• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çocugumun yüzündeki tırnak izleri sebebini cocuktan değil ,öğretmenden duymak istemem sosyetik?

Yani şu çocuğun okul meselesi ne kadar abartıldı. Sanki kreş değil Oxford...

Yok velileri nasıl tavlarım, yok öğretmenleri nasıl hizaya getiririm.

Milletin gebe kalmasına bile müdahale etmek istiyorsunuz, size sormalılardı tabi önce!

Madem memnun değilsiniz, ki bence kreş mensupları ve diğer veliler de sizin bu tavrınızdan memnun değildir... Alın çocuğunuzu, başka bir kreşe gönderin.
Hangı tavrımdan ? lutfen soyleyın ne yazdım ne yapmısımda memnun degıllermıs ben burada yazıyorum
bunlardan haberdarlarmı hayır? fark ettırdımmı hayır?

cocuk ara oldugunda sureklı aglıyor bana sureklı annem nerede dıye soruyordu bende cok uzulmustum halıne sonradan ogretmen soyledı yenı yenı konusmaya basladı durumu bu dıye . daha sonra kendı ogluma sordum xxx nasıl dedım bız ondan hep kacıyoruz onunla oynamıyoruz sureklı bagırrıp aglıyor demıstı . cocugun sosyallesmesı gerekıyor o sebeble sınıfta aksı yada daha farklı bısey olsa bende bızım sınıfta olmaması gerektıgını okul herhalde bılırdı dıye dusunuyorum

okuldan çok RAM bilir kaynaştırma öğrencisi büyük ihtimalle ağır engeli olsa bu sistem içine dahil olamazdı bu çocuk.

yok konusmadım sadece bırıyle ıletısıme gecmıstım yukarıda yazdıgım cevaı verdı bana
yemek lıstesını artık ıstemıyorum bıle bu konu uzerıne gıtmıyorum vazgectım ondan . bende kendımı sorguluyorum hanı bendede hata varsa duzelteyım ama ne yapıyorumkı oldugu gıbı oluruna bırakayım sorun cıkarmamam gerekse ? oylemı yapayım

Yani çalışmasan velilerle görüşmen daha kolay olur tabi.

Ben çalıştığım için katılamıyorum ama bizim veliler çocukları okula bıraktıktan sonra evlerde kahve toplantıları yapıyormuş. Sen de çalışmasan çocuğunu götürdüğün zaman illa ki karşılaşacaktın birileriyle.

İstiyorsan öğretmenle konuş sınıfta etkinlik yapmak istediğini ya da aktivitelere katılmak istediğini söyle. Fikir ver şunu yapalım de mesela.

ogretmenle hıc ıletısıme bu sekılde gecmedım sureklı hedıye alıp onalra bıseyler goturdumben daha cok ısteklerımı dıkakte almadıklarını fark ettıgımde neyse velı toplantısında konusurum dedım
kı okullar bıtecek neredeyse 1 kere bıle yapılmadı.
oyle ıste.
Toplanti sene basinda yapilmadiysa mudurun kabahati bu bence mudur ayarlar davetiye gonderir once genel bir girusme yapilir sonra ozel gorusmelere gecilir bizde boyledir ama orda farkli demekki

okuldan çok RAM bilir kaynaştırma öğrencisi büyük ihtimalle ağır engeli olsa bu sistem içine dahil olamazdı bu çocuk.

aynen öyle.ram kaynaştırma olduğu için kreşe uygun bulmuştur yoksa zaten otistik çocuklar oçem lerde iki kişilik sınıflarda eğitim alırlar.belki çocuğun tanısı bile otizim değildir.

Mesajını alıntılayamadım BenIpek BenIpek
Bahsettiğim durum asilik değil yanlız ipek.Yapılan serseriliklerin bir cezası olabiliyordu eskiden,şimdi öğretmenin ve okul yönetimlerinin elinde bir ceza yetkisi bile kalmadı.Önceden yapılan serserilikler cezasız kalmazdı.Şimdiki nesili git bir meslek lisesinde veya bir lisede gözlemle anlarsın ne demek istediğimi.Önceden öğretmenle öpüşememek bir kayıp değil bana göre,öğrencinin öğretmene küfür edebilmesi ve bunun karşılığında okul yönetimi ceza verdi diye velinin MEB e şikayet edip o okula soruşturma açılması bir kayıptır.Şu anlattığım olayı oğlumun okulunda birebir yaşadık.Çocuğa disiplin cezası verdiği için bir özel okula ceza verdi MEB.
Eğitim odaklı bilinçli veliler yüzde 20lerde ise kendini bilinçli zanneden şımarık veliler yüzdesi çok daha fazla.
Gelecek nesilin tamamı değil tabii ki,basite indirgenmeyecek bir yüzdesi ''bencil,sadece kendine odaklı prens ve prenseslerden ''oluşacak.

iki sene okul öncesi eğitimi aldı oğlum hiç veli toplantısı olmadı özel günlerde yapılan kutlama tören vs biraraya geldik özel durumlar hariç tabii.. rahatsız olduğunuz konular için toplantı yapmasını beklemeyin gidin yüzyüze görüşün bence birde kadının doğurmasına neden kızdınız onu anlayamadım

Merhaba kızlar
daha oncede bır kac konum oldu
ege dubn ege yuzundekı 2 tırnak ızıyle geldı
ben sebebı daha sonra ogrendım ama basta soylemek ıstemedı neyse.
Oyuncak yuzunden olmus once ege almıs daha sonra xxx ısımlı sınıftakı otıstık cocuk elınden alırken olmus.

o cocuga karsı egenın sevgı dolu olmasıyla ılgılı bır cok kez konustum , yanı onu aralarını almıyorlarmıs o bıraz hasta sız aranıza alın ıyılessın guzel konusamıyor demıstı mesela bebek gıbı konusuyor vs vs ben ınsanı olarak egeye soylemem gerekenı soylemıstım.
sorun cocukta degıl.

ben bu sorunu ogretmenden ogrenmem gerekmezmıydı?
yanı ben cocugun bır gun bır uyerını mor mu gorecegım?
Ote yandan gıttıgı okul ozel bır okul ama cocugumun hırpalanmasını ıstemıyorum ,bır gun cocuk gelse bısı olsa ben nereden bıleyım mısal dusup kafasını vurdugunu?

bı turlu ogretmenlere ıstedıgımı yaptıramıyorum bır turlu anlamıyorlar kacıncı oldu daha oncedene egeye bırının tekme attgıında ogretmenı aramıstım sızden duymak ıstıyorum demıstım.
kadın sagolsun hamıle kaldı ve dogurmak uzere gıttı gıdecek bunada kızıyorum hadı neyse .

velı toplantısı hıc yapılmadı bu normalmı? 2. egıtım basladı hatat bıtecek bu gıdısle bende az once sosyal medyadan tahmın ettıgım velılere toplu mesaj attım tabı bu tırnaklardan bahsetmedım. bu tıp ısteklerımden bahsettım hanı bırlık olalım sızde ıstemıyormusunuz sız ne dusunuyorsunzu dedım ama :S
Sınırlıyım
bu kadar duyarsız kalmalarına ya, velilerinde öğretmenlerinde.
Sevgili konu sahibi,
Ben sana kızmadım.Hatta hak verdim.Ama malesef öğretmenlik gibi kutsal bir meslekte,bu mesleği idame ettirenlerin daha hoşgörülü,daha yaklaşımcı olması gerekirken,olayı cümleleri cımbızla seçip onun üzerinden yürünebiliyor.

Hamile kalmasındaki endişenin sebebini anlıyorum.Hizaya getirmeliyim derken ne demek istediğini anlıyorum.Senin amacın öğretmenleri emir eri olarak kullanmak değil,sadece şu an ki duygularından ve stresinden ötürü kelimeleri doğru seçemiyorsun.

Gözünden sakladığın evladın var her anne gibi.Daha iyi bir eğitim alması için,daha fazla para verip özel okula gönderiyorsun.Evet,öğretmenler özel okulda daha fazla ilgiyi göstermeli.Özelle devleti birbirinden ayıran en önemli unsur bu.

Çocuğun eve yüzünde çizikle geliyorsa,Evet öğretmen mutlaka bununla ilgili açıklama yapmak zorunda.
Ben öğretmenin hangi biriyle ilgilensin lafına katılmıyorum.Öğretmen görevi neyse onu yerine getirmeli.İlgilenemediği bir durum varsa,bunu idare çözmeli ve tamamlayıcı olmalı.Çocuk bunlar.Biri diğerine çok büyük zarar verdiğinde,öğretmen hangi biriyle ilgilensin gibi sığ bir açıkmamı gelecek okuldan.

Başta öğretmen ve okul idaresi,yapılan etkinliklerden veliyi haberdar etmeli.Toplantılar yapılıp,çocuğun bilgi ve becerisinin gözetimi doğrultusunda veliye notlar verilmeli.

Diğer veliler ilgilenmiyorsa bunun suçlusu sen değilsin.Aslında öğretmenlerin ilgili velileri taktir etmesi gerekiyor.Eğitim verdiği çocuk adına,ilgili velisi olduğu için sevinmesi gerekiyor.Yürekten öğretmenlik budur.

Otistik çocuğun normal öğrencilerle aynı okula gitmesi ne kadar doğru bilemiyorum.Onlar için özel bir okul yok mu?Zarar veren bir çocuksa,ciddi önlem alınması gerekmiyor mu?

Sıkıntılarını gidip okul idaresiyle ugun bir üslupla görüşmeli,çözüme ulaşamıyorsan çocuğunun okulunu değiştirmelisin.

öğretmen ne zaman hamile kalacağına kendisi karar verir. bununla ilgili kimseye hesap vermek zorunda değil. Ancak öğretmen hamileliğini bahane ederek mesleki sorumluluklarını ikinci plana itemez. Hamilelik nasıl kişisel sorunuysa, hamile olmasına rağmen işlerini ihmal etmeden yürütmeye devam etmek de onun sorunudur. Kaldı ki, özel öğretim kurumlarındaki öğretmenler devletteki öğretmenlerden farklı olarak özlük hakları yönünden İş Kanununa tabidir ve devlet memuru olarak değil, iş sözleşmesi kapsamında çalışırlar. Devlet memuru öğretmenlerin sahip oldukları bir takım güvencelere sahip olmadıkları için de çalışırken göstermeleri gereken özenin düzeyi daha farklı ister istemez. Tabi oldukları yasa sebebiyle hukuki yönden sorumlulukları da devletteki öğretmenlerden farklı ve pek çok noktada daha ağırdır. Elbette ki özel okula para ödeniyor diye öğretmenle emir talimat ilişkisine girmeyecek veli, ancak bu konuya yorum bırakan -öğretmen olduğunu düşündüğüm- kişilerden bazılarının yorumları da çok hassas geldi bana. Hanımefendi konuyu öğretmeni aşağılamak ya da "veliden izin almadan hamile kalamaz" veya "emir ve talimatlarımı yerine getirmekle yükümlü" demek için açmamış. ama ısrarla konuyu buraya çekmeye çalışanlar var. gerçekten hayret ediyorum. öğretmenin gözetimi altındaki çocuğun gördüğü fiziksel zararı veliye bildirmesi, düzenli aralıklarla veli toplantısı yaparak genel durum, gidişat hakkında velileri bilgilendirmesi ve bilinçlendirmesi, öğrencinin eğitimine etkisi olduğu noktalarda aileleri yönlendirmesi öğretmenin görev tanımına dahildir zaten. konu sahibinin bunu bekliyor olması çok mu acayip?
Okul aıle okulu gıbı bısey mesela kız kardes pedagog abla okul sahıbı , halkla ılıskıler uzak akrabaası bızımo gretmenımızın tam bagı ne bılmıyorum. okul tamamen spor anaokulu dıye gondermıstım. o yuzden uyku odasında yatmasına bırsey denmıyor dıye dusunuyorum bende 5 senedır aynı fırmada calısıyorum yogun kanamalı bır gebelıgımde kendı basıma gıdıp revıre uzanamadım bıle . gerı kalan konularda ısrarla altında bırsey aranıyor yazdıgıma pısman oldum uzuldumde cunku kesınlıkle nıyetım benden ızın alması degıldı ,sanırım bır cok anne cocugu okula basladıgında yarı donemde farklı bır ogretmenle devam edecegını bılseydı benım gıbı sıtemkar olabılırdı .

Mesajını alıntılayamadım BenIpek BenIpek
Bahsettiğim durum asilik değil yanlız ipek.Yapılan serseriliklerin bir cezası olabiliyordu eskiden,şimdi öğretmenin ve okul yönetimlerinin elinde bir ceza yetkisi bile kalmadı.Önceden yapılan serserilikler cezasız kalmazdı.Şimdiki nesili git bir meslek lisesinde veya bir lisede gözlemle anlarsın ne demek istediğimi.Önceden öğretmenle öpüşememek bir kayıp değil bana göre,öğrencinin öğretmene küfür edebilmesi ve bunun karşılığında okul yönetimi ceza verdi diye velinin MEB e şikayet edip o okula soruşturma açılması bir kayıptır.Şu anlattığım olayı oğlumun okulunda birebir yaşadık.Çocuğa disiplin cezası verdiği için bir özel okula ceza verdi MEB.
Eğitim odaklı bilinçli veliler yüzde 20lerde ise kendini bilinçli zanneden şımarık veliler yüzdesi çok daha fazla.
Gelecek nesilin tamamı değil tabii ki,basite indirgenmeyecek bir yüzdesi ''bencil,sadece kendine odaklı prens ve prenseslerden ''oluşacak.

Öpüşme örneğini ben aradaki soğuk ve despot iletişimin daha dostane bir iletişime yerini bıraktığını vurgulamak için belirtmiştim yoksa ne öğretmen beni ne de ben öğretmeni öpsek diye akşamı iple çekmiyoruz. Kayıp olmadığı aşikar ama altında olan ince detayların bir göstergesi. Diğer dediklerine katılıyorum.

bizim watsapp grubumuz vardı sık sık yazışabiliyorduk öğretmenle sürekli foto yolluyordu ..çoğumuz çalışan anneydik ve aklımız çocuklarımızda kalıyordu sizde velilerle öğretmenlerde böyle bir grup oluştursanız

bu arada özel okul devleti okulu cümleleri geçmişken biz özel okulları hep devletten daha iyidir,daha ilgililerdir diye düşünüyoruz ama gerçek öyle değil maalesef.köklü ve bilindik özel kurumlar hariç diğerleri ticarethane mantığı ile iş gören kurumlar.

acaba o özel okulda ki kaç öğretmen kendi almınıdan mezun olup da bu işi yapıyor merak ediyorum.özellerde okulun yöneticisi yapın edin demedikten sonra öğretmen tek adım atamıyor.

bana karsı tuhaflar lılı hanı daha oncede konsutuk benzer bı durum sızde yasadınız
sen mesela gayet net ve sert bır sekıldek onusmustun degılmı? ıste ben bu sekılde davranmadım onlara dedıgım gıbı bende kendımı garıp hıssedıyorum demekkı ıstedıklerım beklentılerım normal degıl , ama oyleyse bıle bunun bır acıklamasının yapılmasının gerektıgını dusunuyorum
Çocuktur bu elbet kavga edecekler ben buna takılmamıştım.
Benim kızdığım nokta; benim oğlumu o çocuk devamlı cimciklediği zaman siz nerdeydiniz napıyordunuz sorusuydu...
Ewde tesadüf banyo yaptırıcam çocuğa bi bakıyordum vücudunda morluk var küçük küçük cimcik izi belli yani...
Ben o okula para veriyorsam sende çocuklardan gözünü ayırmayacaksın.
Bana parmağı çizilse bile watsaptan resmini çekip gönderiyor öğretmeni bilginiz olsun diye...
Yaniii sert çıkmam işe yaradı benim ama sizin öğretmenlerin olumsuz birşey olduğu zaman veliye söylememesi çok garip...

Cute ,evladını binbir zorluklarla kucağına aldın evet manavdan meyve almaya benzemez evlat ama bu kadar hassas olmamalısın.
Kaldı ki bir tek sen anne değilsin.
Ayrıca konudaki uslübunu da gerçekten yakıştıramadım ,hoş bulmadım.
Ne demek öğretmeni hizaya getireceğim ,dediğimi yaptıramadım. Özel okul olunca öğretmenler velinin gözüne girmek zorunda mantığını şuan daha iyi kavradım.
Ayrıca çocuktur bunlar oyuncak kavgası olabilir.Bu olay arada olmuş olabilir. Öğretmen : bakıcı değildir.
sürekli iyi bir şekilde gözlem yapamaz.

Hepimiz çocuk olduk.Biraz evladın da bırak çocukluğunu yaşasın.Koruyucu ol ama bu kadar hissettirme evladına da. Her anne pamuklara sarmalar evladını ama biraz düşe kalka da gerçek hayatı öğrenmeli.

Veli toplantısı hakkında da müdürle iletişim kurabilirsin. İdare kararı bu sonuçta.

Benim kızım devlet ana okuluna gidiyor. Her şey o kadar güzel ki.. Özel olsaymış ekstra ne olurmuş diye düşünüyorum. Aklıma gerçekten gelmiyor. Özellikle de öğretmenler hani devlet okulundayız kimse bize bir şey yapamaz mantığında değil.

devlet okulunda ki anaokulları ücret alıyor mu? devlet okullarından bağımsız değil mi?

Hiçbir öğretmenin tekme tokat girişmeye hakkı yok kısmına sonuna kadar katılıyorum.
Ama bugünkü velilerin bilinçli olduğu kısmına asla katılmıyorum.Etraf kendini bilinçli veli zanneden,ama çocuğun eğitimi için belli kural ve kaideler olduğundan haberdar olmayan ,bunları çocuğun ezilmesi olarak niteleyen,sürekli öğretmenlere had bildirmeye çalışan velilerle dolu.Şuan senin kızında küçük sanıyorum ve henüz o çok korumacı velilerin çocuklarının ergenlikte ne hale gelebileceğini görmedin.Her durumda ben haklıyım,benim çocuğum bir tanedir diyen,çocuğuna disiplin uygulanmasını kabul etmeyen o velilerin hepsinin çocuğu ergenlikte ''prens ve prensesler ''haline dönüşüp okulda benim borum öter yarışına giriyor.Veliyi ''çocuğunuz çete kurmuş diğer öğrencilere sözlü ve fiziksel şiddet uygulamaya kalkıyor'' deniyor,el cevap ''benim kızım öyle şey yapmaz,benim kızıma ceza veremezsiniz milli eğitime şikayet ederim sizi'' okul yönetimi hemen geri çekilir,kız çocuğu veya oğlan çocuğu aynı havayla gezmeye devam eder,sizin veya benim çocuğum korktuğuyla kalır.Tüm bunları yaşadığınızda öğretmenin kral olması gerektiğini anlayacaksınız okullarda.(şiddet tabii ki hariç).
alkışlanacak bir yorum olmuş sizin ki :KK9::KK9:
bu tür velilerin çocuklar büyüyünce bize geliyor iyice arsızlaşmış şımarmış olarak
bizim arkadaşlarda vardı çocuk ders boyu ortalığı birbirine katmış arkadaşının saçını çekmiş öğretmende köşede bir süre durmasını istemiş ki tek ayak da değil
ertesi gün etrafı yıkmaya meyilli çocuğumun psikolojisini bozdun diye etrafı inleten bir hışım gelen veli :KK45:
veya teneffüste o masada neden oturuyorsun sandalye de otursana diyen öğretmen arkadaşa ( ki burası kimya atölyesi deney yapıyorlar bir yandan o masalar da asitlerle deney yapıyorlar ocaklar yanıyor )
çocuğumun psikolojisini bozdun okula gelmek istemiyor diye kavgaya gelen veliler :KK55:
çocuğun bir tarafı yansaydı tabii diyeceklerini yazmıyorum
bunların arasında öğretmenlik yapmaya çalışan yetiştirdikleri hiç bir şeye saygısı olmayan öğrencilerle uğraşan öğretmenler
anlıyorum prensleriniz ve prensesleriniz çok önemli :KK51: ama azıcık çocuklara okulda ne olursa bana şikayet et diye yetiştireceğinize biraz saygıyı öğretseniz

konu sahibi otistik çocukların normal çocuklardan farklı bir sınıfta olması gerekmiyor mu?BU kısmı çözemedim.

Back