• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

çocuğundan bul

• Konu Sahibi Konu Sahibi Dante
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
kızıma sen mal mısın diyen
boş boş şeylerle uğraşıyorsun diyen
neden buraya geliyorsun özel okula gitsene diyen
kızım için sınıfa buna uymayın bu deliyle deli olmayın diyen
birlik olup bunu okuldan attırsanıza diyen
ben nasılsa ücretliyim bana bi şey olmaz diye düşünen
kendini öğretmen zanneden varlık
günlerdir kendimi sakinleştirmeye çalışıyorum olmuyor
umarım buraya üyesindir
umarın buraya üye olan arkadaşların vardır
kızımın babasına beddua etmeyen ben sana beddua ediyorum
dilerim rabbimden çocuğundan bul

hiç kimseyle öğretmenlerin zorlukları emekleri yaşadıkları hakkında polemiğe girmicem
bana bunu kimse açıklayamaz
sanki bütün öğretmenler melekmiş gibi lanse edilir...ne mikrop öğretmenler var..bilirim..

Yani...

Ben bu duruma üstün zeka olarak bakmıyorum açıkçası. Birkaç test bunu belirleyemez. Bu nasıl bir üstün zeka dır ki çocuklar bir sürü problemle boğuşuyorlar, uyum sorunları var, ayrıca bir kısmı saygısız...

Bu durum bir tür hastalık o zaman özel eğitim gerektiriyor. Devlet okullarında bu eğitimi verebilecek yeterlilikte bir öğretmen yok, olamazda bunun eğitimini almıyorlar çünkü.
Evet özel eğitim gerektirdiği aşikar.
Üstün zekalı çocuklar sınıftaki öğrencilerden daha çabuk kavradığı için derslerde sıkılıp başka işlerle meşgul olabiliyorlar. Üstelik birde dikkat eksikliği ve hiperaktivite sorunu yaşıyorlarsa sınıfın huzurunuda bozabiliyorlar.
İsrail'de üstünleri onlar için açılmış okullara göndermemek suç sayılırken bizim ülkemizde üstün zekalılar için 1 tane ilköğretim okulu var, oda Istanbulda.
Neden bilim ve sanatta bu kadar ileri olduklarına, dünyaya kafa tutabilmelerine şaşırmamak gerekiyor.

Hepsini, her şeyi bir yana bırakın üstün zekayı falan...
Saygı hak edilen bir şeydir.
11 yaşındaki bir çocuğun bu cevabı vermesi için tekrar söylüyorum ki karşısındaki kişinin sevgisinden umudunu kesmiş olması gerekiyor.
Bir görseniz normal hallerini hepsi öğretmene sarılmak öpmek için fırsat kollarlar normalde.
Bu çocuk sınıfta defalarca rencide edilmiş.
Defalarca duymuş bu sözleri.
Bir kişinin yaşça büyük olması saygı için yeterliyse şayet BDV'deki bütün K.V konuları çöptür.
Size çok basit bir düz mantık çizdim. Anlamak için üstün zekalı olmaya gerek yok.
Selamlar.
Edit: Üstelik bu çocuğun saygısız bir tutum içinde olduğunu düşünmüyorum bir eğitimci olarak.

Tam üstüne bastın...

Kişilik bozukluğu öğretmenin düzeltebileceği bir şey değil işte. Burada konu sahibi çocuğuna çok gaz vermiş. Yanlış şeyler bunlar...

ama kimse öğretmenden bunu düzeltmesini beklemiyor ki
öğretmenden beklenen tek şey anlayış!
bu konuda ülkemizdeki eksiklik aşikar zaten

ayrıca bu kadar olay içinde
tek takıldığınız çocuğun öğretmenine
"siz sanattan anlamıyorsanız, ben ne yapayım" demesi midir
çocuğun ettiği tek bir cümle için anneye bu kadar yüklenmek hiç ama hiç doğru değil

kaldı ki
üstün zekalı olmayıp neler neler yapan çocuklar var
yaş 11!

çocuğun ettiği tek bir cümle için anneye bu kadar yüklenmek hiç ama hiç doğru değil

kaldı ki
yaş 11!
Yok arkadaşım. Ben eğitim hayatım boyunca öğretmeniyle böyle konuşabilen bir çocuk görmedim. Yeni nesil çok terbiyesiz. Anne babalar egolarını çok şişiriyorlar.

11 yaşındaki bir çocuğun bu cevabı vermesi için tekrar söylüyorum ki karşısındaki kişinin sevgisinden umudunu kesmiş olması gerekiyor.
Bir görseniz normal hallerini hepsi öğretmene sarılmak öpmek için fırsat kollarlar normalde.
Bir kişinin yaşça büyük olması saygı için yeterliyse şayet BDV'deki bütün K.V konuları çöptür.
Size çok basit bir düz mantık çizdim. Anlamak için üstün zekalı olmaya gerek yok.
Selamlar.
Edit: Üstelik bu çocuğun saygısız bir tutum içinde olduğunu düşünmüyorum bir eğitimci olarak.

Tabiki salt büyük olduğu için saygı şarttır demedik. Abartılı durumlar olmadığı müddetçe saygılı olmalı dedik. Bir de konunun hepsini okumadım öğretmenin tüm bunları söylediği doğru mu? Yoksa sadece çocuğunun ağzından mı konuşuyor konu sahibi? Merak ettim cidden.

Öğretmenin çocuk için "mal, deli" gibi ifadeler kullanmasi yanlis. Bu konuda resmi bir şikayette bulunmalisiniz, cunku gelecekte başka çocuklar da ayni muameleye maruz kalabilir.
Ustun zekali çocuklara eğitim veren kurumlara ulaşmak kolay olmadigi icin size dusen cok is var. Çocuğunuzu çizim yetenegini geliştirmesi ve rahatlamasi için bir kursa gönderebilirsiniz. Okulda dinlemek istemedigi derslerden geri kalmamasi icin evde yapacaginiz ozel aktiviteler hazirlayabilirsiniz. Okulla olan iletisiminizi geliştirirseniz cocugunuza fazla yardimci olabilirler. Bir de olayi öğretmen gözüyle değerlendirmek istiyorum. Her sinifta özel çocuklar bulunur ve öğretmen tüm cocuklarin ilgisini cekemeyebilir. Bir çocuğun dersten kopup baska seylerle ilgilenmesi diğer çocuklara da ornek olabilir. Az deneyimli bir ogretmen icin sinif duzenini sağlamak giderek zorlasir. Öğretmenin yerinde olsam ben de öğrenciyi uyarirdim, tabi hakaret içeren sözler kullanmadan. Bekledigim tepkiyi alamazsam arastirma, ödev gibi ek aktivitelerden yararlanirdim. Çocuğunuz bir şekilde derslerden basarili sayilacak bir not almak zorunda. Bunu ona anlatmaniz gerek. Topluluk içinde geçirdiği zamanda o topluluğa biraz olsun uyum saglamasi gerektiğini de.

Evet özel eğitim gerektirdiği aşikar.
Üstün zekalı çocuklar sınıftaki öğrencilerden daha çabuk kavradığı için derslerde sıkılıp başka işlerle meşgul olabiliyorlar. Üstelik birde dikkat eksikliği ve hiperaktivite sorunu yaşıyorlarsa sınıfın huzurunuda bozabiliyorlar.
İsrail'de üstünleri onlar için açılmış okullara göndermemek suç sayılırken bizim ülkemizde üstün zekalılar için 1 tane ilköğretim okulu var, oda Istanbulda.
Neden bilim ve sanatta bu kadar ileri olduklarına, dünyaya kafa tutabilmelerine şaşırmamak gerekiyor.
Bu tip çocuklar için özel eğitim şart...
Aksi hem çocuğa, hem öğretmene hemde sınıftaki diğer çocuklara eziyet.

Bizim bir arkadaş vardı çok başarılıydı. Yazık öğretmene söylemişti ben bu konulardan çok sıkılıyorum diye, öğretmen ona farklı testler veriyordu o çok saygılıydı ama.

arkadaşım ben "üstün zekalı" diye yazıldığı için öyle cevap verdim
senin dediğin işte "üstün zeka"nın başka hastalıklarla da birleşmesi
zeka başka hastalıklarla birleşince şiddete meyilli çocuklar bile olabiliyor
hayvanları inceleyebilmek için işkence yapan çocuklar var

balığı kaplumbağası öldüğü zaman 1 saat başında ağlayıp sonra sevinçle içlerini açıp araştırdı bu çocuk sonra törenle gömüp başlarında dua okudu
balıkçıdan zorla aldığı kedi balığını inceledi bunu arkadaşlarına anlattığı zaman çocuklar gidip öğretmenlere bunlar sapık mı annesiyle kedi kesmişler diye şikayet etmişler
o kedi balığı olmuş kedi biz de satanist
bir öğretmen de çıkıp bunun normal olduğunu söylememiş

kaldı ki
yaş 11!

Muzurtilki haklısın da anneye yüklenilen kısım kızının söylediği söz yüzünden değil o sözü destekleyip verdiği gaz yüzünden. Ve diğer söylediklerinde de haklısın neler neler yapan çocuklar var ama dediğin gibi yaş 11, ağaç yaş, eğilmesi, eğitilmesi gereken yaşlar. Her anne baba saygısızlık eden çocuğuna gaz verse ne olur bu toplumun hali? Öğrenciye şiddet uygulanıp, hakaret edildiği durumlarda tam tersini savunurum ama şu halde çocuğun verdiği tepki 1 beden büyük kalıyor.

Tabiki salt büyük olduğu için saygı şarttır demedik. Abartılı durumlar olmadığı müddetçe saygılı olmalı dedik. Bir de konunun hepsini okumadım öğretmenin tüm bunları söylediği doğru mu? Yoksa sadece çocuğunun ağzından mı konuşuyor konu sahibi? Merak ettim cidden.

çocuk okul tarafından gerizekalı mı diye "ram" a gönderilince ve üstün zekalı çıkınca
üstün zekalı böyle mi olur diye diğer velilere anlatıp dalga geçmiş öğretmen
bunu yapan öğretmenin, onları söylediği de doğrudur kanımca

Yani, aynen katılıyorum.
Muzurtilki haklısın da anneye yüklenilen kısım kızının söylediği söz yüzünden değil o sözü destekleyip verdiği gaz yüzünden. Ve diğer söylediklerinde de haklısın neler neler yapan çocuklar var ama dediğin gibi yaş 11, ağaç yaş, eğilmesi, eğitilmesi gereken yaşlar. Her anne baba saygısızlık eden çocuğuna gaz verse ne olur bu toplumun hali? Öğrenciye şiddet uygulanıp, hakaret edildiği durumlarda tam tersini savunurum ama şu halde çocuğun verdiği tepki 1 beden büyük kalıyor.

Bu tip çocuklar için özel eğitim şart...
Aksi hem çocuğa, hem öğretmene hemde sınıftaki diğer çocuklara eziyet.

Bizim bir arkadaş vardı çok başarılıydı. Yazık öğretmene söylemişti ben bu konulardan çok sıkılıyorum diye, öğretmen ona farklı testler veriyordu o çok saygılıydı ama.

Benim öğretmenim Ahmet Necdet Sezer'in eşi Semra Sezer'di. Ondan çektiğimi bir ben bilirim bir Allah bilir hala içimde yaradır. Kabul oluyor mu bilmem annemin küçükken beni götürdüğü psikolog üstün zekalı olduğumu söylemiş bir de kağıt vermişti belge yerine geçiyorsa eğer. Ama ben hiçbir zaman öğretmenlerime en ufak bir saygısızlıkta bulunmadım demek ki zekadan çok biraz karakter ve eğitim işi bu.

Olay nasıl üstün zekalıya gelmiş anlamadım, aradaki tüm sayfaları da okuyamadım. Derste resim çiziyor, dersten sıkılıyor diye mi? Bu üstün zekalı olmak mıymış? Desenize güzel ülkem üstün zekalı kaynıyor.

He konuya gelecek olursak, öğretmenin yaptığı çok çirkin bir davranış.. Bir insan ne kadar sinirlenirse sinirlensin, ne sınıf içinde ne de öğrenciyle birebir konuşurken söylenebilecek sözler bunlar.. Öğrenci de haksız, öğretmenle konuşmanın bir adabı var. Bulunduğum yerde bir öğrenci öğretmenine gerizekalı diyor, öğretmen de kızıp salak diyor çocuğa.. Sonuç öğrenciye bir şey olmadı, öğretmen ceza aldı. Öğrencilere böyle fırsatlar tanınırsa daha da çıkarlar tepemize yakında..

Selamlar.

kızım öle söylediği için bunları duymuyor öğretmenden zaten
öğretmenin sölediklerinden sonra bu cevabı veriyor
kaldı ki az bile yapmış ben olsam daha fazla söylerdim

demek ki bakış açısı farkı
ben ki gerçekten saygıya çok önem veririm, çocuklarıma da büyük küçük herkese karşı saygılı olmalarını aşılamaya çalışırım
ben anneyi hatalı bulamadım
çocuk "anne istiyorum ama yapamıyorum, ne olur bana yardım et" diye ağlarken, elinizden gelen herşeyi yapıp bir sonuç alamazken, bu kadar büyük çıkmazda iken
bu durum devenin yanında kulak bence
bence konu sahibi çok iyi idare etmiş

Olay nasıl üstün zekalıya gelmiş anlamadım, aradaki tüm sayfaları da okuyamadım. Derste resim çiziyor, dersten sıkılıyor diye mi? Bu üstün zekalı olmak mıymış? Desenize güzel ülkem üstün zekalı kaynıyor.

He konuya gelecek olursak, öğretmenin yaptığı çok çirkin bir davranış.. Bir insan ne kadar sinirlenirse sinirlensin, ne sınıf içinde ne de öğrenciyle birebir konuşurken söylenebilecek sözler bunlar.. Öğrenci de haksız, öğretmenle konuşmanın bir adabı var. Bulunduğum yerde bir öğrenci öğretmenine gerizekalı diyor, öğretmen de kızıp salak diyor çocuğa.. Sonuç öğrenciye bir şey olmadı, öğretmen ceza aldı. Öğrencilere böyle fırsatlar tanınırsa daha da çıkarlar tepemize yakında..

eğer tüm yazılanları okumadıysanız ve konunun üstün zekaya nasıl geldiğini anlayamadıysanız, kırmızıyla işaretlediğim cümleleri yazmamanız gerekir, hele ki dalga geçer gibi.

kızım öle söylediği için bunları duymuyor öğretmenden zaten
öğretmenin sölediklerinden sonra bu cevabı veriyor
kaldı ki az bile yapmış ben olsam daha fazla söylerdim
Benim anlatmaya çalıştığım da bu.
Öğretmen de olsak çocukların yaklaşımını bizim tavrımız belirliyor.
Çocukların öğretmene göre davrandığı bir gerçek.
En kaba örnekle kimi derste çıt çıkmaz korkudan, kimisinde uğultudan geçilmez. Aynı çocuklar farklı tepkiler...
Sebep de öğretmen tutumları.
Çocuğunuzun yaşadıklarını anlattınız, resmen sınıra gelmiş artık.

eğer tüm yazılanları okumadıysanız ve konunun üstün zekaya nasıl geldiğini anlayamadıysanız, kırmızıyla işaretlediğim cümleleri yazmamanız gerekir, hele ki dalga geçer gibi.
Ben de anlamadığım için sordum zaten, güzelce cevap verebilirdiniz şu şu sebepten diye..

Back