• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek Aylık Gelişimi, Aşı Takvimi çocuğuna aşı yaptırmayan var mı ?

Bebeğimizin Aşıları, Kontrolleri, Aylık Gelişim Bilgileri
Peki diyelim ki bu aşıları ben bebeğime 2 3 yaşında yaptırSam yani immün sistemi geliştikten sonra yaptirSam ne olur ?
İlla 1 yaşında yapılmak zorunda değil gibi geldi.

aşı konusunda nedense hiç tereddüte düşmedim ben şöyle söyleyeyim oğlum 2,5 yaşında ve devletin gerekli gördüğü tüm aşılarını yaptırdım bi tek rota virüs aşısı yaptırmadım hiç de problem yaşamadık çok şükür, ama geçen gün eşimin arkadaşının çocuğu rahatsızlanmış biraz da küçük bizimkinden, rota teşhisi konmuş. eşim dertlendi yaptıralım da yaptıralım diye asm'ye gidip ebemize sordum 3 ya da 4 aylıkken yaptırmanız lazımdı zaten şuan risk grubunda da değil bu virüs açısından, genelde bebeklerde tehlikeli oluyor dedi.
yani belli dönemlerde yapmalarının bağışıklık sisteminin gelişmesiyle alakası olduğunu düşünüyorum ben de.

Şu aşı karşıtı olanlar inanın mutfaklarında her şeyi alüminyum folyaya sarıp pişiriyordur.
Bir de karbonatçılar var kiiiiii, evlere şenlik.
Bunların face gruplarına üye oldum. Olmaz olaydım beni hasta ettiler ve sonunda gruptan attılar.
Kanser misin, boşver doktoru koy bir bardak suya karbonat ertesi gün zımbasın, böbrekte taş mı var koy karbonatı suya için yarım saate taş buhar oldu uçtu. Bu gözler bademciği şişen çocuk için bademciklerine pamukla karbonatlı su sür diyeni gördü, bırakın 1 aylık bebeğe karbonat içiriyorlar.
Aşı zararlı değil bence. Ben iki çocuğuma da yaptırdım. Mutlaka yan etkileri vardır ama fayda zarar ilişkisini iyi değerlendirmek lazım.
Ay geberdim gulmekten :) karbonat candir:)

Kanser hastasi biri 2 sene once galiba almanyadamiydi neydi.. sacma salak guyya doktora gitmis. Dogal yollarla tedavi olacakmis.. sonuc mu? Kadin oldu bi kac haftaya..boyle bi secenek varsa neden onca millet kemoterapi alsin acilar icinde kivransin?

Ay geberdim gulmekten :) karbonat candir:)

Kanser hastasi biri 2 sene once galiba almanyadamiydi neydi.. sacma salak guyya doktora gitmis. Dogal yollarla tedavi olacakmis.. sonuc mu? Kadin oldu bi kac haftaya..boyle bi secenek varsa neden onca millet kemoterapi alsin acilar icinde kivransin?
Buna da yanıtları var
Herşeyin sirkeyle karbonatla çözümü varmışda sektör buna izin vermiyormus özellikle halka söylemiyorlar mis pahalı ve acılı tedaviye maruz kalsinlar diye :)
Siz nereden ogrendiniz dünyanın bilmediğini dedim !

Kafam allak bullak. Komşunun çocuğu 1 yaş aşısından sonra gittikçe gelişimi gerileyen bir bebek olmuş. SonrAda otizm teshisi konmus. Kkk asisi yaptı diyorlar . Günlerdir araştırıyorum. Facebook ta bu şekilde gruplar dahi var. Aşınin koruma sağlamadıgi gibi icerdigi cıva nedeniyle bebeklerin gelişmekte olan immün sistemlerine zarar verdiği ve bağışıklık sistemini baskiladigi şeklinde. .Aşı olmadan kızamık geçirilirse ne olur ? İlla ki kizamik virudu gibi viral etkenlerle sspe hastalığı gelişir mi ? Kafam.kazan oldu.. Bebeğimi sanırım aşılatmayacagim
Bu konuda benim gibi derde düşen var mı ne düşünüyorsunuz?
Ben bir sağlıkcı olarak ve aşıyı bizzat uygulayan biri olarak diyorum ki benim bebeğim olsà hiç düşünmem bütün aşılarını yaptırırm. Türkiye eski Türkiye değil ki suriye den bir sürü kişi geldi kayıt dışı çoğu da ve bunlar aşı yaptıramiyor lar biz de artık bu gibi hastalıklar silinmisken görülmüyorken artık suriyeliler den dolayı yaygınlâşmaya başladı bundan bir kaç yıl sonra çok daha vahim olacak durum. Bence bu daha büyük bir tehlike.

Otizmi asıl tetikleyen sebeplerden televizyon, tablet ve telefona aşılar kadar yüklenilmiyor. Anne çocuğuna aşı yaptırmıyor ama sabahtan akşama kadar televizyon izletiyor. Aşı yaptırmama kararı alabilirsiniz ama lütfen bu kararı gerçek bilimsel yazıları okuyarak alın. Birkaç Facebook grubundaki aman canım biz de aşı mı oldukcu cahil tayfayı dikkata almayın.

Bu arada menenjit bilgisi bizzat halk sağlığı laboratuvarından gelen arkadaşlardan alındı imkanı olan yaptırsın derim
Peki hangisi yaptırılmalı? Sanırım 1 yaş öncesi 1 doz sonrası olursa 2 doz gibi bir durum vardı özel aşıda. Bekleyip tek doz mu yaptırsam diye düşünüyorum o_O

Ben bebeğimi aşılatmadım 2.5 yasinda oğlum ve tekrar hamileyim Allah nasip ederde yavruma kavuşursam onada yaptırmıycam .sebebide içinde bulunan zararlı maddeler ve maymun ve cenin hücreleri bir cok asinin içini inceledim bu karara vardim . Gerisi Allahın taktiridir . Esi doktor olan bir arkadasim var bebeklerine belli asilari yapti babasi içini inceleyio zararsiz görünen asilari yaptira bilirsiniz

Aşı yaptirmayacaksaniz hayvansal gıda da yedirmeyin çocuğunuza onlar da ağır metal içeriyor çünkü. Balık konusunu zaten herkes biliyor temiz su, deniz kalmadı. Et tavuk süt yumurta fabrikalarında hayvanların bir kısmının ölmesi pahasına a ne ilaçlar ne aşılar kullanılıyor doğru düzgün denetimi de yok. Yıllarca aşı yapıldığı için herkesin unuttuğu o korkunç hastalıkları da araştırın madem araştırma yapıyorsunuz.

el ayak ağız hastalığı mesela bu virüs parklarda bol bol kumdan daha fazla mevcut sağolsunlar:KK51::KK51:
kınadığımdan ya da ne bileyim insan olarak aşağıladığımdan falan değil yani mesela biz Türk olarak başka ülkeye topluca gitsek bizde onlarda olmayan hastalıklar götürebiliriz.
suriyelilerin getirdiği onca virüs onların çocuklarına etki etmez ama bizim çocukları yataklara düşürdü bu illet..
misal benimki; 15 gün ne çekti çocuğum yaa:KK20:

Ben bebeğimi aşılatmadım 2.5 yasinda oğlum ve tekrar hamileyim Allah nasip ederde yavruma kavuşursam onada yaptırmıycam .sebebide içinde bulunan zararlı maddeler ve maymun ve cenin hücreleri bir cok asinin içini inceledim bu karara vardim . Gerisi Allahın taktiridir . Esi doktor olan bir arkadasim var bebeklerine belli asilari yapti babasi içini inceleyio zararsiz görünen asilari yaptira bilirsiniz
çok merak ettim aşıların içeriklerini incelediğiniz bilimsel makaleleri kaynak olarak gösterebilir misiniz? Özellikle şu maymun ve cenin olayını? İncelemek ve okumak isterim

Buna da yanıtları var
Herşeyin sirkeyle karbonatla çözümü varmışda sektör buna izin vermiyormus özellikle halka söylemiyorlar mis pahalı ve acılı tedaviye maruz kalsinlar diye :)
Siz nereden ogrendiniz dünyanın bilmediğini dedim !
Ay su kadin programlarinda cikiyodu .. sade karbonat sirke limonla temizlik yapiyolardi.. tum evi temizliyodu evi bocek goturmus :))) sirke neylesin?haha tmm guzelde mesela bende kirec onleyici olarak sirke kullanirim camasira ya da bulasik makinasina parlatici yerine.. ama deterjani koyma bakalim nasil temizlenecek o bulasik camasir. Destekci olarak kullanilirda sade kullanilmaz yani..

Allah'ın takdiridir mi ?
Kanser hastasıda kemoterapi gormemeli ozaman hem çok ağır kimyasal hemde Allah'ın takdiri
Eğitim durumunuz nedir ?

çok merak ettim aşıların içeriklerini incelediğiniz bilimsel makaleleri kaynak olarak gösterebilir misiniz? Özellikle şu maymun ve cenin olayını? İncelemek ve okumak isterim
Tabiki suan telefonumdan sildim ama tekrar bulup buraya ekleye bilirim insallah

Cenin ve maymun hücresi bulunduğuna dair bilimsel bir makalenin linkini verir misiniz? Ama dikkat edin bilimsel diyorum. Facebook linki değil. Sci, scopus gibi bilimsel kaynakların tarandığı veri tabanları.

Bir sorun oldu mi peki
2.5 yaşındaki çocuğunuz kızamık geçirdi mi mesela

Abim aşılanmamış, annemlerin cahiliye dönemine denk gelmiş, 11 aylıkken geçirdiği menenjit yüzünden ateş yükseliyor, havale geçiriyor ve kulağı duymuyor şu an, yaşı 40. Ben aşılanmışım, marazım yok.
Benim oğlum da 11 aylık şu an. Geçtiğimiz hafta grip oldu ateşi 40,5 a çıktı. Ben ateşten çok korkarım. Her özel-devlet aşısını zamanında yaptıracağım. Hata grip aşısını bile yaptırmayı düşünüyorum yeterince büyüdüğünde

Otizm-aşı ile ilgili safsataları paylaşan ve yayanları da sosyal medyadan incelerseniz cahilin önde gideni eğitimsiz tayfadan olduğunu anlarsınız. O grupta bir tane de doktor görmedim “yaptırmayın” diyen. Akşama kadar gün gün gezen, sırf muhalif olmak için kafa tutan ama çocuğuna ne kadar zarar verdiğinin farkında olmayan sıradan kadınlarla dolu. Bir vasıfları da yok yani.

Birkaç doktorun bu konuda uluslararası çalışması var mı diye baktım yok. Makaleler araştırdım maalesef dedikodudan öteye değil onlar da. anca bol laf salatası yapmışlar.
İlaç şirketleri ve ülkeler arası anlaşmazlığın doğurduğu vasat ama çığ gibi büyüyen kontrolsüz, alakasız ve bilgisiz bir kampanya olduğunu düşünüyorum bu durumun. Zararlı olsa, devletler bu işe bütçe ayırıp kapı kapı çocuk aşılatmaya çalışmaz.

Allah'ın takdiridir mi ?
Kanser hastasıda kemoterapi gormemeli ozaman hem çok ağır kimyasal hemde Allah'ın takdiri
Eğitim durumunuz nedir ?
Tedavi ayri birsey hasta olmayan cocuğa o kadar kimyasali enjekte etmek ayri bisey . Ayrica evet Allahin taktiri hersey Allahın taktiridir . Not . Eğtim durumumu size aciklamak zorunda degilim zira sizi hic ilgilendirmiyor

Back