Çocuğun yemek sorunu

Ben tokluk demedim zaten.. mesela bu yemeği yemezsen başka yemek yok.. Eğer şuan yemezsen ilerleyen saatlerde acıktığında yemek yok.. veya ilerleyen saatlerde de fasulyeden başka alternatifin yok gibi.. Çocuk yemedi inat etti yemedi.. 2 saat geçti yemedi sevdiği birşey yapayım yesin aç durmasn bari mantığı dışında hareket edip o gün o yemekten başka alternatifi olmadğını bilerek kabullenecek.. Ama peşinden koşup bunu ye bunu ye bunu ye demek doğru değil .. İstemediği zaman bırakmak zorlamamak. Mesela annem ben bezelye yiyeym diye ağızıla tıkardı küçükken.. Bende yemek zorunda kalırdm ama kusardım yediğimi.. Şimdi 26 yaşndaym yiyorum .. Zorlanınca da o yemeğe karşı direniyorsun.. Zorlamak hiç doğru değil. Alternatif olmadığın gösterererk yemesi gerektiğini anlatmak daha önemli.

Aslında kakası düzene girse bu kadar sıkı bir diyet yapmiycam ama dediğim gibi ilacı azalttım biraz ve doğum iznim bitene kadar tamamen ilaçsız sorunsuz kaka yapmasına döndürmem lazım. Bu çocuk birkaç ay öncesine kadar sadece çorba yoğurt meyve yiyen bir çocuktu ve aç bırakılmasına hiç izin verilmedi sürekli ağzına biseyler sokulunca ara öğün adına tam olarak acikmayip hiçbir alternatifi kabul etmedi çok da ugrasmadilar sen nerdeydin diyorsanız benim sadece haftasonum var ve ikili düzende yemek düzenini asla oturtamazdim
Lahmacun filan yiyor onda bile ekmek var diye tedirgin oluyorum. Bulgur verecektim ama birkaç yerde o da kabız yapar yazınca şimdilik ona başlamadım. Kahvaltıyı yemekleri birlikte yeriz , calisiyoken ben geldiğimde çoktan yemiş olurdu aç biraki birlikte yiyelim desem de tinlamadilar ne yedi diye sorsam hesap sormuş oldum neyse bunlar eski zamanda yaşananlar artık önemi yok.
Evet herşeyi yesin diyemem bende bamya pırasa hiç sevmem ama biseyler de yesin diye çabam herşeyi reddediyodu ya köfte bile çok geç alıştı

Tarif
Yazabilirseniz sevinirim. Evet keçi sütü ile yoğurt yapacaktım bak unuttum sipariş etmeyi bir sonraki sefere
Ya kakası kısır döngüye girdi kendi de tutuyor bence yani yetişkin biri olsa gidip tuvalete oturup kendi kendini egitebilir şimdi iki haftadır her gün yapıyor bozulmasın aman ödüm kopuyo

Zorlamanın doğru olmadığını biliyorum bir ara zorladım nefsime yenik düştüm sonra zorlamayı bıraktım. Ama onu yemedi tmm sen aç dur iyice acıkınca yesin bu şekilde öneriyor tüm doktorlar ancak ben onu yapamadım yapamam. Ya normal yemek saatine kadar abuk subuk şeyler verilmesini daha yeni engelledim o da surat yapıp kavga çıkararak güzelce bin defa anlattım sanki salagim veriyolar yine ya yemekten önce niye veriyosunuz kardeşim neden neden diye haykirasim geliyo ben bu kadar titizleniyorken gözüme baka baka çikolata getiriyo babası yemek yemedi diyorum olsun bi defadan bişey olmaz diyo . Belki olmaz ama taviz versem her gün getiriyor bide kocaman çikolata bari küçük bişey al kansin da sevinsin yeter

Ya allah askina neden cocugu bukadar sıkiyorsunuz pirasa kereviz enginar kabak bu tarz seyleri ben ve esim yemeyiz her yetiskinin de yedigini sanmiyorum birakin cocuk zaten yiyormus bayagi saglijli sey neden her onune konan seyi yesin istiyosunuz bu 4 yasinda cocuk siz herseyi yiyormusunuz esinizde yemiyormus yani herkesin yemedigi seyler olabilir bukadar abartmayin yani

Evet kendisi tutuyor olabilir kuzenimin oğluda öyleydi wcden ve lazımlıktan korkuyordu tutuyordu hayret ederdik nasıl tutabiliyor o kadar diye sonra kendiliğinden düzeldi birde fitile zamanında çok alıştırıldı ise o maalesef alışkanlık yapıyor. Tarifi de yazayım
1 su bardağı süte 3 yemek kaşığı yulaf ezmesi (yada robottan çektirip un haline getirin belki taneli yemez) içine isterseniz kakaoda koyabilirsiniz koyulaşana kadar pişirin ocaktan alıp ılınınca içine bir tatlı kaşığı pekmez veya bal ekleyin ben genelde yulafın içine bir tatlı kaşığı kuru üzüm ekliyorum tatlı oluyor ayrıca tatlandırmıyorum.

Eşnz hç anlayşlı değil. Çocuğuh iştahı çikolatayla keslyor zaten. Eşnz çekolataşo getindiği zaman aln oğlnza babamz çikolata getindi ama yemekten önce tatlı şeyler yenlmez eğer yemeğini yersen çikolatanı da yiyeblrsn deyp yemekten sonra yarsnı vereblrsnz..

Bu aralar vermiyo her gün yaptığını ve yiyecekle.dogrudan bağlantılı olduğunu tekrar tekrar söyledim bide aramiz bozilmasin diye vermiyo heralde iyi davranayim diye aşırı trip atıyorum cunku benim kadar onemsemiyo diye

Belki yazdiniz ve gözümden kacti. Birlikte sofraya oturunca ( mutfakda). Ozamanda mi yemiyor?
Birlikte sofraya oturunca asıl yemiyor kalabalıkta iyice simariyo yalnızken daha rahat yediriyorum tek disiplinli davranan ben olduğum için çocuk kime.nasil davranacağını çözdü

Çocuğu sıkmıyorm kendimi sıkıyorum aslında. Neden diyorsunuz çünkü hasta kaç aydır ilaç kullanıyor daha yeni dozunu yarım azaltabildim bir daha fitillik duruma gelirse.kendimi bı yerden aticam artık. Kronik kabızlık çok kötü kolay kolay duzelmiyo ve bir ömür çekecek belki de şimdi mudalahesini doğru yapmazsam

Eşim karbonhidrat bağımlısı bir insan bişey begenmezse peynir ekmek çıkarıp yer çünkü kendi ailesinde böyle bir düzen görmemiş böyle alışmış benimki de mi böyle alışsın asla istemiyorum

Yapmanız gereken en önemli şey lifli gıdalar .. Benim bebeğim 5 buçuk aylık mama aldığı için bu ay ek gıdaya başladk ve ek gıda ile birlikte kabzlık yaşadık. Çorbasına zeytinyağı katıyorum ve kayısı haşlayıp püre yaptım işe yaradı. Ben düzenli olarak her akşam yulaf ezmesi yoğurt ve bal karışımı yiyorum.. Yulaf ezmesi çok iyi geliyor bu şekilde de çocuğunuza yedirebilirsiniz.. ve sebzeden ziyade falan bol su ve sulu besinler içmesini sağlayın

Yemek yedirmeyin ama. Bebek degil ki artik.
Ayrica birlikte sofraya oturma aliskanligi iyi gelir. Evet basta yeme,oynar,simarir.
Sabir isi.

Benim oglum cok secici. Kizkardesi kadar yemez. Ama birlikte sofraya oturlur. Sevdmedigi Yemek varsa birde Sevdigi Yemek Olur. Sevmedigi Yemek dedigim de her turlu et.

Zayif bir cocuk ama doydugunu soyleyip kalkar. O tabak illede bitecek demememk lazim. Yapiyor musunuz bilmiyorum. Ama bitmesi icin zorlamiyoruz biz. ,

Bakın çocuğun kabızlığından bağımsız sizde sağlıklı beslenme takıntısı oluşmuş

Brokoli yemeyip peynir ekmek yemek dünyanın sonu değil ki

Karbonhidrat bağımlısı vs diyorsunuz ama cidden merak ettim

Bugün siz oğlunuz ve eşiniz neler yediniz

Ben bizimkileri yazayım sabah tavada yumurta peynir zeytin ben biber oğlum erik yedi

Arada birer küçük dilim kek

Öğlen et vardı oğlum yanında pilav yedi ayran da vardı

Arada şeftali yedik

Akşam ezogelin çorba biraz da öğlenden kalan et pilav vardı yanında da salata

Yatmadan da bir porsiyon daha meyve yer

Eksik öğlen salataydı ama yoğundan yapamadım süre kısıtlıydı

Pedagog resmen benim küçüklüğümu anlatmış çok iyi hatırlıyorum sık sık kopardım gerçeklikten kopardım. O zaman telefon yok masal kitaplarının resimlerinden acayip etkilenirdim orda olmak isterdim içinde yaşardım. Bu neden kaynaklaniyo acaba ben dikkat dağınıklığndan şüpheleniyorum çünkü onun belirtileri arasında da sık sık hayale dalma var

Ben de o hataya düşüyorum telefonla yemek yedirmek aslında bı çok tecrübeli anne bı kaç gün aç bırak alışır diyor. Ama bı türlü yapamıyorum hep yetmezse huysuzlanir iyi beslenemez korkusu oluyo bı iki gün denemekte fayda var gibi

Sabah kahvaltısı kırmızı biberli omlet yanında peynir zeytin gibi klasik kahvaltı lardan yedi bende öyle tabi
Öğlen mücver yoğurt karpuz
Akşam da lahmacun yedi içi kıymalı sebzeli olarak.

Takıntı konusunda haklı olabilirsiniz ancak bu kesinlikle kabizdan sonra oluştu , ve herşeyi koyayım yesin demiyorm ancak 6 ay önce bu çocuk çorbadan başka hiçbir şey ağzına surmeyip tüküren bir çocuktu şuan yemekleri kabul ediyor olması bile baya bir ilerleme sayılır bu nedenle gelistirmem lazım.
Eşimde makarna yedi iki ogununde de yarın da tavuk yer öbür gün başka bir et yemeği yada mantı vs yer , börek çörek yer, bunların yanında günde 2 bütün ekmek tüketir nerdeyse ve beyaz ekmek olucak. Annesi tatlı yapar getirir onu yer gecenin bir körü , bakkaldan aldığı ivir zivirlari yer her gece, evden çalıştığı için projelerini gece yapıyor
İlk evlendigimizde haftanın 5 günü sadece patates kızartması yiyen biriydi yani burdan yazınca normal yiyo da ben bugün brokoli yemedi diye kızıyorum gibi anlaşılıyor olabilir ama herşeyi seçer ve çok sağlıksız yedikleri

He eskiden ev yapımı kek veriyorduk onu da tamamen kestim benim bu kadar katı olmamın sebebi bir şeye izin verince suyunu çıkarmaları mesela keke izin çıktı mı sabah akşam dayıyor yemek yemedikce kek yiyo sabah öğle akşam niye çünkü ev yapımı ve sağlıklı. Veya ağlayınca kandırmak için çok nadir bisküvi vermiştim onu iyiki bir verdim evin her yerinden bisküviler çıkmaya başladı çocuk sabah uyanınca benim yanımda durmak istemiyordu babannesinin evine doğru yönelip buskuv diye agliyodu kahvaltı filan yapmadan. Beni de salak saniyolar sanki anlamıyorum . Mesela şuan muz versem biliyorum muz serbest diye düşünüp her gün iki üç tane vercekler , sınır yok onlarda cocik neyi seviyosa onu dayiyolar sınırsız şekilde, sığındıklari bahane de doktorlar zorlamayın demiş sevdiği şeyleri yesin demiş. Ama öyle diyorlar da yemek vermeyin onun yerine tek tip abuk subik şeyler verin demiyorlar aç bırakın diyorlar onu hiç dikkate almıyolar mesela işine geleni cımbızla çekiyorlar

Sizin ayarı önce eşe vermeniz lazım.
Benim kocam yemek seçemez artık evde çocuk var. Bamya sevmezdi, ikisi de yiyorlar mecburlar. Kuralımız var, yemekte ne varsa herkes tadına bakmak zorundadır. Her gün birimizin sevdikleri olur. Eşimin gününde fasulye köfte pilav cacık, benim günümde genelde yemedikleri gıcık sebzeler, oğlumun gününde mantı, mercimek, bezelyeli et yemeği, köfte patates fln olur. Ve üçümüzde ne varsa tadına bakmak zorundayız.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…