• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

çocuğundan bul

• Konu Sahibi Konu Sahibi Dante
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
konu her zaman ki gibi dağılmış.
bir türlü sorunlara eğilemiyoruz.
kim ne demiş,kim haklıymış derdindeyiz sürekli.

öğretmen ya da veli haklı olsa ne değişecek?
burda yıllardır psikolojik sıkıntı yaşayan bir çocuk var.
akılcı,yapıcı ve çözüme katkılı yorumlar beklemek pek mümkün olamıyor nedense.

türkiyede dikkat eksikliği ve hiperaktivite hızla çoğalıyor.
ve başlı başına büyük bir sorun.

bu soruna farklı yaklaşan bir çocuk psikoloğu prof.un programlarını izlemiştim.
Yankı Yazgan'ı duymuşsunuzdur.
dikkat eksikliğindeki fikirleri ve tanısı çok aydınlatıcı gelmişti bana.
çözümü de aynı zamanda...
Yankı Yazgan harika bir psikiyatrist
çok mantıklı bir öneri
konu sahibi keşke bu adama ulaşma imkanın olsa ??

Okurken ağladım resmen.
Öğretmenliğin kutsallığını kimse inkar edemez.
Ama böyle çocuklar üzerine egolarını tatmin etmeye çalışıp bu kutsal mesleği hak etmeyen de o kadar çok öğretmen var ki.
Bir örneği de bu konuda bahsedilen öğretmen (?)

Çocuğunuz adına çok üzüldüm.
Umarım okulunu değiştirirsiniz ve bunu yapan öğretmen müsveddesi de cezasını bulur.

Ya bir de şunu söylemek istiyorum konu sahibini tenzih ederek cçünkü onun durumu bambaşka
ama yorumlarda görebildiğim kadarıyla örnek verenler olmuş
kızıma öğretmeni öyle dedi psikolojisi bozuldu
oğluma şu söyle baktı onun psikolojisi mahvoldu
psikoloji öyle çabuk mahvolan bir şey değil
Eger basit uyaranlarla travma gerceklesiyorsa zaten ortada psikolojisi bozuk bir çocuk vardır

Sebep değil sonuçtur

Dünya acimasiz, cocuklarinizin himayenizde olacağı süre en fazla 15 yıl ki o kadar bile değil

Bu kadar hassas çocuklar dünyada kaybolur

Çünkü ileride cocugunuza hakaret edildiginde 15-25 ve daha üstü yaşlarda siz hesap soramayacaksiniz

bu kadar hassaslik hem çocuk için hem sizin için çok tehlikeli

Bana ogretmenim git köprüden atla dediginde annem ortalığı yikmadi

Arkadaslarimla kavga ettigimde aman yavrum diye müdahil olmadilar

ne psikolojim bozuldu ne ezik oldum
aksine tüm sorunlarımi kendim çözmeye alıştım

Her şey dozunda güzel

Yankı Yazgan harika bir psikiyatrist
çok mantıklı bir öneri
konu sahibi keşke bu adama ulaşma imkanın olsa ??
kitapları ve nette videoları var.
sadece çocuk odaklı değil tedavi ve önerileri.
o yüzden çok beğendim.
yıllar önce bir yakınımın hafif otistik oğlu da onda tedavi edilmeye başlanmıştı.
dikkat eksikliği de vardı.

üstün zekalı çocuklar uzaktan çok olaganüstü ya da gıpta edilecek bir şey gibi algılanıyor zaman zaman ama gerçekten o çocuğun beklentilerini sunmak,yönlendirme yapabilmek ülkemizde çok zor.

bi çoğumuz erkeklerin hayvanlardan sonra geldiği ülkeyi merak ediyoruz bu kadar övmüşken neden neresi oldugunu da yazmıyorsunuz?

ve bence 20 kişilik sınıfta 3 yabancı varsa evet orası yabancıların ağırlıkta oldugu bir yerdir.
Arkadaşın bahsettiği yabancilarin çoğunlukta olduğu bölgeler mesela burada bi şehir var %60-70i yabancı ayrıca birleşik krallıkta herkesin ıngilizler den oluştuğu bir sınıf yada bir yer bulmanız zor değil imkansız.. O yüzden 3, 4 yada 5 yabancı olan sınıf yabancının çoğunluk olduğu sınıf değildir...
Ayrıca neyi diretiyorsunuz anlamış değilim siz benden on yıllardır oturmuş bir eğitim sistemi ile son bi kaç yılda bile kaç kere değişikliğe uğrayan, sınav sistemi nin sürekli degistigi, resmen yapboza dönmüş bir eğitim sistemini karsilastirmamı mı istiyorsunuz.. Kusura bakmayın. Türkiye vatanımdır herseyini severim ama olmayan bi eğitim sistemini övmemi beklemeyin.. Birleşik krallığın birçok özelliğini sevmem hatta çocukların eğitimi olmasa burada durmam ama yiğidi öldür hakkını ver eğitim sistemi birçok ülkenin çok çok üstünde...
Konu sahibinin konusunu dağıttığım için özür dilerim...

Ben ne zaman bir konuyu terk edip etmeyecegimi, kendim karar veririm. Burada eger dertlesiyor ve tartisiyorsak, illaki ayni görüste olmak durumunda olmamiz sart degil ama birbirimize aciklayici yorumlarla aydinlatabiliriz. Biraz daha terbiye lütfen.

Anladigim kadariyla Türkiye´de üstün zekali ve geri zekali cocuklar icin birsey yapilmiyor. Avrupa`da hem üstün zekalilar ayri okutuluyor eger aile isterse, hem geri zekalilar ayri okuyor. böylelikle dersin temposunu ona göre ayarliyorlar, ama öylede böylede her üc gurup ders görüyor ve görmek mecburiyetinde 16 yasina kadar.
Simdi hedef sinifin düzenini bozmamak ve dersin yeterince cok bilgiyle zamaninda cocuklara egitmek.
Cünkü su bir gercekki, üstün zeka cocuklar cok az ama normal bir okulda bu cocugun ilgisini ceksin diyede tüm sistemi bozamazki bir okul, onun icin bu gibi cocuklarin okullari ayri oluyor.
Konusahibi, okumus bir bayansiniz, madem cocugunuz böyle, o zaman coookkk gec kalmissiniz bir an önce cocugunuzun yeteneklerini ve kabiliyetlerini kesfedip uygun bir okula yollayin. Evet belki öyle yerler pahali olabilir ama ödeyemeyorsanizda normal okullarin sistemine uymak durumundasiniz.
Yada ikinci bir secenek, okulun müdürüyle ve ögretmenleriyle konusmaniz sart, simdiye kadar yapmadiginiz hata. Onlari aydinlatip olayi anlatmaniz lazim, belki tutumlarida cocugunuza karsi baska olur.
Bence sizinki " dag daga küsmüs, dagin haberi yok " misali, siz bir anne olarak coktan ögretmeniyle irtibatta olmaniz gerekirdi. Belki ögretmenin haberi yok kizinizin üstün zekali oldugundan ve bunu simariklik olarak algiliyordurda olabilir. Raporlarinizla testlerinizle aydinlatin ders veren ögretmenleri.
Yani öyle veya böyle bir cözüm bulun.
Madem Türkiye`de bu cocuklara imkan yok, o zaman faal olun, aktif olun, duyurun herkese, bu cocuklarin gercekten özel egitim almasi sart diye ugrasin. Ebeveyn olarak gruplar kurun, üstün zeka cocuklarin anne ve babalari birbirleriyle bulusup tavsiyelerde bulunun karsilikli.
Ne yazikki bizler herseyi isteriz ama kilimizi kipirdatmayiz isteklerimizin gerceklesmesi icin.
Gercekten üzücü durum, varmi gittiginiz bulustugunuz grup ? kurdugunuz bir üyelik ? hep beraber elele veliler birseyler yapmaniz lazim. Yada Milli egitim bakalnligina dilekce yazip bu problemin cözülmesi sart. Sene 2015 Türkiye`de bu sistemin olmamasi gercekten üzücü.
Buraya gelip ögretmen beddua etmekle hic bir yere varilmaz. Hayvanlar koklasa koklasa, insanlar konusa konusa anlasirmis, derler...
Bu arada hepimizin kadinlar günü kutlu olsuuunnn.

Diğer yorumlarınız ile bu yorumunuzun alakası yok.

Önceki yorumlarınızda adeta üstün zekalı çocuklara ve annelerine içerlemişsiniz. ''Üstün zekalıysa atomu parçalasın, parçalayamıyorsa benim ve çocuğumun ne eksiği var ondan!!!???'' yazmışsınız adeta.

O nedenle komik olmuş. Sanki hayatınız boyunca zeki olamamakla itham edilmiş gibi yazmışsınız.

Yalnız bana hiç komik gelmedi.

Burada bu çocukların en yakınları hariç, ki bazen onlar bile, üstün zekalı olarak yaşamanın ve en önemlisi anılmanın ne kadar zor olduğunu bilemez.

Daha önce de yazmıştım, yurtdışında bu durum için açılan mükemmel bir okulda eğitim hayatıma başladım ve bu ülkeye döndüğümde sistemin yetersizliği nedeniyle inanılmaz tökezledim. Normal bir okulda eğitim alabilmek için bütün okulu başlarına yıktım ama olmadı. Tamamlanmamış ve saçmasapan bir proje olan rezalet bir okulda eğitim görmüş oldum.

7 yaşında piyano konseri vermek falan yazmışsınız, ben ayakkabılarımı bağlayamıyordum 15 yaşıma kadar. Konu sahibinin çocuğu gibi hassas ve iyi niyetli bir çocuk da değildim. Çok ayrıntı vermek istemiyorum ama kütüphaneyi deyim yerindeyse ateşe vermiştim, hala en büyük pişmanlığım da budur. Her gördüğüm yaşıtımı da farkında olmadan aşağılıyordum, daha doğrusu öyle sanıyordum ama aslında ben aşağılanıyordum.

Zeka hiyerarşik bir mevhum değildir. Yani üstün zekalı çocuğu var diye övünen insan da zeka yoksunudur. Siz aşağılandığınızı düşündüğünüz için bu kadar tepki veriyorsunuz, eminim bu öğretmen de böyle yapıyor.

Hakaret sanılarak kullanılan ''ukala, çok bilmiş'' gibi kelimeler de her zaman bu kompleksi ispatlar. Yoksa bir insan diğerinin ukala olmasına neden sinirlensin? Kendini yetersiz hissediyor da ondan.

Halbuki yetersiz veya eksik değilsiniz, önce bu kompleksi bir sisteminizden atın. Üstün zekalı çocuklar birçok insanın refleks olarak geliştirdiği sistemleri hiç anlamayabilir. En basit mantıkla farklı işletim sistemleri kullanıyorsunuz gibi düşünün. Birbirinizi anlayamazsınız, üzülmeyin yani. O da sizi anlayamaz.

Vurgulayıp durduğunuz ''hürmet'' öğrenmek gibi sığ ve içi boş kavramlar eğitimle alakasız kavramlardır. Hakkını savunmayı öğrenen çocuklar'ı kötü anlamda kullanmışsınız, bu kısımda gerçekten komiksiniz. Herkes hakkını savunmalıdır elbette, bu kadar derinden mi karşısınız evrensel değerlere?

zaten benim çocuğumda psikoloji kalmadı da
kimi kime şikayet edicem
bu ülkede düzgün işleyen bi sistem var mı ki
en büyük makama başvurdum
Anladığım kadarıyla kızınız ileri zekalı özel okula gitmesi gerekiyor çok zeki ve anladığım öğretmenin zekası bunu anlamaya yetmiyor otuz kirk yaşındaki bi kadın nasıl yedi yasında ki bi çocuğu arkadaşlarının yaninda aşağılar aklım almıyo o kadar sinirlendim ki çocuklara örnek olacağı halde nasıl bunu yapar

Her çocuğun yapısı farklı bazı evlerde çocuklar dayakda yiyor küfürde işitiyor tabi böyle evlerden gelen çoçuklar dayanıklı ve piskopat oda büyüyünce saygısız ve cani olabiliyor
Ya bir de şunu söylemek istiyorum konu sahibini tenzih ederek cçünkü onun durumu bambaşka
ama yorumlarda görebildiğim kadarıyla örnek verenler olmuş
kızıma öğretmeni öyle dedi psikolojisi bozuldu
oğluma şu söyle baktı onun psikolojisi mahvoldu
psikoloji öyle çabuk mahvolan bir şey değil
Eger basit uyaranlarla travma gerceklesiyorsa zaten ortada psikolojisi bozuk bir çocuk vardır

Sebep değil sonuçtur

Dünya acimasiz, cocuklarinizin himayenizde olacağı süre en fazla 15 yıl ki o kadar bile değil

Bu kadar hassas çocuklar dünyada kaybolur

Çünkü ileride cocugunuza hakaret edildiginde 15-25 ve daha üstü yaşlarda siz hesap soramayacaksiniz

bu kadar hassaslik hem çocuk için hem sizin için çok tehlikeli

Bana ogretmenim git köprüden atla dediginde annem ortalığı yikmadi

Arkadaslarimla kavga ettigimde aman yavrum diye müdahil olmadilar

ne psikolojim bozuldu ne ezik oldum
aksine tüm sorunlarımi kendim çözmeye alıştım

Her şey dozunda güzel

kızıma sen mal mısın diyen
boş boş şeylerle uğraşıyorsun diyen
neden buraya geliyorsun özel okula gitsene diyen
kızım için sınıfa buna uymayın bu deliyle deli olmayın diyen
birlik olup bunu okuldan attırsanıza diyen
ben nasılsa ücretliyim bana bi şey olmaz diye düşünen
kendini öğretmen zanneden varlık
günlerdir kendimi sakinleştirmeye çalışıyorum olmuyor
umarım buraya üyesindir
umarın buraya üye olan arkadaşların vardır
kızımın babasına beddua etmeyen ben sana beddua ediyorum
dilerim rabbimden çocuğundan bul

hiç kimseyle öğretmenlerin zorlukları emekleri yaşadıkları hakkında polemiğe girmicem
bana bunu kimse açıklayamaz

dipnot....anlamak isteyene:kızım burdaki üstün pedagogların koyduğu teşhis gibi şıp diye dersi anlayan o yüzden dikkati dağılan sınıfta herkesi rahatsız eden öğretmenlere cevap veren ben üstünüm her şeyi anlarım diye ortalıkta gezinen bir çocuk değil
ilkokula başladığından beri sorun yaşayan hiçbir zaman dersi dinlemeyen ödev yapmayan dikkatini toplayamadığı için hiç bir şey öğrenemeyen notları çok düşük olan okulda sürekli dışlanıp aşağılanan ezik pasif sorunlu bir çocuk
gerizekalı diye öğretmen tarafından rama gönderilen üstün zekalı olduğu belirlendiği zaman akıllı çocuk böyle mi davranır diye eleştirilen bir çocuk
arkadaşları tarafından dersleri anlamadığı için dışlanan bir çocuk
en sevdiği arkadaşı tarafından ben seninle arkadaş olmak istiyorum ama sen eziksin seninle arkadaş olursam ben de ezik olurum diye itilen bir çocuk
bana fikrimi soran öğretmene ödev yapmama cezası olarak teneffüsü yasaklamayın hareket etmeyince daha kötü oluyor dediğimde kızıma ödev vermeyi bırakıp bunu velilerle dedikodu malzemesi yaptığını velilerden duyduğum öğretmenlere sahip bir çocuk
sadece kendisiyle oynasın diye sınıfın popüler kızını 1 yıl boyunca kantine yazdırıp aldığı aburcuburla besleyip bana bunu 1 yıl sonra söylemeye cesaret edebilen bir çocuk
hayatta tek önem verdiği çocuğu gibi sevdiği için yarışmalara bile vermediği çizimlerini çöpe atan ,ödev yapmadığı için kitaplarını parçalayan öğretmenlere sahip ve artık değer verilmiyor diye çizim bile yapmayı bırakan bir çocuk
anne dinlemek istiyorum anlamak istiyorum öğrenmek istiyorum ama 5 dk sonra kendimi resim yaparken buluyorum dinleyemiyorum isteyerek yapmıyorum nolur yardım et diye ağlayan bir çocuk
başka sınıfın parçalayıp incelediği kurbağayı bulunca sevinçle alıp eve getirdiği için arkadaşları tarafından iğrençsin denilen
yağmurda dans ettiği için pissin denilen
toprağı eşip böceklere yuva yaptığı için kirlisin denilen
balıkçılardan gördüğü her türlü ahtapot yengeç kalamar türü değişik canlıyı alıp inceleyelim diye ,evde küflendirdiği ekmeği yoğurdu okula götürdüğünde bilim böle olmaz öğğ diye karşılanan bir çocuk
bunların karşısında 7 yaşında panik atak krizleri geçirip hastanelik olan beni hastaneye götür anne doktorlar yanımda olsun ölürsem kurtarırlar diye yalvaran
arkadaşlarıyla sorunu olduğundan anne nolur öğretmeni arama annesini arama arkadaşıma kızarlar diye onların adına üzülen bir çocuk

ve her gördüğü yaşlıya hastaya bebeğe hayvana dua eden
arabaya binince ben sölemeden büyüklere yer veren
mahalledeki kadın 3 çocuğunu bırakıp kendini küvete sokup çıkarıp döven bir adamla kaçtığında çocuklarını evlatlık alalım diye yalvaran
sokakta gördüğü her kediyi köpeği eve getirip bakayım diye yalvaran
gözleri pörtlemiş ayakları sakatlanmış öleceği belli olan kediyi cebimde beş kuruş yokken anne veterinere götür diye kumbarasını boşaltıp yalvarıp ertesi gün kedi öldüğünde anne öldü ama mutlu rahat öldü dimi korkmadan aç kalmadan öldü süt verdin anne kutuya koyup köpeklerden korudun anne allah senden razı olsun anne diyen
kantinden sucuklu tost alıp kendi yemeyen bahçedeki hayvanlara yediren
her gece dünyadaki aç savaştaki sokaktaki çocuklara dua eden bir çocuk

şimdi versinler bakalım çok iyi bilen sevgili kk eğitimcileri öğretmenine laf söleyen dersi bozan arkadaşlarını rahatsız eden terbiyesiz pis kaka çocuğuma notlarını
onlara çok terbiyeli çok çalışkan çok söz dinleyen notları çok iyi çocuklarıyla mutluluklar diliyorum

ve ben dersleri 1 olan ,ders dinlemeyen ,ödev yapmayan,matematik fizik kimya bilmeyen ama kendini savunan fikrini söyleyen karşısındaki sadece büyük diye sadece öğretmen diye,sadece anne diye haklıyken susmayan ,vicdanlı ahlaklı merhametli iyi kalpli saf yürekli kızımı bu sisteme bu öğretmenlere bu zihniyete yedirmicem
Aamir khanın yıldız çocuklar diye bi filmi var aynı sizin evladınız gibi okuldu aynı sorunları yaşayan bi çocugu anlatıyo film ve çocugun sonunda nasıl düzeldigini gösteriyo bence bi izleyin belki yardımcı olur çok bilgi veren bi film

Çok hayvanım öldü küçükken ama hiç içlerini deşmedim açıp incelemedim bu nasıl bi mantık tıp fakültesi öğrencisi olup kadavra incelenir de 10 yaşındaki çocuk hayvan kesiyo biçiyo hayır açtı da içine bakınca teşhis mi koydu sanki buna bi anne nasıl izin veriyor annenin paikolojisi normal değil ki çocuk normal olsun bırakın okuldaki öğretmenleri psikoloğa gidin çocukla beraber..

Arkadaşın bahsettiği yabancilarin çoğunlukta olduğu bölgeler mesela burada bi şehir var %60-70i yabancı ayrıca birleşik krallıkta herkesin ıngilizler den oluştuğu bir sınıf yada bir yer bulmanız zor değil imkansız.. O yüzden 3, 4 yada 5 yabancı olan sınıf yabancının çoğunluk olduğu sınıf değildir...
Ayrıca neyi diretiyorsunuz anlamış değilim siz benden on yıllardır oturmuş bir eğitim sistemi ile son bi kaç yılda bile kaç kere değişikliğe uğrayan, sınav sistemi nin sürekli degistigi, resmen yapboza dönmüş bir eğitim sistemini karsilastirmamı mı istiyorsunuz.. Kusura bakmayın. Türkiye vatanımdır herseyini severim ama olmayan bi eğitim sistemini övmemi beklemeyin.. Birleşik krallığın birçok özelliğini sevmem hatta çocukların eğitimi olmasa burada durmam ama yiğidi öldür hakkını ver eğitim sistemi birçok ülkenin çok çok üstünde...
Konu sahibinin konusunu dağıttığım için özür dilerim...

Ben eğitim sistemiyle ilgili bir şey demedim ki kaldı ki demem de bence de övünülücek bir tarafı yok.

Siz ısrarla ısrarla yaşadıgınız yer her neresiyse orayı övüyorsunuz biz de merak ettik. Söylememe nedeninizi de merak ettik. Bir de erkekleri hayvanlardan sonra gelen bir ülkenin ne eğitim sistemine ne de hiç birşeyine güvenmem. Size insan haklarını çok başka öğretmişler. Ya da öğretememişler.

60
Çok hayvanım öldü küçükken ama hiç içlerini deşmedim açıp incelemedim bu nasıl bi mantık tıp fakültesi öğrencisi olup kadavra incelenir de 10 yaşındaki çocuk hayvan kesiyo biçiyo hayır açtı da içine bakınca teşhis mi koydu sanki buna bi anne nasıl izin veriyor annenin paikolojisi normal değil ki çocuk normal olsun bırakın okuldaki öğretmenleri psikoloğa gidin çocukla beraber..

60 sayfanın tamamını okuyamadıgım için soruyorum. Bunu konu sahibi mi yazmıştı?

60

evet cok bilgili meraklı zeki olduğu için normal insanlardan farklı davranıyormuş.ölen bi hayvanı varmış içini açıp bakmış

60

Evet sonra da gömüyolarmış çocuk dua ediyomuş konu sahibi yazdı ama bana normal gelmedi..yani o yaştaki çocuğa ölüm bu kadar bariz gösterilmemeli ayrıca bozuk elektronik eşya incelemiyo çocuk ölü kaplumbağa balık kesiyo lütfen bunu savunmayın ya anormal bu durum..

Evet sonra da gömüyolarmış çocuk dua ediyomuş konu sahibi yazdı ama bana normal gelmedi..yani o yaştaki çocuğa ölüm bu kadar bariz gösterilmemeli ayrıca bozuk elektronik eşya incelemiyo çocuk ölü kaplumbağa balık kesiyo lütfen bunu savunmayın ya anormal bu durum..
konuyu en başından konu sahibinin yazdıklarını okurmusun okumadığın için çocuk kesiyor sanıyorsunniye okumadan yorum yaparsın be bacııı

evet cok bilgili meraklı zeki olduğu için normal insanlardan farklı davranıyormuş.ölen bi hayvanı varmış içini açıp bakmış
başka sınıfın parçalayıp incelediği kurbağayı bulunca sevinçle alıp eve getirdiği için arkadaşları tarafından iğrençsin denilen
yağmurda dans ettiği için pissin denilen.

(oku doğrusu buu)

yağmurda dans ettiği için pissin denilen...(oku doğrusu bu)

Back