• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek Aylık Gelişimi, Aşı Takvimi çocuğuna aşı yaptırmayan var mı ?

Bebeğimizin Aşıları, Kontrolleri, Aylık Gelişim Bilgileri
Almanya'da yaptirmak zorunlu, yaptirmayanlara ceza var. Kreslerde kontrol ediliyor artik. ben de destekliyorum, her yer Arap Afrikali, alisik olmadigimiz virusleri zaten getiriyorlar onlarin ustune bir de kizamik, cicek vb cekilmez.

Malesef öyle bir zorunluluk yok almanyada. Okula baslarkende krede baslarkende sorulmadi bile.

Bi tanidigim kreste calisiyo ve cocuguna asi yaptirmadi.. bir cok sey anlatti icerigi hakkinda egitimlide kendisi.. bende bu yuzden asi yaptirmiyodum nerdeyse ikinci ogluma. Sordum doktorla gorustum vs. Yaptirp yaptirmamak sana kalmis dedi.. ama basit bir hastalik bile olsa bunu agir atlatabilir bu asilari olmazsa.. riskleri fazla dedi..dusundum yaptirdim... yuzde yuz genede emin olaniyorum.. eminim eksileride vardir artisida..

aşının %100 koruyuculuğu yok ve ben çocuğumu riske atamam. Gideceği kreşlerde de karne sorulup sorulmadığı benim için önemli bir husus. Bir kaç kreşe sordum aşı defterini kontrol ettiklerini söylediler. Tabi devlette sanmıyorum böyle bir kontrol olduğunu.

Bunu yapabilirim evet
Yükleme olmaması için birden bire.
Bunu tavsiye Eden doktorlar da gördüm.
Araları 3 ay olmak kaydıyla aşılar yapılabilir diyorlar. 2 yasindan sonra da yapilabilirmis. Aralarini 3 er ay koyarak teker teker yaptirabilriim ozel hastanede. En mantiklisi bu sanırım.
Ben kizimin asilarini hep 1-2 ay geciktirdim ve ara vererek yaptirdim sukur su an iyi. Oglumun ilk okul asisini da oyle yaptirmayo dusunuyorum

Peki hangisi yaptırılmalı? Sanırım 1 yaş öncesi 1 doz sonrası olursa 2 doz gibi bir durum vardı özel aşıda. Bekleyip tek doz mu yaptırsam diye düşünüyorum o_O

1 yaşa az kaldiysa tek doz nimenrix yaptırın ben öyle yapıcam 3.5 yaş bizimki

Bebeğinizin alerji durumuna bağlı. Ben bunu çok araştırdım. Benim bebeğimin yumurtaya alerjisi olup olmadığı özellikle araştırıldı, sonra aşısı yapıldı. Çok şükür bir şey olmadı. Bu binde bir olan bir durum. Genellikle yumurta alerjisi olan bebeklere yapılmıyor.

Peki diyelim ki bu aşıları ben bebeğime 2 3 yaşında yaptırSam yani immün sistemi geliştikten sonra yaptirSam ne olur ?
İlla 1 yaşında yapılmak zorunda değil gibi geldi.

O zamana kadar kızamık bulaşırsa ne olacak? aşının amacı zaten antikor oluşturup immün sistemi desteklemek

Bunu da okudum evet
Yüksek bütçeli aşı firmaları ilaç firmalarının baskısı sonucu ortaya çıktı deniliyor
aşı firmaları,ilaç firmaları bütçeler,aralarındaki çekişmeler bilgim haricinde çokta umurumda değil açıkçası. Kızamık aşısı ile otizm arasındaki bağlantıyı ispatlayan hiçbir bilimsel makale,çalışma vs.yok. Yani kısacası araştırma yapılmasına rağmen aralarında bir bağlantı kurulamamışsa bilimsel olarak ben çocuğumu aşılatırım

aşının %100 koruyuculuğu yok ve ben çocuğumu riske atamam. Gideceği kreşlerde de karne sorulup sorulmadığı benim için önemli bir husus. Bir kaç kreşe sordum aşı defterini kontrol ettiklerini söylediler. Tabi devlette sanmıyorum böyle bir kontrol olduğunu.

Biz de özelde de devlette de istediler asi karnesi.

Aşıyı geciktiren arkadaslara şunu sormak istiyorum. Geciktirmenin ne gibi faydası oluyor sonuçta içerik aynı. Erken aylarda içeriği bebeğe ağır mı gelebilir?

Benim oğlum anasınıfında.Eve bulaşıcı mikrop getirecek asilardan önce diye çok tedirgin olmuştum.İkizlerim var

Ben bebeğimi aşılatmadım 2.5 yasinda oğlum ve tekrar hamileyim Allah nasip ederde yavruma kavuşursam onada yaptırmıycam .sebebide içinde bulunan zararlı maddeler ve maymun ve cenin hücreleri bir cok asinin içini inceledim bu karara vardim . Gerisi Allahın taktiridir . Esi doktor olan bir arkadasim var bebeklerine belli asilari yapti babasi içini inceleyio zararsiz görünen asilari yaptira bilirsiniz
Valla benim eşim eczacı ilaç yapmanın okulunu okumuş hamileliğimden itibaren yapılması gereken tüm şeyleri yaptırdık başta şeker yüklemesi olmak üzere benim eşim salakmı bile bile karısına çocuğuna zarar verecek şeylere müsade etsin cidden böyle körü körüne bişeye odaklanıp hareket eden insanları hiç bi zaman anlamadım ve anlamıcam

• Link bekleyen arkasim suan mesgulum ve onu bulmaya vaktim yok sözümü yutmak istemiyorum benim okuduğum makaleler gimdes aşılar sayfasinda var oradan okursaniz memnun olurum diger kaynaklari bulunca size ulastiemaya çalisacagim hayirli günler dilerim

Tüh kacirdik mi biz yoksa
Kızım tam 2 yaşında yeni 2 yaş asisi oldu 2 ay sonra menenjit aşısı yaptiricaktim olur dimi

Bi menectra var 1 yaş öncesi 2 doz 9 ve 12 aylık iken birde nimenrix var 1 yaştan sonra tek doz,seninkide 1 yaş üzeri dolayısıyla nimenrix olacak

Aslında menenjit b grubu için bexsero diye bir aşı var ama Türkiyede yok henüz

Aşı kararı alırken kontrolsüz göçmenlerle birlikte artık bir ortadoğu ülkesi olduğumuzu da unutmamak lazım en son annemlerin zamanında görülüp defteri dürülen el ayak ağız hastalığına bizim çocuklarımız yakalanıyor

9.ayda kızamık için ek aşı koydular vs vs

Ben de takipteyim çok merak ediyorum. Ayrıca en basit sekliyle soyluyorum vucudunuza yabancı bir canlının hücresini enjekte ederseniz zaten vücut onu algılayıp savunma sistemi ile yok ediyor. Maymun ne alaka çözemedim. Hele cenin? Aşı için özellikle mi saklanıyor acaba ? Merakla bekliyorum kaynaklari
Cenin ve maymun hücresi bulunduğuna dair bilimsel bir makalenin linkini verir misiniz? Ama dikkat edin bilimsel diyorum. Facebook linki değil. Sci, scopus gibi bilimsel kaynakların tarandığı veri tabanları.

aşı sonuçta invaziv bir yöntem, %100 sağlıklıdır en ufak bir zararı yoktur diyemeyiz, çünkü vücuda yapılan her işlemin olası riskleri vardır

örneğin kan vermek. kan verdiğiniz zaman başınız dönebilir, kolunuz uyuşabilir, canınız acıyabilir, kolunuz morarabilir. ama bunlardan korkup kan değerlerinize baktırmazsanız kanser olduğunuzu öğrenemeyebilirsiniz

aşı da aynen böyle. oluşabilecek komplikasyonlar var. örneğin bağışıklık sistemi baskılanmış insanlarda, hiv +’lerde aşılama yapılmaz çünkü bu insanlar zayıflatılmış mikroba karşı bile gereken bağışıklığı gösteremedikleri için enfeksiyonu ciddi bir şekilde geçirirler

aşılama; sağlık hizmetlerinde en etkin, en kolay, en ucuz, en başarılı yöntem. vücudunuza zayıflatılmış, hastalık oluşturma yeteneği çokça azaltılmış mikroplar veriliyor ve böylece bağışıklık sisteminiz o mikrobu tanıyıp hafızaya atıyor. böylece siz bu mikroba karşı korunmuş oluyorsunuz, ilerde o mikropla karşılaşıldığında vücudunuz hemen karşı koyup onu yeniyor

aşı yaptırarak hastalıklar daha gelmeden onlardan kurtulmuş oluyorsunuz diyebiliriz

başarısının tartışalamayacağı aşılar var, örneğin çiçek aşısı. çiçek hastalığı resmen aşı sayesinde ortadan kaldırıldı. çünkü bunun mikrobu, başarılı bir aşı oluşturulması için istenen bütün özelliklere sahipti

bunun yanında başarısını tartışabileceğimiz aşılar da var, nezle aşısı gibi. çok fazla tipi olduğu için aşılamaya uygun bir virüs pek değil. aynı zamanda ciddi seyirli bir enfeksiyon oluşturan bir virüs de değil.

siz bu yüzden oturup “nezle aşısı yaptırsam mı?” diye düşünebilirsiniz. ama gerekli olan aşıları yaptırmamayı düşünmeniz hem çocuğunuzun hem de toplumdaki diğer insanların sağlığını ciddi bir şekilde tehlikeye atmakta. “ilerde bu mikropla karşılaştığı zaman hastalığını geçirsin banane” diyor, onu bu mikroba hazırlamak için hiçbir şey yapmıyorsunuz. onun sağlığını hatta yaşamını tehlikeye atıyorsunuz.

internette aşı karşıtı yapılan komplo teorilerinin bilimsel bir dayanağı yok. oradan gördüğünüz şeylere kafanızı takmakla en büyük hatayı yaparsınız. kafanız çok karıştıysa lütfen oturun doktorunuzla eğrisini doğrusunu konuşun, artısını eksisini bilen bir ağızdan dinleyin, bilimsel olmayan hiçbir şeye de itimat etmeyin

Son düzenleme:
Back
X