• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çocugumun yüzündeki tırnak izleri sebebini cocuktan değil ,öğretmenden duymak istemem sosyetik?

Lütfen bir kaç dakikanızı ayırıp izleyin. Ve lütfen bu forumda da otizmli çocuk annelerinin olduğunu unutmadan yorum yapın.

Tabi ki sağlıklı çocuklarla okuyacaklar, bir arada olacaklar. Rahatsız olan alsın çocuğunu başka kreşe versin. Oçem de otizmli çocukla alabileceği birşeyler yok maalesef. Sağlıklı çocuklarla oyunlar oynayarak sosyalleşebilirler ancak.
Lütfen bir gün herkesin başına gelebilecek bir şey olduğunu anlayın. Dışlamayın.
Sozum konu sahibine değil normal çocukların arasında ne işi var diyenlere.

devlet okulunda ki anaokulları ücret alıyor mu? devlet okullarından bağımsız değil mi?

Biz ayda 90 TL gibi bir şey ödüyoruz. Ama dönem başında kırtasiye, temizlik gibi ihtiyaçları biz aldık. Ara ara da ihtiyaçlar için para toplanıyor. Tüm kullanılan şeyler markalı. Okulda öğlen yemeği yiyor ve ikindide de meyve ya da kuruyemiş gibi bir şeyler veriliyor. Bunun dışında velilerin günleri var. Belli günlerde herkesin listesi dahilinde kek, kurabiye, meyve gidiyor sınıfa sınıf mevcudu dahilinde. Biz son derece memnunuz bu düzenlemeden.

Konuda hiçbir lafa söze takılmıyorum kızgınlık anıyla yazılmışolabilir, ama şöyle bişey var normal hayatınızda burdaki kadar agresif, herkeze laf yapıştırmaya çalışan, sert biriyseniz sizi az tanıyan insanlar sizle muhatap olmaya çekiniyo olabilirler.
Geçende bir konunuzda okumuştum veliler kendi aralarında görüşüo ama benden çekiniyolar demiştiniz, bence insalara biraz daha ılımlı yaklaşın öğretmeni düzeltmeye çalışmak yerine kendinize biraz dikkat edin

bu arada özel okul devleti okulu cümleleri geçmişken biz özel okulları hep devletten daha iyidir,daha ilgililerdir diye düşünüyoruz ama gerçek öyle değil maalesef.köklü ve bilindik özel kurumlar hariç diğerleri ticarethane mantığı ile iş gören kurumlar.

acaba o özel okulda ki kaç öğretmen kendi almınıdan mezun olup da bu işi yapıyor merak ediyorum.özellerde okulun yöneticisi yapın edin demedikten sonra öğretmen tek adım atamıyor.

benim oğlum birinci sınıf öğrencisi ve özel okul hakkında yazdıklarınıza sonuna kadar katılıyorum
benim oğlum kalabalık sınıfta yapamaz düşüncesi ile sınıf mevcudu az olur mantığı ve daha çok ilgilenilir özverili olurlar diyerek gönderdim ama malesef bulamadım bunları
tamamen göz boyama arkadaşım kayıt yaptırana kadar o kadar takla attılar ama gerisini göremedim kendi adıma

bu nedenle oğlumu özelden alıp ikinci sınıfta devlete göndereceğim

konu sahibi otistik çocukların normal çocuklardan farklı bir sınıfta olması gerekmiyor mu?BU kısmı çözemedim.
yanı acıkcası ben bılmıyorum bu ısler nasıl oluyor . sosyallesmesı gerekıyormus yenı konusmaya baslamıs yurumeyede 1 sene once baslamıs cocuk ogretmenın bana soyledıgı otıstık ama bılemıyorum tam durumu

Lütfen bir kaç dakikanızı ayırıp izleyin. Ve lütfen bu forumda da otizmli çocuk annelerinin olduğunu unutmadan yorum yapın.

Tabi ki sağlıklı çocuklarla okuyacaklar, bir arada olacaklar. Rahatsız olan alsın çocuğunu başka kreşe versin. Oçem de otizmli çocukla alabileceği birşeyler yok maalesef. Sağlıklı çocuklarla oyunlar oynayarak sosyalleşebilirler ancak.
Lütfen bir gün herkesin başına gelebilecek bir şey olduğunu anlayın. Dışlamayın.
Sozum konu sahibine değil normal çocukların arasında ne işi var diyenlere.

ben sizinle özelden de yazışmak istiyorum aslıda. özel eğitimde öğretmenim ve oçem lerin durumunu merak ediyorum.sizce kaynaştırma eğitimi mi daha iyi yoksa oçemler mi? bize öğretilen özel eğitim daha olumlu sonuç veriyor kısmı çünkü.bir anne olarak sizin fikrinizi almak isterim de yeri burası mı bilmiyorum.

okul öncesi eğitim öğretmeni olarak sorularınıza cevap vermek istiyorum.
öğretmen her türlü tedbiri almak zorundadır ama olası kazalar durumunda da aileye haber vermesi gerekir.şahsen ben ve bir çok öğretmen arkadaşım bunu yapıyor.bende çocuğumu yara bere içinde ve ne olduğunu bilmeden karşılamak istemem.bugün şöyle bir kaza atlattık diye haber verse çok güzel olurdu.

bir öğretmen olarak sınıfımın kurallarını ve veli ile sınıfımın genel ihtiyaçları doğrultusunda iletişim kurabileceğim bir dil ve yöntem kullanırım.sosyal medyadan haber vermek ile uğraşamam.aramam gerekse ararım.not yazarım.toplantı yaparım.her velinin istediği gibi olamam olmamda. yola getiremez genel durum karşısında ortak bir yol belirlerim.grubum ve aileleri buna uyar.ortak yola gelinir. ayrıca istediğim sıklıkla doğurur ve özel durumlarda da her türlü rapor ve izin hakkımı kullanırım.sizin olduğu kadar bizlerinde aile olma hakkı var.sizin çocuğunuz eğitim alacak diye biz aile olmayalım mı?her dönem en az 2 kez veli toplantısı yapılır.ihtiyaç halinde daha fazla yapılır.özel okullarda veli müşteri gibi görüldüğü için veliler daha fazla memnun edilir aslında.sanırım bu üslubunuzun kaynağı verdiğiniz para.

yanı acıkcası ben bılmıyorum bu ısler nasıl oluyor . sosyallesmesı gerekıyormus yenı konusmaya baslamıs yurumeyede 1 sene once baslamıs cocuk ogretmenın bana soyledıgı otıstık ama bılemıyorum tam durumu
ok .Kontenjana da bağlı tabi bazı meseleler .Küçük bir şehirde misiniz ?

bizim sınıfımızda da var bir tane cute bu şekilde ama şimdiye kadar ben hiçbir şey duymadım bunun hakkında. Yani velilerin, çocukların sıfatlı yaklaşımı olarak. Etkinliklerde de bilmesem anlamam belki. Belki yaşları küçük olduğu için. Mesela sadece şiir okumaya falan katılmıyordu çocuk.

Mutlaka aramaları gerekıyor mısal cocuk dustu eve gelınce bısey oldu bız gecmsıını bıle bılmıyoruzkı doktora soyleyelım ha boyle buyuk bısı olmadı ama olabılrıde. hanı velı toplantısı olsa ben sorunlarımı orada dıle getırmek ıstıyorum onuda yapmıyorlar bende bozuluyorum arkadas bu cok esktrem bısımı cozemıyorum
Ben sana bu konuda hak veriyorum öğretmen veliye bilgi vermeli nasıl oldu nasıl düştü olurmu öyle şeyy.. birde toplantı yapmamak ne demek benim oğlum kreşe gidiyor. okul başından beri nerdeyse 10 kere toplantı olmuştur..ama öğretmen niye hamile kalmış olayın komik geldi bana niye kalmasın beybi kalcak tabii..

kusura bakmayın da öğretmen de bi insan ihtiyaçları var .10yerde birden olamaz cocugunuzun başında da bekleyemez bakıcı değil yani öğretmen adı üstünde .. ya öğretmen wcye gidebilir mi ya da çay içebilir mi?

öğretmen her türlü tedbiri almak zorundadır ama olası kazalar durumunda da aileye haber vermesi gerekir.şahsen ben ve bir çok öğretmen arkadaşım bunu yapıyor.bende çocuğumu yara bere içinde ve ne olduğunu bilmeden karşılamak istemem.bugün şöyle bir kaza atlattık diye haber verse çok güzel olurdu.

bir öğretmen olarak sınıfımın kurallarını ve veli ile sınıfımın genel ihtiyaçları doğrultusunda iletişim kurabileceğim bir dil ve yöntem kullanırım.sosyal medyadan haber vermek ile uğraşamam.aramam gerekse ararım.not yazarım.toplantı yaparım.her velinin istediği gibi olamam olmamda. yola getiremez genel durum karşısında ortak bir yol belirlerim.grubum ve aileleri buna uyar.ortak yola gelinir. ayrıca istediğim sıklıkla doğurur ve özel durumlarda da her türlü rapor ve izin hakkımı kullanırım.sizin olduğu kadar bizlerinde aile olma hakkı var.sizin çocuğunuz eğitim alacak diye biz aile olmayalım mı?her dönem en az 2 kez veli toplantısı yapılır.ihtiyaç halinde daha fazla yapılır.özel okullarda veli müşteri gibi görüldüğü için veliler daha fazla memnun edilir aslında.sanırım bu üslubunuzun kaynağı verdiğiniz para.

Güzel anlatmışsın…açıklamalar yerinde olmuş.

Senin gibi bir annesi olduğu için çocuğuna acıdım.Yüzündeki cizik izi gecer de bu üslupta bir annenin karakterinde açacağı izler nasıl geçer bilemiyorum.

uslubumun sebebı onlara degılde burada kendım gıbı anlatırken sebeb bazı seylerın yapılmaması

hemen yazayım
- öğretmenn numarası bende yok, muhtemelen bendekıde onda yok
-bızden para ıstenecekse halkla ılıskıler ıletısıme gecıyor
-veli iletişim defteri yok
- yemek lıtesını sadece 3 ay alabıldım oda cok ısrarla
-velı toplantısı hıc yapılmadı
-dıger okullarda yapılan uygulamalar burada yok , pijema gunu bılmem ne partısı sonracıma yerlı malı haftası yok, bunlarıad ben rıca ettıgım ıcın yaptılar
-gun ıcınde neler ogrendıklerını bılmıyorum ,kıtap bıttıgınde bıtmıs halını eve gonderıyorlar
- ıngılızce egıtım goruyor ama ne ogrendı nerede kaldı bı fıkrım yok bende cocugu baska bır yonden ogretmeye calısınca sıkıntı cıkıyor
- eve gelen tek kagıt bende Muslamanım ama bana sorulmadı dını egıtım verılıyor hangı duaları tekrar edecegımızı gonderıyorlar asla boyle seyelre takılmam takılmadım hepsı turbanlı .
butun yukarıda yazdıgım seylerı kabul edebılırım ama bır acıklaması olsaydı , tamam dıyıp yapılmaması benım sabrımı cok zorluyor ve sureklı neden neden dıye dusunuyorum. bır korkularımı var dıyorum?

arkadaslar ben cocukların kavga etmelerıne dıkkat cekerım bırsey soylemıyorum.

sınıfta otıstık bır cocugun varlıgıda benı hıc rahatsız etmıyor fakat cocugu gormustum bızım cocuklardan elbette farklıydı ama goz kulak olması gereken kişi ben degılım degılmı?
altını cızıyorum eger cocugun ogluma tırnak atmasına bozulsaydım bunuda yazardım ama bozuldugum nokta daha once kendı kısısel sayfalarınada telefonlada bizzat gıderekte velı toplantısı rıca ettım ama okul yonetımı benden korkuyor :S
yanı bunları onlardan bır tek ama bır tek ben ıstıyor gıbıyım .

ne bır velı ıletısım defterı , ne velı toplantısı ,ne aıle katılım gunlerı bunları omurlerınde ılk kez duymus gıbıler .

ogretmenın hamıle kalmasına elbetet bısey dıyemem banane yanı , ama ıcten ıce buna herkez bozulur bende cunku hamıle oldugu ıcın cocuklarla ıletısımının zyaıfladıgını dusunuyorum zaten 1-2 haftaya kadar gıdecek yoksa sen neden gebe kaldın dıyecek halım elbette yok. bu tatlı bır sıtemdı konuda
:KK57::KK57::KK57: sana hak veriyorum toplantı şartt ve öğretmen velilere bildirmek zorundadır..

Back