Bebek Aylık Gelişimi, Aşı Takvimi çocuğuna aşı yaptırmayan var mı ?

Bebeğimizin Aşıları, Kontrolleri, Aylık Gelişim Bilgileri

Hanımefendi dünyadaki maymun sayısı insan sayısından az. Laboratuar maymunları zaten çok az sayıda, onlar da ABD'de sayılı olan yüksek itibarlı klinik ve üniversitelerde. Kim maymun buluyor da hücresini aşıya katıyor?

Cenin derken ölü ceninden bahsediyorsanız ölü hücreyi bir yere katamazsınız bozulduğu için. İlaç şirketlerine ölü cenin paketleyip taşıyan hastane zaten yok.

Siz aşıları neyle nasıl incelediniz ki, laborotuar çalışanı mısınız?

Yazdıklarınızın hepsi şehir efsanesi, gerçekle alakası yok.

Hastalanınca ilaç almayın, doktora da gitmeyin düşün ölün o zaman madem Allah'ın takdiri.

Bu vebalin altına girebilecek misiniz? Çocuğunuz ileride çok basit atlatabileceği bir hastalık yüzünden yatak döşek olabilir, daha kötüsünü söylemeye dahi dilim varmıyor. Ben bir anne olarak çocuğumu düşünüyorum, eskilere bakıyorum 5 çocuk 2si ölmüş vs çünkü aşı yok. Şimdi bebek ölüm oranları az çünkü aşı var. Facebook gruplarında aşıya karşı olanlar küçücük bebeğe hacamat yaptırıyor asla ilaç dahi vermiyorlar. Bana ters geliyor. Kuzenimin ilk çocuğu rotadan 10 gün hastanede yattı, aşıya karşı biriydi, ikinci çocuğunda rotayı da yaptırdı. Çocuk gözümüzün önünde eridi çünkü 10 günde.

Ayrıca belli aşısı olmayan çocuklar milli sporcu olamıyorlarmış bu da değişik bir bilgiydi edindiğim.

Tedavi ayri birsey hasta olmayan cocuğa o kadar kimyasali enjekte etmek ayri bisey . Ayrica evet Allahin taktiri hersey Allahın taktiridir . Not . Eğtim durumumu size aciklamak zorunda degilim zira sizi hic ilgilendirmiyor
Aslında bir kadının eğitim durumu yaşam standartları tüm dünyayı ilgilendiriyor kadın çocuk doğuruyor o çocuktan çocuk derken bir kadın bir toplum oluyor ... Buyuzden önemli
Birde çok ciddi bir iddiada bulunuyorsunuz bu iddiada bulunan kişinin kim olduğunu bilmek hakkımız cenin hücresi falan diyorsunuz bunlar çok büyük iddialar bunu diyen kişi nasıl bir makale okudu hepimiz merakla bekliyoruz
Sizin asılı olmayan çocuğunuz başka çocukların sağlığını tehtit ediyor bunun hakkında ne düşünüyorsunuz Allah'ın takdiri mi ?

Siz yaptirin ben yaptirmiyorum kimseyede aciklama yapmak zorunda degilim . Konu sahibesine cevabimi verdim gerisi beni alakadar etmez link isteyen arkaşim en kisa zamanda göndericem insallah

Ayy ne komik bende cocuğumu asili cocuklardan nasil koruycam diye dertleniyordum

Yahu çok afedersiniz ama profilinizde lise mezunu yazıyor, millet yıllarca tıp fakültesi okuyor, uzmanlık alıyor. Bu kadar cesaretle konuşmuyor. En son canan karatay aşılar hakkında konuştu, onun hakkında da soruşturma açıldı zaten. Ben anlayamıyorum bu eğitimle nasıl böyle bir yönlendirme yapabilirsiniz insnalara? İnanılmaz.

Olur mu hiç :)
Diyor ya tedavi ayriymis vucutda hiç olmayan mikrobu enjekte etmek farkliymis
Ve takdiri ilahi işte burası çok ciddi
O takdiri ilahi halbuki bize elinizden gelen herşeyi yapıp ondan sonra bana bırakın diyor ama olmaz onlar ne diyorsa odur biz bilmiyoruz

Hem vucutda olmayan mikrobu enjekte ettirip hem de konuşuyorsun çık çık çık :)

Ayy ne komik bende cocuğumu asili cocuklardan nasil koruycam diye dertleniyordum

Tamam cevaplamak istemediğiniz sorunun cevabını bu yorumda aldım
Siz haklısınız diyecek kelimem yok nutkum tutuldu

Kendi adıma araştırmaları ınternet üzerindeki yorumlardan yapmıyorum.
Bir haber okuyorsam referansa bakıyorum referansa ulaşıp onuda incelerim. Yoksa işler mahalle arası dedikodusu gibi sündükçe sünüyor .

Aşılarını yaptırdım kızıma. Şeker yüklememi yaptırdım kendime. Çok şükür hiç bir sıkıntı yaşamadım.

Tedavi ayri birsey hasta olmayan cocuğa o kadar kimyasali enjekte etmek ayri bisey . Ayrica evet Allahin taktiri hersey Allahın taktiridir . Not . Eğtim durumumu size aciklamak zorunda degilim zira sizi hic ilgilendirmiyor

Bilimsel bir titriniz, sıfatınız yoksa burda insanları yönlendiremezsiniz. Kaldı ki toplum sağlığını ilgilendiren bir konuda iddiada bulunacaksanız, sıfatınızı, eğitimizi de söylemeniz gerekiyor. Doktorlar kadar sizin kadar iddialı konuşmuyor. Sizinki cahil cesareti.

Aşı konusunu bende arastırdım biraz ama dışardan kontrolsüz,aşısız bunca göç alırken ülkemiz,o riski göze alamam.
Kızım Rota virüsü aşısı olmuştu ki özel ,soğuk zincir bir aşıdır. Eczaneden kendim alıp yaptırdım iki doz. Neyse rota virüsüne yakalandı ayakta atlattı hafif bir şekilde. Hastanede 1.5 -2 yaşlarında bir bebek kusa kusa bir hal oldu,öyle kusuyordu ki duvarlara kadar kusmuk oldu saniyeler içinde. O çocukta rota virüsü geciriyormuş,annesi aşı yaptırmadım dedi.
O gün şükrettim yaptırdığıma.
Bilemiyorum bunca hastalık kol gezerken aşı yaptırmamak büyük bir risk almak demek bana göre.
Kızimın aşıları bitti,hamileyim şu an sağlıkla kucağıma almayı nasip ederse Rabbim bebeğimede aşı yaptıracağım kesinlikle.

Alıntıdır "
Aşı otizm yapar mı?

Kızamık aşısı ve otizm arasında bir ilişki olduğu iddiası bugüne kadar ispatlanamamıştır. Bu iddia, Wakefield isimli araştırmacının 1998’ de Lancet’ de yayınlanan ve karma aşıdaki kızamık virüsünün iltihabi bağırsak hastalığına yol açtığını, böylece zararlı proteinlerin kana geçerek beyine zarar verdiklerini ileri süren makalesine dayanmaktadır. Otizm kızamık aşısı ilişkisi daha sonra yapılan araştırmalarda doğrulanamamıştır. Ayrıca, Wakefield’ in aşı üreticilerine karşı kanıt arayan avukatlar tarafından desteklendiğini açıklamamış olması da güvensizlik yaratmıştır. Bu kişi İngiltere’ de doktorluk yapmaktan men edilmiş ve makalesi de 2010’ da lancet’ den geri çekilmiştir."
Bir doktorun aşı ve otizim bağlantısı ile ilgili paylaştığı bilgilendirme yazısı. Kısacası kullanmasını bilene internet derya deniz.

Ozel hastanede tek tek yaptirin imkaniniz varsa. Aralari mesafeli olarak. Bi anda yukleme olmasin.
Oglum otizmli yine de kizima asi yaptirdim. yaptirmasam ve hastaliga yakalanip olse kendimi affeder miydim?
Bunu yapabilirim evet
Yükleme olmaması için birden bire.
Bunu tavsiye Eden doktorlar da gördüm.
Araları 3 ay olmak kaydıyla aşılar yapılabilir diyorlar. 2 yasindan sonra da yapilabilirmis. Aralarini 3 er ay koyarak teker teker yaptirabilriim ozel hastanede. En mantiklisi bu sanırım.

Bu arada menenjit bilgisi bizzat halk sağlığı laboratuvarından gelen arkadaşlardan alındı imkanı olan yaptırsın derim

Bize çocuk doktorumuz 2 yaştan sonra yapalım demişti ben bi tekrar görüşeyim kendisiyle ertelemeden yaptıralım salgın diyorsunuz ay Allahım korusun ya

pardooonn ben kimseye asla yaptirmayin diyemem herkesin kendi seçimi ben kendi durumumu anlattim

Bunu da okudum evet
Yüksek bütçeli aşı firmaları ilaç firmalarının baskısı sonucu ortaya çıktı deniliyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…