çocuğundan bul

• Konu Sahibi Konu Sahibi Dante
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
daha güzel açıklanamazdı heralde.
Zaten kendini evladına karşı çaresiz hisseden elinden geleni yaptığı halde imkanları çocuğuna yetmeyen bi anne var.
Birde üzerine gitmek ego tatmininden başka hiç bi işe yaramaz..

Konunun basindan beri konu sahibi kadar caba gosterdiniz cocugun durumunu aciklamak icin, ama duruma sadece kendi dogrulariyla bakanlar sizi asla anlayamayacaklar.
Onceki sayfalarda da yazmistim, ilkokul 2. Sinifta okumayi ogrenen, 4. Sinifta, sinifta kalan, ogretmeni tarafindan ailesine bosa masraf yapmayin bu cocuk gerizekali, okuyamaz zanaate verin denen. Ailesi tarafindan en azindan ortaokulu bitirse diye ugrasilan, ama bir yandan da meslek sahibi olsun diye okul cikisi ve tum tatil gunlerinde marangozhanede calisan, lisede fizik kimya matematik, biyoloji derslerindeki basarisiyla herkesi sasirtsa da sagini solunu ayiramadigi ve solak oldugu icin sol elle yemenin gunah oldugu gerekcesiyle her sofrada dayak yiyen, duzgun yazamadigi icin gerizekali damgasindan kurtulamayan birini taniyorum. Su an docent cocuk doktoru, yakinda turkiyenin en genc prof.larindan olacak. Hala aniden sorunca sagini solunu karistiriyor, d, g gibi harfleri 6, 3, 9 gibi rakamlari ters yaziyor. Mecbur kalmadikca araba kullanmiyor cunku yön kavrami yok, kayboluyor. Disleksi denen seyi universitede duymuş cunku ailesinin ve ogretmenlerinin sadece biraz saf oldugundan suphesi yokmus, o yuzden bir doktora goturme gereksinimi duymamislar. Egitim hayati boyunca sadece ilkokul 5. Siniftaki ogretmeninden destek gormus (hala gorusuyorlar)
Yani bu ulkede insanlar birinin ozel oldugunu, kendilerinden daha zeki oldugunu kabullenmektense ona saf, piskopat, deli gibi damgalar vurmayi tercih ediyorlar.
Bu cocuklar digerlerinden ozel ve bazi konularda yetenekli olduklarini ancak gelecekteki basarilariyla kabullendirebilecekler topluma.
Simdilik sadece hadi ordan kucuk da vinci, ne yapmis atomu mu parcalamis diye ego tatmini malzemesi oluyorlar ne yazik ki...

Üstün zekali bir cocugun annesi olmak çok zor ama guzeldir de. Allah sizin de evladinizi bagislasin. Burdaki bazi arkadaslar sanirim kiskanmis. Üstün zekali demis ya. Üstün zekali iste bunun testleri var yani.
Neyse bilmiyorlardi ogrendiler insallah.
Peki siz çocuğunuzun eğitimini nerde sagliyorsunuz? Ustun zekalilar okulunda mi?

Konuyla ilgili bilgi sahibi olduğunuz için soruyorum. Anladığım kadarıyla konu sahibinin çocuğu hem öğretmeni hem de arkadaşları tarafından dışlanan ( hem de bu uzun yıllardır sürmekte ) bir çocuk. Üstün zekalı çocukların okulla ilgili problemlerinin yanında toplumla da bu denli sorunları oluyor mu ki? Hani konu sahibinin anlattiğina göre merhametli, hoşgörülü ve sevecen bir çocuk. Arkadaşları bile bu denli neden dışlıyor anlayamadm. Acaba çocuğun üstün zekalı olmasının dışında kişisel özellikleri nedeniyle bu kadar sorun yaşıyor olamaz mı?

Bakin bir de boyle bakin madem :

Alınganlık yapmaya ne gerek var ben de buradaki korkunç velilere hitaben yazdım zaten aynen kötü erkekler olayı gibi:) tüm velileri kastetmedigimi yazmam mi gerekiyor her mesajıma:)

Bu arada belirteyim velilerinin hemen hepsi pırlanta gibidir benim... bu yuzden daha kolay ilerleme kaydediyoruz çocuğu düştüğünde tamam tamam birsey yok hadi bittiii dediğim için ne kadar korkunç bir cadı olduğumu düşünmez hiçbiri. :)))

evet anlaşılmayacağını biliyorum, ve evet insanların bakış açıları çok farklılık gösteriyor, yine de elimden geleni yapmak istedim :)
yazdıklarına da aynen katılıyorum.
o tanıdığın insan için çok sevidim, darısı bizim çocukların başına :)

Çok teşekkür ederim canım, amin.
Evet testler var, bizimkiler "ram"da yapıldı.
sadece görsel değil testler, mesela wisc-r testinde 2 sınıf çocuğa kömür ile çiçeğin ortak noktası nedir diye de soruyorlar, hangi şekil farklıdır diye de, tren yolunda araba kaza yapmış, tren geliyor ne yaparsın diye de.
Hayır üstün zekalılar okuluna göndermiyorum. Çünkü birincisi uzmanlar bize en azından ilkokulda sadece öğretmenimiz açısından dikkatli olmamızı (ki harika bir öğretmenimiz var, çok şanslıyız), devlet kurumlarından şaşmamamızı, ama çocuğumuzu mutlaka kendi zeka seviyesindeki çocuklarla olabilmesi için, destek programlarına göndermemizi söyledi. İstanbul Ün. ve İstanbul Aydın üniversitesi üstün zekalı programları gibi. Ayrıca ya spor ya da sanatla ilgilenmesi gerektiğini. İkincisi ise devletin üstün yetenekli okulu yok. Özeller çok pahalı, bizim bütçemizi aşıyor, hele ki ufaklık arkadan gelirken :)))
Fakat Dante 'nin kızının durumu bizim durumumuzdan çok farklı. O çocuğun gerçekten, kendisine yönelik bir eğitim sistemine ihtiyacı var.

Evet umarim cocuklariniz hangi alana ilgileri ve yetenekleri varsa o konuda kendilerini gelistirme firsati bulur ve cok basarili olurlar :) sizin gibi Dante gibi annelere sahip oldukları icin cok sanslilar.

Ya aslinda kaynimin oglundan supheleniyorum ben ama eltim yuzunden ilgilenmiyorum. Bi kac üstün zekalilara sorulan sorulari sordum ve dogru cevaplari verdi. Okumayı ogrenemiyor. Yerinde duramiyor. Bana bakarken kafasında baska seyler.
Ama maalesef ki ben ilgilenemiyorum. Hocalari da ilgilenmiyor..
Evet istabul üni de var. Hakkinizda hayirlisi insallah ne diyeyim.

Siz cam fanus yada senin çocuğuna kırmızı halı mi seriyorlar gibi ukala tavirlara girmeseydi niz ukala demezdim size hem ukala hem terbiye yoksunusunuz..
asla olamaz, he öğretmen melek gibi bir iddiam yok olamaz da.. Birleşik krallıkta öğretmen olmak için aranan şartları yazdım özellikle ilkogretim öğretmenlerinde bu şartların daha zor oldugunu yazdım... Ve ne çocuğuma bagiran ne de aşağılayan bi öğretmenle karşılaşmadim.. Ki bende burada okudum aynı şekilde.. Çevremde kimse benim çocuğumu öğretmen dövdü diye bir şikayetduymadi... Kötü insanlar heryerde olabilir.. A burada yetişen her çocuğun mükemmel oldugunu söylemiyorum aksine önceki yorumum da belirttim okumak istersen burası eğitim cenneti, kötü yolu istersende bataklık cehennemi.. Ama burada öğretmen beni okuldan soğuttu, aşağıladı, bağırdı sözlerini duymanız çok çok zor imkansıza yakın...
Anlama yetiniz ne kadar bilmiyorum ama yorumlarımı tekrar tekrar okuyun... ve iddia ediyorum konu sahibinin çocuğu burada olsa hiçbir öğretmen öyle davranamaz velevki davrandı diyelim ogretmenlikten atılır bu kadar basit.... Bir de biz burada ateş üstünde felan değiliz..

muzurtilki bilgin vardır mutlaka, Istanbulda Beyazıd Ford Otosan İlköğretim okulu var üstün yetenekliler için. Devlet okulu, oraya neden gönder miyorsunuz kızını?

muzurtilki bilgin vardır mutlaka, Istanbulda Beyazıd Ford Otosan İlköğretim okulu var üstün yetenekliler için. Devlet okulu, oraya neden gönder miyorsunuz kızını?

canım orasının ilk sınavını kazandı kızım
ikinci sınava sokmadım çünkü
okul hakkında cinsel taciz haberleri çıkmıştı, güvenemedim
iyi ki güvenememişim, okul dönemin ortasında kapatıldı
o çocuklar ne oldu bilmem
yok yani öyle bir okul artık

Kapatıldı bir dönem ama tekrar açılmış sanıyorum.
Cinsel taciz iddiası çok fenaymış ,duymamıştım ben.
Bilsem e girerse gönder mutlaka ama,

Konu sahibinin kizi birlesik kralligin soylularindan degil malesef ki,

Ogretmenlerden ornek veriyosun da ordaki ogrencileri de bi anlatsan ?

Allahm ya, ornege bak cay demle

Ben son durumu merak ettim

, ögretmen guatemala hapisanesine gönderrildi mi,

üstün zekali kizimiz da uzaya çıktı mı

Son olarak Alper tunga öldü mi , ıssız acun kaldi mi
Bir kiz cocugunun mevzu oldugu ve ozel durumlari olmasi ve annenin duygulari da dusunulurse, konunun dalga malzemesi olmasi hos olmamis sahsen.

Bir kiz cocugunun mevzu oldugu ve ozel durumlari olmasi ve annenin duygulari da dusunulurse, konunun dalga malzemesi olmasi hos olmamis sahsen.
Beğen butonum çalışmıyor, beğendim sayın.
Bu kadar hassas bir konuda bile dalga malzemesi bulmak nasıl bir psikolojidir bende hiç anlayamadım

Sevinçle kendi kaplumbagasının içini açmış kapağı yoktur di mi çocuk resmen kesmiş işte kendi hayvanını bak doğru okumuşum :)

Ben de balığımı kesmiştim küçükken. İçine bakmak için. İtüde doktoramı yapmaktayım. Iqsu yüksek çocuklarda oluyo öyle şeyler. :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…