- Konu Sahibi birumutturyasamak
-
valla ben de artık bu aşı karşıtlığının alttan alttan ilaç firmaları tarafndan desteklendiğini düşünüyorum güçlü antibiyotikler(vankomisin florokinolonlar 4.kuşak sefalosporinler)antiviraller aşılara göre çok daha pahalı bir salgın çıksa üstüne de yeni ilaçlar çıkarırlar parayı öyle bi götürürler ki aşıya kıyaslaÇoğu Doktorlar ilaç firmalarıyla çalışıyor. Tabiki aşıyı tavsiye edicekler.
Seviye iyice düştü @ nscckts.
Yazmim dedim yinede bilgilerimi paylaşım. Öncelikle ben yaptıranlara yaptirmiyanlar saygı duyuyor kişisel bir tercih. Ama aşı yaptırmayan bir Anneye legal yoluyla çocuk öldürülmesi denilmesi büyük hakaret. Bağışıklık sistem güçlendirmek için aşı yapılıyor ancak bir bebeğin bağışıklık sistemi alti ve on iki ay arası tam gelişmiş olur. Aşıların çoğu altı ayda tamamlanır e şimdi bebeğin bağışıklık sistemi daha tamamlanmamisken neyi kuvvetlendirecek? Aşı hastalıktan koruyacak diyorlar ama çocuk yine o hastalıkları ağır geçiriyor demekki koruma gerçekleşmiyor. Modife edilmiş aşılar içindeki maddeler çok zararlı ve yan etkilere yol açıyor. Çocuğun bağışıklık sistemi tahrip ederek ilaç firmalara ve doktorlara iyi müşteri kazaniyor.Türkiye'de aşılar üretilmiyor yurtdışından geliyor ve bunu kontrol eden ve güven sagliyacak gerekli donanım ve laboratuvar yok. Endişe ediyoruz
Mesela nette aynı şekilde eczacıyım ilaç üretimini arttırmak için yapılıyor çocukların doğal bağışıklığını baskılıyorlar gibi yorumlarda var bu durumda bizimde kafamız karışıyor az önce ya bu kadının dediği doğrumu acaba diye araştırmamızı taleb eden kişi karşıt görüşün araştırılmasını red ediyor aşı karşıtı söylemleri duyup acaba mı diye bizde onu araştırıyoruz tabikide evladımı düşünüp sorup soruşturacağım.
Bilgiye ulaşmanızın tek yolu internet ise neden sağlık bakanlığının sitesine bakmıyorsunuz. Linkini atıyorum. Lütfen burdan okuyunuz: https://asi.saglik.gov.tr/
Ayrıca Sağlık Bakanlığının yayımladığı Genişletilmiş Bağışıklama Programı Genelgesi'ni de okumanızı tavsiye ediyorum.
Banlısın ama umarım burayı okursun.yazık çocuğuna gerçekten.senin gibi bir annesi olduğu için hayata 10-0 yenik başlamış çocuk.çok yazık.Allahım sen bizi kara cahillerden koru AminSiz yaptirin ben yaptirmiyorum kimseyede aciklama yapmak zorunda degilim . Konu sahibesine cevabimi verdim gerisi beni alakadar etmez link isteyen arkaşim en kisa zamanda göndericem insallah
Bir yanlışı düzeltmek istiyorum. Bu hastalıklar yalnızca aşı olmayanlar yüzünden yayılmıyor. Aşılı çocuklarda da zayıflatılmış da olsa o hastalığın virüsü var ve aşılı çocuklar da hastalık virüsü yayıyor. Yani aşısız çocuklar bu konuda haksız yere günah keçisi ilan edilmiş durumda.Çocuğu ölümün eşiğinden dönmüş bir anne olarak çocuğuna aşı yaptırmayanlara asla saygı duymuyorum. Kızım daha 50 günlükken boğmaca virüsü kaptı, boğmaca aşısı 60. gün yapıldığı için hastalığa aşısız yakalandı. Bir gecede tam 6 kere solunumu durdu. Ölmemesi için eşimle ben sabaha kadar her solunumu durduğunda müdahale etmek zorundaydık, günlerce 24 saat başında nöbet tuttuk. Yaşayan bilir defalarca kollarımızda bebeğimiz öldü, geri hayata tutındu. Kızımı hastaneden çıkardıktan sonra psikolojik tedavi görmek zorunda kaldım. Evet seneler önce boğmacadan çocuklar ölürkrn, bu nadir bir durum çünkü artık aşılama var. Ancak çocuğuna aşı yaptırmayanlar yüzünden bu virüs güçlenip ölümcül hale gelebiliyor. Hastane odalarında günlerce bebeğimin gözünün içine bakıp sabaha kadar uyumadığımı, her solunum durmasında bu kez ölecek mi duygusunu yaşamışsam bırak aşı yaptırmayanlara saygı duymayı hakkımı da helal etmiyorum.
Ben aşılıydım kardeşim de. Ve kardeşim okuldan su çiçeği hastalığı kaptığı gibi bana da bulaştırdı? Bu şekilde bir örnek üzerinden genelleme yapılamaz.ablamın üç çocuğu var.ilk ikisinin aşı döneminde su çiçeği aşısı yokmuş.var olan aşıların hepsi yapılmış o dönemki..son çocuğunda su çiçeği aşısı varmış ve yaptırmış.
bundan iki yıl önce su çiçeğine yakalandı bi tanesi diğerine de bulaştırdı dahası farkında olmadan aynı yaştaki abimin kızınada bulaştı.(oda o dönemin çocuğu olduğu için ondada yok su çiçeği aşısı) evdeki aşı olan küçük kardeşlerine hastalık bulaşmadı.
alın tutun tutacağınız yerden.daha ne diyeyim
Ben de 2 yaşından sonra bazı aşıları Ing. Yaptrcgm. Hastanede k vitamini aşısı hariç asi yaptrmadm. Bebeğim 49 günlükPeki diyelim ki bu aşıları ben bebeğime 2 3 yaşında yaptırSam yani immün sistemi geliştikten sonra yaptirSam ne olur ?
İlla 1 yaşında yapılmak zorunda değil gibi geldi.
kaç yaşındasınız acaba?su çiçeği aşısı kaç yıldır yapılıyor bilginiz varmı?Ben aşılıydım kardeşim de. Ve kardeşim okuldan su çiçeği hastalığı kaptığı gibi bana da bulaştırdı? Bu şekilde bir örnek üzerinden genelleme yapılamaz.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?