Çocuğun yemek sorunu

Bence azaltarak yapın. Oglum 3 yasinda, haftada 2 kere falan ekran izliyor kaldirsam pek aramaz ama siz birden kaldırmayın bence. Travmatik olabilir.

Öncelikle ben nacizane çizgi-filmin iyi birsey oldugunu düşünmüyorum. Kesinlikle cok hareketli cok muzikli seyler açmıyorum. O tur seyler izlemeye alisirsa, bu sefer siradan oyuncaklar doyuramiyor onları diye düşünüyorum.

Kendi videolari, fotograflardan kolajlar, tatli hayvan videolari, seviyorsa araba veya ucak videolari acmanizi tavsiye edebilirim.

Sonra da zamana yayarak ekran suresini azaltabilirsiniz. Mesela yemek yemesi ne kadar suruyor, siz mi yediriyorsunuz? Her gun sadece 1 dk daha az izlesin. Acele etmeden yavas yavas. Yemekle hic basbasa birakip iceri gittiniz mi? Belki size nazlaniyordur tek basina olursa doke saca yiyebilir isterseniz deneyin.

Yeme problemlerine kresin de iyi geldigini duyuyorum genelde. Hic gitti mi simdiye kadar?

Kabizlik sorununu da, normal cocuk doktoruyla degil cocuk gastroentroloji doktoruyla cozmenizi tavsiye ederim

Önce normal doktora sonra çocuk cerrahına sonra gastroenterog una götürdüm hepsi aynı şeyi dedi beslenme beslenme beslenme .. lifli gıdalar.
Ah kreş kanayan yaram. Mayıs ayında doğum yaptım. Benim planıma göre Mart ayında çocuk doğmadan kreşe verecektim hemde alışmış olacaktı. Şuanda pandemi var hayatta vermez eşim. Allah'tan evdeyim doğumdan dolayı yoksa kreşe de vermeseydik evde napiyo diye kafayı yerdim

Aslında Telefonu kendi aramıyor. Sevmediği biseyi yedirmek için ben kullanıyorum başka türlü yemiyo çünkü dikkati dağıldığı için yiyo. Ama azaltmaya çalışmayı düşünüyorum tavsiyeniz dikkate alicam teşekkürler

Çok mantikli bende yapmayo deneyeyim. Doktorlar da hepiniz aynı anda masaya oturun herkes aynı yemeği yesin diyo ama onu pek yapamadık ailecek

4 yasinda bir cocuk hala yemek yiyemiyorsa kaka yapamiyorsa cocoga zorla mudahalelerde bulunuluyorsa ve bunu babannesi yapiyorsa neden hala bakimini ustleniyor.

Bende de durum aynı benim oğlumda yemek herşeyi yemiyo yediği zamandan illaki telefon dan bişey izler

Çocuk ne yemek istiyor siz ne yedirmek istiyorsunuz

Konuda çorba karpuz fasülye pırasa ıspanak kelimeleri vardı

Ekmek az abur cubur yok

Mesela et tavuk balık var mı menüde

Çocuğun oturup pırasa brokoli lahana gibi lezzetleri saf olarak tüketmesi bence zor bir de acaba ne kadar sağlıklı

Yani o lifli gıdalar posalar sindiremediğimiz kısım evet bağırsağı çalışır da gelişimi protein

Kurubaklagil mesela hayatınızda hep olsun haşlayın, tuzlayın, nohut koyun, leblebi gibi atıştırmalık

Kuru Fasülye köfteleri var ondan yapın

Kıymalı sarma yapın yaprak, lahana

Ispanağı yine kıyma ile kamufle edin börek yapın mesela

Yani yemekleri daha proteinli ve lezzetli yapmalıyız anneler olarak sadece posa için yemek yedirmek çocukta da gerginlik yapıyor bence

E tamam işte cocuk yiyormus yeteri kadar
Siz niye bu kadar stress oluyorsunuz
Kansizlik falan mi var ki kabizligin yaninda?
Bagirsak aliskanliklari genetik de olabiliyor
Babasinda var miymis kucukken
Sanirim babaane bakiyor
Eger cocugu disipline etmek icin sert yontemler kullaniyorsa tepki olarak kakasini tuttuyor olabilir cocuk
Ben cocuk bakiminda mecbur kalmadikca eski nesili hic dahil edilmesinden yana degilim
Anne farkli anneanne-babaane farkli metodlar kullaninca cocuk lacka oluyor
Tabii sizn mecburiyet durumunuz var gibi ama elinizden geldikce gozunuz uzerinde olsun
Bence babaannenin tutumuyla ilgili bi tepki var

Bir de 4 yasindaki bi cocuk kendi kendine cok rahat yemek yiyebilir
Masada kendine ait bi sandalyesi olsa
Herkesle birlikte sofraya oturup herkesle ayni anda kalksa
Ve ona ozel yemekler degil herkesle ayni seyi yese daha rahat olur
Yemek saatleriniz ille de uymuyorsa tabagini hazirlayio onune koyup sohbet ede ede kendi kendine yemesini tesvik edebilirsiniz
Kolay gelsin allah ferahlik versin

4 olacak yakında
Kızım tv karşısında yerdi, sonraları bıraktı kendiliğinden epey oldu. 6.5 yaşında şu an .yani çocukluk alışkanlıklarından büyüdükçe sıyrılabilir zaten şu an küçük daha. Ömür boyu tv açılmayınca ağzına lokma sokmayacak sanmayın günde bir öğünü tv karşısında yeme izni var. Çok düşkün olmadığı için ben bu kadarına izin veriyorum. Mutfakta masaya yemek saatlerinde beraber oturun ve gülüp eğlenin sohbetli olun. İlk etapta bir öğünde açmayın böyle kademeli ilerleyin.

MaşAllah, bence gayet güzel yiyor çocuğunuz, imrendim doğrusu...
benim çocuğum beş yaşında hala problem yaşıyoruz yemek konusunda hem çok seçici hem çok az yiyor. aşırı zayıf boyuda yaşıtlarına göre kısa, Üzülüyorum ama yapacak birşeyim yok. inşAllah açılır iştahı.

4 yasinda bir cocuk hala yemek yiyemiyorsa kaka yapamiyorsa cocoga zorla mudahalelerde bulunuluyorsa ve bunu babannesi yapiyorsa neden hala bakimini ustleniyor.
Bu başka bir bdv konusu ama kısaca bundan sonra öyle olmayacak diyebilirim

lütfen ikinci çocugunuza tv karşısında ve telefon karşında yemek yemeye alıştırmayın ,
bu iş nasıl başlarsa öyle devam eder ,

ben açık olan tv bile kapatırdım ( açık mutfaktı evimiz ) bu benım gerçekten çok sinir oldugum bir konu ,
çünkü çocuk yediği yemegin vitaminini almadıgını sadece ağzına koyulan besini çiğneyip yuttugunu okumuştum bir prof tan , beyin onu yemekten saymıyor yani ,

şuan kızım 12 yaşında vyemek yerken bazen güldür güldürü açarız naime karekteri birde enişte karekteri çok hoşumuza gidiyor diye , yemeği uzarsa onu bile kapatırım , yemeğine odaklan derin ,

geçen hafta iki yiğenim bize geldi bir kız bir erkek ,

inanın telefon olmadan ağızlarına lokma koymuyorlar süt bile içimiyorlar o derece ,
bunlar hep böyle mi dedim , çok marifetmiş gibi evet ben böyle daha kolay yediriyorum diyor gelin ,

sabır allah çektim çıktım odadan yoksa bir kamyon laf sayacaktım

Sorun telefon bağımlılığı değil aslında. Telefonu ben veriyorum sevmediği şeyleri yedirmek için. Onları telefonsuz kendi kendine nasıl yedirebilirim

konuşarak , bir parktan bahset meselaaa , nasıl oyuncaklar gelmiş uzun uzun anlat ,

tatile gittiğimizde şöyle yapalım böyle yapalıum de ,

onların bebeklıklerınden bahset , sende çok miniktin sana şöyle yapardım gülerdin falan diye uydur kafandan ama lafa tut onu ,

en sevdiği hayvanın o yemeği nasıl çabucak yediğini anlat ,

Sorun telefon bağımlılığı değil aslında. Telefonu ben veriyorum sevmediği şeyleri yedirmek için. Onları telefonsuz kendi kendine nasıl yedirebilirim
Sevmediği şeyleri yedirmek için onladı kamufle ederek ydirecekseniz telefon izleterek değl.. eti seviyorsa et ile pişirecaksiniź vb. Gibi. Şekil falan yapacaksnz dikkatini çektireceksiniz. Bide bazı çocuklar bazı besinleri yemez . abime küçükken ne kadar zorladılarsa bugün o zorladkları besnleri asla ağızına sürmüyor seçiyor. Zorlamayın onun seveceği şekilde yapn. Video izletirken anlamadan yiyor bu ona hiçbirşey katmaz

Benim oglum da cok yemek secer. Cok nadir hevesle yedigi seyler. Ben telefon yerine arkadaslariyla yaptiklarindan ya da sevdigi oyuncaklarindan falan konusarak ilgisini cekmeye calisiyorum. Belki dogru birsey degil ama yemekle degil konusmakla ilgilendigi icin o arada yiyor. Ben cok yıprandım bu durumdan. Buyuyup kendi kendine yiyene kadar boyle idare ediyorum. En azindan tv, tlf olmadan yasiyoruz. Benimki 3 yasinda bu arada.

Evet farkındayım bende bunu çözmeye çalışıyorum bı şekilde alıştırmam lazım. Barbunya nohut fln alistirdim onları top diyoruz oyunla yiyor. Sebzeleri doğal olarak hiç sevmiyor köftesine mücver gibi katıp yiyor ama hep mücver değil de normal yemek yemesi gerekmiyor mu. Doktorlar aç bırakın hep beraber sofraya oturun yerse yesin yemezse aç kalksın diyor onu yapamadik babası da yemek seçer zaten onla otursa ne olur oturmasa ne olur. Yani acikinca önüne tabak koyup yiyen çocuk olamaz mı

Telefon olmasa boya yaparız kinetk kum yaparız ama hep biseyle oynarken yiyor yani kendi yediginin bilinci ile değil

Telefon olmasa boya yaparız kinetk kum yaparız ama hep biseyle oynarken yiyor yani kendi yediginin bilinci ile değil
Malesef oyle. Her zaman sevdigi seyleri yiyemeyecegine gore bunu yapmak zorundayiz. Sebze yemiyorsa az az mercimek corbasina katabilirsin. Ben oyle yapiyorum. Et yemiyor ama kofte, kebab, lahmacun seviyor. Ciger sevmiyor, ben de ufak ufak dograyip pilavina katiyorum. Makarna seviyor, onu da kiymali ya da bol tereyagli yapiyorum. Corbalarina kemik suyu mutlaka koyuyorum. Oyle oyle aliyor gidasini.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…