öylede olsa bu kötü değil. sanat boş şeymi. gayet akılılıca bir cevap.Olay öyle değil. Boş şeylerle uğraşıyorsun deyince siz sanattan anlamıyorsanız ben ne yapayım demiş.
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
öylede olsa bu kötü değil. sanat boş şeymi. gayet akılılıca bir cevap.Olay öyle değil. Boş şeylerle uğraşıyorsun deyince siz sanattan anlamıyorsanız ben ne yapayım demiş.
Size göre ukalalık olan bana göre gayet yerinde bir cevap. Saygıszlık yok, hakaret yok. Düşüncesini dile getirmiş çocuk. 11 yaşında bir çocuktan beklenmeyecek derecede usturuplu bir cevap.Ne alaka? Çocuk kendini savunmasın mı dedik? Ya da şöyle sorayım kendini savunmak siz sanattan anlamıyorsanız ben ne yapayım ukalalığıyla mı oluyor? Neyi savunuyor bu çocuk? Dersi dinlememek özgürlüğümü mü savunuyor?
kaldı ki
çocuk söyledikten sonra öğretmen mal mısın dememiş
öğretmen mal mısın deyince çocuk siz sanattan anlamıyorsanız ben ne yapayım demiş
sürekli bu cevap veriliyor yaşı büyük diye saygı göstersin öğretmen diye saygı mı göstersin diye
burada ki çoğu kişi öğretmenin yanlış yaptığını yazdı çoğu öğretmeni şikayet ederdim diyor
ama şurada ayrılıyoruz
öğrencinin yaptığını hadi oh ne güzel cevap vermiş öğretmene deyip çocuğun da hatası olduğunu kabul etmemek üstün zekalı diye bunu görmezden gelmesini istemek var
diğer kısmımız ise çocuğun da öğretmene yaptığının saygısızlık olduğunu söylüyor
çocukları herkese karşı saygılı yetiştirsek nasıl olur büyük küçük
hayır susmasın haksızlık karşısında susmasın
örneğin bir yorumcunun oğlu ben sıkıldım bir buçuk saattir test yapıyorsunuz demesine asla kızmam susmaması hoşuna bile gider insanın bazen
ama burada ki çocukla konu sahibinin çocuğunun durumu çok ayrı
birinden karşısındakini küçük görme ukala bir tavırla söylemek var diğeri ise sıkıldığını söylediği halde hiç bir olumsuz duygu uyandırmıyor çocuk
çünkü söyleme şekillerinde ve söylevlerinde çok farklılık var
Allah Allah anlamak istemediğinizi düşünüyorum. Bacak kadar çocuk kocaman kadına sen ne anlarsın demiş. Öğretmenini hakir görmüş küçümsemiş siz hala haklı olduğu halde sussun modundasınız. Yapmayın bunu.ama sizin saygı dediğiniz çocuğun susması
diyorsunuz ki ne olursa olsun çocuk susmalı
Aslında konu burda çocuğu üstün zekalı diye ayrıcalık bekleyen bir Veli değil, bir arkadaş " kaynaştırma öğrencisi mi" diye sorduğu îçin dante durumu açıkladı sadece.Bide soyle bi durum var ustun zekali olmasi herkesin ona ayricalikli davranilacagi anlamina gelmez eger ogrenci hakaret ediyosa arsizligindandir ogretmen cevap veriyosa karsilik veriyosa o cocuga es oluyo ben bu durumlarda direk veliyi ararim ama ozguvenli cocuk yeyistirecegiz diye herkese laf yetistiren simarik cocuklar bize en fazla 4 yil dert veliye bi omur bunun farkinda degiller
Size göre ukalalık olan bana göre gayet yerinde bir cevap. Saygıszlık yok, hakaret yok. Düşüncesini dile getirmiş çocuk. 11 yaşında bir çocuktan beklenmeyecek derecede usturuplu bir cevap.
Evet ders dinlememek eğer ki kimseyi rahatsız etmiyorsa-ki etmiyor- özgürlüktür. Ve çocuk bu özgürlüğünü savunmuş. O dersi öğrenmek istemeyebilir, reddedebilir. Beynini açıp bilgileri içine zorla sokacak değiliz çocukların. Bastırılmış çocuklar, özgüvensiz yetişkinler demektir.
öylede olsa bu kötü değil. sanat boş şeymi. gayet akılılıca bir cevap.
Sen ne anlarsın dememiş "siz sanattan anlamıyorsanız ben ne yapabilirim" demiş. Yani ben sanatı seviyorum, siz sevmiyorsanız yapabileceğim bir şey yok diye açıklanabilir. Öğretmenler her şeyi bilmek, her konudan anlamak zorunda mıdır. Ya da öyle bir program mı yükleniyor öğretmenlere? Sanattan anlamıyorsun demiş olsa bile bu neden saygısızlık olsun, hakir görmek olsun. Öğretmen sanattan anlamıyor olamaz mı?Allah Allah anlamak istemediğinizi düşünüyorum. Bacak kadar çocuk kocaman kadına sen ne anlarsın demiş. Öğretmenini hakir görmüş küçümsemiş siz hala haklı olduğu halde sussun modundasınız. Yapmayın bunu.
okula gitmeme ve hakaretle bu sözü bir tuttunuz ha. sanki kız küfretmiş.O zaman sizin deyiminizle bastırmayalım çocukları hatta canları istediğinde okula falan da gitmesinler devamsızlık sınırı kaldırılsın ola ki okula falan gitme gafletinde bulunup da derste başka şeylerle uğraşırsalar öğretmenleri uyardığında sen ne anlarsın gibi avam cevaplar versinler. Aman disipline edilmesinler pardon baskılanmasınlar. Siz buyurun çocuklarınızı bu şekilde yetiştirin.
evet ben eksik okumuşum o zaman o çocukta da yanlış var ama birinin annesi çıkışta testi uygulayanla özür dilerken
eksik alıntılamışsınız
o yorumcunun oğlu tam olarak şöyle söylemiş:
" birbuçuk saattir soru soruyorsunuz, ben sıkıldım, zaten bu kadar zamanda çözemediyseniz zeka düzeyimi bırakın bence bu işi "
konudaki kız da şöyle söylemiş:
siz sanattan anlamıyorsanız ben ne yapayım
sizce gerçekten farklı mı?
fakir parkon beni evlatlık alsanaBen bu cümlenin çok abartıldığını düşünüyorum. " sen sanattan anlamıyorsan ben ne yapayım" cümlesi bir hakaret, küfür içermiyor. Bu cümlenin cevabı asla " sen mal mısın " olamaz.
Benim oğlum Bilseme girmek için yapılan üstün yetenekliler sınavında kendine zeka testi yapan öğretmene " birbuçuk saattir soru soruyorsunuz, ben sıkıldım, zaten bu kadar zamanda çözemediyseniz zeka düzeyimi bırakın bence bu işi " demiş. Henüz 8 yaşındaydı. Sınav açıklandıktan sonra öğretmenle tanışma fırsatım oldu.O söyledi bana oğlumun dediklerini. Kusura bakmayın dedim, çünkü ben saygısızlığa tahammül edemem ." Bizim aradığımız çocuklar bunlar zaten , kendini ifade beceriside olur bir üstün zekalının, ben daha nelerle karşılaştım "dedi bana.
O zaman zeka seviyesi düşük birisine de rahatlıkla gerizekalı diyebiliriz sonuçta herkes deha değil. Neyse ben kendi düşüncelerimi yazdım. Türlü türlü insan var işte...Sen ne anlarsın dememiş "siz sanattan anlamıyorsanız ben ne yapabilirim" demiş. Yani ben sanatı seviyorum, siz sevmiyorsanız yapabileceğim bir şey yok diye açıklanabilir. Öğretmenler her şeyi bilmek, her konudan anlamak zorunda mıdır. Ya da öyle bir program mı yükleniyor öğretmenlere? Sanattan anlamıyorsun demiş olsa bile bu neden saygısızlık olsun, hakir görmek olsun. Öğretmen sanattan anlamıyor olamaz mı?
okula gitmeme ve hakaretle bu sözü bir tuttunuz ha. sanki kız küfretmiş.
O zaman sizin deyiminizle bastırmayalım çocukları hatta canları istediğinde okula falan da gitmesinler devamsızlık sınırı kaldırılsın ola ki okula falan gitme gafletinde bulunup da derste başka şeylerle uğraşırsalar öğretmenleri uyardığında sen ne anlarsın gibi avam cevaplar versinler. Aman disipline edilmesinler pardon baskılanmasınlar. Siz buyurun çocuklarınızı bu şekilde yetiştirin.
Bu konuya daha fazla yazmayacağım. Çocuklarınızı yanlış yetiştiriyorsunuz. Şişen egolar insanları yalnızlığa ve bunalıma sürükler zamanla. Yanlış işler bunlar.