Ben ne zaman bir konuyu terk edip etmeyecegimi, kendim karar veririm. Burada eger dertlesiyor ve tartisiyorsak, illaki ayni görüste olmak durumunda olmamiz sart degil ama birbirimize aciklayici yorumlarla aydinlatabiliriz. Biraz daha terbiye lütfen.
Anladigim kadariyla Türkiye´de üstün zekali ve geri zekali cocuklar icin birsey yapilmiyor. Avrupa`da hem üstün zekalilar ayri okutuluyor eger aile isterse, hem geri zekalilar ayri okuyor. böylelikle dersin temposunu ona göre ayarliyorlar, ama öylede böylede her üc gurup ders görüyor ve görmek mecburiyetinde 16 yasina kadar.
Simdi hedef sinifin düzenini bozmamak ve dersin yeterince cok bilgiyle zamaninda cocuklara egitmek.
Cünkü su bir gercekki, üstün zeka cocuklar cok az ama normal bir okulda bu cocugun ilgisini ceksin diyede tüm sistemi bozamazki bir okul, onun icin bu gibi cocuklarin okullari ayri oluyor.
Konusahibi, okumus bir bayansiniz, madem cocugunuz böyle, o zaman coookkk gec kalmissiniz bir an önce cocugunuzun yeteneklerini ve kabiliyetlerini kesfedip uygun bir okula yollayin. Evet belki öyle yerler pahali olabilir ama ödeyemeyorsanizda normal okullarin sistemine uymak durumundasiniz.
Yada ikinci bir secenek, okulun müdürüyle ve ögretmenleriyle konusmaniz sart, simdiye kadar yapmadiginiz hata. Onlari aydinlatip olayi anlatmaniz lazim, belki tutumlarida cocugunuza karsi baska olur.
Bence sizinki " dag daga küsmüs, dagin haberi yok " misali, siz bir anne olarak coktan ögretmeniyle irtibatta olmaniz gerekirdi. Belki ögretmenin haberi yok kizinizin üstün zekali oldugundan ve bunu simariklik olarak algiliyordurda olabilir. Raporlarinizla testlerinizle aydinlatin ders veren ögretmenleri.
Yani öyle veya böyle bir cözüm bulun.
Madem Türkiye`de bu cocuklara imkan yok, o zaman faal olun, aktif olun, duyurun herkese, bu cocuklarin gercekten özel egitim almasi sart diye ugrasin. Ebeveyn olarak gruplar kurun, üstün zeka cocuklarin anne ve babalari birbirleriyle bulusup tavsiyelerde bulunun karsilikli.
Ne yazikki bizler herseyi isteriz ama kilimizi kipirdatmayiz isteklerimizin gerceklesmesi icin.
Gercekten üzücü durum, varmi gittiginiz bulustugunuz grup ? kurdugunuz bir üyelik ? hep beraber elele veliler birseyler yapmaniz lazim. Yada Milli egitim bakalnligina dilekce yazip bu problemin cözülmesi sart. Sene 2015 Türkiye`de bu sistemin olmamasi gercekten üzücü.
Buraya gelip ögretmen beddua etmekle hic bir yere varilmaz. Hayvanlar koklasa koklasa, insanlar konusa konusa anlasirmis, derler...
Bu arada hepimizin kadinlar günü kutlu olsuuunnn.