• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

çocuğundan bul

• Konu Sahibi Konu Sahibi Dante
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
zihinsel engelli bir çocuk derste kalkar arkadaşlarına zarar verir gezer konuşur bazen dersten çıkar gider sınıfı bırakır onun peşinden gidersiniz bedensel engelli bir çocuk ders sırasında tuvalete gitmesi gerekebilir annesi sınıfa girer ders bölünür vs
bunların hiçbirine müdahele edemezsiniz engelleyemezsiniz çocuğu da aşağılayamazsınız
aslında bu çocuklardan hiç bir farkı yok bizin çocuklarımızın
üstelik bunları da yapmıyorlar en fazla konuşur veya kendi kendine bişeylerle uğraşır
kabul etmek çok mu zor
bıraksın ilgilenmesin öğretmesin yokmuş gibi davransın
gölge etmesin yeter
Bakın ben sizi anlıyorum. Kolay değil haklısınız. Öğretmenin kızınızla iletişim şekli kesinlikle yanlış. Ama sizinde kızınızın bu ukala tavrını teşvik edici şekilde davranmamanız lazım.

Daha öncede yazdım ben sizin yerinizde olsam kızımı öğretmenden özür dilemesi için güzel güzel teşvik ederdim kızmadan, yargılamadan. Öğretmenle de konuşur, kızımın yanlış şeyler söylediğini ama çocukluğuna verilmesi gerektiğini onun kızınıza söylediği şeylere kızınızın çok üzüldüğünü söylerdim. Bir daha olmamasını diler güzel güzel ve konuyu kapatırdım.

Çocuğu hedef haline getirmeyin derim.

Çocuğunuzun söylediğinde asla saygısızlık yok. Bu kadar abartılmış neler neler denmiş. Kızınızın en azından başka bir devlet okuluna geçmesinin kızınız ve sizin açınızdan çok daha iyi olacağını düşünüyorum. Belki şansınız olur da algı yeteneği olan öğretmenlere denk gelirsiniz.

sanırım karşınızdaki kişinin 11 yaşında bir çocuk olduunu unutuyorsunuz.
yoo çocuğum bana bunu dese alırım karşıma ıonun anlayacağı dilde anlatırım. ama mal demem,deli demem. öğretmen kendini tutamıyorsa öğretmen olmayacak. karşısında yetişşkin biri yok. çocuk var. çocuğun sözlerine koca insanmış gibi tepki verip olayı küfürlere getirmeyecek. bu tarz olaylardan dolayı,sinmiş,kendini ifade etmekten korkan çocuklar yetişiyor.
işte bende bunu diyorum öğretmenin yaptığı yanlış bunu bu konuya ilk mesajımdan beri söylüyorum
ben asla böyle bir tepki vermezdim
bakın ne diyorsunuz anlayacağı dilde anlatırım doğru olanda bu
tepkisiz kalıp aa çocuğum ne güzel aynen böyle müzik dinlemeye devam et
sen de haklısın ben ne anlarım ki demiyorsunuz

Alıntılamayı unuttum kimdi hatırlamıyorum birisi sunu yazmış ''Çocuk annesini arıyor 'Anne ben bu okulda daha fazla kalmak istemiyorum' diyor havalara bak.''
Siz bunu havalı ve ukalaca buluyorsanız sizin yetiştireceğiniz cocuklar için üzülüyorum.
Sırf yaşı kendisinden büyük diye veya sırf öğretmen diye cocugun vereceği her cevap saygısızlık mı oluyor?
Zamanında siz öğretmeninize böyle konusamazdınız cunku baskıcı sistemle yetiştirildiniz. Sus, konusma, gülme, buyuklere cevap verilmez diye büyütüldünüz. Bunun adı saygılı yetiştirilmek olmuyor. Şimdiki çocuklar öyle yetiştirilmiyor ve iyiki de yetiştirilmiyor.
Cocukların egosunu şişiriyorsunuz denmiş. Bana kalırsa burada bu cocugun söylediğini saygısızlık olarak adledenler bunu kendi egolarına yedirememiş. Direkt olarak empati yapmışsınız ve bana bir cocuk böyle derse ne olur diye düşünmüşsünüz. Ve pek tabii o büyük ve şişkin egonuz bunu kaldıramamış ne cüretle bana bunu söyler bunun adı saygısızlık diye notunu da vermişsiniz.
Bunun baska acıklaması oldugunu düşünmüyorum.

Ha konu sahibinin de bir anlık sinirle cocugundan bul dediğini, bunu içten istemediğini düşünerek o konuda yorumda bulunmayacağım.

işte bende bunu diyorum öğretmenin yaptığı yanlış bunu bu konuya ilk mesajımdan beri söylüyorum
ben asla böyle bir tepki vermezdim
bakın ne diyorsunuz anlayacağı dilde anlatırım doğru olanda bu
tepkisiz kalıp aa çocuğum ne güzel aynen böyle müzik dinlemeye devam et
sen de haklısın ben ne anlarım ki demiyorsunuz
kim bunu burada savunduki. benim savunmam o sözde hakaret olmadığı. benim savunmam çocuğa bu laftan sonra denecek şeyin bu olmadığı.

milli eğitim bakanlığına şikayet edin hemen....

Bence iki tarafta yanlis. Cocugun yapmamasi gereken tavri annesi destekledigi icin hatali, ogretmen bu sekilde davrandigi icin hatali.

bir öğretmen olarak değil anne baba olarak düşünelim çocuğunuz yüksek sesle müzik dinliyor ama sadece müzik dinliyor ne sizlere yardım ediyor, ne kitap okuyor, ne ders çalışıyor
siz uyardığınız da anne sen müzikten ne anlarsın, sen ne bilirsin ki vs. tarzı cevap veriyor
bu kimsenin hoşuna gitmez sanırım

O anne cocugunu devamlı 'Sen niye müzik dinliyosun mal, bak babası senin bu kızın deli' diye tahrik ediyormuymus?

Alıntılamayı unuttum kimdi hatırlamıyorum birisi sunu yazmış ''Çocuk annesini arıyor 'Anne ben bu okulda daha fazla kalmak istemiyorum' diyor havalara bak.''
Siz bunu havalı ve ukalaca buluyorsanız sizin yetiştireceğiniz cocuklar için üzülüyorum.
Sırf yaşı kendisinden büyük diye veya sırf öğretmen diye cocugun vereceği her cevap saygısızlık mı oluyor?
Zamanında siz öğretmeninize böyle konusamazdınız cunku baskıcı sistemle yetiştirildiniz. Sus, konusma, gülme, buyuklere cevap verilmez diye büyütüldünüz. Bunun adı saygılı yetiştirilmek olmuyor. Şimdiki çocuklar öyle yetiştirilmiyor ve iyiki de yetiştirilmiyor.
Cocukların egosunu şişiriyorsunuz denmiş. Bana kalırsa burada bu cocugun söylediğini saygısızlık olarak adledenler bunu kendi egolarına yedirememiş. Direkt olarak empati yapmışsınız ve bana bir cocuk böyle derse ne olur diye düşünmüşsünüz. Ve pek tabii o büyük ve şişkin egonuz bunu kaldıramamış ne cüretle bana bunu söyler bunun adı saygısızlık diye notunu da vermişsiniz.

Ha konu sahibinin de bir anlık sinirle cocugundan bul dediğini, bunu içten istemediğini düşünerek o konuda yorumda bulunmayacağım.
işte budur. :KK9::KK9:

:KK9::KK9::KK9::KK9::KK9:

O anne cocugunu devamlı 'Sen niye müzik dinliyosun mal, bak babası senin bu kızın deli' diye tahrik ediyormuymus?
bakın konunun öncesi yok
ne olduğunu sınıfta neler yaşandığını hiç birimiz bilemeyiz
ama sınıfta dersle ilgilenmeyen resim çizen ve üstüne sen sanattan ne anlarsın cevabı veren bir çocuk var
büyük ihtimalle öğretmen bundan sonra dediklerinizi demiş ondan sonrası silme hata dolu öğretmenin yaptıkları

Canım başbakanlığın şikayet siyesi var bimer diye bnmde başıma bi olay gelmişti hemen ilgileniyolar oraya yaz drim..

Ben öğretmen olsam 11 yaşındaki çocuğun sözünü umursamam bile,göz ardı ederim.11 yaşında ya,minnacık çocuk daha.Hayır madem anlayışlı değil,öğretmen de olmasın o zaman.Görende çocuk küfretti sanacak.

Ben mi? Ben ünivesite de mesleki uygulama dersinde asistan sorduğum soruya cevap vermedi diye işi protesto edip tüm gün çalışmamış bir insanım ne baskısı ya?

Siz sapla samanı ayırmıyorsunuz bence. Bende sizin zihniyetiniz deki insanların yetiştirdiği çocuklara üzülüyorum maalesef. Benim çocuklarım büyüklerine saygılı olacaklar. Bir çemkirsinler de göreyim. Onlar efendi olacaklar bende haklı oldukları her davada sonuna kadar arkalarında duracağım. Bizde böyle...

bakın konunun öncesi yok
ne olduğunu sınıfta neler yaşandığını hiç birimiz bilemeyiz
ama sınıfta dersle ilgilenmeyen resim çizen ve üstüne sen sanattan ne anlarsın cevabı veren bir çocuk var
büyük ihtimalle öğretmen bundan sonra dediklerinizi demiş ondan sonrası silme hata dolu öğretmenin yaptıkları

nasıl konunun öncesi yok?
anne gitmiş konuşmuş
rica etmiş
kızımın durumu bu bu demiş
rapor var elimde, bakın demiş
öğretmen durumu kavrayacağına, sınıftaki öğrencilere anlatmış, dalga geçmiş, sınıf arkadaşlarına bu çocuktan uzak durun demiş
bunlar evveliyat değil mi????

yetmemiş velilere anlatmış
üstün zekalı böyle mi olur demiş

Varsayalım konu sahibinin çocuğu çok korkunç, ukala, tahammül edilemez bir çocuk. Öğretmen de insan elbette tahammülsüzleşebilir, elbette her an doğru davranamayabilir, mesela çocuğa bağırabîlir, ya da fiziksel müdahalede bulunabîlir, bunlar ne yapacağını bilemeyen bir insanın ilkel içgüdüleri ile yaptığı hatalar sayılabilir.

Ama kalkıp yaş itibari ile ahlaki değerleri/ doğru yanlış algıları oturmamış bir sınıf çocuğu tek bir çocuğa karşı fişteklemek, yerini konumu unutup onları cezalandırma aracı olarak örgütlemeye çalışmak üstelik bunu zaten sosyal anlamda sorunlar yaşadığını bildiği bir çocuğa karşı yapmak insanca bir hata değil. Bildiğin planlı ve ahlaksız bir davranış. Kimse bunu ama öğretmenlerde insan diye savunmaya çalışmasın o yüzden.

Bakın ben sizi anlıyorum. Kolay değil haklısınız. Öğretmenin kızınızla iletişim şekli kesinlikle yanlış. Ama sizinde kızınızın bu ukala tavrını teşvik edici şekilde davranmamanız lazım.

Daha öncede yazdım ben sizin yerinizde olsam kızımı öğretmenden özür dilemesi için güzel güzel teşvik ederdim kızmadan, yargılamadan. Öğretmenle de konuşur, kızımın yanlış şeyler söylediğini ama çocukluğuna verilmesi gerektiğini onun kızınıza söylediği şeylere kızınızın çok üzüldüğünü söylerdim. Bir daha olmamasını diler güzel güzel ve konuyu kapatırdım.

Çocuğu hedef haline getirmeyin derim.

Sadece bir soru soracagim.
Sen bu isten anlamiyorsun (muzik, sanat, resim vs) dediginiz icin size "mal" "deli" diyen birinden ozur diler misiniz?

Back