• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çocugumun yüzündeki tırnak izleri sebebini cocuktan değil ,öğretmenden duymak istemem sosyetik?

O kadar terbiyesiz bir üslununuz var ki.. eli ayağı öpülesi öğretmenler hakkında Zincirli köleniz gibi davranıyorsunuz. Hizaya getireceğim öğretmeni de ne demek? Gerçekten haddinizi bilmiyorsunuz. Özel okula yolluyorsunuz diye o öğretmeni satın aldığınızı falan mı zannediyorsunuz? Tabii, hamile kalmadan önce de size sormalıydı, nasıl bir kendini bilmezlik bu değil mi? Size sormadan nasıl bebek yapmanın hayalini kurabilir ki, köleniz ya sonuçta! Ayrıca çocuk bunlar, gün içerisinde sürekli anlaşabilecek değiller, her çocuğun kaç kere arkadaşını ittirdiğinin, vurduğunun çetelesini tutacak olsa ayrıca velileri aramak için +2 saat mesai yapması gerekir. Gördüğü anda müdahele ediyordur zaten, sınıfın güvenliğini sağlıyordur. Son olarak veli toplantısı talebiniz varsa bunu kendisine söyleyebilirsiniz, öğretmene hiç sormadan velileri örgütlemeye çalışmanız da çok çirkin.

Yani şu çocuğun okul meselesi ne kadar abartıldı. Sanki kreş değil Oxford...

Yok velileri nasıl tavlarım, yok öğretmenleri nasıl hizaya getiririm.

Milletin gebe kalmasına bile müdahale etmek istiyorsunuz, size sormalılardı tabi önce!

Madem memnun değilsiniz, ki bence kreş mensupları ve diğer veliler de sizin bu tavrınızdan memnun değildir... Alın çocuğunuzu, başka bir kreşe gönderin.

Hiçbir öğretmenin tekme tokat girişmeye hakkı yok kısmına sonuna kadar katılıyorum.
Ama bugünkü velilerin bilinçli olduğu kısmına asla katılmıyorum.Etraf kendini bilinçli veli zanneden,ama çocuğun eğitimi için belli kural ve kaideler olduğundan haberdar olmayan ,bunları çocuğun ezilmesi olarak niteleyen,sürekli öğretmenlere had bildirmeye çalışan velilerle dolu.Şuan senin kızında küçük sanıyorum ve henüz o çok korumacı velilerin çocuklarının ergenlikte ne hale gelebileceğini görmedin.Her durumda ben haklıyım,benim çocuğum bir tanedir diyen,çocuğuna disiplin uygulanmasını kabul etmeyen o velilerin hepsinin çocuğu ergenlikte ''prens ve prensesler ''haline dönüşüp okulda benim borum öter yarışına giriyor.Veliyi ''çocuğunuz çete kurmuş diğer öğrencilere sözlü ve fiziksel şiddet uygulamaya kalkıyor'' deniyor,el cevap ''benim kızım öyle şey yapmaz,benim kızıma ceza veremezsiniz milli eğitime şikayet ederim sizi'' okul yönetimi hemen geri çekilir,kız çocuğu veya oğlan çocuğu aynı havayla gezmeye devam eder,sizin veya benim çocuğum korktuğuyla kalır.Tüm bunları yaşadığınızda öğretmenin kral olması gerektiğini anlayacaksınız okullarda.(şiddet tabii ki hariç).

Bahsettiğin asilik bizim zamanımızda da vardı. Evet benim kızım 5 yaşına girmesine aylar kaldı. Ama sınıfa bakıyorum bütün aileler gerçekten o kadar öz verili ve iyi yetiştirmeye çalışıyor ki ben kendi sınıfımda bencil bir yaklaşım hiç görmedim. Öğretmenler de aynı şekilde, eski diktatör, vuran-kıran öğretmenden ziyade arkadaş yaklaşımlı kişilikler var. Okula gidince mesela sarılıp öpüşebiliyoruz. Benim annemin öğretmenlerimle sarılıp öpüşmesini geçtim de konuşurken iki büklüm olurlardı saygıdan. Senin dediğin kesim her zaman vardı, şimdi biraz daha katmerlendi. Ama herkes öyle olsaydı eğer gelecek jenerasyondan adam çıkmazdı, yani mantıksal olarak herkes böyle ise gelecek yetişkinlerin tamamı ukala, tembel, prens ve prenses modunda olur.

Herkesin çocuğu kıymetli tartışmasız ama senin betimlemenden çok ben eğitim odaklı veli gözlemliyorum henüz çevremde.

bizim başımıza geldi canım bi ünibversitenin kurum kreşine gidiyor oğlum. arkadaşı yüzünü cırmalamış göz çevresinde cırmık izleri oluşmuş. öğretmen beni aradı hal hatır sordu korkulacak birşey yok ama oyuncak kavgası oldu böyle böyle ben krem sürdüm keyfide gayet iyi görünce telaşlanmayın diye aradım dedi. cırmalayan çocuğun annesini çağırmışlar okula çocuğun tırnaklarını düzenli kesin demişler..

bencede haklısın heleki özel okulsa bu tarz bir hizmeti vermemeleri anormal ben 600 tl verişyorum aylık

öğretmenın bızımle hıc bır sekılde ıletısıme gecmemesı
okul yonetımının ve ogretmenın bır velı toplantısı yapalım dememelerı
ogretmen hamıle dıye genelde uyku odasında yatıyormus ben gormedım ama duydum bunu, ki ıngılızce ogretmen fılan gırıyor arada benımde hamılelıklerım guc gecıyor bılıyorsun ıkı seksen kafamı kaldıramıyorum ama ne bılım yattıgı yerden yazamazmı egeylen su su kavga ettı yada ne bılım bılmıyorum cokmu hayalı seyler beklıyorum.

okuldan esım alıyor egeyı

öğretmen ne zaman hamile kalacağına kendisi karar verir. bununla ilgili kimseye hesap vermek zorunda değil. Ancak öğretmen hamileliğini bahane ederek mesleki sorumluluklarını ikinci plana itemez. Hamilelik nasıl kişisel sorunuysa, hamile olmasına rağmen işlerini ihmal etmeden yürütmeye devam etmek de onun sorunudur. Kaldı ki, özel öğretim kurumlarındaki öğretmenler devletteki öğretmenlerden farklı olarak özlük hakları yönünden İş Kanununa tabidir ve devlet memuru olarak değil, iş sözleşmesi kapsamında çalışırlar. Devlet memuru öğretmenlerin sahip oldukları bir takım güvencelere sahip olmadıkları için de çalışırken göstermeleri gereken özenin düzeyi daha farklı ister istemez. Tabi oldukları yasa sebebiyle hukuki yönden sorumlulukları da devletteki öğretmenlerden farklı ve pek çok noktada daha ağırdır. Elbette ki özel okula para ödeniyor diye öğretmenle emir talimat ilişkisine girmeyecek veli, ancak bu konuya yorum bırakan -öğretmen olduğunu düşündüğüm- kişilerden bazılarının yorumları da çok hassas geldi bana. Hanımefendi konuyu öğretmeni aşağılamak ya da "veliden izin almadan hamile kalamaz" veya "emir ve talimatlarımı yerine getirmekle yükümlü" demek için açmamış. ama ısrarla konuyu buraya çekmeye çalışanlar var. gerçekten hayret ediyorum. öğretmenin gözetimi altındaki çocuğun gördüğü fiziksel zararı veliye bildirmesi, düzenli aralıklarla veli toplantısı yaparak genel durum, gidişat hakkında velileri bilgilendirmesi ve bilinçlendirmesi, öğrencinin eğitimine etkisi olduğu noktalarda aileleri yönlendirmesi öğretmenin görev tanımına dahildir zaten. konu sahibinin bunu bekliyor olması çok mu acayip?

ne hamile kalması bence öğretmenleri öldürelim,zaten üç ayda tatilleri var :KK51:

evet haber vermesi gerekir,evet yılda en az üç defa veli toplantısı yapması gerekir bunu yapamıyorsa ki yapmak zorunda veli bilgilendirme bülteni yolayabilir oralarda sana katılıyorum haklısın da yani bazı cümlelerini gerçekten anlamakta zorlanıyorum ben.

Anaokulunda cocuklar carpisti birileri mudahale ederken biri anneyi aradi hemen durumu bildirdi olmasi gerekende budur. Bir ogretmeb cocuklari yalniz birakmamali surekli baslarinda olmali ki boyle kazalar olmasin ben staj da vc ye bile onlari tek birakip gitmezdim. Ogretmene dedigini yaptirmak derken bunu her veli yapsa o sinifta duzen kalmaz o cocuklar ogretmene saygi duymaz guvenmiyorsaniz kres degistirilebilir.

acaip sinirlisiniz. bence bu size zarar verir. çocuunuzu alın başka okula verin siz bu okula velilere öğretmenlere herşeye takmış durumdasınız. anlamadığım nokta herkesin çocuğu kıymetli. kimseden ses çıkmıyor kimse size destek vermiyor. bi gariplik mi var acaba diye düşünmeden edemiyorum.herkes memnun siz hariç
ben bır velı ıle gorusmustum oda ben calısıyorum okulla ılgılenmıyorum acıkcası demıstı .
bende dıger velılerı tanımıyorum ama velı toplantısıyla alakalı ıstegıme herkez olumlu bakmıstı ama onlar kendılerıde talep ettılermı hıc bılmıyorum.

Ben de öğretmenin kral olduğu zamanda öğrenci oldum. Hiç unutmam orta sondayım koca kızım yani. Sınıf defterini beden eğitimi hocasına imzalatacağım salak adam beni neden gittim sandıysa sormadan “ne işin var burada” diye hızlı bir tokat atmıştı. Şok olmuştum. Yani suçum da yok, gittiğim yer mahrem bir yer de değildi. Aileye de söylenmez, söylense de sonuçlar pek değişmezdi. Sonra pat sınıfların basılıp çantalarda sigara arandığı, kızların etek boyu kontrolü yapıldığı, tıraşsız gelen erkeklerin ibret-i alem olsun diye tüm okul önünde tavuk yolar gibi makasla tıraş edilip insanların öz güveninin zedelendiği bir eğitimin çocuklarıyız biz. Daha mı güzelmiş ki öğretmenin kral olması.
hayir canim olur mu benim de haksiz yere tokat yemisligim var ustelik ilkokul. Lisede corabimizin rengi farkli diye ki imamhatipdi etekler o zaman normal etek boyunda ayak bileginde ona ragmen farkli corapla gittigimizde eve gondrilirdik. Saglik meselek sacini ormedi diye arkadaslari rencide ederdi filan. Bunlar tasvip edilen seyler degil.
Benim kasteddigim bizim ogretmenlerimize saygimiz vardi. Ailemizin sonsuz saygisi vardi. Korktugumuzdan mi hakikaten vicdanimi yokluyorum hayir degil. Yaptigi isten dolayi saygi vardi toplumda ogretmene. Bana bir harf ogretenin 40 yil kolesi olurum diyen sahabenin ideolojisini benimsemisti ailelerimiz. Bu kadar onemli gorulurdu ogretmenlik.
konuya cok farkli biseyler yazmak icin girmistim saglik guv3nlik onemli ogretmene soyle soyleyin mutlaka filan diye vs. Ama o uslubu gordugum zaman cok degil 6 ay once yasadigim diyalog aklima geldi abartmiyorum nefesim sikisti. 5 yillik hasretin ardindan simdi bebeklerimin yolunu gozluyorum. Benim kanamam dusuk riskim varken istirahat raporlarimi kullanmayip heyet raporu alayimda yerime baska ogretmen gelebilsin diye sabahtan aksama kadar hastane koridorumda elimde kumuk poseti aklimda kanama dolasip ertesi gunu ukala ukala arayip bu coccuklar birinci sinifa baslayacak yazik degil mi ucretsiz izin alsaydiniz diyen velilerim var. Ucretsiz izinin ne oldugunu bilmeyip ordan burdan duyup konusmak icin konusan. Bizim hamile kalmamiz yorulmamiz hastalanmamiz suc. Eskiden ogretmenlerimiz hasta olunca bir ihtiyaci vaemi diye eller kolar dolu kapisina giderdi babamiz ya da annemiz. Simdi o hastadir gurbette kimsesi yok diye.
Ya diyecek cok sey var da cok uzattim bu konuda cok doluyum.
Neyse........

aslında özel bir okul ve sektör hareketli, rekabetçi.

Seni memnun demeyince sen seneye oraya verir misin? Vermezsin tabi.

Ama bazı şeylerin yapılması çok zaman almaz. Bir yemek listesi, velilere haftalık çocuğun durumunu gösteren çizelge. Ne bilim ben böyle bir yer işletsem neler yaparım neler. CD de çocukların haftalık resimleri, aktiviteler, web sayfasında görseller. Aile katılımları, aktiviteler.. Sizin velilerden de rahatsız olanlar çıkmaması çok ilginç.

Hiçbir veli ile yüz yüze karşılaşıp konuşmadın mı?
yok konusmadım sadece bırıyle ıletısıme gecmıstım yukarıda yazdıgım cevaı verdı bana
yemek lıstesını artık ıstemıyorum bıle bu konu uzerıne gıtmıyorum vazgectım ondan . bende kendımı sorguluyorum hanı bendede hata varsa duzelteyım ama ne yapıyorumkı oldugu gıbı oluruna bırakayım sorun cıkarmamam gerekse ? oylemı yapayım

özel çocukların yaptıklarının hoş görülmesini doğru bulmuyorum diye yazmışsınız arkadaşım
o çocuklar zaten öfkelerini kontrol edebilse yada öğretmenler onlara nasıl davranacaklarını bilseler
bu kadar sorunlar yaşanmayacak, o çocuklarda bizim çocuklarımız bunu unutmamak gerek
öfkelerinde onlarla göz teması kurulmalı ses yükseltilmemeli kenara çekilip sakinleştirilmesi gerek bilerek o durumlarını kullanarak başka cocuklara zarar verelim diye bu hareketleri sergilemiyorlar

O anlamda söylemedim ben eksik okumuşsun.

Benim dediğim özel durumlarının sürekli sıfatlandırılmaması, çocuğa bu şekilde çok özel bir statü biçilmemesi.

Mesela kendi çocuğuna bunu anlatırken “o hasta, sizin gibi değil ona farklı davran” denmemesi. Velilerin kendi arasında sürekli otistik çocuk diye tarif etmeleri vs vs..

Yoksa hoşgörüsüzlükten bahsetmiyorum ben.

Veli toplantısının yapılmaması çok saçma, birde özel okuL.

Ve ayrıca öğretmen okulda olumsuz ne oluyorsa veliye söylemek zorunda.

Ben nasıl gidip sert bir dille uyarmaya gitmediğine şaşırdım açıkcası cnm...

özel çocukların yaptıklarının hoş görülmesini doğru bulmuyorum diye yazmışsınız arkadaşım
o çocuklar zaten öfkelerini kontrol edebilse yada öğretmenler onlara nasıl davranacaklarını bilseler
bu kadar sorunlar yaşanmayacak, o çocuklarda bizim çocuklarımız bunu unutmamak gerek
öfkelerinde onlarla göz teması kurulmalı ses yükseltilmemeli kenara çekilip sakinleştirilmesi gerek bilerek o durumlarını kullanarak başka cocuklara zarar verelim diye bu hareketleri sergilemiyorlar
cocuk ara oldugunda sureklı aglıyor bana sureklı annem nerede dıye soruyordu bende cok uzulmustum halıne sonradan ogretmen soyledı yenı yenı konusmaya basladı durumu bu dıye . daha sonra kendı ogluma sordum xxx nasıl dedım bız ondan hep kacıyoruz onunla oynamıyoruz sureklı bagırrıp aglıyor demıstı . cocugun sosyallesmesı gerekıyor o sebeble sınıfta aksı yada daha farklı bısey olsa bende bızım sınıfta olmaması gerektıgını okul herhalde bılırdı dıye dusunuyorum

Konu sahibi:

Yazdığınız her cümleyi irkilerek ve iğreti olarak okudum. Öğretmeni ayaklar altına alan çok kıymetli (!!!) MEB bakanlarımızın ve eğitim sistemimizin ürünüsünüz. Çok şikayetçiyseniz alır çocuğunuzu başka okula yazdırırsınız. Öğretmenleri hizaya sokmak, öğretmenin hamile olmasına kızmak da ne demek? Ne zaman çocuk sahibi olacağını size mi soracaktı? Keşke biraz da haddinizi bilseniz!

O kadar terbiyesiz bir üslununuz var ki.. eli ayağı öpülesi öğretmenler hakkında Zincirli köleniz gibi davranıyorsunuz. Hizaya getireceğim öğretmeni de ne demek? Gerçekten haddinizi bilmiyorsunuz. Özel okula yolluyorsunuz diye o öğretmeni satın aldığınızı falan mı zannediyorsunuz? Tabii, hamile kalmadan önce de size sormalıydı, nasıl bir kendini bilmezlik bu değil mi? Size sormadan nasıl bebek yapmanın hayalini kurabilir ki, köleniz ya sonuçta! Ayrıca çocuk bunlar, gün içerisinde sürekli anlaşabilecek değiller, her çocuğun kaç kere arkadaşını ittirdiğinin, vurduğunun çetelesini tutacak olsa ayrıca velileri aramak için +2 saat mesai yapması gerekir. Gördüğü anda müdahele ediyordur zaten, sınıfın güvenliğini sağlıyordur. Son olarak veli toplantısı talebiniz varsa bunu kendisine söyleyebilirsiniz, öğretmene hiç sormadan velileri örgütlemeye çalışmanız da çok çirkin.
daha once bır cok kez talebım oldu bu konuda yapacagız dıyorlar ama yapılmıyor. dıger yazdıklarınıza brısey soylemek ıstemıyorum ogretmen ıyı bır kadın temız yuzlu ama o kadar gerısı hakkında bılgım yok.

Veli toplantısının yapılmaması çok saçma, birde özel okuL.

Ve ayrıca öğretmen okulda olumsuz ne oluyorsa veliye söylemek zorunda.

Ben nasıl gidip sert bir dille uyarmaya gitmediğine şaşırdım açıkcası cnm...
bana karsı tuhaflar lılı hanı daha oncede konsutuk benzer bı durum sızde yasadınız
sen mesela gayet net ve sert bır sekıldek onusmustun degılmı? ıste ben bu sekılde davranmadım onlara dedıgım gıbı bende kendımı garıp hıssedıyorum demekkı ıstedıklerım beklentılerım normal degıl , ama oyleyse bıle bunun bır acıklamasının yapılmasının gerektıgını dusunuyorum

Konu sahibi:

Yazdığınız her cümleyi irkilerek ve iğreti olarak okudum. Öğretmeni ayaklar altına alan çok kıymetli (!!!) MEB bakanlarımızın ve eğitim sistemimizin ürünüsünüz. Çok şikayetçiyseniz alır çocuğunuzu başka okula yazdırırsınız. Öğretmenleri hizaya sokmak, öğretmenin hamile olmasına kızmak da ne demek? Ne zaman çocuk sahibi olacağını size mi soracaktı? Keşke biraz da haddinizi bilseniz!
bu kadar mı baska yazacak bırseyınız yokmu?

hayir canim olur mu benim de haksiz yere tokat yemisligim var ustelik ilkokul. Lisede corabimizin rengi farkli diye ki imamhatipdi etekler o zaman normal etek boyunda ayak bileginde ona ragmen farkli corapla gittigimizde eve gondrilirdik. Saglik meselek sacini ormedi diye arkadaslari rencide ederdi filan. Bunlar tasvip edilen seyler degil.
Benim kasteddigim bizim ogretmenlerimize saygimiz vardi. Ailemizin sonsuz saygisi vardi. Korktugumuzdan mi hakikaten vicdanimi yokluyorum hayir degil. Yaptigi isten dolayi saygi vardi toplumda ogretmene. Bana bir harf ogretenin 40 yil kolesi olurum diyen sahabenin ideolojisini benimsemisti ailelerimiz. Bu kadar onemli gorulurdu ogretmenlik.
konuya cok farkli biseyler yazmak icin girmistim saglik guv3nlik onemli ogretmene soyle soyleyin mutlaka filan diye vs. Ama o uslubu gordugum zaman cok degil 6 ay once yasadigim diyalog aklima geldi abartmiyorum nefesim sikisti. 5 yillik hasretin ardindan simdi bebeklerimin yolunu gozluyorum. Benim kanamam dusuk riskim varken istirahat raporlarimi kullanmayip heyet raporu alayimda yerime baska ogretmen gelebilsin diye sabahtan aksama kadar hastane koridorumda elimde kumuk poseti aklimda kanama dolasip ertesi gunu ukala ukala arayip bu coccuklar birinci sinifa baslayacak yazik degil mi ucretsiz izin alsaydiniz diyen velilerim var. Ucretsiz izinin ne oldugunu bilmeyip ordan burdan duyup konusmak icin konusan. Bizim hamile kalmamiz yorulmamiz hastalanmamiz suc. Eskiden ogretmenlerimiz hasta olunca bir ihtiyaci vaemi diye eller kolar dolu kapisina giderdi babamiz ya da annemiz. Simdi o hastadir gurbette kimsesi yok diye.
Ya diyecek cok sey var da cok uzattim bu konuda cok doluyum.
Neyse........

Yargılayıcı yaklaşıma katılıyorum. Ama her alanda öyle olduk artık.

Hasta hastaneye gidiyor istediği ilacı yazmadı diye doktora girişiyor. MR çektirmedi diye ki ihtiyacı olsa zaten doktor çektirir, doktora girişiyor.

Yani toplum olarak psikolojimiz giderek bozuluyor ki bunun da kanıtı artan cinayetler olsa gerek.

Back
X