Zorla olmaz canım ,ileride yeme problemleri olur..Abla kabızlık çok kötü bir şey cidden ama anladığım kadarıyla sizin çocuğunuz bebeklik çağını aşmış yani çocuğunuza üzüm,kayısı,incir yedirin kurusunu da yedirin gerçekten fayda ediyor.Bol bol protein yedirin.Yemesse bile zorlayın .
Yemediği ürünü yeni farklı tariflerle deneyin istemezse asla zorlamayınMerhaba. Daha önce konu açmıştım oğlum kabız diye hala devam ediyor ama daha normale döndü çok şükür. İlaç kullanıyordu onun dozunu azalttım giderek tamamen yok etmeye çalışıyorum. Yemek olarak sadece çorba iciyordu ve tek tip besleniyordu. Doğum iznim büyük oğluma yaradi işi bırakınca onunla ilgilendim yemek düzenini oturtmaya çalıştım , tuvalet eğitimi verdim , kakası da düzene girdi. Her gün anne kakam geldi deyip beni tuvalete götürürken dunyalar benim oluyor bu duyguyu anlatamam. Ama öncesinde çok sıkıntılar çektim hamileligimden bişey anlamadım öyle diyeyim. Benden habersiz fitil verdiler bide bikac kez. En son ortalığı ayağa kaldırıp evdeki fitilleri çöpe attım kavga çıkardım sonra vermediler. Tabi bir sürü sorun oldu.
Benim sorum şuanda normal yemekler yiyor ama telefon izlerken ben yediriyorum o bile.bir mucize çünkü ağzına sokmazdi. Bir tane sevmediği şeyin yanında iki üç tane sevdiği şey olarak menü yapıyorum örneğin fasulye yiyecekse çorba,yoğurt karpuz oluyor menüde sadece fasulye verip gıcık kapmasin diye.
Telefonu bırakıp normal yemeye dönmesini nasıl sağlayabilirim bu konuda tecrübeli anneler var mı . Sonsuza kadar yanında olamicam sonuçta. Çalışmaya başlayınca kendisi herşeyi yiyen çocuk kıvamına gelsin istiyorum yoksa hepsi başa döner.
Gerçekten bu süreçte çok yıprandım o yemek menüsü bitince resmen rahatlıyorum bir sonraki yemek saatine kadar.
Zorlamayın tabiki!Abla kabızlık çok kötü bir şey cidden ama anladığım kadarıyla sizin çocuğunuz bebeklik çağını aşmış yani çocuğunuza üzüm,kayısı,incir yedirin kurusunu da yedirin gerçekten fayda ediyor.Bol bol protein yedirin.Yemesse bile zorlayın .
Yedirmedigim şey kalmadı zaten onun yediklerini ben yesem tuvaletten çıkamam. Sabah aç karnına kayisi zeytinyağı ile başlayıp kahvaltı omletine kabak ve kırmızı biber katıyorum öğlen çorbası sebzeli. Her gün armut yer günde 2 3 salatalık yer. Ekmek sadece siyez unlu ekşi maya ekmek veriyorum o da 1 dilim gunde. Abur cubur çok azalttım babası vermese hiç vermicem o konuda ztn sürekli tartışıyoruz babası babannesi ben aç karnına başka bişey yemicek dedikce dondurma çikolata ıvır zıvır veriyolar ya çocuğun başında gardiyan gibi dikilmekten yoruldum ama onlar da alıştı artık ben kavga çıkara çıkara.Abla kabızlık çok kötü bir şey cidden ama anladığım kadarıyla sizin çocuğunuz bebeklik çağını aşmış yani çocuğunuza üzüm,kayısı,incir yedirin kurusunu da yedirin gerçekten fayda ediyor.Bol bol protein yedirin.Yemesse bile zorlayın .
Kaç yaşında başladı.Benim kızımda tv izlerken yerdi.sonra tv izlemeden kendi kendine yemeğe başladı..
Benim istemediğim bir sürü şey yapıldı bu ne ki çocuğun yeme düzeni bu yüzden iğrençti ztn yemiyo yemiyo diye tek tip çorbaya bağımlı yaptı çocuğumu.Sizden habersiz cocuga nasil fitil koyabiliyorlar onu anlamadim..
Kaldirin tvyi. Olsun bitsin. Ilk 2 3 gun yemez. Sonra yer. Alıştırmayın boyle.
Ama sadece sevdiği şeyi verdikçe diğerlerinin tadına asla bakmiyo değişikliğe çok kapalı bir çocuk 4 tane doktora gittim hepsi beslenmeden dolayı dediÇok strese gerek yok bence ya benim oğlum da ağzına birşey sürmezdi şimdi kendisi istiyor onlarda insan hazır olacağı zaman ister
4 olacak yakında
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?