Bebek Aylık Gelişimi, Aşı Takvimi çocuğuna aşı yaptırmayan var mı ?

Bebeğimizin Aşıları, Kontrolleri, Aylık Gelişim Bilgileri
asinin cok iyi oldugunu soyleyemem o kdarda masum degil ama yaptirmamak vicdanim rahat degil bu vebalin altina giremedim

butun hastaliklardan degil tabii ama cocuk felcinden koruyor mesela

ya da kuduz dan (hassas olanlar izlemesin)

tetanoz?

ama yoook
otizm riski olma ihtimali(kanitlanmamis) var diye birakalim asilari canim.
bu hastaliklar geri gelsinler, cocuklar olsunler sakat kalsinlar, yeter ki, otizm olmasin(tabii gercekten asilardan kaynaklaniyorsa)

Arkadaşlar, bütün sayfaları okumadım belki konuşulmuştur ama grip aşısı hakkında ne düşünüyorsunuz?

Geçen sene oğluma yaptırdım, 2 yaşındaydı ama bütün kış hastalıktan iflahımız kesildi. Bir faydası dokunmadı mı yoksa olmasa daha mı ağır geçirirdi hiç tahmin edemiyorum. Bu sene çok kararsız kaldım. Uzmanlar da farklı farklı yaklaşımlar sergiliyorlar..

Sizin gözlemleriniz, tecrübeleriniz nedir acaba?

Ben grip olduğum zaman millet evi terkeder.
İstisnasız 10 gün sürer ve perişan eder beni. Kaldı ki, dayanıklı va güçlü bir bünyem vardır. Ama mutlaka her grip olduğumda bir kaç günümü acillerde geçiririm.
Yaklaşık son 10 yıldır grip aşısı oluyorum. Aman Allahım, müthiş bir şeymiş. Grip olmuyorum. Ailem ve arkadaşlarım aşı zamanını hatırlatırlar bana. Çünkü hastalandığımda ki halime çok acırlar.
Ama bazı kişilere hiç fayda etmediğini gördüm.
Mesela ben çocuklarıma yaptırmam grip aşısını. Benim gribimde kötü geçmese yaptırmam.

Birine faydalı olan birine olmuyor. Bunun neti yok yani.

Kendi adıma yetişkin olarak ben de kendimde çok faydasını görüyorum. Benim hava değişimine karşı alerjim var. Tam olarak mantığını anlamasam da grip aşısı olduğum zaman mevsim geçişlerini ayakta atlatıyorum. Grip aşısı olmazsam yatak döşek yatıyorum ama viral bir hastalık olmuyor bu, tamamen alerji kaynaklı. Kendime yılda iki kere aşı yaptırırım hatta.

Ama dediğim gibi oğlumda herhangi bir fayda gözlemlemedim. Bu sene yaptırmayıp bakayım diyorum duruma. Ama kararsız kaldım işte..

ben de grip asisi yaptiranlara soruyorum 50 yas ustu bir teyzem var o gecen yil yaptirdi daha cok grip oldum diyor.

ben gecen yil yaptirmadim ama devamli c vitamini iceren meyve sebze cok tukettim ben de hic grip olmadim.

bana gore kaliteli beslenme grip asisindan daha da koruyucu nitelikte.

diger cocuk ve bebek asilarina gelince benim etrafimda herkes o asilari yaptiriyor hic otizm tanidigim yok ve hepsi birbirinden zeki ve cok akillilar.
sinifta parmakla gosterirler karnelerine bakarim akraba cocuklarimin hepside cok iyi.
bilmiyorum neye gore otizm yapiyor?
mesela bana gore gercekten otizm yapan bir sey varsa o da telefon televizyon. emin olun onlar o begenmediginiz o asilardan bin kat daha zararli bebeklere. bir ay sabahtan aksama kadar tv izletilen butun cocuklar otizmli gibi davranmaya baslar. butun belirtiler onlarda olur.

Son düzenleme:
"Zatürre sanırım deyince ben anladım arastiran sorgulayan bilgi sahibi bir annesinz tabi ki içiniz rahatlayacak.
Asi yaptirmayan bir anne olarak içeriklerine kadar okuyup en az 10 doktoru sorgulayp dünya çapında hangi ülkede hangi aşılar ne sırayla vurulup hastalık görülme sıklığı nedir diye arastryz ben doktora yapan biri olarak ben mutsuzum keşke mutlu olablseydm sizin gibi.

Ablacım yalan yanlış sağdan soldan duyduğunuz saçmalıklarla insanların beynini yıkamayın rica ediyorum.yok doktora yapmışmış yok 10 doktoru sorgulamışmış.sen kimsin ablacım böyle teşhisler koyabiliyorsun? Bilim adamımı mısın doktormusun nesin ablacım sen he?? İşin içindeki mucitler bile çocuğuna aşı yaptırırken sen hangi sıfatla zararından bahsediyosun?? Sizin gibi NATO kafa NATO mermer insanlar yüzünden kaç tane doktor sağlık bakanlığı tv lere çıkıp insanlara yalvarır derecesine kadar geldi çocuğunuza aşı yaptırın diye.2019 yılında hala bu saçmalıklar için utanıyorlar artık açıklama yapmaya.niçin?? Sizin gibi laftan anlamayan ailelerin çocuklarını düşündükleri için.hadi aşı yaptırmıyorsunuz onu anladık.ama herkese açık bir platformda vay efendim aşı zararlı vay efendim içerdiği bilmem neler diye cahil cühela konuşmalar yapmayın rica ediyorum.aşı insan sağlığı için üretilen en büyük buluşlardan biridir.yarın öbür gün çocuğunuz salgın hastalıktan öldügünde kafanı duvara vurma ama keske aşılatsaydım diye.malum aşı çok zararlı !!

Bilim uzmanıyım ben.

Geçenlerde de biri öğretmenim diyordu, sıkıştırınca ev hanımı olduğunu itiraf etti burada.
Evet hem de ev hanimiyim şuan Bende yeni anne oldum da.
3 fakülte mezunu 1 tezli yüksek lisans 1 de doktoram var. Yuksek lisans mezunu olunca alanında bilim uzmanı oluyor insan. Yardımcı olacgm bir konu varsa seve seve.

hayır drlar asla hata yapmaz.onlar robot insan değil.drlara 100/10000000 g
veneceksın dr sorgularsan yobazsın

Merhaba. Ben ne aşı yandaşı ne karşıtı değilim, ben yabancıyım, ve kendi memleketimde çok bilgili, tüm televiziyonlardan aşı yaptırılması lazım olduğunu iddia eden profesor doktorun, kendi çoçuklarının hiçbirine aşı yaptırmadığını biliyorum. Aşının faydası yok değil, ama kendi çocuğum olursa, 2/2,5 yaşına kadar yaptırmayı düşünmüyorum.

Otizm tv karsısında bırakmaktan olmasın???

hayır drlar asla hata yapmaz.onlar robot insan değil.drlara 100/10000000 g
veneceksın dr sorgularsan yobazsın
Sorgulama konusunda en ufak laf edersen yandinnn bu devirde bildgni de kendine saklama moduna girecksn yoksa psikolojik tedavi gören insanlara laf anlatma derdine düşersin ki mazallah doktor olsan inanmaz

Aklın yolu bir canım bende senin gbi dusunyrm ama sorgulayani sevmezler

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…