- 17 Kasım 2016
- 8.474
- En iyi cevaplar
- 1
- 28.688
- 548
- 42
- Konu Sahibi birumutturyasamak
-
Ben bu hastalıktan cok korkuyorumBu arada menenjit bilgisi bizzat halk sağlığı laboratuvarından gelen arkadaşlardan alındı imkanı olan yaptırsın derim
Sosyal medyanın olumsuz özelliklerinden biri işte. İnsanlar iyi veya kötü bütün fikirlerini çok kolay bir şekilde yaymaya başladı. Bazen denk geliyor araştırması nerede kaç kişi üzerinde yapılmış kim yapmış belli olmayan saçma sapan çıkarımlar var. İnanıp paylaşan binlerce insan... ben de bir şey uydurup bugün yazıp paylaşsam eminim inanıp uygulayan bir sürü insan çıkar. Bilimsel yöntemden fersah fersah uzağız ne yazık ki.Ne sacma insanlar turedi ya. yaptirmayanlar yuzunden salginlar artacak. Eskiden olumlere neden olan hastaliklar asilar sayesinde azaldi. Herkes futbolcu, herkes siyasetci, herkes senarist herkes doktor.
Suriyelilerin gelmesiyle bir çok hastalık tekrar hortladı. Ben bu sebeple bebeğime yaptırdım şahsen.
Aşı yaptırmayan insanların toplum sağlığını tehdit ettiğini düşünüyorum. İnşallah eski hastalıkları hortlatıp bizim çocuklarımızı da hasta etmezler.
Genetik yatkınlık oYani şu şekilde. Aşı olana kadar gayet gelişimi iyi önde bir çocuk kendisi. Aşidan sonra çocuk etrafında dönmeye falan başlıyor herseyi bozuluyor bu sebeple aşıya bağlıyor lar çünkü başka hiçbir Neden yok
Yanlış bilmiyorsam Fransa'da da çocuk istismarı kapsamına alınmış zorunlu aşıları yaptırmamak.Almanya'da yaptirmak zorunlu, yaptirmayanlara ceza var. Kreslerde kontrol ediliyor artik. ben de destekliyorum, her yer Arap Afrikali, alisik olmadigimiz virusleri zaten getiriyorlar onlarin ustune bir de kizamik, cicek vb cekilmez.
Aşı yaptırmama olayını şurada son zamanlarda duymaya başladım,internetten felan bizim zamanlarımızı düşünüyorum annemlede konuşmuştuk bir ara hatta 2 kardeşiz ikinizde oldunuz der aşılarını,benimle akran olan yada kardeşimle yaşıt olan herkes aşılı çevremizde,aynı şekilde yine çocuklarına çevremde herkes yaptırıyor çocuklarına kızamık falan olmadık,bence her çocuk aşılanmalı söylediklerine katılıyorum.Ben asiyi destekliyorum. Ne icerirse icersin bugun bir kizamik salgini yoksa o da asili cocuklar agirlikta oldugu icin. Yarin asisizlar cogunlukta olursa ve bir salgin yayilirsa etrafta cocuk kalmaz. Otizm ve benzeri rahatsizliklari da daha dogumda genlerimizle birlikte dunyaya getiriyoruz. Sonradan olan bir sey degil
Genetik yatkınlık o
Asi olmasa olmayacak mıydı yani olur mu öyle şey belki daha yavaş seyir ederdi belki daha ağır hastalanır di belki kullandığı ilaçlar ortaya çıkarirdı ama yine olurdu o kişinin genetik yatkinligindan
Dediğiniz gibi olsa asi olan herkesde gerilik olurdu
2 gün önce kızımın 2 yaş asisi yapıldıBu arada menenjit bilgisi bizzat halk sağlığı laboratuvarından gelen arkadaşlardan alındı imkanı olan yaptırsın derim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?