- 18 Temmuz 2018
- 929
- 1.002
- 113
- Konu Sahibi birumutturyasamak
-
Evet bende duydum bi iki doktor çıkıp aşılar zararlı dedi diye diğer doktorları hiçe sayıyorlar. Bizzat tanıdığım bir aile rota aşısını yaptırmadı ve çocuğu rota virüsüne yakaladı daha yeni bikaç günlük olay bu. Çocuğun ağzından burnundan kanlar geliyor! Ağır şekilde geçiriyor ölüme kadar gidebilir Allah korusun.Ya aşı yaptırmayan insanlar hakkında hangi ara bilgi topladınız anket fln mı yaptınız? Neymiş çocuğun yanında sigara içen (asla), hazır hormonlu gıdalar tüketen (dikkat ediyorum bu konuda), otizmin aşıdan kaynaklandığını düşünen (yoo bence otizm aşıdan kaynaklanmıyor), çocuğuna ilaç verirken içi rahat olan (çocuklarıma asla ilaç vermem çok çok istisnai nadir durumlar dışında ve neredeyse hiç hasta olmadılar) ve konu komşunun saçma laflarına inanan insan tipi gibi burda yerden yere vurmaktansa bir sorun öğrenin değil mi neden diye. Ben yaptırmadım mesela, çünkü hele bebek daha ufakken aşıda bulunan koruyucu maddelerin bebeğe zararlı olduğunu onun bağışıklığını çökerttini iddia eden doktorlar bile var. 2/2,5 yaşlarından sonra yaptırın diye tavsiyeleri var mesela ve öyle piyasadaki bütüüün aşıları yaptırmanıza da gerek yok diyorlar bazılarını sayıyorlar sadece. Yani bu da bir orta görüş ve bunun üzerine araştırma yapan doktorlar da var. Herkes öyle ondan bundan duyduğu laflarla hareket etmiyor yani :)
benimde var ama Diktat etmemistimArkadaslar bende amalgam dolgular var gebelik planliyorum bu amalgam dolgulari sokturup yerine diger dolgudanmi yaptirsam bazi yerlerde zararli bazi yerlerde bi zarari yok yaziyor cikartinca daha cok civa aciga cikiyor diyorlar ben ne yapacagimi sasirdim
Civa aciga cikiyormus sakiz falan cignedikce bazilari zararli bazilari degil yazmisbenimde var ama Diktat etmemistim
Benim dişçim gerek yok değiştirmeye ama için rahat edecekse değişelim demişti.Arkadaslar bende amalgam dolgular var gebelik planliyorum bu amalgam dolgulari sokturup yerine diger dolgudanmi yaptirsam bazi yerlerde zararli bazi yerlerde bi zarari yok yaziyor cikartinca daha cok civa aciga cikiyor diyorlar ben ne yapacagimi sasirdim
Siz degistirdinizmi pekiBenim dişçim gerek yok değiştirmeye ama için rahat edecekse değişelim demişti.
Bide benim 3 tane genis genis dolgularim cok sukur oglum saglikli ama ikinci bebek icin aklima takildiBenim dişçim gerek yok değiştirmeye ama için rahat edecekse değişelim demişti.
Benim 1 tane, değiştirmedim ama o dolgunun olduğu diş kırıldı, tekrar yapılması gerekiyor, yaptırmışken değiştirtirim.Bide benim 3 tane genis genis dolgularim cok sukur oglum saglikli ama ikinci bebek icin aklima takildi
Benim 4 taneydi bi tanesi dustu ve ben tehlikeli oldugunu bilmiyordum simdi 3 tane var bide kabizlik var o yuzden acaba gebelikte zarari olurmu diye dusundumBenim 1 tane, değiştirmedim ama o dolgunun olduğu diş kırıldı, tekrar yapılması gerekiyor, yaptırmışken değiştirtirim.
Kesin bir bilgi değil sadece söylenti, insanı huzursuz ediyor tabi. Hazır hamilelik yokken yaptırın içiniz rahat etsin ,riske atmaya ne gerek var.Benim 4 taneydi bi tanesi dustu ve ben tehlikeli oldugunu bilmiyordum simdi 3 tane var bide kabizlik var o yuzden acaba gebelikte zarari olurmu diye dusundum
Iste soken doktorunda cok dikkatli olmasi gerekiyormus yasadigim yer cok kucuk bir ilce ile gidersem arastiracam orasi da cok buyuk degil ama bakalim insallah iyi bir hekim bulurumKesin bir bilgi değil sadece söylenti, insanı huzursuz ediyor tabi. Hazır hamilelik yokken yaptırın içiniz rahat etsin ,riske atmaya ne gerek var.
Otizm öncelikle bir hastalık olarak kabul edilmemelidir. Otizm, bireyin dış dünyadaki uyaranları bizler gibi algılayıp değerlendirememesi ve bireyin bu uyaranlara karşı bilgiyi işleyememesidir. Otizm, fiziksel değil gelişimsel bir bozukluk olduğu için bireyi psikolojik olarak değil, nörolojik olarak etkiler. Otizmin beynin ve merkezi sinir sisteminin yapısındaki organik farklılık ya da bozukluktan kaynaklandığı düşünülmektedir. Sağlıklı bireylerin beyinleri elektrokimyasal titreşimler yayarak hücreler arasındaki senkronizasyonu sağlama prensibiyle çalışmaktadır. Otizmli bireyde ise bu senkronizasyon sınırlıdır. Yani beyin hücreleri arasındaki bilgi akışı bizlerdekinden çok farklıdır. Onlar dış dünyayı bizim algıladığımızdan farklı algılar, olaylara yada durumlara bizlerden farklı tepkiler verir yada kayıtsız kalırlar.Peki sizce otizm neden oluyor
Bebeklik ve çocukluk dönemi ateşli hastalıklarında kullanılan ağrı kesici-ateş düşürücü olarak eczanelerde satılan ilaç grupları, ilaç firmalarına kanser ilaçlarından sonra en fazla kar marjı bırakan ilaçlardandır. Güvenmiyorsak bu ilaçları kimler alıyor? Şahsen güvenmemenizi anlarım ama kullanmadığınızı söyleyebilir misiniz?İlaç firmalarına güvendiğimizi kim söyledi ? Şahsen ben güvenmiyorum ..
Cevap icin cok tesekkur ederim.otizmin nedenini cok arastirdim ve isin icinden cikamadim.genetikse otizmli cocuklarin saglikli kardesleri oluyor.baba yasiysa insanlar 50 den sonra baba oluyor cogunun cocugu saglikli agir metallerdense cevre kirliliginin en fazla oldugu yerlerde de saglikli cocuklar oluyor. bu arada bir cocugum var gayet normal ben sadece suphelendim otizmmi acaba diye bir de ben okb hastasiyim o yuzden bu konuya taktim suan psikoterapi ve ilac tedavisi goruyorum ikinci cocugumun olmasini istiyorum ama ayni seyleri yasamaktan dolayi korkuyorumOtizm öncelikle bir hastalık olarak kabul edilmemelidir. Otizm, bireyin dış dünyadaki uyaranları bizler gibi algılayıp değerlendirememesi ve bireyin bu uyaranlara karşı bilgiyi işleyememesidir. Otizm, fiziksel değil gelişimsel bir bozukluk olduğu için bireyi psikolojik olarak değil, nörolojik olarak etkiler. Otizmin beynin ve merkezi sinir sisteminin yapısındaki organik farklılık ya da bozukluktan kaynaklandığı düşünülmektedir. Sağlıklı bireylerin beyinleri elektrokimyasal titreşimler yayarak hücreler arasındaki senkronizasyonu sağlama prensibiyle çalışmaktadır. Otizmli bireyde ise bu senkronizasyon sınırlıdır. Yani beyin hücreleri arasındaki bilgi akışı bizlerdekinden çok farklıdır. Onlar dış dünyayı bizim algıladığımızdan farklı algılar, olaylara yada durumlara bizlerden farklı tepkiler verir yada kayıtsız kalırlar.
Sizin sorunuza gelecek olursak; bu bozukluğun nedeni bilinmiyor. Genetik olabileceği gibi çevresel faktörlerinde etkili olabileceği söyleniyor. Ama biz insanoğlu illa bir nedene bağlama çabasında olduğumuz için günah keçisi olarak AŞILARı gösteriyoruz. Örneğin, kanser tanısı konmuş bir hastaya ''Bu hastalığa nasıl yakalandınız?'' diye sorsak, vereceği cevaplar arasında, bunun Allah'tan geldiği de bulunabilir. Bu diğer pek çok hastalık için böyleyken otizm kesinlikle böyle kabul görmüyor. Hatta pek çok anne, çocuğuyla yeterince ilgilenemediği için çocuğunun otizmli olduğunu düşünüyor. Oysa yediğimiz sebze - meyvelerin hatta en temel besin olan buğdayın bile genetiğiyle oynandığını unutuyoruz.
Unuttuğumuz bir diğer şey ise bu çocukların aslında ''Özel Çocuk'' olduğu. Çünkü erken teşhis ve yoğun bir eğitimle bu bozukluk büyük ölçüde rehabilite edilebiliyor.
Peki diyelim ki bu aşıları ben bebeğime 2 3 yaşında yaptırSam yani immün sistemi geliştikten sonra yaptirSam ne olur ?
İlla 1 yaşında yapılmak zorunda değil gibi geldi.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?