Konunuzda sorunuz da eski ama aşı olmadan kızamık geçirilirse ne olur sorusunun canlı örneği olduğum için yazma gereği duydum.
Bir çocuk aşı olmadan kızamık geçirirse ya benim gibi 10 gün kendini bilmeden komada yatabilir ya da kardeşim gibi vefat edebilir zira kızamık ilk evresinde maalesef burun akıntısı, grip belirtileri gösterdiğinden eğer döküntü hemen başlamamışsa doktorlar tarafından bile hemen teşhis edilemeyebiliyor.
Otizm direkt aşılara bağlanamaz, genetik yatkınlık, gebelikte geçirilen bir hastalık, tüketilen gıdalar, doğum sırasındaki bir komplikasyon, belki yenidoğan sarılığının uzun sürmesi sınırların üzerinde olması, velhasıl aşı başlı başına suçludur diyemeyiz, komşunuzun çocuğunun aşıdan sonra gerilemesi tesadüf olabilir zira benim kızımında yüksek ateşe bağlı geçirdiği havale sonrası gözlerinde kayma başladı, göz kaymasının sorumlusu yüksek ateş değildi oysa, havale zaten genetik olan göz kayması probleminin ortaya çıkmasını hızlandırdı yalnızca.
Aşı yaptırıp yaptırmamak sizlerin seçimi ama otizmin sorumlusu direkt ve kesinlikle aşı diyemeyiz, aşılarda civa, ağır metaller var diye endişe ediliyor ama bu metaller havada, suda, toprakta mevcut zaten, kullanılan mutfak eşyaları, diş tedavilerinizde kullanılan bazı dolgular, renkli albenisi var diye aldığımız uygun şartlarda üretilmeyen renkli seramik, porselen, cam ürünler, bazı deniz ürünleri, kontrolsüz denetimsiz üretilen bazı oyuncaklar, egzoz dumanı, pişirme veya ısıyı koruma amaçlı ya da tatlı vb yapıldığında pratik diye kullanılan alüminyum folyo ürünler vs vs.
İster aşı yaptırın, ister yaptırmayın, bebeklerinizi sizden daha iyi düşünecek kimse olamaz ve onlar için en iyi kararı elbette siz verirsiniz ama lütfen rica ediyorum karşıt görüşleri tenkit etmeden, polemik çıkarmadan fikir alışverişi yapınız.