Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Yetememekle ne alakası var?
Tamamını okumadım ama okuduğum kadarıyla bana fazla sessiz geldi. Ne münasebet okula boş boş gidip gelsin? Her öğretmen BÜTÜN öğrencileri kazanmaya çalışmak zorunda. Artık sınıfın arkasına atılmış ve ilgilenilmeyen çocuk devri geride kaldı. Bu çocuğun bu zamana kadar aldığı yaraları kapatmak bir bu kadar daha sürecek en az. Nasıl müsaade edilir anlamıyorum. Hak verilmiyor alınıyor biraz diş göstermek, yetkili merciilere başvurmak gerekli. Kaldı ki üstün zekalı-yetenekli öğrenciler için okulun çalışmaları da vardır, bu konuda her okula yazılar gönderiliyor.
Konuyla bağımsız olarak diyorum öğretmenleri kıskanan azimsanmayacak bir kitle var....:) kusmak için güzel bir konu olmuş. Benim de bir öğrencim düşse kalk tamam bişey yok ağlama ayy hiç yakismiyo ağlamak derim şarkı da söylerim. Acısı hemen geçsin gülümsesin diye yaparım bunu. Öğretmenlerin yaptığı her hareketi eleştirme hakkını nerden buluyor bazıları. ..
Kadın başka sınıfın parçaladığı kaplumbaga diyo önce sonra tabi kendi kaplumbagasını kesti diye itiraf ediyo ..
ayrıca çocuk picasso babası da dehaymış anneyi hayal edemedim..
ben pedagog değilim. kişisel görüşümü söyledim. buna pedagog karar verir. ama bana bu davranış şekli doğru gelmedi.
Şunu yapana inanmıyorum pes diyorum bu insan değil tabi yaptıysa gerçekten çocuk kaç yaşında ilgi çekmek istiyo mu onu bilemem tabi..ah canım ah ne öğretmenler var.çok üzüldüm anlattıklarına.direk şikayetçi ol hiç vakit kaybetme canım..benzer bir olayı arkadaşım daha yeni yaşadı..kızı gıripten doloyı rahatzızmış kahvaltı yapmadan gitmiş okula ve okulda bayılmış....bi afedersiniz çok özür diliyorum ........... öğretmen demek için 9 şahit ister..kıza numara yapıyor demiş ve sınıfta ayılana gazoz bayılana limon diye şarkı söylemiş.... malesef her yerde var bu öğretmen müsfettelerinden ..
Konuyu bilmiyorum size göre ama başlığı çok iyi biliyorum beddua yani Türkçesi kötü dua muattabı da başka bir çocuk siz de azcık objektif olun bunu eleştirin bi zahmet..Bu konuyu nasıl oluyor da “itiraf” durumuna getiriyorsunuz anlayamıyorum.
2 ayrı olay var. 1) Çocuk diğer sınıfların kestiği kurbağayı almış incelemek için 2) Kendi kaplumbağası ölünce onu incelemiş. Biri kaplumbağa biri kurbağa, 2 farklı olay, itiraf bunun neresinde? Neden konu sahibini yalancı çıkartmaya çalışıyorsunuz?
“Bence çocuk normal değil” demişsiniz. Zaten konu bu. Çocuk normal değil, çocuk “üstün zekalı” . Bu konuda hangi kaynağa bakarsanız bakın, “üstün zekalı” çocukların en belirgin özelliği “merak”tır. Herşeyi, yıldızları, hayvanları, elektronik eşyaları, kimyayı merak eder, sürekli soru sorar, sürekli incelemek isterler. Televizyonu da açıp incelemek isterler, hayvanları da.
Bu yüzden, özel kurumlar bu çocuklar için eğitimler düzenlerken “genetik, bilim atölyesi, astroloji,robotik, canlılar dünyası” vb. eğitimler açıyorlar.
İnsanlar, en çok bilmedikleri şeylerden korkarlar. Konuyu bilmediğiniz için bu çocuk size korkutucu geliyor. Fakat çocuk uzmanlar tarafından kaç kez incelenmiş. “Şiddet” e yönelik bir durum olsaydı, şimdiye fark edilirdi.
ben şiddete eğilimli oldugunu savunmuyorum .. ben sadece kendi evindeki beslediği hayvanını öldüğünde sevinçle içine bakması olayını garipsedim. bunun normal olmadığını düşündüm ve belirttim. şiddet gelmedi aklıma,ama duygularda bir problem var diye düşündüm. bunu pedagog biliyormu ne dedi bilemem tabii.okypete, Dante çocuğu her türlü uzmana, psikoloğa, psikiyatriste götürdüğünü yazmıştı.
o uzmanların bu çocuklarda ilk baktığı şeylerden biri şiddete eğilimi olup olmadığı
bu kızın durumu meraktan öte mesela "şiddet" eğilimi gibi olsaydı, tespit edilirdi herhalde...edilmez miydi?
ha ayrıca değer verdiği canlının içine bakmak la e
ben şiddete eğilimli oldugunu savunmuyorum .. ben sadece kendi evindeki beslediği hayvanını öldüğünde sevinçle içine bakması olayını garipsedim. bunun normal olmadığını düşündüm ve belirttim. şiddet gelmedi aklıma,ama duygularda bir problem var diye düşündüm. bunu pedagog biliyormu ne dedi bilemem tabii.
Konuyu bilmiyorum size göre ama başlığı çok iyi biliyorum beddua yani Türkçesi kötü dua muattabı da başka bir çocuk siz de azcık objektif olun bunu eleştirin bi zahmet..
Merhaba, 70 sayfanın tamamını okuyamadım kusura bakmayın. Ama şu noktada öğretmenle takışmak, onu şikayet etmek sizin ve çocuğunuzun ne işine yarayacak? (Elbette işini düzgün yapmayan öğretmenler ve her meslek grubundan insanlar şikayet edilmeli, o ayrı...) Ailesinde öğretmenler bulunan bir insan olarak diyebilirim ki öğretmenler velinin yapıcı tavrına önem verirler. Yani hocaya gidip "ah hocam, keşke öyle demeseydiniz, çok üzüldü x", "ne yapsak o dediğiniz sorunu aşmak için?", "arkadaşlarıyla arası iyi değil, ne yapsak da düzeltsek, size danışmak istiyorum?" vs dediniz mi? (Bazen öğrenciler de durumları farklı yansıtabiliyor ailelerine vs vs.)
Siz haklı olabilirsiniz, ama çocuğunuzun şu noktada daha fazla kötü ilişkiye ihtiyacı olduğunu sanmıyorum. Bu işin daha sakin, daha kapalı ve daha stratejik bir çözümü yok mu, onu düşünseniz... Kuracağınız iletişim durumu düzeltmeye yönelik olmalı... Unutmayın insanların çoğuyla iletişim kurabilirsiniz. (Bu noktada haklılığınıza odaklanıp öfkenize yenilmeyin.)
AA ne güzel kızınız babasının genlerini almış işte. O da çok iyi bir sanatçı olacak bence. Baba, anne elinden tutsa....arkeoloğum ,sınıf öğretmenliği sertifikam var 2 yıl eğitim dersleri aldım 11 yıl öğretmenlik yaptım sosyoloji okuyorum bundan sonra da psikoloji antropoloji paleontoloji okucam
her ne kadar görüşmesek de babası deha seviyesinde seramik sanatçısı
çok şükür kendime göre görgüm bilgim eğitimim kültürüm ve edebim var
biz ,öğretmenler ,pedagoglar ,psikologlar ,psikiyatrlar ,ilaçlar ,tedaviler ,terapiler yetmedi
özgül öğrenme bozukluğu olabilir dediler disleksi olabilir dediler
bıktım artık denek olmaktan o bu teste girmekten bıraktım peşini
kendim destekleyebildiğim kadar destekliyorum
kızımın tek cümlesiyle aile hayatımızdan kızıma edep öğretmediğime kadar çıkarımlar yapacak kadar zekiler maşallah üyeler
öğretmenin onca cümlesinden ne çıkardılar merak içindeyim
Konu sahibi değilim. fakat ben İstanbul'un göbeğinde bile, sadece "üstün zekalı" olduğu halde kızımı nasıl yönlendireceğimi bulamamış, kendimi çıkmazda hissederken konu sahibinin hissettiği çaresizliğe çok üzülen bir anne olarak, banlandığım süre zarfında gelen bazı yorumlara ayrıca üzüldüm. bu yüzden, konu sahibi burada olmasa bile bu çok dağılmış konuyu toparlama ihtiyacı duydum ve bu yüzden yazıyorum:
1) Öncelikle söz konusu çocuk
Üstün zekalı + hiperaktif + dikkat dağınıklığı, hem “ram” (milli eğitimi bakanlığı araştırma ve rahabilitasyon birimleri) hem de psikolog+psikiyatr’larca raporlanmış, 11 yaşında bir kız çocuğu. Resme büyük yeteneği var.
Çocuğun bu durumu çok zor bir durum. Bu durum, “11 yaşında her şeyi anlayabilir, dersi dinlemelidir” v.b. şekilde değerlendirilemez.
Bu konuda bilgi sahibi olabilmek için http://www.ustunzekalilar.org/egitim-programlari/makaleler/252-ustun-zekali-cocuklarda-disleksi.html linki okuyabilirsiniz.
2) Konu sahibi kızının üstün zekalı olduğunu baştan yazmamış, sonradan kızını savunmak için yazmış olabilir diyenler:
Konu sahibi kızının üstün zekasını konu etmiyordu zaten. Ancak @_dea_ adlı bir arkadaşımız konu sahibinin yazdığı yorumlardan yola çıkarak “çocuğunuz kaynaştırma öğrencisi mi” diye bir soru sordu. O sormasaydı ben soracaktım zaten. Bunun üzerine konu sahibi kızının durumunu açıkladı. (İlk mesajını da sonradan güncelledi, başka bir yoruma yazdığı cevabı, ilk mesaja ekledi, güncelleyin diye KK üyeleri önerdiler çünkü)
Her ne kadar dikkat eksikliği+hiperaktivite sorunları olmasa da üstün zekalı bir kızım olduğu (raporlu)ve 7 yıldır bu konu üzerinde olduğum için, son derece dürüstçe söyleyebilirim ki @dante’nin yazdığı, anlattığı olayları, satır aralarını, bu durumun içinde olmadan, uydurarak anlatabilmek neredeyse imkansız. Yaşamayan bilemez misali.
3) Madem kızın üstün zekalı o zaman derste de başarılı olabilir diyenler:
Bu çok ama çok yanlış bir bilgi. Lütfen yukarıdaki linki okuyun.
4) Okul Değiştir, Özel okula ver, kurs aldır diyenler:
Konu sahibi şu anda küçük bir ilin, küçük bir ilçesinde yaşıyormuş. Orada gönderebileceği tek 1 okul varmış. Kızı için 1 resim kursu bile bulamamış. Özel okul bu çocuklar için çözüm değil, ancak özel okul 27.000 TL para istiyormuş yıllık ve konu sahibinin böyle bir maddi gücü yokmuş.
Ayrıca, şu anda ülkemizde özel yetenekli çocuklara yönelik devlet okulu yok! Devletin sadece destekleme programları var, onlar da İstanbul’da ve yararlanma hakkı çok zor kazanılıyor. Üstün Yetenekliler için Özel okul İstanbul’da 2 tane var, gönderebilmek için oldukça yüksek bir maddi gelir olması gerekiyor.
5) Psikoloğa gidin, uzman yardımı alın diyenler:
Konu sahibi yıllarca psikologlara da, psikiyatrlara da götürmüş kızını zaten. İlaç tedavileri de denenmiş. Teşhis için bir öyle denmiş, bir böyle denmiş. Denek gibi olmuş çocuk.
arkeoloğum ,sınıf öğretmenliği sertifikam var 2 yıl eğitim dersleri aldım 11 yıl öğretmenlik yaptım sosyoloji okuyorum bundan sonra da psikoloji antropoloji paleontoloji okucam
her ne kadar görüşmesek de babası deha seviyesinde seramik sanatçısı
çok şükür kendime göre görgüm bilgim eğitimim kültürüm ve edebim var
biz ,öğretmenler ,pedagoglar ,psikologlar ,psikiyatrlar ,ilaçlar ,tedaviler ,terapiler yetmedi
özgül öğrenme bozukluğu olabilir dediler disleksi olabilir dediler
bıktım artık denek olmaktan o bu teste girmekten bıraktım peşini
6) Neden öğretmeni şikayet etmiyorsun diyenler:
Çünkü konu sahibi şu anda işi sebebiyle o küçük ilçede yaşamak zorunda. Ve kızını oradaki tek okula göndermek zorunda. Eğer içlerinden bir öğretmeni şikayet edersem, diğer öğretmenler de kızıma tepki verir mi diye endişeleniyor olabilir ki bu çocuklar okuldan bir soğudular mı aileler çok aciz kalıyor, eller kollar bağlanıyor.
7) Ne demek derste resim çizmek, çocuk dersi dinlemeli, 11 yaşında diyenler
Bu çocukta Üstün zeka + hiperaktiflik + dikkat dağınıklığı var. Çocuk sadece İngilizce dersini değil hiçbir dersi 5 dk’dan fazla dinleyemiyor. Konsantre olamıyor. Bu, çocuğun elinde olan bir şey değil! Bu bir hastalık! Bakın ne yazmış annesi:
"anne dinlemek istiyorum anlamak istiyorum öğrenmek istiyorum ama 5 dk sonra kendimi resim yaparken buluyorum dinleyemiyorum isteyerek yapmıyorum nolur yardım et diye ağlayan bir çocuk"
Ayrıca, bu çocuk sınıfı rahatsız etmemek adına kendince harika bir çözüm bulmuş. Arkadaşlarını rahatsız etmeden, sessizce resim çizmiş. Bu durumdaki çocukların sınıf içinde1 ders boyunca, yani 40 dk oturması bile bazen çok zordur. Bence çocuk burada takdir edilmeli, yerilmemeli.
8) Çocuk ben “üstünüm” diye afra yapmayacak diyenler:
Çocuk zaten böyle bir durum içinde değil, bu kanıya nasıl vardığınızı ben bu 70 küsür sayfanın içinde bulamadım. Çocuğun dik hareketleri olabilir fakat durumu göz önünde bulundurulduğunda bu çocuk çok iyi idare ediyor bile denebilir.
Şimdiye kadar okumamış olanlar, çocuğun diğer özellikleri için “edit” edilmiş olan ilk mesajı da tekrar okuyabilirler.
9) Anneyi haksız buldum, çocuğa saygı göstermeyi öğretecek, 11 yaşında bir çocuk bunu anlayabilir diyenler:
11 yaşında olup da üstün zekalı olmayan çocuklar bile öğretmenlerine tepki verebiliyor.
Ki biz burada normal bir çocuktan söz etmiyoruz.
Annesinin gidip konuştuğu, raporları gösterip kızımın durumu bu dediği, anlayış göstermesini rica ettiği bir öğretmen, tutup da velilere akıllı olsa böyle mi olur diyerek çocukla dalga geçerse, çocuğa “mal mısın, niye boş işlerle uğraşıyorsun” dedikten sonra çocuğun “siz sanattan anlamıyorsanız ben ne yapayım” demesi “annenin öğretemediği saygı kavramı” olarak değerlendirilemez. Bu, çocuğun bir birikim sonucu verdiği “tepki” dir.
Öğretmenin durumu vahim. Sınıf arkadaşlarına bu deli, siz birlik olun bu deliyi okuldan attırın demiş. Öğretmenle empati yapan siz, bu küçük çocukla empati yapamıyor musunuz gerçekten?
@Dante’nin yazdığı birçok cevap var. Onları okursanız, aslında bu kadının çocuğunun üzerine ne kadar eğildiğini anlarsınız. Saygıyı da sevgiyi de öğretmeye çalıştığını.
10) Okula haber vermeliydi, konuşmalıydı diyenler
Zaten çocuğu “ram” a, acaba “öğrenme geriliği” mi var diye OKUL göndermiş. Ve çocuk üstün zekalı çıkmış. Bu raporlar “ram”dan direkt okula gönderiliyor zaten. Velinin de eline kapalı bir zarf veriliyor. Okulun her şeyden haberi var, öğretmenlerle de anne konuşmuş zaten.
11) Anne çocuğunu övüyor diyenler:
Bu 70 küsür sayfa içinde çocuğa öyle saldırılar oldu ki konu sahibi, çocuğunu tanımlayabilmek için yazdı çocuğun özelliklerini. Çocuğun ne burnu büyüklüğü kaldı, ne afra tafra yaptığı, ne ukalalığı. İlk sayfaya çocuğu hakkındaki o “övücü” yazıları da, aslında başka bir mesajda başka bir saldırıya cevaben yazmıştı, diğer üyeler ilk yorumuna ekle dediği için “edit” yaptı.
12) Son olarak:
Üstün zekalı ama değil, bir annenin, çocuğu için elinden geleni yaptığı halde “yetersiz” kaldığını hissetmesi çok zor bir duygu. Üstün özellikleri olduğunu bildiği çocuğunun “harcanacağını” hissetmesi, ayrıca güç. Ben @dante’nin, elinden gelenin en iyisini yapmaya çalıştığına inanıyorum. Hataları yok mudur, tabi ki vardır. Fakat kim hatasızım diyebilir ki?
Bu konuda, konu sahibine, bazı üyelerin acımasızca yüklenmesine çok üzüldüm açıkçası . Tüm olan bitenin "babasız" olmasından kaynaklandığını ima edenler de olmuş, üye sahibi banlandı diye sevinenler de.
Keşke bu çocuğun elinden tutabilsek de, dünya çapında ünlü, yıllarca konuşulacak bir ressam olabilse.
nasil bu kadar emin olabildiniz cok merak ettim dogrusu?konu sahibi allh yardımcın olsun okurken içim parçalandı ve çok üzüldüm öğretmenlere son dönemlerde çok gıcık durumdayım senin görevin sevgiyle eğitim vermek bence bir öğretmen sevgiyle yaklaşınca hiç bir çocuk ona saygısızlık yapamaz buna kesin ve kesin eminim !!!!!!