Önce normal doktora sonra çocuk cerrahına sonra gastroenterog una götürdüm hepsi aynı şeyi dedi beslenme beslenme beslenme .. lifli gıdalar.Bence azaltarak yapın. Oglum 3 yasinda, haftada 2 kere falan ekran izliyor kaldirsam pek aramaz ama siz birden kaldırmayın bence. Travmatik olabilir.
Öncelikle ben nacizane çizgi-filmin iyi birsey oldugunu düşünmüyorum. Kesinlikle cok hareketli cok muzikli seyler açmıyorum. O tur seyler izlemeye alisirsa, bu sefer siradan oyuncaklar doyuramiyor onları diye düşünüyorum.
Kendi videolari, fotograflardan kolajlar, tatli hayvan videolari, seviyorsa araba veya ucak videolari acmanizi tavsiye edebilirim.
Sonra da zamana yayarak ekran suresini azaltabilirsiniz. Mesela yemek yemesi ne kadar suruyor, siz mi yediriyorsunuz? Her gun sadece 1 dk daha az izlesin. Acele etmeden yavas yavas. Yemekle hic basbasa birakip iceri gittiniz mi? Belki size nazlaniyordur tek basina olursa doke saca yiyebilir isterseniz deneyin.
Yeme problemlerine kresin de iyi geldigini duyuyorum genelde. Hic gitti mi simdiye kadar?
Kabizlik sorununu da, normal cocuk doktoruyla degil cocuk gastroentroloji doktoruyla cozmenizi tavsiye ederim
Çok mantikli bende yapmayo deneyeyim. Doktorlar da hepiniz aynı anda masaya oturun herkes aynı yemeği yesin diyo ama onu pek yapamadık ailecekDaha önce de bir kaç defa yazmıştım bende çok işe yaradı, siz de yarar mı bilemiyorum ;
Yemek saatleri çok sıkıntılı geçti benimde. Çocuklara hazırladığım süslü tabağı kendime de hazırladım.
Tam karşılarına oturdum. Benim tabagimdan kendi sectikleri bir yemeği benim ağzıma verdiler. Bende onların tabagindan sectigim bir yemeği onların ağzına verdim.
Hem yemek eğlenceli bir hale geliyor hem de el kordinasyonlari gelişiyor bu şekilde.
Bu şekilde kimin tabağı önce bittiyse onun bir istediğini yapıyorduk. İstenebilecekler listesi hazirliyordum oradan seçiyorduk.
Mesela oda toplama, sevdikleri bir yemek, oyun , park v.s tarzında.
Sonraki gün yine akşam yemeginde bu defa herkes kendi tabagindakileri kendi yiyerek bitirmek için yarisiyordu. Kim önce bitirirse listeden seçim yapabiliyordu.
Böyle böyle sırayla oyunlar oynayarak yedik hep yemekler. Sonra zamanla yeme problemi olan çocuk yemek yemeyi öğreniyor.
Çalışmaya baslayacaginizda yine bir yemek listesi hazırlayın. Orayı kendi yedikçe etiketlesin. Siz akşam eve gelince onu goreceginizi bildiği için daha heyecanlı oluyorlar.
Sabah kahvaltilarinda en çok sebzeli krep yapıyorum. Her türlü sebzeyi püre haline getirip sosa kattigimizda oluyor.
Rengarenk ve kalıplı kreplere hayır diyemiyorlar.
İçinde sebzesi, sütü , peyniri , yumurtası oluyor. Gereken besini alıyor.
Damaklari o lezzetlere alıştığında zaman içerisinde böyle oyunlara da gerek kalmadan yemeye başlıyorlar.
Nerede televizyon yoksa masayı orayı hazırlayın. Tlf.. nunda şarjı bitti diyeceksiniz direnirse. Çocuğun dikkatini kendinize ve tabağına çekin.
4 yasinda bir cocuk hala yemek yiyemiyorsa kaka yapamiyorsa cocoga zorla mudahalelerde bulunuluyorsa ve bunu babannesi yapiyorsa neden hala bakimini ustleniyor.Benim istemediğim bir sürü şey yapıldı bu ne ki çocuğun yeme düzeni bu yüzden iğrençti ztn yemiyo yemiyo diye tek tip çorbaya bağımlı yaptı çocuğumu.
İlk gittimiz doktor fitil verdi ve 10 günden sonra tehlikeli olur dedi. Bende tecrubesizlikle verdim iki defa 5 er gün arayla. Sonra artık vermeyelim böyle olmicak dedim. Ben yokken vermişti, ilkinde artık fitilsiz yapması lazım fln diye ılımlı konuştum. İkincisinin sabahı ise giderken babannesi fitil vercem dedi yok dedim verme yarın haftasonu ben ilgilenirim yaptırırım
Evden çıkmakla basmış çocuğa fitili, eşimden ogrendim arayıp bir sürü laf söyledim. Bir daha benden habersiz verme deidm ki kolay kolay böyle şeyler demem eve gelince de bütün ilacı gözünün önünde çöpe attım benle bir hafta konuşmadi bende konuşmadım zaten onu eleştirmek kimin haddine hep he he diceksin o zaman çok iyisin
Sonra profesor cocuk cerrahına gittim eşimle. adamın dediği ilk şey lavman fitil gibi uygulamalar aslaverilmemeli, verilecekse de doktor kontrolünde olmalı zorlanirsa çocukta ters teper ve daha kötü hale gelir dedi
Bende de durum aynı benim oğlumda yemek herşeyi yemiyo yediği zamandan illaki telefon dan bişey izlerMerhaba. Daha önce konu açmıştım oğlum kabız diye hala devam ediyor ama daha normale döndü çok şükür. İlaç kullanıyordu onun dozunu azalttım giderek tamamen yok etmeye çalışıyorum. Yemek olarak sadece çorba iciyordu ve tek tip besleniyordu. Doğum iznim büyük oğluma yaradi işi bırakınca onunla ilgilendim yemek düzenini oturtmaya çalıştım , tuvalet eğitimi verdim , kakası da düzene girdi. Her gün anne kakam geldi deyip beni tuvalete götürürken dunyalar benim oluyor bu duyguyu anlatamam. Ama öncesinde çok sıkıntılar çektim hamileligimden bişey anlamadım öyle diyeyim. Benden habersiz fitil verdiler bide bikac kez. En son ortalığı ayağa kaldırıp evdeki fitilleri çöpe attım kavga çıkardım sonra vermediler. Tabi bir sürü sorun oldu.
Benim sorum şuanda normal yemekler yiyor ama telefon izlerken ben yediriyorum o bile.bir mucize çünkü ağzına sokmazdi. Bir tane sevmediği şeyin yanında iki üç tane sevdiği şey olarak menü yapıyorum örneğin fasulye yiyecekse çorba,yoğurt karpuz oluyor menüde sadece fasulye verip gıcık kapmasin diye.
Telefonu bırakıp normal yemeye dönmesini nasıl sağlayabilirim bu konuda tecrübeli anneler var mı . Sonsuza kadar yanında olamicam sonuçta. Çalışmaya başlayınca kendisi herşeyi yiyen çocuk kıvamına gelsin istiyorum yoksa hepsi başa döner.
Gerçekten bu süreçte çok yıprandım o yemek menüsü bitince resmen rahatlıyorum bir sonraki yemek saatine kadar.
Yedirmedigim şey kalmadı zaten onun yediklerini ben yesem tuvaletten çıkamam. Sabah aç karnına kayisi zeytinyağı ile başlayıp kahvaltı omletine kabak ve kırmızı biber katıyorum öğlen çorbası sebzeli. Her gün armut yer günde 2 3 salatalık yer. Ekmek sadece siyez unlu ekşi maya ekmek veriyorum o da 1 dilim gunde. Abur cubur çok azalttım babası vermese hiç vermicem o konuda ztn sürekli tartışıyoruz babası babannesi ben aç karnına başka bişey yemicek dedikce dondurma çikolata ıvır zıvır veriyolar ya çocuğun başında gardiyan gibi dikilmekten yoruldum ama onlar da alıştı artık ben kavga çıkara çıkara.
Yogurduni prebiyotik maya ile yapıyorum. Ayrıca evde çikolata yerine yemesi için kuru meyveli barlar yapmaya karar verdim kendimi aşıcam bu gidişle yarın da şekersiz meyveli dondurma yapicam bakalm
Kızım tv karşısında yerdi, sonraları bıraktı kendiliğinden epey oldu. 6.5 yaşında şu an .yani çocukluk alışkanlıklarından büyüdükçe sıyrılabilir zaten şu an küçük daha. Ömür boyu tv açılmayınca ağzına lokma sokmayacak sanmayın4 olacak yakında
MaşAllah, bence gayet güzel yiyor çocuğunuz, imrendim doğrusu...Yedirmedigim şey kalmadı zaten onun yediklerini ben yesem tuvaletten çıkamam. Sabah aç karnına kayisi zeytinyağı ile başlayıp kahvaltı omletine kabak ve kırmızı biber katıyorum öğlen çorbası sebzeli. Her gün armut yer günde 2 3 salatalık yer. Ekmek sadece siyez unlu ekşi maya ekmek veriyorum o da 1 dilim gunde. Abur cubur çok azalttım babası vermese hiç vermicem o konuda ztn sürekli tartışıyoruz babası babannesi ben aç karnına başka bişey yemicek dedikce dondurma çikolata ıvır zıvır veriyolar ya çocuğun başında gardiyan gibi dikilmekten yoruldum ama onlar da alıştı artık ben kavga çıkara çıkara.
Yogurduni prebiyotik maya ile yapıyorum. Ayrıca evde çikolata yerine yemesi için kuru meyveli barlar yapmaya karar verdim kendimi aşıcam bu gidişle yarın da şekersiz meyveli dondurma yapicam bakalm
Bu başka bir bdv konusu ama kısaca bundan sonra öyle olmayacak diyebilirim4 yasinda bir cocuk hala yemek yiyemiyorsa kaka yapamiyorsa cocoga zorla mudahalelerde bulunuluyorsa ve bunu babannesi yapiyorsa neden hala bakimini ustleniyor.
Sorun telefon bağımlılığı değil aslında. Telefonu ben veriyorum sevmediği şeyleri yedirmek için. Onları telefonsuz kendi kendine nasıl yedirebilirimIlgisini ceken konulardan konusun. Ben oyle biraktirdim.
Sorun telefon bağımlılığı değil aslında. Telefonu ben veriyorum sevmediği şeyleri yedirmek için. Onları telefonsuz kendi kendine nasıl yedirebilirim
Sevmediği şeyleri yedirmek için onladı kamufle ederek ydirecekseniz telefon izleterek değl.. eti seviyorsa et ile pişirecaksiniź vb. Gibi. Şekil falan yapacaksnz dikkatini çektireceksiniz. Bide bazı çocuklar bazı besinleri yemez . abime küçükken ne kadar zorladılarsa bugün o zorladkları besnleri asla ağızına sürmüyor seçiyor. Zorlamayın onun seveceği şekilde yapn. Video izletirken anlamadan yiyor bu ona hiçbirşey katmazSorun telefon bağımlılığı değil aslında. Telefonu ben veriyorum sevmediği şeyleri yedirmek için. Onları telefonsuz kendi kendine nasıl yedirebilirim
Benim oglum da cok yemek secer. Cok nadir hevesle yedigi seyler. Ben telefon yerine arkadaslariyla yaptiklarindan ya da sevdigi oyuncaklarindan falan konusarak ilgisini cekmeye calisiyorum. Belki dogru birsey degil ama yemekle degil konusmakla ilgilendigi icin o arada yiyor. Ben cok yıprandım bu durumdan. Buyuyup kendi kendine yiyene kadar boyle idare ediyorum. En azindan tv, tlf olmadan yasiyoruz. Benimki 3 yasinda bu arada.Sorun telefon bağımlılığı değil aslında. Telefonu ben veriyorum sevmediği şeyleri yedirmek için. Onları telefonsuz kendi kendine nasıl yedirebilirim
Evet farkındayım bende bunu çözmeye çalışıyorum bı şekilde alıştırmam lazım. Barbunya nohut fln alistirdim onları top diyoruz oyunla yiyor. Sebzeleri doğal olarak hiç sevmiyor köftesine mücver gibi katıp yiyor ama hep mücver değil de normal yemek yemesi gerekmiyor mu. Doktorlar aç bırakın hep beraber sofraya oturun yerse yesin yemezse aç kalksın diyor onu yapamadik babası da yemek seçer zaten onla otursa ne olur oturmasa ne olur. Yani acikinca önüne tabak koyup yiyen çocuk olamaz mıSevmediği şeyleri yedirmek için onladı kamufle ederek ydirecekseniz telefon izleterek değl.. eti seviyorsa et ile pişirecaksiniź vb. Gibi. Şekil falan yapacaksnz dikkatini çektireceksiniz. Bide bazı çocuklar bazı besinleri yemez . abime küçükken ne kadar zorladılarsa bugün o zorladkları besnleri asla ağızına sürmüyor seçiyor. Zorlamayın onun seveceği şekilde yapn. Video izletirken anlamadan yiyor bu ona hiçbirşey katmaz
Telefon olmasa boya yaparız kinetk kum yaparız ama hep biseyle oynarken yiyor yani kendi yediginin bilinci ile değilBenim oglum da cok yemek secer. Cok nadir hevesle yedigi seyler. Ben telefon yerine arkadaslariyla yaptiklarindan ya da sevdigi oyuncaklarindan falan konusarak ilgisini cekmeye calisiyorum. Belki dogru birsey degil ama yemekle degil konusmakla ilgilendigi icin o arada yiyor. Ben cok yıprandım bu durumdan. Buyuyup kendi kendine yiyene kadar boyle idare ediyorum. En azindan tv, tlf olmadan yasiyoruz. Benimki 3 yasinda bu arada.
Malesef oyle. Her zaman sevdigi seyleri yiyemeyecegine gore bunu yapmak zorundayiz. Sebze yemiyorsa az az mercimek corbasina katabilirsin. Ben oyle yapiyorum. Et yemiyor ama kofte, kebab, lahmacun seviyor. Ciger sevmiyor, ben de ufak ufak dograyip pilavina katiyorum. Makarna seviyor, onu da kiymali ya da bol tereyagli yapiyorum. Corbalarina kemik suyu mutlaka koyuyorum. Oyle oyle aliyor gidasini.Telefon olmasa boya yaparız kinetk kum yaparız ama hep biseyle oynarken yiyor yani kendi yediginin bilinci ile değil
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?