• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

çocuğundan bul

• Konu Sahibi Konu Sahibi Dante
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Ya arkadaşlar siz tuhaf mısınız anlamadım ki? Kadın çocuğa mal demiş,attırın bunu okuldan demiş.Herkese fiştiklemiş çocuğu ya.O kim ki bir çocuğa bu kadar baskı kuruyor? Çocuk da 'sanattan ne anlarsınız?' dedi diye.Dövseydi çocuğu bari.İnsan gibi konuşsa gidip anlardı o çocuk.Acaba aynısı sizin kardeşinize çocuğunuza falan yapılsa napacaksınız.Bıktım şu öğretmenlerin egolarından.Böyle olunca herkes sizin yüzünüze güler arkanızdan 'ne nemrut biriydi' der,ileride insanların zihinlerinden silinip gidersiniz.Ya şurada çocuğa mal diyen tüm okulu düşman eden öğretmenin de savunulduğunu da gördüm ya,Teşekkürler KK!

Yahu şuraya rahatlamak için açtığın konuda, normalde karşılıklı oturup iki kelime edemeyeceğin insanlara kendini anlatmak, kafalarındaki kalıplaşmış önyargıları gıdıklamaya çalışmak da ayrı stres.
Doğru değişkendir, gerçek tektir.
Onu da taraflı bir bakış açısıyla algılamak imkansızdır fakat anlamaya çalışmak yahut öğrenmek imkansız değildir.
Kuyruğunu yakalamaya çalışan kedi gibi hissediyorum bazen burada kendimi.

Alıntılamayı unuttum kimdi hatırlamıyorum birisi sunu yazmış ''Çocuk annesini arıyor 'Anne ben bu okulda daha fazla kalmak istemiyorum' diyor havalara bak.''
Siz bunu havalı ve ukalaca buluyorsanız sizin yetiştireceğiniz cocuklar için üzülüyorum.
Sırf yaşı kendisinden büyük diye veya sırf öğretmen diye cocugun vereceği her cevap saygısızlık mı oluyor?
Zamanında siz öğretmeninize böyle konusamazdınız cunku baskıcı sistemle yetiştirildiniz. Sus, konusma, gülme, buyuklere cevap verilmez diye büyütüldünüz. Bunun adı saygılı yetiştirilmek olmuyor. Şimdiki çocuklar öyle yetiştirilmiyor ve iyiki de yetiştirilmiyor.
Cocukların egosunu şişiriyorsunuz denmiş. Bana kalırsa burada bu cocugun söylediğini saygısızlık olarak adledenler bunu kendi egolarına yedirememiş. Direkt olarak empati yapmışsınız ve bana bir cocuk böyle derse ne olur diye düşünmüşsünüz. Ve pek tabii o büyük ve şişkin egonuz bunu kaldıramamış ne cüretle bana bunu söyler bunun adı saygısızlık diye notunu da vermişsiniz.
Bunun baska acıklaması oldugunu düşünmüyorum.

Ha konu sahibinin de bir anlık sinirle cocugundan bul dediğini, bunu içten istemediğini düşünerek o konuda yorumda bulunmayacağım.
ben kızım kafasına göre okuldan çıkıp gitmediği beni arayabildiği bana bunları anlatabildiği için ne kadar mutluyum bilseler keşke
aramayabilirdi dağ başında yaşıyorum okuldan çıkıp gidebilirdi evde kimse yoktu 2 hafta öncesine kadar telefonu yoktu şarjı bitmiş olabilirdi benim şarjım bitmiş olabilirdi telefonu duymayabilirdim bakıcısı o saatte okulda olduğunu düşündüğü için evde olmayabilirdi
bu devirde insanlar evinde otururken bindiği minibüste evine giderken evinin önünde oynarken öldürülürken bu çocuğa bişey olsa bunun hesabını kim verecekti
allahtan aradı da hemen müdür yardımcısını arayıp okuldan çıkmasına engel oldum adam allah razı olsun oturdu konuştu sakinleştirdi

galiba bazıları aferim kızım çok iyi yapmışsın böle devam et dediğimi falan sanıyor çocuğa
kim söledi öle davrandığımı
gerekeni yapmadığını ne biliyorsunuz
ama bu zihniyetin bu kadar fazla olduğunu gördükten sonra böle davranacağım kesin

Konu sahibinin verdigi bir kac örnege dayanarak yapilan genellemelerin ne kadar saglikli oldugu tartisilir.Biz konu sahibinin ne yasadigini tam olarak bilmeden cocugunu yanllis yönlendirdigini söyleyemeyiz.
sürekli yapilan karsilastirmalar da trajikomik.sanki herkes tornadan cikmis da belli bir davranis karsinda ayni tepkiyi vermek zorundamisiz gibi.

Cocugun ögretmene duymasi gereken saygidan bahsederken ögretmenin duymasi gereken saygi unutuluyor.Bu dünyadaki her canli saygi duyulmayi hak ediyor.sadece yaslilar, büyükler ya da belirli meslek sahipleri degil.ki bu önermenin tersi de mevcut.Hak etmeyene saygi duyulmaz,konumu her ne olursa olsun.

son olarak konu sahibine, bu durumu yasayan tüm ebevyen ve cocuklara kolayliklar diliyorum.umarim hayatlarinda onlari anlayabilecek kisilerle karsilasirlar.

11 yaşında
diğerlerine ne dedi bilmiyorum
boş şeylerle uğraşıyorsun deyince
siz sanattan anlamıyorsanız ben ne yapabilirim demiş

Masallah ögretmene sabirliymis :KK14::KK14::KK14::KK14::KK14::KK14::KK14::KK14::KK14:

Zor meslek valla, yolda görse yüzüne bakilmaz cocuklarin terbiyesizliklerine bu kadar katlanmak ....:KK9::KK9::KK9::KK9::KK9::KK9::KK9::KK9:

Ekmek parasi iste, napsin, her isin zorluklari var, :KK14::KK14::KK14::KK14::KK14::KK14::KK14::KK14::KK14:

kızım burdaki üstün pedagogların koyduğu teşhis gibi şıp diye dersi anlayan o yüzden dikkati dağılan sınıfta herkesi rahatsız eden öğretmenlere cevap veren ben üstünüm her şeyi anlarım diye ortalıkta gezinen bir çocuk değil
ilkokula başladığından beri sorun yaşayan hiçbir zaman dersi dinlemeyen ödev yapmayan dikkatini toplayamadığı için hiç bir şey öğrenemeyen notları çok düşük olan okulda sürekli dışlanıp aşağılanan ezik pasif sorunlu bir çocuk
gerizekalı diye öğretmen tarafından rama gönderilen üstün zekalı olduğu belirlendiği zaman akıllı çocuk böyle mi davranır diye eleştirilen bir çocuk
arkadaşları tarafından dersleri anlamadığı için dışlanan bir çocuk
en sevdiği arkadaşı tarafından ben seninle arkadaş olmak istiyorum ama sen eziksin seninle arkadaş olursam ben de ezik olurum diye itilen bir çocuk
bana fikrimi soran öğretmene ödev yapmama cezası olarak teneffüsü yasaklamayın hareket etmeyince daha kötü oluyor dediğimde kızıma ödev vermeyi bırakıp bunu velilerle dedikodu malzemesi yaptığını velilerden duyduğum öğretmenlere sahip bir çocuk
sadece kendisiyle oynasın diye sınıfın popüler kızını 1 yıl boyunca kantine yazdırıp aldığı aburcuburla besleyip bana bunu 1 yıl sonra söylemeye cesaret edebilen bir çocuk
hayatta tek önem verdiği çocuğu gibi sevdiği için yarışmalara bile vermediği çizimlerini çöpe atan ,ödev yapmadığı için kitaplarını parçalayan öğretmenlere sahip ve artık değer verilmiyor diye çizim bile yapmayı bırakan bir çocuk
anne dinlemek istiyorum anlamak istiyorum öğrenmek istiyorum ama 5 dk sonra kendimi resim yaparken buluyorum dinleyemiyorum isteyerek yapmıyorum nolur yardım et diye ağlayan bir çocuk
başka sınıfın parçalayıp incelediği kurbağayı bulunca sevinçle alıp eve getirdiği için arkadaşları tarafından iğrençsin denilen
yağmurda dans ettiği için pissin denilen
toprağı eşip böceklere yuva yaptığı için kirlisin denilen
balıkçılardan gördüğü her türlü ahtapot yengeç kalamar türü değişik canlıyı alıp inceleyelim diye ,evde küflendirdiği ekmeği yoğurdu okula götürdüğünde bilim böle olmaz öğğ diye karşılanan bir çocuk
bunların karşısında 7 yaşında panik atak krizleri geçirip hastanelik olan beni hastaneye götür anne doktorlar yanımda olsun ölürsem kurtarırlar diye yalvaran
arkadaşlarıyla sorunu olduğundan anne nolur öğretmeni arama annesini arama arkadaşıma kızarlar diye onların adına üzülen bir çocuk

ve her gördüğü yaşlıya hastaya bebeğe hayvana dua eden
arabaya binince ben sölemeden büyüklere yer veren
mahalledeki kadın 3 çocuğunu bırakıp kendini küvete sokup çıkarıp döven bir adamla kaçtığında çocuklarını evlatlık alalım diye yalvaran
sokakta gördüğü her kediyi köpeği eve getirip bakayım diye yalvaran
gözleri pörtlemiş ayakları sakatlanmış öleceği belli olan kediyi cebimde beş kuruş yokken anne veterinere götür diye kumbarasını boşaltıp yalvarıp ertesi gün kedi öldüğünde anne öldü ama mutlu rahat öldü dimi korkmadan aç kalmadan öldü süt verdin anne kutuya koyup köpeklerden korudun anne allah senden razı olsun anne diyen
kantinden sucuklu tost alıp kendi yemeyen bahçedeki hayvanlara yediren
her gece dünyadaki aç savaştaki sokaktaki çocuklara dua eden bir çocuk

şimdi versinler bakalım çok iyi bilen sevgili kk eğitimcileri öğretmenine laf söleyen dersi bozan arkadaşlarını rahatsız eden terbiyesiz pis kaka çocuğuma notlarını
onlara çok terbiyeli çok çalışkan çok söz dinleyen notları çok iyi çocuklarıyla mutluluklar diliyorum

ve ben dersleri 1 olan ,ders dinlemeyen ,ödev yapmayan,matematik fizik kimya bilmeyen ama kendini savunan fikrini söyleyen karşısındaki sadece büyük diye sadece öğretmen diye,sadece anne diye haklıyken susmayan ,vicdanlı ahlaklı merhametli iyi kalpli saf yürekli kızımı bu sisteme bu öğretmenlere bu zihniyete yedirmicem
Sevgili Dante Dante bu yazdıklarınızı ilk sayfaya koymanızda fayda var bana kalırsa.
Aksi halde sayfaları okumayan üyelerin tepkileri sizi daha çok üzebilir.

Ayyy Dante Dante Allah sana sabır selamet versin, öğretmen sabırlı değil öğretmenlik para için yapılacak iş değil yüce bir gönül istiyor ve malesef bu tüm öğretmenlerde yok bence sen buna çok takılma kızın çok önemli ve daha 11 yaşında bu tür insanlar ile hep karşılaşacak bunu ona anlatırsan belki daha çok uyum sağlamaya çalışır bu arada babası hiç mi görmüyor bu çocuğu çok sinir oldummmmm

bana artık daral geldi sürekli öğretmenin tavrının ve davranışlarının yanlışını söylememize, ben olsam bende şikayet ederim dememize rağmen bu öğretmeni savunuyorsunuz denip konunun yine aynı noktaya getirilmesinden
ama öğrencinin de öğretmene saygılı davranmasının bir gereklilik olduğunu söylediğimiz için sırf büyük diye öğretmen diye el öpme alışkanlığına getiriliyor laf
daha yazacak bir şey yok sanırım:KK14:

Varsayalım konu sahibinin çocuğu çok korkunç, ukala, tahammül edilemez bir çocuk. Öğretmen de insan elbette tahammülsüzleşebilir, elbette her an doğru davranamayabilir, mesela çocuğa bağırabîlir, ya da fiziksel müdahalede bulunabîlir, bunlar ne yapacağını bilemeyen bir insanın ilkel içgüdüleri ile yaptığı hatalar sayılabilir.

Ama kalkıp yaş itibari ile ahlaki değerleri/ doğru yanlış algıları oturmamış bir sınıf çocuğu tek bir çocuğa karşı fişteklemek, yerini konumu unutup onları cezalandırma aracı olarak örgütlemeye çalışmak üstelik bunu zaten sosyal anlamda sorunlar yaşadığını bildiği bir çocuğa karşı yapmak insanca bir hata değil. Bildiğin planlı ve ahlaksız bir davranış. Kimse bunu ama öğretmenlerde insan diye savunmaya çalışmasın o yüzden.
bunu anlatamadım ki ben
gerçi deanın dediği gibi neden anlatmaya çalışıyorum bilmem

üstün zeka meselesi deanın sorusu üzerine çıktı
kızım üstün zekalı değil çok terbiyesiz ukala ahlaksız küfür ediyor şiddet uyguluyor saygısızlık ediyor dersi kaynatıyor
yapılması gereken bu mu
müdür yardımcısına gitmek rehber öğretmenle görüşmek aileyi çağırmak mı
hangi bahane bunu haklı çıkarabilir

Masallah ögretmene sabirliymis :KK14::KK14::KK14::KK14::KK14::KK14::KK14::KK14::KK14:

Zor meslek valla, yolda görse yüzüne bakilmaz cocuklarin terbiyesizliklerine bu kadar katlanmak ....:KK9::KK9::KK9::KK9::KK9::KK9::KK9::KK9:

Ekmek parasi iste, napsin, her isin zorluklari var, :KK14::KK14::KK14::KK14::KK14::KK14::KK14::KK14::KK14:
İçiniz soğuyacaksa söyleyeyim sabretmemiş.
Çocuğa " mal mısın" demiş.
Arkadaşlarına " bu deli, deliyle deli olmayın" demiş.
Öğretmen arkadaşlarına da " bunu okuldan attırın" demiş.
Yeterlidir bu kadar hakaret sizi rahatlatmak için sanırım...

ben kızım kafasına göre okuldan çıkıp gitmediği beni arayabildiği bana bunları anlatabildiği için ne kadar mutluyum bilseler keşke
aramayabilirdi dağ başında yaşıyorum okuldan çıkıp gidebilirdi evde kimse yoktu 2 hafta öncesine kadar telefonu yoktu şarjı bitmiş olabilirdi benim şarjım bitmiş olabilirdi telefonu duymayabilirdim bakıcısı o saatte okulda olduğunu düşündüğü için evde olmayabilirdi
bu devirde insanlar evinde otururken bindiği minibüste evine giderken evinin önünde oynarken öldürülürken bu çocuğa bişey olsa bunun hesabını kim verecekti
allahtan aradı da hemen müdür yardımcısını arayıp okuldan çıkmasına engel oldum adam allah razı olsun oturdu konuştu sakinleştirdi

galiba bazıları aferim kızım çok iyi yapmışsın böle devam et dediğimi falan sanıyor çocuğa
kim söledi öle davrandığımı
gerekeni yapmadığını ne biliyorsunuz
ama bu zihniyetin bu kadar fazla olduğunu gördükten sonra böle davranacağım kesin

arkadaşım buraya konu açtığın için herkes kendi doğrusu söyler sana göre yanlıştır ona göre doğrudur.

ama doğru olan birdir tekdir.

eger siz gerçekten şu yorumda yazdığınız gibi aklı başında ve ne dediğini bilen kendini net anlatan ve doğru söyleyen biriyseniz

sizin yolunuz bence doğru bir yol

sonuçta annesiniz ve dediğiniz gibi burası Türkiye herşey olabilir.o an aklınıza gelip müdüryardımcısını aramış olmanız onun yardımcı olması doğru olmuş demek herkes aynı değil her insan aynı olmadığı gibi eğitimciden eğitimciye de fak var.

siz burda öğretmenin yanlışını haklı olarak söylüyorsunuz gerçekten haklısınız diğer yandan da müdür yardımcısı için güzel şeyler söyleyerek sizin ne kadar tarafsız olduğunuz ve sadece çocugunuz için uğraştığınız da böylelikle ortaya çıkıyor.

yani haklıya haklı haksıza haksız böyled olmalı zaten

herkes içini görevini adamakıllı yapsa bu sorunlar da olmaz.

Çocuk normal bir cocuk değil tolere edilmesi gereken özel bir durumu var.
Öğretmende bunu biliyor.
Bakın olay şöyle olsa size hak vereceğim:

Çocuk dersi dinlemiyor, öğretmenle aralarında devamlı bir zıtlaşma mevcut.
Öğretmen ders anlatırken arkadaslarını rahatsız ediyor, ona silgi atıyor bunun sacını cekiyor.
Öğretmeni gelip uyarıyor ve kız da sanane istediğimi yaparım diyor.

İşte bunun adı saygısızlık. Buna benzer bir sey yapmış olsa inanın bende sizi destekleyeceğim. Ama buradaki durum cok farklı.
beni bilenler bilir
bunu yapsın öğretmenden önce ben ağzına çarparım zaten

Okulda ders dinlememek ve resim çizmek ne demek ben söyleyeyim. "öğretmenim bu ders benim ilgimi çekmiyor, yöntemlerinizle dikkatimi çekemediniz. dikkatim dağılıyor, karnım ağrıyor, aklım karışık, kahvaltı etmedim vs vs"
Öğrenci temelli yaklaşım ve çoklu zeka kuramına dayalı bir eğitim sistemimiz var, bu da demektir ki öğretmen bu çocuğa yönelik çalışma yapmıyor.

Katılıyorum. Eğer çocuk resim cizmeyi seviyorsa ogretmrn bu çocuğa anlatacaklarini resim cizerek/cizdirerek anlatabilir. O zaman ogrenciyle arasindaki catismayi bitirir hem, hem de öğrenci dersten verim alır.

43 sayfa ne konuştunuz yaw :KK53:

Dante, kızını bir an önce yurt dışına çıkart.. artık iltica mı edersin, vize ile bir okula mı yazdırırsın onu biriyle görüş ama git.. ben sana söyleyeyim, burada "sanki Einstein" diye diye dibe çekerler, kız hayattan bezer, bir süre sonra da depresyona girer.. Bizim ülkeden çıkmaz öyle insanlar, çıkamazlar zaten.. cehennem zebanisi gibi çekerler dibe..

kızının İngilizceden bir kaybı yok emin ol.. Bugün öğretilen "Present Tense"i önümüzdeki 20 yıl daha görecek zaten, eldeki kaynak bu kadar zira..

hiç kimseye sadece mesleklerinden ötürü saygı duymadım.. benim için saygı duyulması gereken meslekler değil, insanlardır.. onların da saygı duyulmaya layık olanlar vardır veya yoktur.. çocuğuma "mal" diyecek insana benim çocuğum "sensin mal" deme özgürlüğüne sahiptir.. Laf yemek istemeyen, laf atmayacak demektir bu da..

Katılıyorum. Eğer çocuk resim cizmeyi seviyorsa ogretmrn bu çocuğa anlatacaklarini resim cizerek/cizdirerek anlatabilir. O zaman ogrenciyle arasindaki catismayi bitirir hem, hem de öğrenci dersten verim alır.

Ya da görsel videolar ilgisini çekebilir. Yani ogretmen ben anlatirim o da dinlemek zorunda tavrini bir kenara bırakıp bu cocugun ilgisini derse nasil çekebilirim diye dusunmesi lazım. Eğitimde yeni yaklaşım bu artık

bunu anlatamadım ki ben
gerçi deanın dediği gibi neden anlatmaya çalışıyorum bilmem

üstün zeka meselesi deanın sorusu üzerine çıktı
kızım üstün zekalı değil çok terbiyesiz ukala ahlaksız küfür ediyor şiddet uyguluyor saygısızlık ediyor dersi kaynatıyor
yapılması gereken bu mu
müdür yardımcısına gitmek rehber öğretmenle görüşmek aileyi çağırmak mı
hangi bahane bunu haklı çıkarabilir
Ah ben bilemedim ki konunun bu şekilde algılanacağını.
İlk mesajınızı okuyunca "özel eğitim" gerektiren bir çocuk olduğunu düşündüm ve şayet öğretmen ona yönelik çalışmalar yapmıyorsa çocuğun tutumu beklenen bir tutum diyecektim.
Fakat asıl sorundan uzaklaştı tartışma.
Birden üstün zeka odaklı oldu. Saygısızlık oldu...

İçiniz soğuyacaksa söyleyeyim sabretmemiş.
Çocuğa " mal mısın" demiş.
Arkadaşlarına " bu deli, deliyle deli olmayın" demiş.
Öğretmen arkadaşlarına da " bunu okuldan attırın" demiş.
Yeterlidir bu kadar hakaret sizi rahatlatmak için sanırım...
yok canım öğrencilere demiş siz birlik olup bunu okuldan attırın diye
bilirsin zamanında sılayı sınıfta istemeyenler diye çocuklar sınıfta parmak kaldırıp oylama yapmıştı
şimdi bu çocuk istenmediği sevilmediği sınıfta oturup dersi dinlicek dersle ilgilenecek uyum sağlayacak
yav he he

Back