kızıma sen mal mısın diyen
boş boş şeylerle uğraşıyorsun diyen
neden buraya geliyorsun özel okula gitsene diyen
kızım için sınıfa buna uymayın bu deliyle deli olmayın diyen
birlik olup bunu okuldan attırsanıza diyen
ben nasılsa ücretliyim bana bi şey olmaz diye düşünen
kendini öğretmen zanneden varlık
günlerdir kendimi sakinleştirmeye çalışıyorum olmuyor
umarım buraya üyesindir
umarın buraya üye olan arkadaşların vardır
kızımın babasına beddua etmeyen ben sana beddua ediyorum
dilerim rabbimden çocuğundan bul
hiç kimseyle öğretmenlerin zorlukları emekleri yaşadıkları hakkında polemiğe girmicem
bana bunu kimse açıklayamaz
Türkiye şartlarında geç kalmış diye bir şey yok malesef olivia.Ben ne zaman bir konuyu terk edip etmeyecegimi, kendim karar veririm. Burada eger dertlesiyor ve tartisiyorsak, illaki ayni görüste olmak durumunda olmamiz sart degil ama birbirimize aciklayici yorumlarla aydinlatabiliriz. Biraz daha terbiye lütfen.
Anladigim kadariyla Türkiye´de üstün zekali ve geri zekali cocuklar icin birsey yapilmiyor. Avrupa`da hem üstün zekalilar ayri okutuluyor eger aile isterse, hem geri zekalilar ayri okuyor. böylelikle dersin temposunu ona göre ayarliyorlar, ama öylede böylede her üc gurup ders görüyor ve görmek mecburiyetinde 16 yasina kadar.
Simdi hedef sinifin düzenini bozmamak ve dersin yeterince cok bilgiyle zamaninda cocuklara egitmek.
Cünkü su bir gercekki, üstün zeka cocuklar cok az ama normal bir okulda bu cocugun ilgisini ceksin diyede tüm sistemi bozamazki bir okul, onun icin bu gibi cocuklarin okullari ayri oluyor.
Konusahibi, okumus bir bayansiniz, madem cocugunuz böyle, o zaman coookkk gec kalmissiniz bir an önce cocugunuzun yeteneklerini ve kabiliyetlerini kesfedip uygun bir okula yollayin. Evet belki öyle yerler pahali olabilir ama ödeyemeyorsanizda normal okullarin sistemine uymak durumundasiniz.
Yada ikinci bir secenek, okulun müdürüyle ve ögretmenleriyle konusmaniz sart, simdiye kadar yapmadiginiz hata. Onlari aydinlatip olayi anlatmaniz lazim, belki tutumlarida cocugunuza karsi baska olur.
Bence sizinki " dag daga küsmüs, dagin haberi yok " misali, siz bir anne olarak coktan ögretmeniyle irtibatta olmaniz gerekirdi. Belki ögretmenin haberi yok kizinizin üstün zekali oldugundan ve bunu simariklik olarak algiliyordurda olabilir. Raporlarinizla testlerinizle aydinlatin ders veren ögretmenleri.
Yani öyle veya böyle bir cözüm bulun.
Madem Türkiye`de bu cocuklara imkan yok, o zaman faal olun, aktif olun, duyurun herkese, bu cocuklarin gercekten özel egitim almasi sart diye ugrasin. Ebeveyn olarak gruplar kurun, üstün zeka cocuklarin anne ve babalari birbirleriyle bulusup tavsiyelerde bulunun karsilikli.
Ne yazikki bizler herseyi isteriz ama kilimizi kipirdatmayiz isteklerimizin gerceklesmesi icin.
Gercekten üzücü durum, varmi gittiginiz bulustugunuz grup ? kurdugunuz bir üyelik ? hep beraber elele veliler birseyler yapmaniz lazim. Yada Milli egitim bakalnligina dilekce yazip bu problemin cözülmesi sart. Sene 2015 Türkiye`de bu sistemin olmamasi gercekten üzücü.
Buraya gelip ögretmen beddua etmekle hic bir yere varilmaz. Hayvanlar koklasa koklasa, insanlar konusa konusa anlasirmis, derler...
Bu arada hepimizin kadinlar günü kutlu olsuuunnn.
Cogunlugunu okudum.ben de, bazı üyeler, sizin bu cümlelerinizi anlayabilecek mi, onun merakı içindeyim....
Arkadaşım birkaç sayfa geriye doğru okusan...
umarım buraya üyesindir
hiç kimseyle öğretmenlerin zorlukları emekleri yaşadıkları hakkında polemiğe girmicem
ne demesini isterdiniz
tamam öğretmenim siz beğenmiyorsunuz diye ben hayallerimden vazgeçeyim demesini mi
ne ikiyüzlüyüz milletçe maşallah
çocuklara konuşun anlatın paylaşın çığlık atın diyoruz
sonra çocuk kendini ifade etmeye çalışınca yok yalan söylüyor yok abartıyor yok yanlış anlatıyor
he canım he hep çocuklar haksız zaten
sonra da neden tacize uğradı neden şiddete uğradı neden sustu neden zamanında anlatmadı
ben kızımı arkadaşlarıyla öğretmenleriyle her sorununda o kadar uyardım o kadar durdurdum ki sonunda bana ne dedi biliyor musunuz
sen bana benimle konuş diyorsun ama anlatınca bana inanmıyorsun beni dinlemiyorsun beni korumuyorsun
o yüzden seninle hiç bişi paylaşmıcan dedi
napalım öğretmenler egosunu tatmin etsin diye inanmayalın mı çocuklarımıza dinlemeyelim mi
benim çocuğum bu olay üzerine okuldan habersiz çıkıp gitmek yerine beni arayıp anne ben okuldan gidiyorum böle bi yerde daha fazla kalmak istemiyorum diye haber veren bir çocuk
bu çocuk mu yalan söyleyecek
umarım buraya üyesindir
Ah hayır, rehber öğretmen değilim.sanırım rehber öğretmensiniz çok teşekkür ederim
çok şükür sizin gibi bi tane de okulda var yeni geldi tek şansımız o
inşallah iyi şeyler de olacak
canm bende bır ogretmenm .. ucretlı ogretmen evet bse olmayablr ama en azndan cıkartılır .. gidip sıkayet edeceksın eger bunları buraya yazıp bı yere sıkayet etmedysen suclusun !! bimeri ara milli egtme gt müdüre gt heryere sıkayet et yanı en azndan sora boyle davranmaya cesaret edemeyebilir.. Neden sadece sizin cocugunuza boyle davranmıs bılemıyorum tabı asla bu sekılde davranamaz orası ayrı konu ama dedgm gibi sıkayetınızı yapacaksnz ve bunu da ögretmene soyleceksnz. pasıf olursanız daha cok laf yersınız o ogretmenden ben sıze soyleym.. Malesef tecrubesız bir meslektasımın elıne dusmus cocugunz
Kardes senin hayatın da benimkine ne kadar benziyor yaw :)Bu öğretmen kılığına girmiş kompleksli pisliği adam tutup dövdürürdüm musallat olurdum açık ve net.
direkt şikayet edin rica ediyorum, milli eğitim ciddiye alıyor böyle şeyleri. bimere meb'e yazın kızınızı da alın okuldan ne olur...o kadar büyük izler kalıyor ki...
benim de böyle bir öğretmenim vardı hatırlayınca hala ağlayasım geliro da böyle kaknem ve de iğrenç bir kadındı....
ücretli öğretmen zaten işine son verilir büyük ihtimalle, gitsin dünyanın en eski mesleğini yapsın kendi onursuzluğuna aşağılık karakterine uygun
Geçmiş olsun canım. Işte böyle sorumsuz psikolojisi bozuk, öğretmen yüzünden, çocuklarında psikolojisi darp oluyor.kızıma sen mal mısın diyen
umarım buraya üyesindir
Yok canim cocugunun ne sucu var gunahsiz yavru. Sizin yavrunuzda gunahsiz tabiki. Ogretmen kendinden bulsun. Cocugunun sucu degil masum yavrular.
olivia ,derste kendi kendine resim çizen kızın,o sınıfı nasıl rahatsız ettiğini bana bir anlatırmısın.Üstün zeka diye, sinifi rahatsiz etmeye ne hakki var ?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?