çocuğundan bul

• Konu Sahibi Konu Sahibi Dante
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Yankı Yazgan harika bir psikiyatrist
çok mantıklı bir öneri
konu sahibi keşke bu adama ulaşma imkanın olsa ??

Okurken ağladım resmen.
Öğretmenliğin kutsallığını kimse inkar edemez.
Ama böyle çocuklar üzerine egolarını tatmin etmeye çalışıp bu kutsal mesleği hak etmeyen de o kadar çok öğretmen var ki.
Bir örneği de bu konuda bahsedilen öğretmen (?)

Çocuğunuz adına çok üzüldüm.
Umarım okulunu değiştirirsiniz ve bunu yapan öğretmen müsveddesi de cezasını bulur.

Ya bir de şunu söylemek istiyorum konu sahibini tenzih ederek cçünkü onun durumu bambaşka
ama yorumlarda görebildiğim kadarıyla örnek verenler olmuş
kızıma öğretmeni öyle dedi psikolojisi bozuldu
oğluma şu söyle baktı onun psikolojisi mahvoldu
psikoloji öyle çabuk mahvolan bir şey değil
Eger basit uyaranlarla travma gerceklesiyorsa zaten ortada psikolojisi bozuk bir çocuk vardır

Sebep değil sonuçtur

Dünya acimasiz, cocuklarinizin himayenizde olacağı süre en fazla 15 yıl ki o kadar bile değil

Bu kadar hassas çocuklar dünyada kaybolur

Çünkü ileride cocugunuza hakaret edildiginde 15-25 ve daha üstü yaşlarda siz hesap soramayacaksiniz

bu kadar hassaslik hem çocuk için hem sizin için çok tehlikeli

Bana ogretmenim git köprüden atla dediginde annem ortalığı yikmadi

Arkadaslarimla kavga ettigimde aman yavrum diye müdahil olmadilar

ne psikolojim bozuldu ne ezik oldum
aksine tüm sorunlarımi kendim çözmeye alıştım

Her şey dozunda güzel

Yankı Yazgan harika bir psikiyatrist
çok mantıklı bir öneri
konu sahibi keşke bu adama ulaşma imkanın olsa ??
kitapları ve nette videoları var.
sadece çocuk odaklı değil tedavi ve önerileri.
o yüzden çok beğendim.
yıllar önce bir yakınımın hafif otistik oğlu da onda tedavi edilmeye başlanmıştı.
dikkat eksikliği de vardı.

üstün zekalı çocuklar uzaktan çok olaganüstü ya da gıpta edilecek bir şey gibi algılanıyor zaman zaman ama gerçekten o çocuğun beklentilerini sunmak,yönlendirme yapabilmek ülkemizde çok zor.

Arkadaşın bahsettiği yabancilarin çoğunlukta olduğu bölgeler mesela burada bi şehir var %60-70i yabancı ayrıca birleşik krallıkta herkesin ıngilizler den oluştuğu bir sınıf yada bir yer bulmanız zor değil imkansız.. O yüzden 3, 4 yada 5 yabancı olan sınıf yabancının çoğunluk olduğu sınıf değildir...
Ayrıca neyi diretiyorsunuz anlamış değilim siz benden on yıllardır oturmuş bir eğitim sistemi ile son bi kaç yılda bile kaç kere değişikliğe uğrayan, sınav sistemi nin sürekli degistigi, resmen yapboza dönmüş bir eğitim sistemini karsilastirmamı mı istiyorsunuz.. Kusura bakmayın. Türkiye vatanımdır herseyini severim ama olmayan bi eğitim sistemini övmemi beklemeyin.. Birleşik krallığın birçok özelliğini sevmem hatta çocukların eğitimi olmasa burada durmam ama yiğidi öldür hakkını ver eğitim sistemi birçok ülkenin çok çok üstünde...
Konu sahibinin konusunu dağıttığım için özür dilerim...

Diğer yorumlarınız ile bu yorumunuzun alakası yok.

Önceki yorumlarınızda adeta üstün zekalı çocuklara ve annelerine içerlemişsiniz. ''Üstün zekalıysa atomu parçalasın, parçalayamıyorsa benim ve çocuğumun ne eksiği var ondan!!!???'' yazmışsınız adeta.

O nedenle komik olmuş. Sanki hayatınız boyunca zeki olamamakla itham edilmiş gibi yazmışsınız.

Yalnız bana hiç komik gelmedi.

Burada bu çocukların en yakınları hariç, ki bazen onlar bile, üstün zekalı olarak yaşamanın ve en önemlisi anılmanın ne kadar zor olduğunu bilemez.

Daha önce de yazmıştım, yurtdışında bu durum için açılan mükemmel bir okulda eğitim hayatıma başladım ve bu ülkeye döndüğümde sistemin yetersizliği nedeniyle inanılmaz tökezledim. Normal bir okulda eğitim alabilmek için bütün okulu başlarına yıktım ama olmadı. Tamamlanmamış ve saçmasapan bir proje olan rezalet bir okulda eğitim görmüş oldum.

7 yaşında piyano konseri vermek falan yazmışsınız, ben ayakkabılarımı bağlayamıyordum 15 yaşıma kadar. Konu sahibinin çocuğu gibi hassas ve iyi niyetli bir çocuk da değildim. Çok ayrıntı vermek istemiyorum ama kütüphaneyi deyim yerindeyse ateşe vermiştim, hala en büyük pişmanlığım da budur. Her gördüğüm yaşıtımı da farkında olmadan aşağılıyordum, daha doğrusu öyle sanıyordum ama aslında ben aşağılanıyordum.

Zeka hiyerarşik bir mevhum değildir. Yani üstün zekalı çocuğu var diye övünen insan da zeka yoksunudur. Siz aşağılandığınızı düşündüğünüz için bu kadar tepki veriyorsunuz, eminim bu öğretmen de böyle yapıyor.

Hakaret sanılarak kullanılan ''ukala, çok bilmiş'' gibi kelimeler de her zaman bu kompleksi ispatlar. Yoksa bir insan diğerinin ukala olmasına neden sinirlensin? Kendini yetersiz hissediyor da ondan.

Halbuki yetersiz veya eksik değilsiniz, önce bu kompleksi bir sisteminizden atın. Üstün zekalı çocuklar birçok insanın refleks olarak geliştirdiği sistemleri hiç anlamayabilir. En basit mantıkla farklı işletim sistemleri kullanıyorsunuz gibi düşünün. Birbirinizi anlayamazsınız, üzülmeyin yani. O da sizi anlayamaz.

Vurgulayıp durduğunuz ''hürmet'' öğrenmek gibi sığ ve içi boş kavramlar eğitimle alakasız kavramlardır. Hakkını savunmayı öğrenen çocuklar'ı kötü anlamda kullanmışsınız, bu kısımda gerçekten komiksiniz. Herkes hakkını savunmalıdır elbette, bu kadar derinden mi karşısınız evrensel değerlere?

zaten benim çocuğumda psikoloji kalmadı da
kimi kime şikayet edicem
bu ülkede düzgün işleyen bi sistem var mı ki
en büyük makama başvurdum
Anladığım kadarıyla kızınız ileri zekalı özel okula gitmesi gerekiyor çok zeki ve anladığım öğretmenin zekası bunu anlamaya yetmiyor otuz kirk yaşındaki bi kadın nasıl yedi yasında ki bi çocuğu arkadaşlarının yaninda aşağılar aklım almıyo o kadar sinirlendim ki çocuklara örnek olacağı halde nasıl bunu yapar

Her çocuğun yapısı farklı bazı evlerde çocuklar dayakda yiyor küfürde işitiyor tabi böyle evlerden gelen çoçuklar dayanıklı ve piskopat oda büyüyünce saygısız ve cani olabiliyor

Aamir khanın yıldız çocuklar diye bi filmi var aynı sizin evladınız gibi okuldu aynı sorunları yaşayan bi çocugu anlatıyo film ve çocugun sonunda nasıl düzeldigini gösteriyo bence bi izleyin belki yardımcı olur çok bilgi veren bi film

Çok hayvanım öldü küçükken ama hiç içlerini deşmedim açıp incelemedim bu nasıl bi mantık tıp fakültesi öğrencisi olup kadavra incelenir de 10 yaşındaki çocuk hayvan kesiyo biçiyo hayır açtı da içine bakınca teşhis mi koydu sanki buna bi anne nasıl izin veriyor annenin paikolojisi normal değil ki çocuk normal olsun bırakın okuldaki öğretmenleri psikoloğa gidin çocukla beraber..

Ben eğitim sistemiyle ilgili bir şey demedim ki kaldı ki demem de bence de övünülücek bir tarafı yok.

Siz ısrarla ısrarla yaşadıgınız yer her neresiyse orayı övüyorsunuz biz de merak ettik. Söylememe nedeninizi de merak ettik. Bir de erkekleri hayvanlardan sonra gelen bir ülkenin ne eğitim sistemine ne de hiç birşeyine güvenmem. Size insan haklarını çok başka öğretmişler. Ya da öğretememişler.

60

60 sayfanın tamamını okuyamadıgım için soruyorum. Bunu konu sahibi mi yazmıştı?

60

evet cok bilgili meraklı zeki olduğu için normal insanlardan farklı davranıyormuş.ölen bi hayvanı varmış içini açıp bakmış

60

Evet sonra da gömüyolarmış çocuk dua ediyomuş konu sahibi yazdı ama bana normal gelmedi..yani o yaştaki çocuğa ölüm bu kadar bariz gösterilmemeli ayrıca bozuk elektronik eşya incelemiyo çocuk ölü kaplumbağa balık kesiyo lütfen bunu savunmayın ya anormal bu durum..

konuyu en başından konu sahibinin yazdıklarını okurmusun okumadığın için çocuk kesiyor sanıyorsunniye okumadan yorum yaparsın be bacııı

evet cok bilgili meraklı zeki olduğu için normal insanlardan farklı davranıyormuş.ölen bi hayvanı varmış içini açıp bakmış
başka sınıfın parçalayıp incelediği kurbağayı bulunca sevinçle alıp eve getirdiği için arkadaşları tarafından iğrençsin denilen
yağmurda dans ettiği için pissin denilen.

(oku doğrusu buu)

başka sınıfın parçalayıp incelediği kurbağayı bulunca sevinçle alıp eve getirdiği için arkadaşları tarafından iğrençsin denilen
yağmurda dans ettiği için pissin denilen...(oku doğrusu bu)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…