- 30 Nisan 2016
- 3.708
- 4.664
- 133
- Konu Sahibi birumutturyasamak
-
ne diyelim Allah sorgulama,araştırma VE okuma VE her görünenin aslı astarının aslında 'o' olmadığını görmeyi nasip etsin.Sorgulama konusunda en ufak laf edersen yandinnnbu devirde bildgni de kendine saklama moduna girecksn yoksa psikolojik tedavi gören insanlara laf anlatma derdine düşersin ki mazallah doktor olsan inanmaz
Iste onun için lazım olan şey nedir biliyrz da Allah herkese akıl fikir ve gerçekliği gören goz en önemlisi sağlam psikoloji versinne diyelim Allah sorgulama,araştırma VE okuma VE her görünenin aslı astarının aslında 'o' olmadığını görmeyi nasip etsin.
fakat medya çok iyi ihtişamlı bilginin derya olduğu dünyasında...kimin umrunda medyamız varr!!
Bu güne kadar sırf birisi dedi diye aşıdan vazgeçenleri duymadım, genelde çok araştıranlar vazgeçiyorlar, kendimden örnek, ben tüm rus, amerikan, türk profesorların aşı hakkında dediklerini dinliyorum, okuyorum, olumlu olumsuz hepsi, yine de devam ediyorum, çünkü bu gerçekten sandığımızdan ciddi bir konu.Aklın yolu bir canım bende senin gbi dusunyrm ama sorgulayani sevmezler
Konunuzda sorunuz da eski ama aşı olmadan kızamık geçirilirse ne olur sorusunun canlı örneği olduğum için yazma gereği duydum.Kafam allak bullak. Komşunun çocuğu 1 yaş aşısından sonra gittikçe gelişimi gerileyen bir bebek olmuş. SonrAda otizm teshisi konmus. Kkk asisi yaptı diyorlar . Günlerdir araştırıyorum. Facebook ta bu şekilde gruplar dahi var. Aşınin koruma sağlamadıgi gibi icerdigi cıva nedeniyle bebeklerin gelişmekte olan immün sistemlerine zarar verdiği ve bağışıklık sistemini baskiladigi şeklinde. .Aşı olmadan kızamık geçirilirse ne olur ? İlla ki kizamik virudu gibi viral etkenlerle sspe hastalığı gelişir mi ? Kafam.kazan oldu.. Bebeğimi sanırım aşılatmayacagim
Bu konuda benim gibi derde düşen var mı ne düşünüyorsunuz?
Yaptırıp yaptırmadığınızı merak ettim?Bilgi verebilirmisiniz? Kendi cocuğumda her aşı sonrası sıkıntı yaşadım kesinlikle tesadüf değil.isterseniz özelden bilgi verebilirim.Kafam allak bullak. Komşunun çocuğu 1 yaş aşısından sonra gittikçe gelişimi gerileyen bir bebek olmuş. SonrAda otizm teshisi konmus. Kkk asisi yaptı diyorlar . Günlerdir araştırıyorum. Facebook ta bu şekilde gruplar dahi var. Aşınin koruma sağlamadıgi gibi icerdigi cıva nedeniyle bebeklerin gelişmekte olan immün sistemlerine zarar verdiği ve bağışıklık sistemini baskiladigi şeklinde. .Aşı olmadan kızamık geçirilirse ne olur ? İlla ki kizamik virudu gibi viral etkenlerle sspe hastalığı gelişir mi ? Kafam.kazan oldu.. Bebeğimi sanırım aşılatmayacagim
Bu konuda benim gibi derde düşen var mı ne düşünüyorsunuz?
Hanfendi ne yorum yaptım da 2 gün banlandim kimseye bisey demeden fikrimi paylaştım kim karar veriyor buna rica ederim aciklynKonunuzda sorunuz da eski ama aşı olmadan kızamık geçirilirse ne olur sorusunun canlı örneği olduğum için yazma gereği duydum.
Bir çocuk aşı olmadan kızamık geçirirse ya benim gibi 10 gün kendini bilmeden komada yatabilir ya da kardeşim gibi vefat edebilir zira kızamık ilk evresinde maalesef burun akıntısı, grip belirtileri gösterdiğinden eğer döküntü hemen başlamamışsa doktorlar tarafından bile hemen teşhis edilemeyebiliyor.
Otizm direkt aşılara bağlanamaz, genetik yatkınlık, gebelikte geçirilen bir hastalık, tüketilen gıdalar, doğum sırasındaki bir komplikasyon, belki yenidoğan sarılığının uzun sürmesi sınırların üzerinde olması, velhasıl aşı başlı başına suçludur diyemeyiz, komşunuzun çocuğunun aşıdan sonra gerilemesi tesadüf olabilir zira benim kızımında yüksek ateşe bağlı geçirdiği havale sonrası gözlerinde kayma başladı, göz kaymasının sorumlusu yüksek ateş değildi oysa, havale zaten genetik olan göz kayması probleminin ortaya çıkmasını hızlandırdı yalnızca.
Aşı yaptırıp yaptırmamak sizlerin seçimi ama otizmin sorumlusu direkt ve kesinlikle aşı diyemeyiz, aşılarda civa, ağır metaller var diye endişe ediliyor ama bu metaller havada, suda, toprakta mevcut zaten, kullanılan mutfak eşyaları, diş tedavilerinizde kullanılan bazı dolgular, renkli albenisi var diye aldığımız uygun şartlarda üretilmeyen renkli seramik, porselen, cam ürünler, bazı deniz ürünleri, kontrolsüz denetimsiz üretilen bazı oyuncaklar, egzoz dumanı, pişirme veya ısıyı koruma amaçlı ya da tatlı vb yapıldığında pratik diye kullanılan alüminyum folyo ürünler vs vs.
İster aşı yaptırın, ister yaptırmayın, bebeklerinizi sizden daha iyi düşünecek kimse olamaz ve onlar için en iyi kararı elbette siz verirsiniz ama lütfen rica ediyorum karşıt görüşleri tenkit etmeden, polemik çıkarmadan fikir alışverişi yapınız.
merhaba herkese 9 yaşında 1 oğlum var 1 yaş aşısından sonra otizmli oldu
9 sene üstüne 2 ci çocuğum oldu 6 aylık şuan ve 1 yaş aşısını yaptırmıyacam
Otizm genetik bir hastalıktır hanımefendi,çok geçmiş olsun ama çocuğunuzu aşılatmasaydınız da otizm olacaktı zaten.sizin dediğinize bakarsak herkesin çocuğunun otizmli olması gerekiyor çünkü hemen hemen herkes çocuğuna aşı yaptırıyor. Tv,tablet telefon da bu otizmi hızlandıran başlıca etkenler.yani zaten genetikte var olan bir hastalığın sürecinin hızlanmasını sağlıyor teknolojik aletler.aşı ile hiç bir alakası yok.bence küçük çocuğunuzu da aşılatınçünkü oğlum otizm olduktan sonra çok araştırdım ,1 yaş aşıları canlı aşılarmış ve yan etkilerinde gelişim geriliği varmış,burda kimseye yanlış bilgi vermek istemem ama iyicene bir araştırın
Çok mantığa uymuyor yorumunuz.Otizmi genel ekranlarmı neden oluyor tv,tblet, tlfn vs yoksa genetikmi? Şimdi önce kişiye bir soracaksın sizde ailede varmı diye?Varsa genetik diyebiliriz ki bu baba,babanne,hala,teyze, amca vs çok geçmişe dayanmalı?Çocuğu ekranlara maruz kalmadıysa birde, başka nasıl bir şeçenek önerebilirsiniz? Aile bunu birebir yaşıyor ve aşıdan olduğunu kimse kabul etmiyor.İnsanlar aşıdan zarar gördüğünü insanlara birtürlü anlatamıyor.Ah bir anlasanızOtizm genetik bir hastalıktır hanımefendi,çok geçmiş olsun ama çocuğunuzu aşılatmasaydınız da otizm olacaktı zaten.sizin dediğinize bakarsak herkesin çocuğunun otizmli olması gerekiyor çünkü hemen hemen herkes çocuğuna aşı yaptırıyor. Tv,tablet telefon da bu otizmi hızlandıran başlıca etkenler.yani zaten genetikte var olan bir hastalığın sürecinin hızlanmasını sağlıyor teknolojik aletler.aşı ile hiç bir alakası yok.bence küçük çocuğunuzu da aşılatın
Yazdığım yorumu ya tam okumadınız,yada okuduğunuzu anlayamadınız?? Tv tablet telefon gibi teknolojik aletler otizm yapar demiyorum,zaten var olan bir hastalığın ortaya çıkma sürecini hızlandırır diyorum.ekrana maruz kalmadıysa,tabikide genetik bir hastalık.ayağınıza taş değse aşıları suçlayacaksınız.çocuğum hasta oldu kesin aşıdan,kanser oldu kesin aşıdan,otizm oldu aşıdan, kulağı çınladı aşıdan.bir neden arıyorsunuz illa ki anlıyorum ama bunların sebebi aşı değil.siz yaptırmayın hanımefendiciğim,yaptırmak zorunda değilsiniz,çocuklarınızı biz düşünecek değiliz ya,sizin tercihiniz problem yapmaya yükselmeye gerek yokÇok mantığa uymuyor yorumunuz.Otizmi genel ekranlarmı neden oluyor tv,tblet, tlfn vs yoksa genetikmi? Şimdi önce kişiye bir soracaksın sizde ailede varmı diye?Varsa genetik diyebiliriz ki bu baba,babanne,hala,teyze, amca vs çok geçmişe dayanmalı?Çocuğu ekranlara maruz kalmadıysa birde, başka nasıl bir şeçenek önerebilirsiniz? Aile bunu birebir yaşıyor ve aşıdan olduğunu kimse kabul etmiyor.İnsanlar aşıdan zarar gördüğünü insanlara birtürlü anlatamıyor.Ah bir anlasanız
Altı aylık olan çocuğunuza başka aşı yaptınız mı?9 sene üstüne 2 ci çocuğum oldu 6 aylık şuan ve 1 yaş aşısını yaptırmıyacam
Hamilesiniz Allah tamamına erdirsin sağ salim.Ama çocuğu her aşıdan sonra gozlemlemenizi tavsiye ederim.Mutlaka hoşunuza gitmeyen bir etki görürsünüz.Ama siz aşıdan olduğunu anlarsanız tabi.Şimdi size göre ben çok pinpirikli gelebilirim ama onca anne baba var o rahatsızlığın aşıdan sonra olduğunu söyleyen bu size göre tesadüf olabilir ama bana göre tesadüf olamaz.Cocugum sağlıklı şuan ilk altı ay aşısını yaptık ilk altı ay çok sıkıntı çektik şuan 1 yaşına az kaldı ikinci altı ay bi sıkıntımız olmadı çok şükür şimdi bu size göre tesadüf ama bana göre değilYazdığım yorumu ya tam okumadınız,yada okuduğunuzu anlayamadınız?? Tv tablet telefon gibi teknolojik aletler otizm yapar demiyorum,zaten var olan bir hastalığın ortaya çıkma sürecini hızlandırır diyorum.ekrana maruz kalmadıysa,tabikide genetik bir hastalık.ayağınıza taş değse aşıları suçlayacaksınız.çocuğum hasta oldu kesin aşıdan,kanser oldu kesin aşıdan,otizm oldu aşıdan, kulağı çınladı aşıdan.bir neden arıyorsunuz illa ki anlıyorum ama bunların sebebi aşı değil.siz yaptırmayın hanımefendiciğim,yaptırmak zorunda değilsiniz,çocuklarınızı biz düşünecek değiliz ya,sizin tercihiniz problem yapmaya yükselmeye gerek yok
Teşekkür ederim,bu ikinci hamileliğim.1 buçuk yaşında kızım var.bütün aşıları tam,aşılardan sonra herhangi bir tepki rahatsızlık vs görmedim.Allah kısmet ederse ikinci cocuğumunda aşılarını yaptıracağım.yaptırmamak söz konusu dahi olamaz benim için.çocuklarımı ölümcül hastalıkların önüne atamam,onların elinden aşılanma hakkını alamam.onların seçim şansı yok çünkü.olsaydı onlarda aşılanmayı seçerdi.ağzı dili yok ki gariplerimin..sizlerde Allah’a emanet olun iyi forumlarAltı aylık olan çocuğunuza başka aşı yaptınız mı?
Hamilesiniz Allah tamamına erdirsin sağ salim.Ama çocuğu her aşıdan sonra gozlemlemenizi tavsiye ederim.Mutlaka hoşunuza gitmeyen bir etki görürsünüz.Ama siz aşıdan olduğunu anlarsanız tabi.Şimdi size göre ben çok pinpirikli gelebilirim ama onca anne baba var o rahatsızlığın aşıdan sonra olduğunu söyleyen bu size göre tesadüf olabilir ama bana göre tesadüf olamaz.Cocugum sağlıklı şuan ilk altı ay aşısını yaptık ilk altı ay çok sıkıntı çektik şuan 1 yaşına az kaldı ikinci altı ay bi sıkıntımız olmadı çok şükür şimdi bu size göre tesadüf ama bana göre değilAllah'a emanet olun sizde bebeğinizde...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?