çocuğundan bul

• Konu Sahibi Konu Sahibi Dante
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

işte olay bu.. karşınızdaki çocuk. alın bir başka öğretmenin tepkisi.kahkaha atmış.
çünkü o öğretmenin egosu tavan yapmamış.karşısındakinin çocuk olduğunun bilincinde

Çocuk normal bir cocuk değil tolere edilmesi gereken özel bir durumu var.
Öğretmende bunu biliyor.
Bakın olay şöyle olsa size hak vereceğim:

Çocuk dersi dinlemiyor, öğretmenle aralarında devamlı bir zıtlaşma mevcut.
Öğretmen ders anlatırken arkadaslarını rahatsız ediyor, ona silgi atıyor bunun sacını cekiyor.
Öğretmeni gelip uyarıyor ve kız da sanane istediğimi yaparım diyor.

İşte bunun adı saygısızlık. Buna benzer bir sey yapmış olsa inanın bende sizi destekleyeceğim. Ama buradaki durum cok farklı.

peki sen sanattan ne anlarsın deyip ukalaca cevaplar verdirmek ve bunu desteklemek
istediği zaman resim çizsin istediği zaman okula gitmesin istediği zaman yemek yesin diyerek yetiştirmek de
özgür haklarını savunan bireyler yetiştirme mi oluyor

bunu bende biliyorum ben ders saati için konuştum

vikidedi normal bir cocuktan bahsetmediğimizin farkındasınıız değil mi?
(anne normal olmadıgını söylediği için bunu yazıyorum)

Tamam sensin.

zaten çocuklar hep sussun,hiç kendini ve hakkını savunmasın. hep ezilsin. hep kimliği örselensin. hep okulda öğretmenleri tarafından sınıf önünde rencide edilsin.
sussun ki zorla evlendirilirken itiraz edemesin
kocasından dayak yerden polise şikayet edemesin
aldatılırken bağımlılığından dolayı kocasından ayrılamasın
kocası babası istemedi diye çalışamasın istediği 3 kuruşun hesabını versin (burda bir konu vardı kadına 5 lira vermiş kocası yol parası 2 liraymış da 3 lira olmuş zam gelmiş o 1 lirayı ne yaptın diye hesap sormuştu adam ,sanırım aynı kadın çocuğunu kermesteki oyuncağa bindirememişti sırf 2 lirası olmadığı için çünkü ona 5 lira lazım kocası 5 lira vermişti 1 kuruş bile fazla değil)
sonra da kkya gelip konu açsın
biz de üzülelim
üzülmicen artık kimseye

Konu sahibinin çocuğundan bulsun sözünü şu an anladım.İnsanlar çocuklarını yetiştirir,tüm sorunlarına rağmen okutmaya çalışır okula gönderir,çocuğun bir ters lafı yüzünden derste resim yapmış diye öğretmen çocuğa mal der,tüm okulu örgütler çocuk zaten zor durumdayken psikolojisini alt üst eder..Derste öğretmenin çocuklara bunu okuldan attırım vs demesi bildiğin sosyal linci teşvik etmek.Büyük ihtimalle bu çocuk okulda da dışlanıyor,diğer öğretmenler de çocuğu mimledi bu öğretmenin dedikoducu gibi her şeyi yetiştirmesinden.Bu yüzden çocuğundan bulsun lafı cuk oturmuş,kendi çocuğu da bir öğretmen tarafından böyle dışlanırsa,aynı sorunları yyaşarsa anlar belki haddini bilmenin önemini.Ne güzel hayat,sınıfta 29 kişi normal düzeyde biri farklı öğretmen onunla uğraşmaya üşeniyor.Neden öğretmen olundu o zaman? Hani öğretmenlik kutsaldı? Rehberlik sınıf öğretmeni müdür falan toplanıp halay mı çekiyor bu çocuğun durumuna anlamadım ki ben,çocuk okuldan kaçar olmuş.Sinirim bozuldu ya.

konunun tamamını okumadan yorum yaptım biraz önce daha sonra baktım ki öğretmenin tutumuna şunu demek geldi içimden

bu tarz öğretmeni bile önce eğitmeli ve öğretmeli ve eğitilir öğretilir durma getirip öyle atanmalı.herşey okumakla da olmuyor

Oğlum anasınıfında, ben öğretmenim.
Açık söylüyorum ki zorunlu olmasa ve sosyalleşebileceği başka ortamlar olsa oğlumu kesinlikle okula göndermem.
kesinlikle aynı fikirdeyim
sadece zorunlu olduğu için gönderiyorum
çok şükür okuldaki bir çok çocuktan daha kültürlü bilgili çocuğum
matematik de bilmeyiversin

neden bazı kurumlar çok başarılı oluyorlar biliyor musunuz?
çünkü çalışanlarına diyorlar ki haftada atıyorum 40 saat çalışmanız lazım
saatleri siz ayarlayın, ister gece ister gündüz, ister bir gün 11 saat çalışın ertesi gün 5 saat
mesela Almanya - Borusan

google, neden başarılı?
çalışanları kendi odalarını kendileri düzenliyorlar, isterlerse evcil hayvanlarını bile getirebiliyorlar
diledikleri zaman ofis içinde yatıp uyuyabiliyorlar

siz lisedeyken hiç okulu kırmadınız mı?
ben kırdım
ama ben anneme söyleyerek kırdım
nerede olduğumu bildi, ne yaptığımı bildi
kötü bir öğrenci miydim? hayır, notlarım gayet iyiydi
hep teşekkür aldım
bu izni suistimal ettim mi? hayır, asla

önemli olan çocuğu baskılamak değil! neyin ne olduğunu öğretmek.
bunu çok uç noktalara çekmeye gerek yok.

arkadaşım
"saygı" yı bu kadar savunan birinin, üyelere sürekli
"çocuklarınızı yanlış yetiştiriyorsunuz, sizin yetiştirdiğiniz çocuklara üzülüyorum" vb. yorumlar yapması
bu üyelere büyük saygısızlıktır
siz ne hadle bizim anneliğimize laf söyleyebiliyorsunuz?
haddinizi bilin
11 yaşındaki kızın yaptığını da "çemkirmeye" getirmişsiniz, bravo!

bakın bizde ki eğitim sistemi yanlışlıklarının eğitim ortamının ve şartlarının çocuklara uygun olmadığını biliyorum ve bu konuda sizi çok iyi anlıyorum
ama maalesef çocukları dışarıda olan ortama göre yetiştirmek zorundayız illaki bir yerde bu toplumun eğrisi doğrusuyla karşılaşılacak zaten üstün zekalı işitme engelli çocukların normal okullarda okumasının bir sebebi de bu toplumla kaynaşma meselesi doğru yapılmıyor uygulayanlar burada ki öğretmen gibi bir şeyden haberi yok ayrı
ama çocuğun belli saatlerde belli işleri yapması belli saatlerde uyuması, belli saatlerde ödevini yapması, onu dahi rahatlatan bir şey
dersi derste öğretmeye çalışmak onun dersle ilgilenmesini istemek çocuğu baskılamak değil ki
öğretmen bunu yanlış yapıyor orası ayrı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…