- 11 Ocak 2016
- 1.667
- 1.747
- 83
- 37
- Konu Sahibi birumutturyasamak
-
Sanırım en mantıklı olan tek tek alıp araları biraz tutarak yaptırmak.pardooonn ben kimseye asla yaptirmayin diyemem herkesin kendi seçimi ben kendi durumumu anlattim
Almanya'da yaptirmak zorunlu, yaptirmayanlara ceza var. Kreslerde kontrol ediliyor artik. ben de destekliyorum, her yer Arap Afrikali, alisik olmadigimiz virusleri zaten getiriyorlar onlarin ustune bir de kizamik, cicek vb cekilmez.
Ben kizimin asilarini hep 1-2 ay geciktirdim ve ara vererek yaptirdim sukur su an iyi. Oglumun ilk okul asisini da oyle yaptirmayo dusunuyorumBunu yapabilirim evet
Yükleme olmaması için birden bire.
Bunu tavsiye Eden doktorlar da gördüm.
Araları 3 ay olmak kaydıyla aşılar yapılabilir diyorlar. 2 yasindan sonra da yapilabilirmis. Aralarini 3 er ay koyarak teker teker yaptirabilriim ozel hastanede. En mantiklisi bu sanırım.
Peki hangisi yaptırılmalı? Sanırım 1 yaş öncesi 1 doz sonrası olursa 2 doz gibi bir durum vardı özel aşıda. Bekleyip tek doz mu yaptırsam diye düşünüyorum
Tüh kacirdik mi biz yoksa1 yaşa az kaldiysa tek doz nimenrix yaptırın ben öyle yapıcam 3.5 yaş bizimki
Peki diyelim ki bu aşıları ben bebeğime 2 3 yaşında yaptırSam yani immün sistemi geliştikten sonra yaptirSam ne olur ?
İlla 1 yaşında yapılmak zorunda değil gibi geldi.
aşı firmaları,ilaç firmaları bütçeler,aralarındaki çekişmeler bilgim haricinde çokta umurumda değil açıkçası. Kızamık aşısı ile otizm arasındaki bağlantıyı ispatlayan hiçbir bilimsel makale,çalışma vs.yok. Yani kısacası araştırma yapılmasına rağmen aralarında bir bağlantı kurulamamışsa bilimsel olarak ben çocuğumu aşılatırımBunu da okudum evet
Yüksek bütçeli aşı firmaları ilaç firmalarının baskısı sonucu ortaya çıktı deniliyor
aşının %100 koruyuculuğu yok ve ben çocuğumu riske atamam. Gideceği kreşlerde de karne sorulup sorulmadığı benim için önemli bir husus. Bir kaç kreşe sordum aşı defterini kontrol ettiklerini söylediler. Tabi devlette sanmıyorum böyle bir kontrol olduğunu.
Valla benim eşim eczacı ilaç yapmanın okulunu okumuş hamileliğimden itibaren yapılması gereken tüm şeyleri yaptırdık başta şeker yüklemesi olmak üzere benim eşim salakmı bile bile karısına çocuğuna zarar verecek şeylere müsade etsin cidden böyle körü körüne bişeye odaklanıp hareket eden insanları hiç bi zaman anlamadım ve anlamıcamBen bebeğimi aşılatmadım 2.5 yasinda oğlum ve tekrar hamileyim Allah nasip ederde yavruma kavuşursam onada yaptırmıycam .sebebide içinde bulunan zararlı maddeler ve maymun ve cenin hücreleri bir cok asinin içini inceledim bu karara vardim . Gerisi Allahın taktiridir . Esi doktor olan bir arkadasim var bebeklerine belli asilari yapti babasi içini inceleyio zararsiz görünen asilari yaptira bilirsiniz
Tüh kacirdik mi biz yoksa
Kızım tam 2 yaşında yeni 2 yaş asisi oldu 2 ay sonra menenjit aşısı yaptiricaktim olur dimi
O yuzden mi cocugumu aşılı cocuklardan nasıl koruycamı dusunuyorum diye bi yorum yaptin :)pardooonn ben kimseye asla yaptirmayin diyemem herkesin kendi seçimi ben kendi durumumu anlattim
Cenin ve maymun hücresi bulunduğuna dair bilimsel bir makalenin linkini verir misiniz? Ama dikkat edin bilimsel diyorum. Facebook linki değil. Sci, scopus gibi bilimsel kaynakların tarandığı veri tabanları.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?