• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

çocuğundan bul

• Konu Sahibi Konu Sahibi Dante
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
yok canım öğrencilere demiş siz birlik olup bunu okuldan attırın diye
bilirsin zamanında sılayı sınıfta istemeyenler diye çocuklar sınıfta parmak kaldırıp oylama yapmıştı
şimdi bu çocuk istenmediği sevilmediği sınıfta oturup dersi dinlicek dersle ilgilenecek uyum sağlayacak
yav he he
Yuh artık ya.
Çocuğu okuldan soğutmak için herşeyi yapıyorlar.
Sen ofişin dediği gibi yurt dışına kaçacan başka çaren yok.

öğretmen arkadaşlar kusura bakmasın ama bazı yeterliliği eğitimli adı altında adlandırılmaya yetmeyen olan cahil tipler gelmiş cocuklara türkçe . ingilizce öğretiyor vs
bende bunları sokakta görsem yüzüne bakmam ama okulda öğretmen adı altında dolaşıyorlar
kpss den puan almışlar ya tamamdır yani
öğretmen olmuşlar kendine bir şey öğretmekten aciz insanlar ey gidi
böyle :KK14: de yapayım da eksik olmasın

Kısa bir sey anlatayım size hak verirsiniz belki

İlkokuldaydık sanırım 2 . sınıfta öğretmenimiz tembeller çalışkanlar sırası olarak ayırmıştı ben iyi gruptaydım ama
o cocukların psikolojilerini düşünürmüydü bu eğitmen acaba

Aynı eğitmen öğretmenler gününde plastik cicek getiren Tembel adı altında nitelendirdiği cocuğa Bu ne be Al annene götür diye geri vermişti
acaba düşünmüşmüydü kalbi kırılır diye
:KK14:

beni bilenler bilir
bunu yapsın öğretmenden önce ben ağzına çarparım zaten
Ben bilirim seni.
Hatta kendime çokta benzetirim.
Çocuklarımın kendilerini ifade eden bireyler olarak yetişmesini isterim ama disiplin ve saygıya çok önem veririm.
Öğretmenlerin uyarılarını da önemserim.
Çocuğum bir saygısızlık yaptıysa ben onun cezasını veririm, öğretmeninde rencide etmeden bir ceza vermesini desteklerim.
Ama çocuğuma hakaret edip sınıfta herkese rencide edersede susup oturamam.
Arkadaşların anlamadıkları nokta bu işte.

yok canım öğrencilere demiş siz birlik olup bunu okuldan attırın diye
bilirsin zamanında sılayı sınıfta istemeyenler diye çocuklar sınıfta parmak kaldırıp oylama yapmıştı
şimdi bu çocuk istenmediği sevilmediği sınıfta oturup dersi dinlicek dersle ilgilenecek uyum sağlayacak
yav he he

Evet hatırladım bahsetmiştin bundan ne kadar çirkin bir tutumdu. Çocukların arasına nifak sokmaktan başka bir şey değil...

Kimseye zarar vermiyorsa bazı davranışlarını görmeyecekti öğretmeni arkadaşlarına da bunu öğretecekti...

Hani karşımızdaki insanı olduğu gibi kabul etme erdemi...

Hep aynı kapıya çıkıyor işte. Farklılıkları kabullenmeme değiştirip herkesi tek tip düzene sokma prensibi bizim ülkemizde olmazsa olmaz...

her çocuk özeldir
ve öğretmenlik o çocuğu anlayabilme geliştirme sanatıdır
öğretmenlik te bi sanattır aslında

ben ücretliyim bana bişey olmaz nası bi söz:KK47:git o zaman ücretli olarak ayakkabı dik saya dik kafan değil bedenin çalışır sadece

tövbe ya

e tabi gidip büro yönetimi veya herhangi bir bölüm mezunu birine öğretmenlik yaptırırsanız olacağı bu :KK62:

43 sayfa ne konuştunuz yaw :KK53:

Dante, kızını bir an önce yurt dışına çıkart.. artık iltica mı edersin, vize ile bir okula mı yazdırırsın onu biriyle görüş ama git.. ben sana söyleyeyim, burada "sanki Einstein" diye diye dibe çekerler, kız hayattan bezer, bir süre sonra da depresyona girer.. Bizim ülkeden çıkmaz öyle insanlar, çıkamazlar zaten.. cehennem zebanisi gibi çekerler dibe..

kızının İngilizceden bir kaybı yok emin ol.. Bugün öğretilen "Present Tense"i önümüzdeki 20 yıl daha görecek zaten, eldeki kaynak bu kadar zira..

hiç kimseye sadece mesleklerinden ötürü saygı duymadım.. benim için saygı duyulması gereken meslekler değil, insanlardır.. onların da saygı duyulmaya layık olanlar vardır veya yoktur.. çocuğuma "mal" diyecek insana benim çocuğum "sensin mal" deme özgürlüğüne sahiptir.. Laf yemek istemeyen, laf atmayacak demektir bu da..
canım daha test yapıldığı gün ramdaki uzman bana imkanın varsa özel okula kurslara gönder dedi
türk eğitim vakfından üstün yetenekli ve zekalı çocuklar üzerine uzman bir öğretmen beni aradı yurtdışında eğitimler almış bu konuda uzun süre hiç bir şey bekleme bu ülkede dedi benim kızımda üstün zekalı şimdi yeni zelandada hoca dedi
kendin ne yapabilirsen dedi
psikiyatrist ben sana şimdi rapor yazıcam hakları için özel destek görecek ama kağıt üzerinde kalacak öğretmenler uğraşmaz iş çıkardın diye tepki alırsın dedi
dedi de dedi daha neler dediler
özel okullar önce peşinde koştu sonra dersleri iyi değil diye istemedi
yurtdışında çocuklar sadece sanatla veya sporla burs alabiliyor o alanda eğitim görebiliyor
yok ama türkiyede matenmtik bilmek zorundasın illa

neyse el mahkum ya parkon beni evlatlık alacak
ya kazıda bi yabancı bulup gidicem artık yurtdışına başka çaresi yok
şaka bi yana ilerde tün imkanlarını zorlayıp göndericem zaten çürütmicem burda
ama şimdi imkanlar böle maalesef

kızım burdaki üstün pedagogların koyduğu teşhis gibi şıp diye dersi anlayan o yüzden dikkati dağılan sınıfta herkesi rahatsız eden öğretmenlere cevap veren ben üstünüm her şeyi anlarım diye ortalıkta gezinen bir çocuk değil
ilkokula başladığından beri sorun yaşayan hiçbir zaman dersi dinlemeyen ödev yapmayan dikkatini toplayamadığı için hiç bir şey öğrenemeyen notları çok düşük olan okulda sürekli dışlanıp aşağılanan ezik pasif sorunlu bir çocuk
gerizekalı diye öğretmen tarafından rama gönderilen üstün zekalı olduğu belirlendiği zaman akıllı çocuk böyle mi davranır diye eleştirilen bir çocuk
arkadaşları tarafından dersleri anlamadığı için dışlanan bir çocuk
en sevdiği arkadaşı tarafından ben seninle arkadaş olmak istiyorum ama sen eziksin seninle arkadaş olursam ben de ezik olurum diye itilen bir çocuk
bana fikrimi soran öğretmene ödev yapmama cezası olarak teneffüsü yasaklamayın hareket etmeyince daha kötü oluyor dediğimde kızıma ödev vermeyi bırakıp bunu velilerle dedikodu malzemesi yaptığını velilerden duyduğum öğretmenlere sahip bir çocuk
sadece kendisiyle oynasın diye sınıfın popüler kızını 1 yıl boyunca kantine yazdırıp aldığı aburcuburla besleyip bana bunu 1 yıl sonra söylemeye cesaret edebilen bir çocuk
hayatta tek önem verdiği çocuğu gibi sevdiği için yarışmalara bile vermediği çizimlerini çöpe atan ,ödev yapmadığı için kitaplarını parçalayan öğretmenlere sahip ve artık değer verilmiyor diye çizim bile yapmayı bırakan bir çocuk
anne dinlemek istiyorum anlamak istiyorum öğrenmek istiyorum ama 5 dk sonra kendimi resim yaparken buluyorum dinleyemiyorum isteyerek yapmıyorum nolur yardım et diye ağlayan bir çocuk
başka sınıfın parçalayıp incelediği kurbağayı bulunca sevinçle alıp eve getirdiği için arkadaşları tarafından iğrençsin denilen
yağmurda dans ettiği için pissin denilen
toprağı eşip böceklere yuva yaptığı için kirlisin denilen
balıkçılardan gördüğü her türlü ahtapot yengeç kalamar türü değişik canlıyı alıp inceleyelim diye ,evde küflendirdiği ekmeği yoğurdu okula götürdüğünde bilim böle olmaz öğğ diye karşılanan bir çocuk
bunların karşısında 7 yaşında panik atak krizleri geçirip hastanelik olan beni hastaneye götür anne doktorlar yanımda olsun ölürsem kurtarırlar diye yalvaran
arkadaşlarıyla sorunu olduğundan anne nolur öğretmeni arama annesini arama arkadaşıma kızarlar diye onların adına üzülen bir çocuk

ve her gördüğü yaşlıya hastaya bebeğe hayvana dua eden
arabaya binince ben sölemeden büyüklere yer veren
mahalledeki kadın 3 çocuğunu bırakıp kendini küvete sokup çıkarıp döven bir adamla kaçtığında çocuklarını evlatlık alalım diye yalvaran
sokakta gördüğü her kediyi köpeği eve getirip bakayım diye yalvaran
gözleri pörtlemiş ayakları sakatlanmış öleceği belli olan kediyi cebimde beş kuruş yokken anne veterinere götür diye kumbarasını boşaltıp yalvarıp ertesi gün kedi öldüğünde anne öldü ama mutlu rahat öldü dimi korkmadan aç kalmadan öldü süt verdin anne kutuya koyup köpeklerden korudun anne allah senden razı olsun anne diyen
kantinden sucuklu tost alıp kendi yemeyen bahçedeki hayvanlara yediren
her gece dünyadaki aç savaştaki sokaktaki çocuklara dua eden bir çocuk

şimdi versinler bakalım çok iyi bilen sevgili kk eğitimcileri öğretmenine laf söleyen dersi bozan arkadaşlarını rahatsız eden terbiyesiz pis kaka çocuğuma notlarını
onlara çok terbiyeli çok çalışkan çok söz dinleyen notları çok iyi çocuklarıyla mutluluklar diliyorum

ve ben dersleri 1 olan ,ders dinlemeyen ,ödev yapmayan,matematik fizik kimya bilmeyen ama kendini savunan fikrini söyleyen karşısındaki sadece büyük diye sadece öğretmen diye,sadece anne diye haklıyken susmayan ,vicdanlı ahlaklı merhametli iyi kalpli saf yürekli kızımı bu sisteme bu öğretmenlere bu zihniyete yedirmicem

Ne güzel bir cocuk maşallah gözlerim dolu dolu okudum. Gurur duyulacak bir çocuk.

Umarım içindeki iyiliği merhameti böyle insanciklar yüzünden kaybetmez.

Sizin çocuğunuz o kadar özel ki o küçük beyinler anlamaz bunu. Üzülmeyin.

Ah ben bilemedim ki konunun bu şekilde algılanacağını.
İlk mesajınızı okuyunca "özel eğitim" gerektiren bir çocuk olduğunu düşündüm ve şayet öğretmen ona yönelik çalışmalar yapmıyorsa çocuğun tutumu beklenen bir tutum diyecektim.
Fakat asıl sorundan uzaklaştı tartışma.
Birden üstün zeka odaklı oldu. Saygısızlık oldu...
emin ol eğer özel eğitime muhtaç veya engelli bir çocuk olsaydı kızım öğretmeni linç ederleri burda
ama yok o üstün zekalı baştan kaybetti
densiz ukala terbiyesiz bi de havalı

emin ol eğer özel eğitime muhtaç veya engelli bir çocuk olsaydı kızım öğretmeni linç ederleri burda
ama yok o üstün zekalı baştan kaybetti
densiz ukala terbiyesiz bi de havalı
Oysa aslında karşı karşıya oldukları kişiler ve bulundukları ortam açısından hiç farkları yok.
Ama ben her şeyin sizin için çok güzel olacağını hissediyorum.

canım daha test yapıldığı gün ramdaki uzman bana imkanın varsa özel okula kurslara gönder dedi
türk eğitim vakfından üstün yetenekli ve zekalı çocuklar üzerine uzman bir öğretmen beni aradı yurtdışında eğitimler almış bu konuda uzun süre hiç bir şey bekleme bu ülkede dedi benim kızımda üstün zekalı şimdi yeni zelandada hoca dedi
psikiyatrist ben sana şimdi rapor yazıcam hakları için özel destek görecek ama kağıt üzerinde kalacak öğretmenler uğraşmaz iş çıkardın diye tepki alırsın dedi
yurtdışında çocuklar sadece sanatla veya sporla burs alabiliyor o alanda eğitim görebiliyor

Valla kagit uzerinde bir evlilik bu isi cozer :)
Hayati p.k edilmis bir koca kadin olarak yaziyorum bunu.

Ben bilirim seni.
Çocuklarımın kendilerini ifade eden bireyler olarak yetişmesini isterim ama disiplin ve saygıya çok önem veririm.
Çocuğum bir saygısızlık yaptıysa ben onun cezasını veririm, öğretmeninde rencide etmeden bir ceza vermesini desteklerim.

Böyle olması lazım işte. Olaylar farklı farklı ele alınmalı.Öğretmen terbiyesiz tamam ama çocukta saygısızlık yapmış. Aksi halde öğretmen hak etti bende söyledim gibi bir durum ortaya çıkıyor. Doktor bana ters cevap verdi bende koydum bir tane gibi...

Bilemiyorum. Ama öğretmen çocuktan nefret etmiş gerçekten. Bence okul bile değiştirilebilir.

Masallah ögretmene sabirliymis :KK14::KK14::KK14::KK14::KK14::KK14::KK14::KK14::KK14:

Zor meslek valla, yolda görse yüzüne bakilmaz cocuklarin terbiyesizliklerine bu kadar katlanmak ....:KK9::KK9::KK9::KK9::KK9::KK9::KK9::KK9:

Ekmek parasi iste, napsin, her isin zorluklari var, :KK14::KK14::KK14::KK14::KK14::KK14::KK14::KK14::KK14:
ya kızım işte yolda görse yüzüme bakmayacağı değil hakaret 2 çift sohbet etmeye tenezzül etmeyeceği öğretmenlerle muhatap olmak zorunda kalıyor zira kendisi kalp profesörleriyle sohbet edebilen bir çocuk
çok şükür ki bunu anlatabildiği bir annesi var da o öğretmen bir daha böyle bi şeye cesaret edemeyecek

Biz Bodrum'a kazıya gidek, altın dolu bir testi bulur kaçarız yurtdışına:KK53:

ya kızım işte yolda görse yüzüme bakmayacağı değil hakaret 2 çift sohbet etmeye tenezzül etmeyeceği öğretmenlerle muhatap olmak zorunda kalıyor zira kendisi kalp profesörleriyle sohbet edebilen bir çocuk
çok şükür ki bunu anlatabildiği bir annesi var da o öğretmen bir daha böyle bi şeye cesaret edemeyecek

Öğretmenin böyle bir şeye cesaret edememesi olumsuz temennileriniz yüzünden olmayacak ki? Yani onlar bir işe yaramayacak. Konuşacak mısınız terkardan? Veya hali hazırda bu olaydan sonra konuştunuz mu?

Şikayet etme konusunda haklısınız zaten, önceki olaylardan takınacağı tavır belli.

Ben bilirim seni.
ceza veren öğretmenleri de oldu
kızım dedi ki anne kızma öğretmenime ben de şunu yaptım
ve o öğretmenleri sevdi
allah razı olsun geçen sene bir öğretmeni vardı adam bunu öyle güzel idare etti ki notları bile yükseldi ödev yapmadığı ben de zorlamadığım halde
adam bağırıyordu da kızıyordu da ceza da veriyordu ne ben ne kızım kızmıyorduk alınmıyorduk bile
çünkü sabah kalkıp okula koşuyordu sınıfı özledim öğretmeni özledim diye
o dengeyi kuruyordu

Böyle olması lazım işte. Olaylar farklı farklı ele alınmalı.Öğretmen terbiyesiz tamam ama çocukta saygısızlık yapmış. Aksi halde öğretmen hak etti bende söyledim gibi bir durum ortaya çıkıyor. Doktor bana ters cevap verdi bende koydum bir tane gibi...

Bilemiyorum. Ama öğretmen çocuktan nefret etmiş gerçekten. Bence okul bile değiştirilebilir.
Öğretmenin çok abartılı tepkilerini görünce çocuk çok masum kalmıyor mu peki?
Çocuk resmen küfür etmiş muamelesi görmüş malesef.
Okul değiştirmesi zor, küçük bir yerde yaşıyorlar.

Bu yazdıklarınızı okudum ya daha bir şey söylememe gerek kalmadı. Bu nasıl bir kibirdir? Aman Allahım...

öğretmen arkadaşlar kusura bakmasın ama bazı yeterliliği eğitimli adı altında adlandırılmaya yetmeyen olan cahil tipler gelmiş cocuklara türkçe . ingilizce öğretiyor vs
bende bunları sokakta görsem yüzüne bakmam ama okulda öğretmen adı altında dolaşıyorlar
kpss den puan almışlar ya tamamdır yani
öğretmen olmuşlar kendine bir şey öğretmekten aciz insanlar ey gidi
böyle :KK14: de yapayım da eksik olmasın

Kısa bir sey anlatayım size hak verirsiniz belki

İlkokuldaydık sanırım 2 . sınıfta öğretmenimiz tembeller çalışkanlar sırası olarak ayırmıştı ben iyi gruptaydım ama
o cocukların psikolojilerini düşünürmüydü bu eğitmen acaba

Aynı eğitmen öğretmenler gününde plastik cicek getiren Tembel adı altında nitelendirdiği cocuğa Bu ne be Al annene götür diye geri vermişti
acaba düşünmüşmüydü kalbi kırılır diye
:KK14:
bir köy okulunda çalışıyordum
çocuğun biri selpak getirmişti öğretmenler gününde
burnun akmadığı halde açıp burnumu silmiştim tam da ihtiyacım olan şey teşekkür ederim çok işime yaradı demiştim çocuk bana sarılmıştı

Öğretmenin çok abartılı tepkilerini görünce çocuk çok masum kalmıyor mu peki?
Çocuk resmen küfür etmiş muamelesi görmüş malesef.
Okul değiştirmesi zor, küçük bir yerde yaşıyorlar.
Bu öğretmen insan değil ya. Sevmeyenler parmak kaldırsın ne demek? Şok oldum vallahi. Yazıklar olsun.

Niçin başlığı değistirmiyorsun konu sahibi?? Senin çocuğun rencide oldu diye böyle birşey yazdığına göre öğretmen sonuna kadar haklı! Daha önce de yazdım size bunu bir çocuğa beddua etmeyiniz diye ama hiç oralı olmadınız. Sizi kib ledim biliniz. Çocuğunuzu da kendiniz gbi yetiştiriyorsanız yazık doğrusu..

Back