellikleri nedeniyle bu kadar sorun yaşıyor olamaz mı?
İşte bahsettigim şey bu önyargı. Nereden biliyorsunuz olayların tam olarak boyle gerçekleştiğini ? Nedir bu kendinden emin lik? Ama evet çocuk öyle anlattıysa öyledir dimi? Neyse daha cevap yazmayı düşünmüyorum kolay gelsin size genellemeleriniz onyargilarinizla :)Tamam da konu korkunc veliler ile ilgili degil ki?ya siz ya ben konuyu yanlis okuyoruz. Konunun özünü carpitmaksa amac ona bir sey diyemem ama.
Ayrica tepki gosterdiginiz mesajda ki ögrenci dusmemis "bayilmis". Bayildigina inanmayan ogretmen de kontrol etmek yerine sinifi da galyana getirip dalga gecmeyi secmis.
Allah Allah.... burada Hangi konunun anlatildigi gibi olduğundan yüzde yüz eminiz?İşte bahsettigim şey bu önyargı. Nereden biliyorsunuz olayların tam olarak boyle gerçekleştiğini ? Nedir bu kendinden emin lik? Ama evet çocuk öyle anlattıysa öyledir dimi? Neyse daha cevap yazmayı düşünmüyorum kolay gelsin size genellemeleriniz onyargilarinizla :)
Sizde o önyargılardan kurtulmuş gözükmüuorsunuz malesef.İşte bahsettigim şey bu önyargı. Nereden biliyorsunuz olayların tam olarak boyle gerçekleştiğini ? Nedir bu kendinden emin lik? Ama evet çocuk öyle anlattıysa öyledir dimi? Neyse daha cevap yazmayı düşünmüyorum kolay gelsin size genellemeleriniz onyargilarinizla :)
Küçükken keşfedilsen mühendis yerine cerrah olacakmışın demekki:)Ben de balığımı kesmiştim küçükken. İçine bakmak için. İtüde doktoramı yapmaktayım. Iqsu yüksek çocuklarda oluyo öyle şeyler. :)
Siz cam fanus yada senin çocuğuna kırmızı halı mi seriyorlar gibi ukala tavirlara girmeseydi niz ukala demezdim size hem ukala hem terbiye yoksunusunuz..
asla olamaz, he öğretmen melek gibi bir iddiam yok olamaz da.. Birleşik krallıkta öğretmen olmak için aranan şartları yazdım özellikle ilkogretim öğretmenlerinde bu şartların daha zor oldugunu yazdım... Ve ne çocuğuma bagiran ne de aşağılayan bi öğretmenle karşılaşmadim.. Ki bende burada okudum aynı şekilde.. Çevremde kimse benim çocuğumu öğretmen dövdü diye bir şikayetduymadi... Kötü insanlar heryerde olabilir.. A burada yetişen her çocuğun mükemmel oldugunu söylemiyorum aksine önceki yorumum da belirttim okumak istersen burası eğitim cenneti, kötü yolu istersende bataklık cehennemi.. Ama burada öğretmen beni okuldan soğuttu, aşağıladı, bağırdı sözlerini duymanız çok çok zor imkansıza yakın...
Anlama yetiniz ne kadar bilmiyorum ama yorumlarımı tekrar tekrar okuyun... ve iddia ediyorum konu sahibinin çocuğu burada olsa hiçbir öğretmen öyle davranamaz velevki davrandı diyelim ogretmenlikten atılır bu kadar basit.... Bir de biz burada ateş üstünde felan değiliz..
Küçükken keşfedilsen mühendis yerine cerrah olacakmışın demekki:)
Ben yok mu diyorum hanimefendi... Siz gerçekten gram anlamamissiniz ne kastettiğimi:)Sizde o önyargılardan kurtulmuş gözükmüuorsunuz malesef.
Her meslekte olduğu gibi öğretmenlerin içinde de var çürük elmalar.
Tartışma ne şekilde ilerledi kim.ne yazdı bilmiyorum takip etmedim ama muzurtilki şunu kesin olarak soyleyebilirim ki çocuklar kesinlikle çoğu zaman Çok çok acimasizlartabi ki olabilir
fakat benim kızım hiperaktif olmadığı halde, derslerde başarılı olduğu halde 1. sınıfa başladığı zaman diğer çocuklarla uyum sorunları yaşadı. çok bocaladı. çünkü o yaşlarda çocuklar "çıkarcı" denilen bir dönemden geçiyor. yani kim seni güldürüyorsa, kim seninle ödev yapıyorsa onunla ol, bugün biri yarın öteki. bu çocuklar için doğal bir süreç. mesela kızım bunu anlayamadı. ona göre arkadaş "arkadaş" olmalıydı. silgimi aldın diye küsen, defterine yazı yazmama izin vermedin diye 2 gün konuşmayan çocuklar oluyordu, şaşırıyordu. kendini ezdirmek de istemiyordu, uyumsuz davranmak da.
sonra mesela kızım çok esprili, neşeli bir çocuktur ama o esprileri kendi yaş grubu anlayamıyordu bazen. o da anlaşılamadığını düşünüyordu.
çok karın ağrısı çekti, çok başağrısı çekti. bazen hala da çekiyor. ama konuşa konuşa taktik vere vere :) şu anda daha iyi. kendince 3-5 arkadaş belirledi, şimdi mutlu sayılır.
fakattwe çocuklar çok acımasız olabiliyor.
mesela bir doğumgünü partisinde kızım yaşıtı kızların (o zaman 8,5 yaş) hepsi makyaj yapmıştı (gelenlerin hepsi kızdı) ve bizde yoktur öyle şeyler. kızım makyaj yapmadı diye bütün parti boyunca yüzüne bakmadılar kızımın, sen makyajsızsın bizimle oynayamazsın dediler, onu ayırdılar. düşün, adını bile bilmiyorlardı...
bu yüzden konu sahibinin sınıfındaki çocuklardan lider konumda olanı konu sahibinin kızını sevmediyse, çocuklar cephe de alır, dışlar da herşeyi de yapabilir. hele bir de öğretmen örnek olursa, sen düşün. üstelik bu çocuk hiperaktif ve başarısız! sınıftaki çocukların elinde çok malzeme var anlayacağın. ki, çocuk bu sene başlamış 11. sınıfa.
Şu konu "Neden hayatımızdaki ciddi meseleleri Kadınlar Kulübü'ne taşımamalıyız?" sorusunun cevabı olmuş resmen. On numara, beş yıldız.
Halbuki "Bilmiyorum" diyebilmek güzel bir duygu. Mesela ben üstün zekâlı olmak, üstün zekâlı birinin aile bireyi olmak nasıl bir şey bilmiyorum. Şu konunun her bir sayfasını okudum,muzurtilki 'den çok şey öğrendim. Ama hâlâ "üstün zekâlı bir çocuğa nasıl eğitim verilmeli" sorusunun cevabını bilmiyorum. Herkese de her gün bir ölçek "Bilmiyorum" öneriyorum. İnanın insan için o kadar rahatlatıcı oluyor ki.
Öğretmen bir anne-babanın kızıyım; annemin sınıflarında pek çok kaynaştırma öğrencisi oldu. Annemin verdiği emeği gördüm; belinde kaç tane fıtık var kadının. Ama benim anneme küfrediliyormuş gibi esip gürlemenin ne anlamı var? Zaten çoğunlukla "Allah belasını versin öğretmenlerin" diyen olmamış ki.
Ayıp arkadaşlar yahu. İnsan 11 yaşındaki çocuğu kıskanır mı, hele de çevresi ile pek çok uyumsuzluk yaşayabileceğini annesi bile belirtiyorken.
Evet çocuk biraz "ukala" bir cevap vermiş öğretmenine ama çocuk dediğinin cevapları böyle olur genelde zaten. En azından "Kes sesini, büyüğün ne yaparsa yapsın ses çıkarmayacaksın" denilip kafasına vurulmamış bir çocuğun... Çocuk değil "mal", "deli" gibi hitapları kullanan; bilâkis, öğretmen.
Dante , umarım çocuğunuz için bir çözüm bulabilirsiniz. İnanın ben sevdim kızınızı. Bayılırım öyle çocuklara.
Velev ki egosu yüksek olmak kötü bir şey olsun just, insan 11 yaşındaki çocuğa belaltı vurur mu yahuözgüven sanılanın aksine sadece her şeye atılmak, her konuda laf yapmak kendini ortaya koymak değil aynı zamanda bilmediğinin farkında olmak, kendi eksiklerini bilmek ve bunları açıkça da konuşabilmek gibi bir erdemdir
gözünü sevdiğimin medyası. şurada kullanılan aşağılama terimlerine bakıyorum çoğu aşağılama değil. ego mesela egosu yüksekmiş. daha iyi ya işte, sağlıklı bireyin egosu güçlü olur.
(bkz. bir aşağılama olarak ego yüksekliği)
Velev ki egosu yüksek olmak kötü bir şey olsun just, insan 11 yaşındaki çocuğa belaltı vurur mu yahu
"Neden senin çocuğun üstün zekâlı da benimki değil pis kadın" demeye gelmiş pek çok yorum. Üstelik kadın bu durumdan muzdaripken.
Özgüvenle ilişkisini bu işin eğitimini almış bir kişi olarak sen daha iyi tahlil edersin elbette ki ama ben "Bilmiyorum" demenin rahatlığını seviyorum.
Gerçi niye sen tahlil ediyormuşsun, onu da ben bileceğim, bana ne
cayinizi demlemissinizdir uamrim afiyet olsun.. biz esmerpapatya hanimla avrupadaki ogretmenler hakkinda tartisiyoruz o yuzden ogretmenlri ve sartlarini yazdim ( ve bunu belki de on kere yazdim umarim anlarsinizda son olur) ogrenciler mukemmel degil bunu yazdim.. ama kimse bana turkiyedeki egitim sistemiyle birlesik kralliktaki egitim sistemini karsilastirmami soylemesin...Konu sahibinin kizi birlesik kralligin soylularindan degil malesef ki,
Ogretmenlerden ornek veriyosun da ordaki ogrencileri de bi anlatsan ?
Allahm ya, ornege bak cay demle
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?