• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek Aylık Gelişimi, Aşı Takvimi çocuğuna aşı yaptırmayan var mı ?

Bebeğimizin Aşıları, Kontrolleri, Aylık Gelişim Bilgileri
Aşılar bana göre eskisi gibi değil.Eskiden koruma amaçlıydı şimdi farklı maddeler koyuluyor. Bide artık Nüfus artı ve enerji kaynaklar tükenmek üzere. Bill Gates sormuşlar enerjiye kaynaklar tutkeniyor nasıl engellemeye düşünüyorsunuz soruya aşı ile kontrol edileceğini söyledi. Ve adam herturlu promosyon yapıyor aşı için ve karşı gelenlere hasta vakaları anlatıyor. Bu kadar emek veriyor yani kos kocaman Microsoftun kurucusu. Ama yinede hiç bir sağlıklı Anne çocuğuna zarar vermek istemez ve herkes araştırma yapmıştır elbette. Bu kararı herkes hür iradesiyle vermesi gerek ve bu kararada saygı duymak lazım. Amerika en çok aşı yaptıran ülkelerden biri ve en çok hasta olan ülkelerden biri
 

Eklentiler

  • Screenshot_20190419-124206.jpeg
    Screenshot_20190419-124206.jpeg
    101,5 KB · Görüntüleme: 41
  • Screenshot_20190419-124154.jpeg
    Screenshot_20190419-124154.jpeg
    100,5 KB · Görüntüleme: 33
otizim genetik safsata..aşılardan kaynaklı olduğunun belgelerle kayıtlı pek kaynağı yok.olsada bırak belgelerı bu durumu belgeleyen insanları ortadan kaldırıyolar. sonra ne mi oluyor kızamıktan ölmüş evde ölü bulundu ! ne güzel planlar değil mi.
Ya aşı yaptırmayan insanlar hakkında hangi ara bilgi topladınız anket fln mı yaptınız? Neymiş çocuğun yanında sigara içen (asla), hazır hormonlu gıdalar tüketen (dikkat ediyorum bu konuda), otizmin aşıdan kaynaklandığını düşünen (yoo bence otizm aşıdan kaynaklanmıyor), çocuğuna ilaç verirken içi rahat olan (çocuklarıma asla ilaç vermem çok çok istisnai nadir durumlar dışında ve neredeyse hiç hasta olmadılar) ve konu komşunun saçma laflarına inanan insan tipi gibi burda yerden yere vurmaktansa bir sorun öğrenin değil mi neden diye. Ben yaptırmadım mesela, çünkü hele bebek daha ufakken aşıda bulunan koruyucu maddelerin bebeğe zararlı olduğunu onun bağışıklığını çökerttini iddia eden doktorlar bile var. 2/2,5 yaşlarından sonra yaptırın diye tavsiyeleri var mesela ve öyle piyasadaki bütüüün aşıları yaptırmanıza da gerek yok diyorlar bazılarını sayıyorlar sadece. Yani bu da bir orta görüş ve bunun üzerine araştırma yapan doktorlar da var. Herkes öyle ondan bundan duyduğu laflarla hareket etmiyor yani :)
aaa olur mu öyle lütfen rica edıyorum çok cahil onlar.yılllar sonra herkez hemfikir olunca anlaşılacak.şu zeytın yağlı yıyemem türküsü,margarin hıkayesı olayına dönecek herşey.hoş 'zeytinyağı sadece türküdür 'o lafı dıyenler için ya da 'margarin pilafa katılmıyomuydu yaffff' :rolleyes:kızım 3,5 yaşında ilaç bılmıyoruz(zararlarını bılıyoruzda tadını bılmıyoruz). dr'a gideriz eşim ısrarla ilacı alır ve oylece kalır.ya çöpe ya sağlık ocağına gıder ilaçlar.
 
ÇOCUKLARI AŞILAMANIN AMACI NE?
Çocukların aşılanmalarının üç amacının olduğu söylenebilir. Her şeyden önce çocukların hastalıklardan, bu hastalıkların neden olabileceği komplikasyonlardan ve sakatlıklardan; hatta ölümden korunması öncelikli amaçtır. Aşısı bilinen bir hastalığa karşı aşılanmak ve o hastalıktan korunmak her çocuğun hakkıdır. İkincisi kitlesel uygulamalarla toplum sağlığının korunması, iş ve okul günü kaybının önlenmesi, hastalıkların ülkeye getirdiği tedavi ile ilgili doğrudan ya da indirekt harcamaların azaltılmasıdır. Üçüncüsü ise tıpkı çiçek hastalığında olduğu gibi insanlara yüzyıllardır büyük acılar çektirmiş olan bulaşıcı hastalıkların yeryüzünden tamamen silinmesidir. Bu onyıllar süren büyük bir mücadele sonucunda başarılmıştır.
 
GEÇMİŞTEN GÜNÜMÜZE NELER DEĞİŞTİ?
Hiç unutulmaması gereken şey, aşıların insanoğlunun enfeksiyon etkenleriyle (mikroplarla) olan savaşındaki en önemli kazanımlarıdır. Veba, çiçek, sıtma, gibi hastalıklar, orta çağdan itibaren geniş kitlesel ölümlere, savaşların kaybedilmesine, yeni toplumsal alışkanlıkların oluşmasına ve ülkelerin nüfus yapılarının değişmesine yol açmışlardır. Çiçek hastalığı 1977 yılında dünya yüzünden silinmiştir ve 1980’lerden itibaren aşısı yapılmamaktadır. Bu çok büyük bir başarıdır. Günümüzden örnek vermek gerekirse ülkemiz 1998’den itibaren çocuk felcinden arınmış ülke statüsündedir.
 
Servise sağlam giren çocukların felçli olarak taburcu ettiğimizde duyduğumuz hüznü hiç unutamam. Kış aylarında servislerde günde 1-2 tane kızamığa bağlı ölüm olurdu. Kızamık hastalığının kendisi de bir çocuk hekimi olan Dr. Ceyhun Atuf Kansu’ya “Kızamık Ağıdı” şiirini yazdırdığını unutmayalım. Difterili çocukların nefes alamadıkları için çektikleri eziyeti bilirim. Yenidoğan tetanosu çocuk hekimlerinin kabusuydu, neyse ki artık görmüyoruz. Sirozlu bir çocukta ilk düşündüğümüz hastalık Hepatit B idi. Bizler bu hastalıkları yıllardır rastlamıyoruz.

Rutin uygulamaya giren pnömokok (zatürre) ve Hemophilus influenzae tip B (menenjit) aşılarının sayesinde eğitim amaçlı öğrencilerimize gösterecek menenjit bulamıyoruz. Yok değil tabi ama eskiden günde 1-2 menenjitli hasta servise yatırırken bu sayı ayda 1-2 taneye kadar düştü.
 
TARTIŞILIYOR OLMASI BİLE UTANÇ VERİCİ'
Günümüzde bilgiye ulaşmanın çok kolay olduğu bir dönem yaşıyoruz. İnternette ve değişik medya organlarında konuyla hiç ilgisi olmayan kişilerin garip diyet önerilerine, otlarla prostat tedavileri, kansere “iyi” gelen bazı bitkisel ilaçlar ve benzeri gibi modern tıbbın kabul etmediği pek çok yanlış ve bazen de zararlı olabilecek bilgiye kolayca ulaşmak mümkündür. Geçenlerde televizyonda pediatri ile ilgisi olmayan bir bilim insanının, anne sütünün yerine geçebilecek tek şeyin zeytinyağı olduğunu söylediğini hayretler içerisinde dinledim.

Aşılar ile ilgili hal böyle iken günümüzde aşıların gerekli olup olmadığının hatta aşıların zararlı olduklarının tartışılıyor olması bile utanç verici bir durumdur. Tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de aşı karşıtı gruplar bulunmaktadır. Bunların bazıları dinsel gerekçelerle, bir kısmı aşıların olası yan etkilerini abartarak, bazıları ise aşıların içerisindeki koruyucu maddelerin zarar verdiğini iddia ederek aşılara karşı çıkmaktadırlar. Tabii daha da kötüsü, tıp camiasından gelen aşı karşıtlıklarıdır. Aşılara karşı çıkanların sayısı neyse ki çok değiL ama medyatik olmaları nedeniyle insanları olumsuz yönde etkileyebiliyorlar. Dikkat çekmek istediğim bir başka nokta, bu kişilerin bilimsel bir platformda örneğin bir kongrede ya da yaptıkları bilimsel bir araştırmanın sonuçlarını açıklayacakları bir bilimsel dergide bu olumsuz görüşleri bildirmemeleri, bunun yerine medya araçlarını tercih etmeleri. Ayrıca aşı konusunda insanların kafalarını bulandıran bu tıp mensuplarının, güya yerleşik yanlış tıp algısını yıkmak için örneğin meme kanserinin erken tanınmasında tartışmasız yeri olan mamografiye ya da kalp uzmanlarının önerdiği kolesterol ilaçlarına ve benzeri konulara da karşı çıktıklarının altını çizmek isterim.
 
buraya kopyaladıgım tum yazılar cerrahpasada bır hekım tarafından yazılmıs
cerrahpasada bır hekımden daha cok bılgınız varsa ıspatlayın ası karsıtı anneler ?
aydınlanalım lutfen
 
ÇOCUĞUN HAYATINA KASTEDEN BİR DAVRANIŞ'
Buna benzer şekilde bazı aşılarda bulunan aluminyumun miktarının son derecede düşük olduğu ve bu düzeylerde sinir sistemi üzerinde herhangi bir kanıtlanmış toksik etki göstermediği kabul edilmektedir. Bunun aksini gösteren ve büyük kitleler üzerinde yapılmış bir çalışmanın sonucu olan bir bilimsel yayın ben bilmiyorum.

Bazı ailelerin çocuklarını aşılatmamaları ile ilgili durumun hukuksal boyutu vardır ve buna karar verecek olan yargıdır. Elbette kendisinin ya da ailesinin rızası dışında kimseye tıbbi bir işlem yapılamaz. Ancak söz konusu durum toplum sağlığını ilgilendiriyorsa o zaman bu durum tartışılabilir, ki aşılar için böyle bir durum söz konusudur. Bilinçli olarak aşı yaptırılmamış bir çocuğun o hastalık nedeniyle sakat kalması hatta ölmesi bence çocuğa karşı kötü muameleyi de aşan, çocuğun hayatına kasteden bir davranıştır. Elbette herkesin çocuğu onun en değerli varlığıdır; kimse kendi çocuğuna zarar vermek istemez. Onun için en doğrusu çocuğuma aşı yaptırmam diyen kişilere, ayrıntılı bilgi vererek onu ikna etmektir.
 
AŞILARIN İÇİNDE CIVA YA DA ALÜMİNYUM VAR MI?
Aşı karşıtlığı için bir başka gerekçe de aşıların içerisinde olan cıvalı ya da alüminyumlu katkı maddeleridir. Bunlar aşıların bozulmadan saklanabilmesi ya da etkinliğininin artırabilmesi için aşılara eklenen maddelerdir. Aşılardaki civa, thiomersal formunda bulunur. Thiomersal, etil grubuna bağlanmış civadır. Civanın zehirlenmelere sebep olan formu ise, metil grubuna bağlanmış olan ve deniz ürünlerinde bulunan metil civadır. Etil ve metil gruplarına bağlanmış civalar aynı şeyler değildir ve aynı şekilde davranmazlar. Thiomersalin aşıların içerisinde bulunmasıyla otizm gelişebileceği iddiası, sağlam temellere dayanmamaktadır. Tartışmayı başlatan yazı ünlü tıp dergisi Lancet’te 1998'de yayımlanmış ve kızamık-kızamıkçık-kabakulak aşısının otizme neden olabileceği ileri sürülmüştü. Ancak bu çalışmanın doğru olmadığı ve Dr. Andrew Wakefield'ın yaptığı araştırmanın yayımlanmamış olması gerektiğini kabul eden Lancet, yazılı açıklamasında, bu çalışmanın sonuçlarının doğru olmadığını kabul etmiştir.
 
sen tut bol cıva ıceren balıklar denız urunlerı tuket
sampuanlarla kımyasallarla yıka
parfumlerı deodorantları foşur foşur puskurt
yumusatıcı kullan arınmayan deterjan terle vucuda sinsin bır guzel
gıdaları folyolara sar ne ıdugu belırsız market gıdaları yedırt buzdolabında 1 gece bıle olsa beklemıs yemegı tavugu pılavı ısıt ertesı gun cocuga yıne ver
sonra vay efendım asıda cıva var
:olamaz:
doktorlar cocuklarına ası yaptırıyor ? nasıl bır ozguven patlaması bu onca sene tıp okumus ınsandan daha cok bıldıgınızı ıddaa edıyorsunuz dıkkat cekmeye meshur olmaya calısan rant saglamaya calısan kısılerın galeyanına gelıyorsunuz cok degısık gercekten
 
Kafam allak bullak. Komşunun çocuğu 1 yaş aşısından sonra gittikçe gelişimi gerileyen bir bebek olmuş. SonrAda otizm teshisi konmus. Kkk asisi yaptı diyorlar . Günlerdir araştırıyorum. Facebook ta bu şekilde gruplar dahi var. Aşınin koruma sağlamadıgi gibi icerdigi cıva nedeniyle bebeklerin gelişmekte olan immün sistemlerine zarar verdiği ve bağışıklık sistemini baskiladigi şeklinde. .Aşı olmadan kızamık geçirilirse ne olur ? İlla ki kizamik virudu gibi viral etkenlerle sspe hastalığı gelişir mi ? Kafam.kazan oldu.. Bebeğimi sanırım aşılatmayacagim
Bu konuda benim gibi derde düşen var mı ne düşünüyorsunuz?
Tüm aşıları tam bi zararını gormedim
 
Öncelike söylediğin söz çoook yanliş ve saygısız. Hangi Anne çocuğun kötülüğünü ister? Ancak ruhsagligi yerinde olmayanlar ister. Araştırmalarını daha iyi ve düzgün yapmanı tavsi ederim. Amerika'da mesburi aşılar yapılması gerekiyor nerdeyse 70 tane. Senin dediğine göre New York ta salgın olması demekki aşılar bir işe yaramiyor!? CNN den paylaşım yapiyorsun bu mu senin arastirman?en büyük algı carpitan medya. Bu medyaya kurucu kimler onunda bir araştır. Sahiblerini. Aşı yapan yapmayan İnan ki medyadan yola çıkıp karar vermez. Gidip doktorlara danisir bilim platformları araştırır hatta başka ülkelerin arastirmalarini inceler çocuğu için elinden geleni yapıp öyle karar verir.
 
Çocuğunuza aşı yaptırmıyorsunuz zararlı olduğunu söylüyorsunuz.Peki o hastalığı kaparsa hastaneye götürmeyecek misiniz?Antibiyotik direnci antiviral direnci bu kadar fazlayken çok ağır ilaçlar kullanacak hatta belki yaş grubuna yasak olan ilaçları bile kullanacak mikrobiyotası tamemen bozulacak
Aşı sağlık alanındaki en büyük kazanımlarından biridir hastalığın yok edilmesi ve hastalanmadan direnç kazanılmasını sağlar.İnsan ömrünün uzaması ve nüfusun artmasındaki en önemli etkenlerdendir.Aşı bulutunun kırılması dünya sağlık örgütüne göre insanlığı bekleyen en önemli tehlikelerden biri
Gidip doktorlara bir sorun sadece litaretürden gördükleri artık görülmeyen vakalar nasıl artmış aşıyla önlenebilen vakalarda kaç kat artmış.
 
Çocuğunuza aşı yaptırmıyorsunuz zararlı olduğunu söylüyorsunuz.Peki o hastalığı kaparsa hastaneye götürmeyecek misiniz?Antibiyotik direnci antiviral direnci bu kadar fazlayken çok ağır ilaçlar kullanacak hatta belki yaş grubuna yasak olan ilaçları bile kullanacak mikrobiyotası tamemen bozulacak
Aşı sağlık alanındaki en büyük kazanımlarından biridir hastalığın yok edilmesi ve hastalanmadan direnç kazanılmasını sağlar.İnsan ömrünün uzaması ve nüfusun artmasındaki en önemli etkenlerdendir.Aşı bulutunun kırılması dünya sağlık örgütüne göre insanlığı bekleyen en önemli tehlikelerden biri
Gidip doktorlara bir sorun sadece litaretürden gördükleri artık görülmeyen vakalar nasıl artmış aşıyla önlenebilen vakalarda kaç kat artmış.
doktorlar ılac fırmalarıyla calısıyor tabıkı asıyı onerecekler dıye super otesı bır aydınlık cevap verdı ası karsıtı bır uye demın yukarda :D :D
dayanamadım guldum oyle guldum kı cevap bıle vermek ıcımden gelmedı
umarım acı tecrubeler edınmezler evlatları adına endıselenıyoruz bızler sadece kendılerı bılır
cok dogru guzel yazmıssınız sıze katılıyorum
 
Back