Bebek Aylık Gelişimi, Aşı Takvimi çocuğuna aşı yaptırmayan var mı ?

Bebeğimizin Aşıları, Kontrolleri, Aylık Gelişim Bilgileri
Sorgulama konusunda en ufak laf edersen yandinnn bu devirde bildgni de kendine saklama moduna girecksn yoksa psikolojik tedavi gören insanlara laf anlatma derdine düşersin ki mazallah doktor olsan inanmaz
ne diyelim Allah sorgulama,araştırma VE okuma VE her görünenin aslı astarının aslında 'o' olmadığını görmeyi nasip etsin.
fakat medya çok iyi ihtişamlı bilginin derya olduğu dünyasında...kimin umrunda medyamız varr!!

Aşı mükemmel demiyor kimse ancak kar zarar hesabı yapıldığında aşı vurulmali diyenlerdenim bende.

Icindeki ağır metaryaller , yan etkileri her aşı vurulduklarinda bizlerinde akıllarına geliyor yoksa.

Aşı vurmayanlara da saygım var; çocuklarını izole edip okula parka gondermedikleri sürece.

Iste onun için lazım olan şey nedir biliyrz da Allah herkese akıl fikir ve gerçekliği gören goz en önemlisi sağlam psikoloji versin

Aklın yolu bir canım bende senin gbi dusunyrm ama sorgulayani sevmezler
Bu güne kadar sırf birisi dedi diye aşıdan vazgeçenleri duymadım, genelde çok araştıranlar vazgeçiyorlar, kendimden örnek, ben tüm rus, amerikan, türk profesorların aşı hakkında dediklerini dinliyorum, okuyorum, olumlu olumsuz hepsi, yine de devam ediyorum, çünkü bu gerçekten sandığımızdan ciddi bir konu.

Mesela çoğu kişi diyor ki anne babamız herkes vuruldu, biz dahil, ve hasta olsa bile hafif atlatıldı diye, o zamanlar sorumluluk aşı üreticilerinde idi, ama şimdi sorumluluk onlarda değil ve o yüzden aşı çeşitleri de arttı, çocuklarımıza deney yapar gibi, siz biliyor musunuz hepatit b aşısının deneyi sadece 3-4 gün sürdüğünü? ve o hastalık anneden, c.ilişkiden yada uyuşturucu iğnesinden geçiyor sadece. ama çocuk büyüdüğü zaman artık o aşının ona etkisi olmaz.!

Konunuzda sorunuz da eski ama aşı olmadan kızamık geçirilirse ne olur sorusunun canlı örneği olduğum için yazma gereği duydum.
Bir çocuk aşı olmadan kızamık geçirirse ya benim gibi 10 gün kendini bilmeden komada yatabilir ya da kardeşim gibi vefat edebilir zira kızamık ilk evresinde maalesef burun akıntısı, grip belirtileri gösterdiğinden eğer döküntü hemen başlamamışsa doktorlar tarafından bile hemen teşhis edilemeyebiliyor.

Otizm direkt aşılara bağlanamaz, genetik yatkınlık, gebelikte geçirilen bir hastalık, tüketilen gıdalar, doğum sırasındaki bir komplikasyon, belki yenidoğan sarılığının uzun sürmesi sınırların üzerinde olması, velhasıl aşı başlı başına suçludur diyemeyiz, komşunuzun çocuğunun aşıdan sonra gerilemesi tesadüf olabilir zira benim kızımında yüksek ateşe bağlı geçirdiği havale sonrası gözlerinde kayma başladı, göz kaymasının sorumlusu yüksek ateş değildi oysa, havale zaten genetik olan göz kayması probleminin ortaya çıkmasını hızlandırdı yalnızca.

Aşı yaptırıp yaptırmamak sizlerin seçimi ama otizmin sorumlusu direkt ve kesinlikle aşı diyemeyiz, aşılarda civa, ağır metaller var diye endişe ediliyor ama bu metaller havada, suda, toprakta mevcut zaten, kullanılan mutfak eşyaları, diş tedavilerinizde kullanılan bazı dolgular, renkli albenisi var diye aldığımız uygun şartlarda üretilmeyen renkli seramik, porselen, cam ürünler, bazı deniz ürünleri, kontrolsüz denetimsiz üretilen bazı oyuncaklar, egzoz dumanı, pişirme veya ısıyı koruma amaçlı ya da tatlı vb yapıldığında pratik diye kullanılan alüminyum folyo ürünler vs vs.

İster aşı yaptırın, ister yaptırmayın, bebeklerinizi sizden daha iyi düşünecek kimse olamaz ve onlar için en iyi kararı elbette siz verirsiniz ama lütfen rica ediyorum karşıt görüşleri tenkit etmeden, polemik çıkarmadan fikir alışverişi yapınız.

Yaptırıp yaptırmadığınızı merak ettim?Bilgi verebilirmisiniz? Kendi cocuğumda her aşı sonrası sıkıntı yaşadım kesinlikle tesadüf değil.isterseniz özelden bilgi verebilirim.

Hanfendi ne yorum yaptım da 2 gün banlandim kimseye bisey demeden fikrimi paylaştım kim karar veriyor buna rica ederim aciklyn

çünkü oğlum otizm olduktan sonra çok araştırdım ,1 yaş aşıları canlı aşılarmış ve yan etkilerinde gelişim geriliği varmış,burda kimseye yanlış bilgi vermek istemem ama iyicene bir araştırın

merhaba herkese 9 yaşında 1 oğlum var 1 yaş aşısından sonra otizmli oldu
9 sene üstüne 2 ci çocuğum oldu 6 aylık şuan ve 1 yaş aşısını yaptırmıyacam
Otizm genetik bir hastalıktır hanımefendi,çok geçmiş olsun ama çocuğunuzu aşılatmasaydınız da otizm olacaktı zaten.sizin dediğinize bakarsak herkesin çocuğunun otizmli olması gerekiyor çünkü hemen hemen herkes çocuğuna aşı yaptırıyor. Tv,tablet telefon da bu otizmi hızlandıran başlıca etkenler.yani zaten genetikte var olan bir hastalığın sürecinin hızlanmasını sağlıyor teknolojik aletler.aşı ile hiç bir alakası yok.bence küçük çocuğunuzu da aşılatın

Çok mantığa uymuyor yorumunuz.Otizmi genel ekranlarmı neden oluyor tv,tblet, tlfn vs yoksa genetikmi? Şimdi önce kişiye bir soracaksın sizde ailede varmı diye?Varsa genetik diyebiliriz ki bu baba,babanne,hala,teyze, amca vs çok geçmişe dayanmalı?Çocuğu ekranlara maruz kalmadıysa birde, başka nasıl bir şeçenek önerebilirsiniz? Aile bunu birebir yaşıyor ve aşıdan olduğunu kimse kabul etmiyor.İnsanlar aşıdan zarar gördüğünü insanlara birtürlü anlatamıyor.Ah bir anlasanız

Yazdığım yorumu ya tam okumadınız,yada okuduğunuzu anlayamadınız?? Tv tablet telefon gibi teknolojik aletler otizm yapar demiyorum,zaten var olan bir hastalığın ortaya çıkma sürecini hızlandırır diyorum.ekrana maruz kalmadıysa,tabikide genetik bir hastalık.ayağınıza taş değse aşıları suçlayacaksınız.çocuğum hasta oldu kesin aşıdan,kanser oldu kesin aşıdan,otizm oldu aşıdan, kulağı çınladı aşıdan.bir neden arıyorsunuz illa ki anlıyorum ama bunların sebebi aşı değil.siz yaptırmayın hanımefendiciğim,yaptırmak zorunda değilsiniz,çocuklarınızı biz düşünecek değiliz ya,sizin tercihiniz problem yapmaya yükselmeye gerek yok

9 sene üstüne 2 ci çocuğum oldu 6 aylık şuan ve 1 yaş aşısını yaptırmıyacam
Altı aylık olan çocuğunuza başka aşı yaptınız mı?
Hamilesiniz Allah tamamına erdirsin sağ salim.Ama çocuğu her aşıdan sonra gozlemlemenizi tavsiye ederim.Mutlaka hoşunuza gitmeyen bir etki görürsünüz.Ama siz aşıdan olduğunu anlarsanız tabi.Şimdi size göre ben çok pinpirikli gelebilirim ama onca anne baba var o rahatsızlığın aşıdan sonra olduğunu söyleyen bu size göre tesadüf olabilir ama bana göre tesadüf olamaz.Cocugum sağlıklı şuan ilk altı ay aşısını yaptık ilk altı ay çok sıkıntı çektik şuan 1 yaşına az kaldı ikinci altı ay bi sıkıntımız olmadı çok şükür şimdi bu size göre tesadüf ama bana göre değil Allah'a emanet olun sizde bebeğinizde...

Teşekkür ederim,bu ikinci hamileliğim.1 buçuk yaşında kızım var.bütün aşıları tam,aşılardan sonra herhangi bir tepki rahatsızlık vs görmedim.Allah kısmet ederse ikinci cocuğumunda aşılarını yaptıracağım.yaptırmamak söz konusu dahi olamaz benim için.çocuklarımı ölümcül hastalıkların önüne atamam,onların elinden aşılanma hakkını alamam.onların seçim şansı yok çünkü.olsaydı onlarda aşılanmayı seçerdi.ağzı dili yok ki gariplerimin..sizlerde Allah’a emanet olun iyi forumlar

Ben bir çocuk hemşiresi olarak aşı reddi yapan ailelere Allah akıl fikir versin diyorum. Keşke aşı yaptırılmadığı için çocukların ne hallerde hastaneye geldiklerini geçirdiği hastalıktan ötürü kalan özürleri kendi gözlerinizle görseydiniz. Bakın aşılamanın tarihi çok uzun zaman öncesine dayanır. İnsanlar sapır sapır bulaşıcı hastalıktan ötürü dökülürken aşılar imdada koşmuştur. Sizler aşı yaptırmayarak bir tek kendi çocuğunuzu değil toplum sağlığınıda tehlikeye sokuyorsunuz. Eğer çocuğunuzun başına aşı yaptırmadığınız için hastalık gelirse o zaman çok geç kalmış olursunuz. Aşıların yan etkileri ( ateş.bölgesel kızarıklık vb...) olabilir. Ama geçireceği hastalık yan etkisi çok çoook daha büyük. Sizi çocuğunuzun ve toplum sağlığınım vebali ile baş başa bırakıyorum. Ayrıca meslek hayatım boyunca hiç aşı yan etkisi olarak özürlü kalmış, hastalık olmuş çocuk gelmedi hastaneye ama aşı uygulanmadığı için çok hasta geldi. Açıp bilimsel makaleleri okuyun kulaktan dolma lafları dinleyeceğinize. İyi günler

ben kizmn butun asilarini yaptrdim 2 gun oncede son 2 yas asisini yaptrdm ben otizmin oyle asiyla ortaya cikacak bi rahatsizlik oldugunu dusunmuyorum otizm de down sendrmu gbi dogustan gelen bisey belki baska bir durum cocugun o ruh halini tetiklemistir hersyi asiya baglamamak lazm bu kafalarin gore asilama yaptrmaya tepki gostern grup sayesinde ulkemzde son 5 snede kizmk cocuk felci bogmaca ve diger bulasici hastaliklarda ciddi arts gozlenms lutfen internetten yada sosyal medyadaki cok bilmis insanlarin yada bzm burdaki yorumlarimzla karar veremezsnz buna cok rahatsiz ediyorsa konu sizi bir uzmna gidersnz guvendiginz bir hekime oturur konusursunz artisini eksisini karar verirsnz yorumlara bakarak cocugunuzn hayatini tehlikeye atmayn ltfn

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…