çocuğundan bul

• Konu Sahibi Konu Sahibi Dante
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Size göre ukalalık olan bana göre gayet yerinde bir cevap. Saygıszlık yok, hakaret yok. Düşüncesini dile getirmiş çocuk. 11 yaşında bir çocuktan beklenmeyecek derecede usturuplu bir cevap.
Evet ders dinlememek eğer ki kimseyi rahatsız etmiyorsa-ki etmiyor- özgürlüktür. Ve çocuk bu özgürlüğünü savunmuş. O dersi öğrenmek istemeyebilir, reddedebilir. Beynini açıp bilgileri içine zorla sokacak değiliz çocukların. Bastırılmış çocuklar, özgüvensiz yetişkinler demektir.

kaldı ki
çocuk söyledikten sonra öğretmen mal mısın dememiş
öğretmen mal mısın deyince çocuk siz sanattan anlamıyorsanız ben ne yapayım demiş

benim icin farketmez de, sanattan anlamiyorsun demek kufur degil hakaret degil, ben de anlamiyorum resimden, bunu bana soyleyen 6 yasinda da olsa 16 yasinda da olsa saygisizlik degildir soyledigi, gercektir.

Farzedelim cocuk ustun zekali degil, 11 yasinda normal cocuk, ogretmenine sen sanattan anlamiyorsan ben ne yapayim demis, cidden saygisilik mi bu? Bana gore degil, bu basmakalip saygi anlayisi yuzunden cocuklarimiz ogretmenleri tarafindan sozlu, fiziksel hatta cinsel tacize ugrayip, saygisindan, ogrtmenine karsi gelmemesi ogretildiginden, ailesine ne zaman ogretmenini sikayet etse haksiz bulundugundan susuyor farkinda misiniz?
Bir cocuga verilecek en onemli deger, kendini oldugu gibi ifade edebilme yetisidir. Saygisizlik dediginiz de cocugun ogretmene yaptigi degil ogretmenin cocuga yaptigidir. Ne demek mal, deli??? 11 yasinda diye saygiyi haketmiyor mu bu cocuk?

eksik alıntılamışsınız
o yorumcunun oğlu tam olarak şöyle söylemiş:

" birbuçuk saattir soru soruyorsunuz, ben sıkıldım, zaten bu kadar zamanda çözemediyseniz zeka düzeyimi bırakın bence bu işi "

konudaki kız da şöyle söylemiş:
siz sanattan anlamıyorsanız ben ne yapayım

sizce gerçekten farklı mı?

ama sizin saygı dediğiniz çocuğun susması
diyorsunuz ki ne olursa olsun çocuk susmalı
Allah Allah anlamak istemediğinizi düşünüyorum. Bacak kadar çocuk kocaman kadına sen ne anlarsın demiş. Öğretmenini hakir görmüş küçümsemiş siz hala haklı olduğu halde sussun modundasınız. Yapmayın bunu.

bir çok alıntı yaptım ama pcdeki bir sorundan dolayı hepsi gitmiş

elimden geleni yapmadığını nerden biliyor bazı arkadaşlar akıl vermişler saolsunlar guruplar kuracakmışım etkinlikler yapacakmışım
maalesef istanbulda değilseniz bu çocuklar için hiç bir imkan yok
bulunduğun şehirde bir resim kursu dahi bulamadık

özel eğitim aldığından bahsetmiş bir arkadaş çok şanslıymışsın ah imkanın olsa zaten ben bunlarla hiç uğraşmıcan ama el mahkum şimdilik

çocuk zorla okula uyum sağlamalı diyen olmuş bu çocuklar okula uyum sağlayamıyor sorun o zaten bilmem anlatabildim mi engelli çocuklar gibi özel ilgi gerekiyor ve engellilere gösterilen anlayış bunlara gösterilmiyor bi de üstüne kompleksler yüzünden aşağılanıp dışlanıyorlar özel bir okulu da olmadığı için okula gitmek zorunda ha bayıla bayıla göndermiyorum zaten eğitimin ne hale geldiğini bildiğim için mecbur olduğu için gönderiyorum ve öğretmenleri zorlamaması için derslerin önemli olmadığını söyledim onlara,sanırım öğretmenleri şikayet etmem öğretemiyorlar demem öğretmek zorundalar demem gerekirdi heralde el üstünde tutarlardı o zaman

şikayet konusuna açıklık getireyim ben o öğretmeni şikayet edersem diğer bütün öğretmenler kızıma cephe alacak daha kötü olacak
bu olaydan sonra sınıf öğretmeninin yine sınıf içinde kızımı azarlayıp neden anneni aradın öğretmenimiz çok değerli biri ağladı öğretmenler odasında neden şikayet ettin bi daha annene sölemiceksin diye bağırması bu sorunuza cevap olur sanırım

kızımınki evet bir patlama yıllardır yaşadıkları karşısında
2 yıl boyunca arkadaşlarından dayak yiyip en sonunda dayamayıp bi çocuğu itip cocuk tahtaya çarpınca çocuğun babasının okula gelip kızımdan şikayetçi olması sonucunda dayak yediğini öğrendim
bunun karşısında öğretmenin bana verdiği cevap ama x çaba göstermiyor hiç oldu
hakediyor yani o yüzden dayağı da aşağılanmayı da o sözleri de
ne kadar sorunlu terbiyesiz bir çocuk değil mi benin çocuğum arkadaşlarına kızarlar diye bana bunu söylemeyen
öğretmenden duydukları karşısında bu cevabı vermiş az bile vermiş

pek pedagog kk üyelerine soruyorum terbiyesizlikse bu neden rehber öğretmenimiz şok geçirdi öğretmenin sözlerini duyunca ama sizden eğitimli olacak değil ya o nerden bilecek

ben hiç bir mesajında öğretmen ücretli yetersiz kalitesiz demedim
tüm diğer sistemler gibi ilkokuldan liseye tüm eğitim sisteminin çöktüğü bütün ideallerin yok olduğu herkesin cahil ama üniversite mezunu olduğu olduğu sadece garanti meslek diye önüne gelen vicdandan ahlaktan empatiden eğitimden yoksun insanların öğretmen olduğu zamana denk geldi maalesef kızım

ve sözümün sonuna kadar arkasındayım çok şükür rabbim eminim sizden daha anlayışlı o ne istediğimi biliyor
dilerim çocuğu karşısında aynı çaresizliği yaşar

Aslında konu burda çocuğu üstün zekalı diye ayrıcalık bekleyen bir Veli değil, bir arkadaş " kaynaştırma öğrencisi mi" diye sorduğu îçin dante durumu açıkladı sadece.
Konu DEHS olan öğretmenlerin gerizekalı diye düşünüp RAM a gönderdiği ve üstün zekalı çıkan bir çocuk.
DEHS ve üstün zekalı olması derste neden resim çiziyor sorusunun cevabı olabilir diyoruz. Çocuğun ciddi bir resim yeteneği var, ben gördüm çizdiklerini. O başka bir dünyada yaşıyor. O yüzdende sıkıntılı bir okul hayatı yaşıyor.Böyle durumlarda Meb öğrenciye özel olarak yaklaşılmasını kağıt üzerinde belirtmiş ama uygulanmıyor tabii ki.
Söylediği cümle kimilerine göre saygısızlık olsa bile cevabı asla hakaret olmamalı değil mi?

öylede olsa bu kötü değil. sanat boş şeymi. gayet akılılıca bir cevap.

O zaman sizin deyiminizle bastırmayalım çocukları hatta canları istediğinde okula falan da gitmesinler devamsızlık sınırı kaldırılsın ola ki okula falan gitme gafletinde bulunup da derste başka şeylerle uğraşırsalar öğretmenleri uyardığında sen ne anlarsın gibi avam cevaplar versinler. Aman disipline edilmesinler pardon baskılanmasınlar. Siz buyurun çocuklarınızı bu şekilde yetiştirin.

Bu konuya daha fazla yazmayacağım. Çocuklarınızı yanlış yetiştiriyorsunuz. Şişen egolar insanları yalnızlığa ve bunalıma sürükler zamanla. Yanlış işler bunlar.

Sen ne anlarsın dememiş "siz sanattan anlamıyorsanız ben ne yapabilirim" demiş. Yani ben sanatı seviyorum, siz sevmiyorsanız yapabileceğim bir şey yok diye açıklanabilir. Öğretmenler her şeyi bilmek, her konudan anlamak zorunda mıdır. Ya da öyle bir program mı yükleniyor öğretmenlere? Sanattan anlamıyorsun demiş olsa bile bu neden saygısızlık olsun, hakir görmek olsun. Öğretmen sanattan anlamıyor olamaz mı?

okula gitmeme ve hakaretle bu sözü bir tuttunuz ha. sanki kız küfretmiş.

Böyle gerizekalılar eğitimciyim diye ortada dolaşıyo yanarım yanarımda ona yanarım

evet ben eksik okumuşum o zaman o çocukta da yanlış var ama birinin annesi çıkışta testi uygulayanla özür dilerken
ama diğeri bir türlü çocuğunun bu söyleminde ki yanlışı fark etmiyor
hadi öğretmene yaptığı yanlış yüzünden kızgın ama kızının da saygısızca cevaplar yetiştirmesini sağlamak, bununda adını kızının ezilmemesi hakkını savunması koymak yanlış

fakir parkon beni evlatlık alsana

O zaman zeka seviyesi düşük birisine de rahatlıkla gerizekalı diyebiliriz sonuçta herkes deha değil. Neyse ben kendi düşüncelerimi yazdım. Türlü türlü insan var işte...

okula gitmeme ve hakaretle bu sözü bir tuttunuz ha. sanki kız küfretmiş.

İkili alıntı yaptım size olan cevabım avam cevap kısmıydı ayrıca küfür etmiş gibi bir imada dahi ben dahil kimse bulunmadı yanlış gördüğüm durumu anlattım, söylemek istediklerimi anlatmaya çalışmaktan da bunaldım. Her yiğidin bir yoğurt yiyişi vardır. Herkes çocuğunu istediği gibi yetiştirsin.

bir şey ya herro ya merro mudur? yalnızca beyaz-siyah mıdır?

Bu konuya daha fazla yazmayacağım. Çocuklarınızı yanlış yetiştiriyorsunuz. Şişen egolar insanları yalnızlığa ve bunalıma sürükler zamanla. Yanlış işler bunlar.

arkadaşım konuyu nerden nereye çektiniz
daha önce de defalarca kendisini küçük görmüş olan, diğer çocuklar ve velilerle bu kızı dalga konusu yapmış olan
derste resim çizdi diye "mal mısın, boş işlerle uğraşıyorsun" diyen
bir öğretmene
"siz sanattan anlamıyorsanız ben ne yapayım" cevabını veren bir çocuğu "saygısız" bulmadığımız, "hakkını savunmuş" dediğimiz için mi "çocuklarımızı yanlış yetiştiriyor" oluyoruz?

sizin bu tutumunuza ne demeli peki? ön-yargı mı? bilip bilmeden konuşmak mı?
sizin bu yaptığınız, o kızın yaptığından daha büyük saygısızlık değil mi bizlere?

ya o kelimede yanlış bir şey göremiyorum ben.
hadi size göre yanlış,ya çocuk bu,o lafın üzerine çocuğu arkadaşlarına dışlatmak,deli dedirtmek,mal demek ne demek. neyi savunuyorsunuz siz gerçekten,anlayamıyorum.
bana çocuk bunu dese, kızım bak ben sanattan anlıyorum elbette,ama bak dersteyiz,resim dersinde o güzel çizimlerini ve sanatını elbette göreceğiz. derdim. ama şimdi biraz ara ver. çocuğa hakaret ederekmi rahatlanıyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…