Bebek Aylık Gelişimi, Aşı Takvimi çocuğuna aşı yaptırmayan var mı ?

Bebeğimizin Aşıları, Kontrolleri, Aylık Gelişim Bilgileri
Çoğu Doktorlar ilaç firmalarıyla çalışıyor. Tabiki aşıyı tavsiye edicekler.
valla ben de artık bu aşı karşıtlığının alttan alttan ilaç firmaları tarafndan desteklendiğini düşünüyorum güçlü antibiyotikler(vankomisin florokinolonlar 4.kuşak sefalosporinler)antiviraller aşılara göre çok daha pahalı bir salgın çıksa üstüne de yeni ilaçlar çıkarırlar parayı öyle bi götürürler ki aşıya kıyasla

İlk yorumum da yaptığım gibi ben şimdi ki aşılar ve eski aşılar ayni etkinliği sağladığını düşünmüyorum. Şimdiki Zaman daha ticari amaçlı olduğunu düşünüyorum ve vakalara bakılırsa aşı yapanda hastalığı geçiriyor yapmaya da geçiriyor. Her ikisinde örnekler var. Doktorlar bile bu konuyu tartışıyor. Çocuk hasta olunca tabi doktora goturucem ama doktor var doktor var

Seviye iyice düştü @ nscckts.
Yazmim dedim yinede bilgilerimi paylaşım. Öncelikle ben yaptıranlara yaptirmiyanlar saygı duyuyor kişisel bir tercih. Ama aşı yaptırmayan bir Anneye legal yoluyla çocuk öldürülmesi denilmesi büyük hakaret. Bağışıklık sistem güçlendirmek için aşı yapılıyor ancak bir bebeğin bağışıklık sistemi alti ve on iki ay arası tam gelişmiş olur. Aşıların çoğu altı ayda tamamlanır e şimdi bebeğin bağışıklık sistemi daha tamamlanmamisken neyi kuvvetlendirecek? Aşı hastalıktan koruyacak diyorlar ama çocuk yine o hastalıkları ağır geçiriyor demekki koruma gerçekleşmiyor. Modife edilmiş aşılar içindeki maddeler çok zararlı ve yan etkilere yol açıyor. Çocuğun bağışıklık sistemi tahrip ederek ilaç firmalara ve doktorlara iyi müşteri kazaniyor.Türkiye'de aşılar üretilmiyor yurtdışından geliyor ve bunu kontrol eden ve güven sagliyacak gerekli donanım ve laboratuvar yok. Endişe ediyoruz

hanımefendı ıkı oldu yazıyorsunuz sıze cevap vermıyorum ısrarla benı polemıge cekmeye calısıyorsunuz
ıyı okuyun lutfen onu yazan ben degılım ekran goruntusu aldım dedım paylasırkende

sızınle anlasabılecegımızı dusunmuyorum ben cunku sız her aşı konusunda zengınlerın nufusu dengelemek ıcın aşı propagandası yaptıgını aşıya yonlendırdıgını soyleyıp tum kısı ve kurumları zan altında bırakan bırısınız en ufak bılgınız olmadıgı bır konuda ve sıze saygısız veya sevıye yerlerde de demıyorum habıre benımle bu uslupla konusuyorsunuz sız nasıl ortaya yazıyorsanız bende ortaya yazıyorum nıye bukadar celallenıyorsunuz ıcınız rahatsa mesela yok

uzman olsaydınız sızınle konusurdum bu meseleyı uzman degılsınız en ufak tıp bılgınız yok kulaktan dolma seylerı yazıyorsunuz arastırmanız kaynaklarınız bıle yok ne konusayım aynı seylerı yazıp duruyorsunuz soyledıklerınızı curutecek seylerı paylasmısız bunca sayfa yazılmıs yıne de ısrarla aynı seyı savunuyorsunuz tartısmak ıcın bahane aramayın herkes dusuncesını yazıyor sızde ası yaptıranların cocuklarına kotuluk yaptıgını dusunuyorsunuz mesela bırsey dıyor muyuz ?

ası karsıtları meme kanserınde erken teshıs olacak bazı testlere de karsılar mesela ...
hatta ona bakarsak sızler ası karsıtları ınsanların hastalıkların tekrar hortlamasına sebep olup ılac sektoruna katkı da bulunmak ıstıyor olabılırsınız sızın mantıgınıza gore hareket edersek eger bu sonuc da cıkıyor ortaya buna ne dersınız ?

ıyı gunler

Son düzenleme:
Hanımlar,
lütfen tartışmayınız, isteyen aşı yaptırır isteyen yaptırmaz, kimsenin kafasını karıştırmayın rica ediyorum.
Kuduz da bulaşıcı ve öldürücü bir mikroptur, yılda ortalama 50-60 bin kişi kuduzdan ölüyor, Dünya Sağlık örgütü raporuna göre Kuduz ölümlerinde Asya ve Afrika ülkeleri başı çekiyor.
Şimdi rica ediyorum bırakın herkes kendi kararını versin.

ablamın üç çocuğu var.ilk ikisinin aşı döneminde su çiçeği aşısı yokmuş.var olan aşıların hepsi yapılmış o dönemki..son çocuğunda su çiçeği aşısı varmış ve yaptırmış.
bundan iki yıl önce su çiçeğine yakalandı bi tanesi diğerine de bulaştırdı dahası farkında olmadan aynı yaştaki abimin kızınada bulaştı.(oda o dönemin çocuğu olduğu için ondada yok su çiçeği aşısı) evdeki aşı olan küçük kardeşlerine hastalık bulaşmadı.
alın tutun tutacağınız yerden.daha ne diyeyim

Son düzenleme:
Tamam aşı kötüdür kakadır komplodur otizme sebep olur vs diye bağıranlara tepki gösteriyorsunuz böyle bağnazca onun bunun lafına kanıp araştırmadan hareket edenlere kızıyorsunuz anlıyorum ama neden siyah beyaz olması lazım. Neden yaptıran daha yenidoğan iken yaptırıyor da yaptırmayan hiç yaptırmıyor? Yaptıranlar neden düşünmüyor bu 3-5 kiloluk el kadar bir BEBEK bunun direnci canı nedir ki onca aşıyı yaptırıyorum acaba beklesem de 1 - 2 yaşından sonra yaptırsam önce çocuğun bağışıklık sistemi bir gelişsin diye yani bunu düşünmekte ne var?
Bence her iki taraf da at gözlüklerini çıkarsın biraz düşünsün. Yani ben aşıya tamamen karşı değilim ama bu zorunlu aşı takvimine karşıyım daha rahimden yeni cıkmış bebeğe mecbur kalmadikca ilaç da verilmez aşı da yapılmaz bence (ve bunu destekleyen doktorlar da var) daha geç başlatsınlar yani yapılsa da. Bu benim düşüncem tabi herkes kendi bilir.

Aşı olunanalar ve aşı olunmayanlar toplanıp ayrı ayrı kreş açılsa. Aşi yaptırmayan anneler bebeğinizi hangisine gözü kapalı gonderirsiniz?
Ben vicdanım ne diyorsa onu dinliyorum. Ve başka çocukların vebaline gitmektense kendi çocuğumun vebaline girerim .
Ailemde akrabalarimda bütün çocuklar asılı ve otizmli yok aramızda. Eğer otizme sebep olsaydı hepsi olurdu. Aralarında bir kaç tanesi oluyorsa onun sebebi tv tlf da olabilir. Ne yaparsanız yapın ileride o çocuğa mantıklı sebepler sunacak kadar savunmaniz olsun. Bebeğim verem olsa büyüdüğünde ne diyeceğim ?
Hastalıklar tedavisiz mi atlatiliyor?
Bebeğinizin ateşi 39 a çıkınca havale geçirecek olsa ya da geçirse iğne yapılmasın diye evde bekleyebilir misiniz?
Ben çok şey yaşadım. O kadar ilacli tedaviler var ki önlem alsanız o kadar ılaca mecbur kalmazsınız . Mantık ve vicdan ikisi bir kapta yogurulsun ve öyle karar verilsin. Ben de bir ara yaptırmasam mi diye düşündüm sonra yaptırmaya karar verdim.

Çocuğu ölümün eşiğinden dönmüş bir anne olarak çocuğuna aşı yaptırmayanlara asla saygı duymuyorum. Kızım daha 50 günlükken boğmaca virüsü kaptı, boğmaca aşısı 60. gün yapıldığı için hastalığa aşısız yakalandı. Bir gecede tam 6 kere solunumu durdu. Ölmemesi için eşimle ben sabaha kadar her solunumu durduğunda müdahale etmek zorundaydık, günlerce 24 saat başında nöbet tuttuk. Yaşayan bilir defalarca kollarımızda bebeğimiz öldü, geri hayata tutındu. Kızımı hastaneden çıkardıktan sonra psikolojik tedavi görmek zorunda kaldım. Evet seneler önce boğmacadan çocuklar ölürkrn, bu nadir bir durum çünkü artık aşılama var. Ancak çocuğuna aşı yaptırmayanlar yüzünden bu virüs güçlenip ölümcül hale gelebiliyor. Hastane odalarında günlerce bebeğimin gözünün içine bakıp sabaha kadar uyumadığımı, her solunum durmasında bu kez ölecek mi duygusunu yaşamışsam bırak aşı yaptırmayanlara saygı duymayı hakkımı da helal etmiyorum.

Şaka gibisiniz, aşı - otizm bağı olsa bütün çocuklarda olması lazım. O yakınlarınız hangi bilimsel veriye dayanarak aşı yaptı diyebiliyorlar acaba? Duyduğu her şeye inanmaya hazır insanların da bulunduğu bir platformda bunu paylaşmasanız bari. Bu konuda herkesin fikrine saygı duyamayacağım ne yazık ki. Fikir özgürlüğü başkasına zarar verme hakkını tanımaz. Çocuklarımız aynı ortamlarda bulunacaklar nihayetinde.

Siz yaptirin ben yaptirmiyorum kimseyede aciklama yapmak zorunda degilim . Konu sahibesine cevabimi verdim gerisi beni alakadar etmez link isteyen arkaşim en kisa zamanda göndericem insallah
Banlısın ama umarım burayı okursun.yazık çocuğuna gerçekten.senin gibi bir annesi olduğu için hayata 10-0 yenik başlamış çocuk.çok yazık.Allahım sen bizi kara cahillerden koru Amin

Bir yanlışı düzeltmek istiyorum. Bu hastalıklar yalnızca aşı olmayanlar yüzünden yayılmıyor. Aşılı çocuklarda da zayıflatılmış da olsa o hastalığın virüsü var ve aşılı çocuklar da hastalık virüsü yayıyor. Yani aşısız çocuklar bu konuda haksız yere günah keçisi ilan edilmiş durumda.

Ben aşılıydım kardeşim de. Ve kardeşim okuldan su çiçeği hastalığı kaptığı gibi bana da bulaştırdı? Bu şekilde bir örnek üzerinden genelleme yapılamaz.

Aşılar konusunda ben de temkinliyim. Hayır bir de şu var: mesela şu anda menenjitin birçok farklı türü var. Ancak var olan aşı bütün türlerine karşı değil. Peki ben bebeğime mesela Menenjit-A için aşı yaptırdım ama bebeğim Memenjit-B virüsünü kaptı. Nolacak????
Şu anda Türkiye’de menenejitin yeni bir türü görülmeye başlandı. Ama aşısı çok yeni olduğundan Dr’lar bile aşının komplikasyonlarına karşı çekimser davranıyor ve yaptırıp yaptırmamayı aileye bırakıyor. Ayrıca çok pahalı ve her yerde bulunmayan bir aşı. Hadi bu yeni türün virüsünü kaparsanız ne olacak?? Menenji-A için aşı yaptırdınız ama çoçuğunuz Menenjit-B virüsünü kaparak yine menenjit oldu???
Aşı savunucuları zannediyor ki birkaç aşı yaptırınca bütün bulaşıcı hastalıklardan çocuğu koruduk.
Dediğim gibi aşılı çocuklar da virüs yayıyor ayrıca. Bu bilimsel bir gerçek. Hastalıkların yayılmasının tek sebebi aşısız çocuklar değil yani.

Ayrıca “aşlar otizme sebep olsa bütün aşılı çocuklar otizmli olurdu” diyen birçok kişi görüyorum. Bu da son derece bilimsellikten uzak ve hatta komik. Dünyada her yıl binlerce kişi gripten ölüyor. O zaman sizin mantığınızla her grip olan ölmeli.

Aşıların beyin iltihabı yani ensefalite neden olduğundan şüphelenen dr’lar var. Hatta aşı sonrası ateşlenen çocukların yaklaşık yarısının ensefalit olduğunu, bunun da otizm gibi ağır vakalardan öğrenme güçlüğü ve disleksi gibi vakalara kadar değişen komplikasyonlara sebep olabileceği iddia ediliyor. Ben de inanıyorum buna. Yani bence de aşı otizme sebep olabilir, ancak bu; her aşılanan otizm olacak anlamına gelmez.

Son not:
Yine bir yanlışı düzeltmek istiyorum:

Aşı olmak o hastalığa yakalanmayı önlemez. Yanlış biliyorsunuz. Yukarıda yazdığım örnekte olduğu gibi ben ve kardeşim aşılı olduğumuz halde suçiçeği olduk.

Aşılı olmak yalnızca o hastalığı “hafif geçirmeyi” sağlar.

Peki diyelim ki bu aşıları ben bebeğime 2 3 yaşında yaptırSam yani immün sistemi geliştikten sonra yaptirSam ne olur ?
İlla 1 yaşında yapılmak zorunda değil gibi geldi.
Ben de 2 yaşından sonra bazı aşıları Ing. Yaptrcgm. Hastanede k vitamini aşısı hariç asi yaptrmadm. Bebeğim 49 günlük

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…