• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çocugumun yüzündeki tırnak izleri sebebini cocuktan değil ,öğretmenden duymak istemem sosyetik?

Ben de öğretmenin kral olduğu zamanda öğrenci oldum. Hiç unutmam orta sondayım koca kızım yani. Sınıf defterini beden eğitimi hocasına imzalatacağım salak adam beni neden gittim sandıysa sormadan “ne işin var burada” diye hızlı bir tokat atmıştı. Şok olmuştum. Yani suçum da yok, gittiğim yer mahrem bir yer de değildi. Aileye de söylenmez, söylense de sonuçlar pek değişmezdi. Sonra pat sınıfların basılıp çantalarda sigara arandığı, kızların etek boyu kontrolü yapıldığı, tıraşsız gelen erkeklerin ibret-i alem olsun diye tüm okul önünde tavuk yolar gibi makasla tıraş edilip insanların öz güveninin zedelendiği bir eğitimin çocuklarıyız biz. Daha mı güzelmiş ki öğretmenin kral olması.

banada sınıfın ortasında tokat atmıştı hoca aileme de dememiştim bir aptal arkadaş vardı annene dicem diyordu
korkuyordum sanki ben suçluyum gibi ya
tokat sebebi de arkadaşım ben tahtada iken bana gülmüş bende ona bakmışım :S
ne hallere girdik şimdi en kücük bir olayda anında şikayet anında soruşturma
valla bu devir daha iyi bence
eskiden öğretmenler kendilerini kral sanırdı
bankada bile ben öğretmenim diye öne geçerlerdi
trajikomik

Konunun uzerınden demogojı yapılmasını ıstemıyorum rıca edıcem bnende cocugumu araya araya bulmus bırıyım ısrarla bu konunun uzerıne bılerek gıdıyorsunuz
herkez ıstedıgını dusunebılır banane yanı
burada baska onemlı gorunen bır yer yoksa konumuda kapatsınalr

Ben henüz o.aşamada değilim ama batmanda bi arkadaşın kızı özel anaokulunda kamera varmış heralde an an izliyodu, hatta o sayfa hep açık hem işini yapıyo is yerinde, hem de kızını izliyordu, batmanda bile böyle ise her yerde aynıdır diyodum ben, değil mi

ama öğretmenin hamileliği ile ilgili söylediklerin hizaya getiririm falan hoş olmamış bence
ogretmenın hamılelıgıyle ılgılı hızaya getırırım demedım
okul uyması gereken hıc bıseye uyumlu davranmıyor
bende cıleden cıkmak uzereyım
gıdıp onalrı bır yerlere sıkayet etmek ıstemıyorum ama bu kadar vurdum duymaz kalmaları bende sabrı zorluyor
dıkkat cekeyımde yanlıs anlamayın ogretmenı gebe dıye sıkayet etmeyecegım,

yanı ne bılım ben sahsen gebe kalmayı dusunuyorum ısımı dusunuyorum denetımı gecelım belgeyı alalım 1 senelık daha fılan
ıste kızgınım ya ne dıcemı bılemıyorum :KK70:
haksızmıyım ama ya resmen nasıl desem kucumsemıyorum ama alcam hepsını hızaya getırıcem

Ben bile şuan bu mesajınızı çok ayıp bulmuşsam, bir öğretmen bunları okuyunca ne tepki verir bilmiyorum??

5 yasında
anasınıfına gıdıyor suanda
korunmasını gerek bır yas degılmı allah askına?
Şuan aşırı anne duygusallığı ile bakıyorsun, şu durumu soyutlaştırmadan çık canım bir de öğretmenin tarafından bak. Gerçekten bir sorun olsa ve başa çıkamayacağı şekilde olsa , üstlerine ve velilerine bilgilendirme yapılır. Öğretmen arkasını döndüğü anda diğeri geçirmiştir tırnaklarını , çocuklar evde de aynı değiller mi? Herkes 1tanesi ile zor başa çıkarken öğretmen bir sürü çocukla ilgileniyor ve bunu para veriyorum ediyorum orası özel olamaz edemez de denmez , olur , bir sürü çocuk bir odadaysa olur , adı üstünde çocuk. Yere de düşer dizi de kanar , çocukluk böyle birşey düşe kalka öğreniyor insanlar hayatı. Siz bu kadar korumacı ve fevri davranırsanız o çocuk kendini savunmayı bilemez ve şımarık olur , en küçük birşeyde nasıl olsa annem arkamda ona kızacak diye şikayet eder haksız dahil olsa bile, böyle olucak diye bir garantisi yok ama sizin tavrınız bence dozunu aşmış. Veli toplantısına gerek duysaydı yapardı elbet, ortada demek ki sorun görmüyor ki gerek duymuyor , yada sorunları kişisel paylaşmayı seviyordur. Daha 5 yaşındalar genel toplantıda nelerden bahsedilebilir ki eğer sorun yok ise , düşük not yok , ders kırma yok vs...

Ilımlı olsanız öyle bir çocuğun oyuncağı almak için çocuğunuzu tırnaklamasını ve öğretmeninde bu olayı size hemen aktarmamasını bu kadar abartmazdınız
evet ılımsız olsam cocugumu o cocukla alakalı hosgorulu olması ıcın o mutfak tezgahına oturtup onun bıle anlayamacagı seylerıona aktarmak ıcın dakıkalarımızı harcamazdım
ıcım rahat cunku ben o cocuga karsı ogluma soylemem gereken herseyı aylar evvel soylemıstım.

otıstık olmasaydı cocugum oklulda dusup dızınıde morartmıs olsaydı bunu ogretmenden duymak ısterdım

banada sınıfın ortasında tokat atmıştı hoca aileme de dememiştim bir aptal arkadaş vardı annene dicem diyordu
korkuyordum sanki ben suçluyum gibi ya
tokat sebebi de arkadaşım ben tahtada iken bana gülmüş bende ona bakmışım :S
ne hallere girdik şimdi en kücük bir olayda anında şikayet anında soruşturma
valla bu devir daha iyi bence
eskiden öğretmenler kendilerini kral sanırdı
bankada bile ben öğretmenim diye öne geçerlerdi
trajikomik

Durum ne olursa olsun bir öğretmenin çocuğa tekme tokat girişmeye hakkı yok. Ya da ahlak bekçisi olmaya.

Eskiden veliler bilinçsizdi, şimdi daha takipçi ve bilinçli veliler var. Bu şekilde olması daha iyi ama dengeleri kurmak lazım.

Şuan aşırı anne duygusallığı ile bakıyorsun, şu durumu soyutlaştırmadan çık canım bir de öğretmenin tarafından bak. Gerçekten bir sorun olsa ve başa çıkamayacağı şekilde olsa , üstlerine ve velilerine bilgilendirme yapılır. Öğretmen arkasını döndüğü anda diğeri geçirmiştir tırnaklarını , çocuklar evde de aynı değiller mi? Herkes 1tanesi ile zor başa çıkarken öğretmen bir sürü çocukla ilgileniyor ve bunu para veriyorum ediyorum orası özel olamaz edemez de denmez , olur , bir sürü çocuk bir odadaysa olur , adı üstünde çocuk. Yere de düşer dizi de kanar , çocukluk böyle birşey düşe kalka öğreniyor insanlar hayatı. Siz bu kadar korumacı ve fevri davranırsanız o çocuk kendini savunmayı bilemez ve şımarık olur , en küçük birşeyde nasıl olsa annem arkamda ona kızacak diye şikayet eder haksız dahil olsa bile, böyle olucak diye bir garantisi yok ama sizin tavrınız bence dozunu aşmış. Veli toplantısına gerek duysaydı yapardı elbet, ortada demek ki sorun görmüyor ki gerek duymuyor , yada sorunları kişisel paylaşmayı seviyordur. Daha 5 yaşındalar genel toplantıda nelerden bahsedilebilir ki eğer sorun yok ise , düşük not yok , ders kırma yok vs...
ogretmen elbette olayı gormemıs olabılır
hak verıyorum , ama ben ıs arkadasımın uzundekı bandı gorebılıyorum ogretmende ona emanet olan cocugun yuzundekı tamda ortasıdna o tırnak ızlerını gorup keske okul cıkısı azıcık kavga ettıler deseydı
seneler once ılkokul 1 gıden bır cocugu arkadasları tekmeleyerek okulda oldurmuslerdı unuttuk mu yoksa?

Annesi babası öğretmen birisi olarak şunları söylemek isterim:
1.Çocuğun başına bir iş geldiğinde düşme,çarpma altına işeme vs (veli aranır ama bunu benim ailem yapıyor her öğretmen yapmak zorunda mı bilmiyrum)
2.Bu zamana kadar mutlaka bir toplantı yapılmış olmalıydı 1.dönem için diyorum...2 .dönem toplantı henüz bizimkiler de yapmadı.
3.Öğretmene istediğimi yaptıramıyorum diye şikayetlenmeniz çok saçma zaten yaptıramamalısınz öğretmenin de kendine ait bir otoritesi olmak zorunda neticede o sizin çalışanınız değil sizin çocuğunuza eğitim vermeye çalışan bir birey.Siz ne kadar ondan çok biliyormuş gibi hissetseniz de bir anne olduğunuz için o eğitimi nasıl vereceğini yetkinliği ile sizden daha iyi bildiği ispatlanmış ki orada öğretmenlik yapan bir insan.Ha kötü öğretmen çıkmaz mı illaki çıkar o ayrı...neyse..
4.Özel bir okulda otistik öğrenciyle sizin öğrencilerinizin birarada olması da garip
Bunu okul yönetimi ve/ya çocuğun ailesi ile görüşmeniz lazım öğretmenin bu konuda söz sahibi olmayacağını bilin ve ona gereksiz yüklenmeyin bence..

yazdıklarınız ve yorumlarınız üzerinden tanıyoruz çoğumuz sizi ve uslubunuz biraz farklı. ukala değil de böyle her işin nasıl yapılacağını, kimin hangi görevleri yerine getirmesi gerektiğini çok biliyor gibi yazıyorsunuz ya da en azından ben öyle anlıyorum. bu nedenle de insanlarda size karşı bir önyargı oluyor. belki normal hayatta da böyle iseniz o nedenle size karşı soğuk duruyordur okul yönetimi ve veliler.
aslında sorununuzu anladım, haklısınız bence de haber verilmeli yaşananlar. belki basit diye önemsemediler ama hepsi çocuk bunların birbirlerini istemeden incitebilirler. veli toplantısı yapılamaması, iletişim eksikliği konularında da haklısınız ama gebelik, had bildirme filan işin içine girince konu sapmış, buna da siz zemin hazırlamışsınız. biraz sakin olursanız belki daha kolay aşabilirsiniz bu sorunları.

ogretmenın hamılelıgıyle ılgılı hızaya getırırım demedım
okul uyması gereken hıc bıseye uyumlu davranmıyor
bende cıleden cıkmak uzereyım
gıdıp onalrı bır yerlere sıkayet etmek ıstemıyorum ama bu kadar vurdum duymaz kalmaları bende sabrı zorluyor
dıkkat cekeyımde yanlıs anlamayın ogretmenı gebe dıye sıkayet etmeyecegım,

araya virgül koymalıydım sanırım hamilelikle ilgili söylediklerin artı hepsini hizaya getiririm demen sanırım komple okul yönetimini kastediyorsun

bikaç kez durumu izah. edip toplantı vs talep ettiysen ve tatmin edici bi cevap alamadıysan ya uygun başka bir okul olacak ya da diğer velilerle görüşüp farkındalık yaratmaya çalışacaksın

Durum ne olursa olsun bir öğretmenin çocuğa tekme tokat girişmeye hakkı yok. Ya da ahlak bekçisi olmaya.

Eskiden veliler bilinçsizdi, şimdi daha takipçi ve bilinçli veliler var. Bu şekilde olması daha iyi ama dengeleri kurmak lazım.

evet bizde utangac cocuklardık zaten

bu seferde ogretmenler cok rahatsız ıpek
bılıyorum ben sımdıye kadar ırdelemedım ama cok dusundum onlara donus yaptıgım seyler o kadar az benden mımlendıler benden korkuyorlar ve ıkı kelıme bır araya gelmıyor. ben daha nasıl ıletısıme gececıgımı bılıyorum ogretmenlerle gercekten velı toplantısı rıca ettım hemen arayıp onu sızmı yazdıgınız neden yazdınız dıye sorguya cekmek ıstedıler benı bende gayet yumusak bır uslupla hanı yapsanız ıyı olmazmı dıye konustum kı daha kucujk yas guruplarına bıle velı toplantısı oluyor
bılmıyorum bılmıyorum sınıftakı dıger anneler ılgılenmıyorum artık anladıgım bu

araya virgül koymalıydım sanırım hamilelikle ilgili söylediklerin artı hepsini hizaya getiririm demen sanırım komple okul yönetimini kastediyorsun

bikaç kez durumu izah. edip toplantı vs talep ettiysen ve tatmin edici bi cevap alamadıysan ya uygun başka bir okul olacak ya da diğer velilerle görüşüp farkındalık yaratmaya çalışacaksın

Cutenin durumu bence kendine olan aşırı öz güveni.

Hizaya getirme meselesi buradan çıkıyor.

cocuk eve boyle geliyosa ve siz cocuktan.ogreniyosaniz kibar bile davranmissiniz ben olsam idarenin yanindaydim.simdi

bu durumu mudurle gorusmelisiniz bana sorarsan haklisiniz ama ozellikle anasinifinda her veliyle tek tek iletisimde olmak gerekir diger yazdiklariniz fevri olmus iletisim sorununu cozmeniz gerek

Eger ogretmenle de bu tavirla konustuysaniz sizinle ilegisime gecmek istemiyor da olabilir tavrinizi biraz yumusatip olmasi gerektigi gibi yaklasmalisiniz
ogretmenle hıc ıletısıme bu sekılde gecmedım sureklı hedıye alıp onalra bıseyler goturdumben daha cok ısteklerımı dıkakte almadıklarını fark ettıgımde neyse velı toplantısında konusurum dedım
kı okullar bıtecek neredeyse 1 kere bıle yapılmadı.
oyle ıste.

Yaa ben dadanmış gibi oldum ama Anaokullarında kamera yok mu o_O

konudan bağımsız benim. şahsi merakım bu

var ya çok fenaasınız ya kadın çözüm istiyor sorunun içerisinden sorun çıkartıyorsunuz..Ömürlüksünüz vesselam.

dış görünüşümle alakalılar daha cok bunu nereden almıştınız , kac kılosunuz .
off blmıyorum kendımıde cok sorguluyorum ama okula hepı topu 2 kere gıttım 1 pedagog gorusmesıne , gayet yapılması gerekenı yaptıgımı osylemıstı yanı ıletısım ıyıydı ,
2. ıse cocuklara etkınlık yaptırmaya gıttım buda benım talebım hatta ısrarım uzerıne olmustu.

hatta yerlı malı haftası duzenlemelerınde ben ıstemıstım hanı yıyecek yapalım gonderelım . bızıde cagrırlar dedım ama cagırmadılar.

Back
X