çocuk önüne konulanı yer belki de ben sizin çocuğun önüne normal yemek koymadığınızı düşündüm
yanlış anlamayın çoğumuz çocuğa özel yemek yaptık hatta 1 yaşında sofraya otursun ne bulursa yesin diyenlere olmaz dedik
mesela babası da yemek seçer diyorsunuz ya ne sevmez
yani eşim bamya sevmez, 40 yaşında bir şeyi eksik değil
bamya sevmeyene zorla bamya yedirmeye çalışmaya gerek yok ki
oğlum pırasa sever ama brokoli sevmez, yemesin brokoli, biz küçükken brokoli mi vardı
ille de onun vitamini, bunun minerali derken olağan yemek yapmayı unutuyoruz
kereviz sapı çorbası pişer evimizde mesela ama yayla çorbası pişmez, zira ben sevmem
sonuçta yoğurt, pirin,ç yağ her şekilde yenir, ille de yayla çorbası iç diye tutturmak zorunda mıyız
bir de pilav yemesin, hamur yemesin, ekmek yemesin, bulgur yemesin ile yaşanmaz ki
mesela akşam yemeğinde siz ne yiyorsunuz, çocuğa ne koyuyorsunuz
geçen bir tanıdık anlattı yazlıkta kendileri saat 13.00 te kahvaltı yapıp çocuğa da sen kahvaltı yaptın, çorba ye diyorlarmış, sonra da çocuk yemedi oluyormuş
çocuk herkes ne yerse ondan ister, farklı olunca tedirgin olur
yani çocuk ne yiyorsa siz de ondan yiyin, mesela ona acı koymuyorsanız kendinizinkine de koymayın ya da çorba sadece ona pişmesin
çocuklar bunu hissederler, bana neden ayrı tribine de girerler
bir de bunu sadece meraktan soruyorum sadece taze fasulye ile olağan şartlarda karın doyar mı
yani diyet yapmayan yetişkin bir kişi de taze fasulyenin yanında ya ekmek yer ya da başka karbonhidrat vs
hatta benim evdekiler pilav fasulye salata yoğurt vs yeseler de hemen acıkırlar vs vs
çocuklar yetişkinlerden daha fazla vücudun temel taşı olan proteine ihtiyaç duyar bunlar da sebzede yok
bu arada bulgur mesela kısır olarak gayet sebzeli yenilebilir, hem de herkes birlikte yer